Από ... ιατρός σιωνιστών και νεοταξιτών, διάκος και παπάς... σε μια μέρα!!!!!!!!!!!!

Από ... ιατρός σιωνιστών και νεοταξιτών, διάκος και παπάς... σε μια μέρα!!!!!!!!!!!!

6 Δεκεμβρίου, 2021 33 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,657
Μοίρασέ το

Ιερέας έγινε ο σύζυγος της Αθηνάς Λινού!

Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ… υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Αντώνη Σαμαρά… η σύζυγος, Αθηνά Λινού, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ… ιατρός όλων των τελευταίων προέδρων των ΗΠΑ, Μπους, Κλίντον, Ομπάμα… γιατρός του μακελάρη πρέσβη Πάϊατ και της Αμερικανικής Πρεσβείας… και τώρα διάκος και παπάς, σε μια μέρα… χειροτονηθείς, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος…

Βρε παίδες, πειράζει που “κάτι δεν μου κολλάει;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Διαβάστε το χορταστικό ρεπορτάζ που σας ετοίμασα και τα συμπεράσματα, δικά σας.

Ρε παίδες, εκεί στο pronews, τόσοι είστε… ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, δεν μπορείτε να κάνετε;;;

Ο γνωστός καταξιωμένος καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος), Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική και με σπουδές στο Χάρβαντ, Δημήτριος Λινός ο οποίος είναι και σύζυγος της επίσης γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε χθες Σάββατο 4/12, διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, ενώ σήμερα το πρωί της Κυριακής ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.

Χειροτονήθηκε, από τον Ιγνάτιο Δημητριάδος με τον οποίο συνλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αγιάς Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Αθανάσιος Μακρής και ο Εφημέριος της Ανατολής και της Ι.Μ.. Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ρίζος Κομήτσας.

Η οικογένεια Λινού επιθυμούσε η τελετή να μείνει μια προσωπική τους στιγμής χωρίς δημοσιότητα με αποτέλεσα να επιλεχθούν αυτές οι δύο Ιερές Μονές.

Ωστόσο, ο καθηγητής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να υπογραμμίζει την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του.

Για πολλούς πάντως αποτελεί έκπληξη η επιλογή του.

 

Πηγή

 

Αποκαλυψη: γιατρος του παϊατ και της αμερικανικης πρεσβειας ο συζυγος της αθηνας λινου που την θελουν νεα υπουργο υγειας για να αγορασει τα εμβολια της pfizer. μεγαλοχειρουργος στο υγεια και κολληταρι της φαμιλας παπανδρεου

 

Χθες δημοσιεύσαμε αποκαλυπτικά στοιχεία για το “πραγματικό βιογραφικό” της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού την οποία ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον Μητσοτάκη κατά τη σχετική συζήτηση της Πέμπτη στην Βουλή για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Στοιχεία για την επαγγελματική και πολιτικής της διαδρομή που δείχνουν ότι έχει …αμερικανικές πλάτες.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να συμπληρωθούν σήμερα με μια νέα αποκάλυψη την οποία κάνουμε για τον σύζυγό της!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες απόλυτα ηλεγμένες και ακριβείς ο σύζυγός της, Δημήτρης Λινός, ο οποίος είναι κι αυτός καθηγητής της Ιατρικής έχει ταυτόχρονα και μια άλλη ιδιότητα, πολύ πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: Είναι ο γιατρός της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Δηλαδή ο γιατρός του Τζέφρι Πάιατ και των υπολοίπων ενοίκων του κτιριακού συγκροτήματος επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 91…

Αποκαλυψη: γιατρος του παϊατ

Αυτή και μόνο η σχέση, που δεν είναι τωρινή αλλά έρχεται από πολύ παλιά, του ζεύγους Λινού με τους Αμερικανούς δείχνει ότι κάθε άλλο παρά …τυχαία ήταν η πρόταση της 69χρονης καθηγήτριας για να αναλάβει ως κοινής αποδοχής το υπουργείο Υγείας.

Με γνωστό το ρόλο του Αμερικανού “έπαρχου” που παίζει για τη χώρα μας ο κ. πρέσβης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρίσκεται ο ίδιος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίσω από το “έργο” αυτό το οποίο δείχνει κι άλλα πράγματα για το τι μας έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου και η ίδια η Αθηνά Λινού βγήκε χθες και είπε δημοσίως ότι γνώριζε από πριν την πρόταση Τσίπρα και την είχε αποδεχτεί. Τι να … έλεγε; Οχι;

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή της τηλεφώνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ρώτησαν αν θα την πείραζε να χρησιμοποιηθεί το όνομά της στη Βουλή και απάντησε πως “όχι βέβαια”.

Επίσης σε ερώτηση για το εάν γινόταν δεκτή αυτή η πρόταση, η ίδια θα δεχόταν τη συγκεκριμένη θέση, απάντησε είπε ότι “αυτό είναι πολύ υποθετικό.

Είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Αυτή τη στιγμή καιγόμαστε για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό.

Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση για το εάν θα γίνει κάποιος υπουργός, δεν έχει κανένα νόημα”.

Με απλά λόγια …ναι, θα τη δεχόταν!

Όπως εξάλλου αποκαλύψαμε και χθες μπορεί από το βήμα της Βουλής ο Κούλης να σχολίασε αρνητικά τις κατά διαστήματα αξιώσεις της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις υπουργών, αλλά απέφυγε με προσοχή να αναφερθεί ή να απορρίψει ως πρόσωπο την περίπτωση της Λινού.

Αντιθέτως “Μια χαρά” του φάνηκε του Κ. Μητσοτάκη, κατά τις πληροφορίες που είχαμε και μεταφέραμε, η πρόταση του ονόματος της Λινού.

Ο δε Τσίπρας δεν την πρότεινε για την “κάψει” αλλά του έκανε πάσα αφού την αποδέχεται και το ΚΙΝΑΛ.

Και κάπως έτσι ο Κικίλιας κάθεται πλέον σε ακόμη πιο αναμμένα κάρβουνα. Όλα αυτά τώρα έρχονται δένουν απόλυτα με τη νέα, καταλυτική, πληροφορία μας για την ιδιαίτερη ιδιότητα που χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Λινό…

Ο Δημήτρης και η Αθηνά Λινού είναι σύμφωνα με το επίσημα βιογραφικά τους στοιχεία παντρεμένοι από το 1975 και έχουν πέντε παιδιά.

Γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο, παντρεύτηκαν δύο ημέρες μετά το τελευταίο μάθημα του πτυχίου τους και έφυγαν μαζί για την Αμερική, για το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην αρχή, στη Μάγιο Κλίνικ και στο Κέιζ Γουέστερν Ριζέρβ Γιουνιβέρσιτι αργότερα.

Γύρισαν στην Ελλάδα το 1982 στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, ως υφηγητές.

Κατόπιν ο Δημήτρης Λινός έγινε διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Υγεία», καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μίτσιγκαν και επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

—————————— ——————–

Οι ..επίσημες θέσεις που έχει σήμερα είναι:

Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ

• Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ομίλου ΥΓΕΙΑ

• Διευθυντής Χειρουργικής Ομίλου ΥΓΕΙΑ

• Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων

• Consultant in Surgery, Massachusetts General Hospital, ΗΠΑ

• Lecturer of Surgery, Harvard University, Boston, ΗΠΑ

Επίσης, έχει και πολιτική δραστηριότητα αφού βρέθηκε στις εκλογές του 2014 υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον … Σαμαρά και τη ΝΔ!

Και τότε, γιατρός στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ήταν…

Αυτό εξηγεί και την …αντίφαση: Η σύζυγός του, λίγο νωρίτερα, στις εκλογές του 2009, ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθηνών…

————————-

Για την Αθ. Λινού το πιο σημαντικό “προσόν” της υπήρξε ότι ήταν κολλητή -και στη συνέχεια και γιατρός της- της Μάργκαρετ Παπανδρέου, από την περίοδο που ήταν και οι δυο στην Μινεσότα των ΗΠΑ.

Η μία ως σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου και η άλλη διδάσκοντας αρχικά στη σχολή δημόσιας υγείας.

Γι αυτό και ως άνθρωπο της μαμάς του, -αλλά και λόγω …αμερικανικής οικογενειακής προστασίας, όπως αποδεικνύεται- ο Γιωργάκης την έβαλε υποψήφια. 

Και μπορεί να μην βγήκε βουλευτής, όμως στην κυβέρνηση του ΓΑΠ έγινε η … Δραγώνα – Ρεπούση της εποχής αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που ήταν ο Δούρειος Ίππος ΥΠΕΡ της αποκαλούμενης “τουρκικής” μειονότητας στην Θράκη.

Για την ακρίβεια διαδέχτηκε την άλλη εθνομηδενίστρια Θάλειας Δραγώνα.

Στο μεταξύ είχε γίνει κολλητή και της Άννας Διαμαντοπούλου, της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που ήταν τότε υπουργός Παιδείας και σήμερα ως αυλικιά του Κούλη πάει να γίνει γενική γραμματέας στον ΟΟΣΑ…

Από τον Μαυρογιαλούρο- Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Πηγή

 

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Καθόλου αθώα η πρόταση του Α. Τσίπρα για κοινό υπουργό Υγείας

 

Η πρόταση του Α. Τσίπρα για κοινό υπουργό Υγείας δεν ήταν αθώα από πολλές πλευρές.

Στρώνει το δρόμο για σχήματα συμπολίτευσης και κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, όπως προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες με ΚΙΝΑΛ. Η αναφορά δε στο όνομα της καθηγήτριας Ιατρικής του ΕΚΠΑ κυρίας Α. Λινού διόλου τυχαία δεν είναι. Πληροί πολλές προϋποθέσεις.

Σταχυολογώντας στο διαδίκτυο προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Από το 1982 είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Ιούλιο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2013 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το 1990 ίδρυσε και τελεί Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μεταξύ άλλων, έχει υπηρετήσει σε μεγάλο αριθμό Επιτροπών και Συμβουλίων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2010 υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Υπήρξε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2009, ενώ το 2011 διορίστηκε Ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Με δυο λόγια, ήταν του στενού περιβάλλοντος της οικογενείας Παπανδρέου, της μητέρας Μαργαρίτας και του ΓΑΠ, ο οποίος την προώθησε σε πολλές θέσεις και την έχρισε και υποψήφια. Πήρε διάφορα πόστα την εποχή που επιβάλλονταν τα μνημόνια στην χώρα.

Καλές σχέσεις με την εκκλησία

Η Α. Λινού ως σοβαρή επιστήμων έχει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος και συμφωνεί με τις απόψεις της στο θέμα του κορωνοϊού.

Γράφει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος σχετικά:

«Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κα Αθηνά Λινού, μάλιστα προσφάτως προτάθηκε από την αντιπολίτευση και για την θέση του υπουργού Υγείας!.

Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή και αφού στην ίδια εκπομπή είχε προηγηθεί συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και με ένα κληρικό περί του… “μήλου της έριδος”, κατ’ αυτούς, δηλ. τη Θεία Κοινωνία, η συντονίστρια της εκπομπής επέμενε: “Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί”, επί του θέματος αυτού. Εις επίρρωση λοιπόν της “απολυτότητας” αυτής το πρώτο ερώτημα που έθεσε στην κα Λινού ήταν “η επιστημονική της άποψη για την Θεία Κοινωνία”.

Μάλιστα τέθηκε με τρόπο που η δημοσιογράφος έδιδε και την απάντηση. Ερωτά η δημοσιογράφος: “Ποια η επιστημονική σας άποψη για τη Θεία Κοινωνία, γιατί οι επιστήμονες λένε ότι μεταδίδεται με το σάλιο;”

Απαντά η κα Λινού: “Πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι δια της καταπόσεως του σάλιου μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει. Έχει δίκιο ο Σεβασμιώτατος”.

Επιμένει η δημοσιογράφος: “Αν είναι με το κουταλάκι δεν μεταδίδεται;”

Απαντά η κα Λινού: “Επιμένω ότι μελέτη, παγκόσμια, να δείχνει ότι μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός δια της καταπόσεως δεν έχει αποδειχτεί, δεν υπάρχει”, συμπληρώνοντας: “Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά, ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται”.

Επανέρχεται η δημοσιογράφος: “Εσείς θα λαμβάνατε Θεία Κοινωνία με τον ίδιο τρόπο;”

Απαντά η κα Λινού: “Βεβαίως, Βεβαίως!”»

Ο Δημήτρης Λινός στον Λευκό Οίκο. Ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λέκτορας στο Χάρβαρντ και διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του ομίλου «Υγεία» έχει διατελέσει «προσωρινός γιατρός» τριών προέδρων των ΗΠΑ, του Μπους του πρεσβύτερου, του Κλίντον και του Ομπάμα, κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα

Κάλλιστες σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σχετικά με την πρόσφατη απαγόρευση κάθε συνάθροισης για το Πολυτεχνείο, η γνωστή επιδημιολόγος συμφώνησε με τις απόψεις του κ. Χρυσοχοΐδη (προστάτη της υγείας των πολιτών…) και γιατί δεν της αρέσουν οι πορείες έξω από την Πρεσβεία.

Ο σύζυγός της, Δημήτρης Λινός, έχει ειδικές σχέσεις –ως γιατρός και επιστήμων– με την πρεσβεία των ΗΠΑ και είναι ο άνθρωπος του ιατρικού κόσμου που είχε την απόλυτη ευθύνη για την υγεία όλων των προέδρων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα υπάρχει η συνέντευξη του Δ. Λινού στην Καθημερινή, στις 12/10/2020.

Η φωτογραφία και η λεζάντα είναι από την Καθημερινή και τα λένε όλα…

Καθόλου αθώα η πρόταση του πολλά αντιαμερικάνου κ. Τσίπρα…

 

πηγή

Και η  ανάρτηση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, παρακαλώ… ναι μπρε… αυτή με τον δράκο ως έμβλημα… και αξίζει να την διαβάσετε γιατί θα βγάλετε πολλά μηνύματα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Δημήτρης Λινός στην «Κ»: Πώς γίνεται η νοσηλεία ενός προέδρου των ΗΠΑ

dimitris-linos-stin-k-pos-ginetai-i-nosileia-enos-proedroy-ton-ipa-561112369

Ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λέκτορας στο Χάρβαρντ και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του ομίλου Υγεία έχει διατελέσει «προσωρινός γιατρός» τριών προέδρων των ΗΠΑ, του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, του Μπιλ Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του στην «Κ» αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργεί η ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου, αφηγείται ιστορίες από τις επισκέψεις των Αμερικανών προέδρων και αναφέρεται στην εν εξελίξει νοσηλεία του προέδρου Τραμπ.

– Ο πρόεδρος Τραμπ προσβλήθηκε από κορωνοϊό και όλος ο κόσμος γνώρισε τον «γιατρό του προέδρου». Πρόκειται για θεσμική θέση; Ποια είναι τα καθήκοντα του «γιατρού του προέδρου των ΗΠΑ»; 

– «Ο γιατρός του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ είναι και ο διευθυντής της ιατρικής μονάδας στον Λευκό Οίκο (White House Medical Unit ή απλώς WHMU). H θέση αυτή καθιερώθηκε από το Κογκρέσο το 1928. Η WHMU συνήθως αποτελείται από 20-24 άτομα που εκτός από γιατρούς, και νοσηλευτές περιλαμβάνει βοηθούς ιατρών, διοικητικούς. Είναι όλοι στρατιωτικοί, χωρίς όμως να φορούν τη στρατιωτική τους στολή για λόγους ασφαλείας. Εφημερεύουν καθημερινά όλες τις ώρες του 24ώρου, όλο τον χρόνο. Θεωρητικά τα καθήκοντα του «γιατρού του προέδρου» είναι να επιβλέπει τις ιατρικές ανάγκες του προέδρου, του αντιπροέδρου και των οικογενειών τους. Στην πράξη όμως, είναι μια θέση «βαρετή», χωρίς ιατρικές προκλήσεις, όπως είχε ομολογήσει ο γιατρός του προέδρου Ρέιγκαν, Ντάνιελ Ρατζ το 1981 μετά την τότε εις βάρος του προέδρου απόπειρα δολοφονίας. Η θέση είναι σαφώς τιμητική, αλλά συνήθως με ελάχιστες ιατρικές προκλήσεις.

Ο γιατρός και η ομάδα του παρευρίσκονται σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις του προέδρου αλλά και συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία των επισκέψεών του στο εξωτερικό. Βέβαια, να σημειώσω ότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, ο διευθυντής της WHMU έχει την ευθύνη να ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο για την ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ να κυβερνάει τη χώρα. Η πρότασή του είναι συμβουλευτική και όχι δεσμευτική, αλλά τονίζει πόσο σημαντικός θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του εκάστοτε «γιατρού του προέδρου» για όλη τη χώρα.

– Εχετε συνεργαστεί με την ιατρική μονάδα που επέβλεπε την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ κατά τις επισκέψεις στην Ελλάδα των Μπους και Κλίντον. Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνεργασίας; 

– Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα μέλη της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου στις επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα των προέδρων Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον το 1991 και 1999 αντίστοιχα. (Ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου του 2016 ως «απερχόμενος πρόεδρος» μια και είχε ήδη εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.)

Αυτό που με εντυπωσίασε τότε είναι η θεσμική δυνατότητα του γιατρού του προέδρου των ΗΠΑ να αναθέτει την ευθύνη των ιατρικών αποφάσεων σε έναν ξένο γιατρό της χώρας που επισκέπτεται ο πρόεδρος.

dimitris-linos-stin-k-pos-ginetai-i-nosileia-enos-proedroy-ton-ipa0
Με την προσωπική RN (Registered Nurse) των προέδρων Μπους και Κλίντον, Κίμπερλι Σινισκάλκι, ανώτερη στρατιωτικό της αεροπορίας. 

– Πόση «ιατρική εξουσία» είχατε απέναντι στον δυνητικό ασθενή σας; 

– Οτιδήποτε και να συνέβαινε στον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα την ευθύνη πλέον την είχα εγώ που είχα επιλεγεί ως «ο γιατρός του»! Αν π.χ. ο πρόεδρος είχε πόνο στην κοιλιά του και εγώ έλεγα ότι έχει «οξεία σκωληκοειδίτιδα» και «χρειάζεται άμεσο χειρουργείο», η δική μου απόφαση ήταν σεβαστή και από τον πραγματικό γιατρό τού προέδρου αλλά και από τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του! Η μόνη «παράκληση» ήταν όλα τα ενδοφλέβια φάρμακα (π.χ. αντιβιοτικά) να τα χορηγεί η προσωπική νοσηλεύτρια του προέδρου.

– Με ποια λογική ανατίθεται η υγεία του προέδρου των ΗΠΑ σε διαφορετικό γιατρό σε κάθε χώρα που επισκέπτεται; Εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράλογο. Θα περίμενε κανείς ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα είχε πάντα μαζί του τη δική του ιατρική ομάδα. 

— Η λογική είναι ότι ο «τοπικός» γιατρός είναι πιο αποτελεσματικός και πιο ασφαλής για την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ, σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης (π.χ. οξείας σκωληκοειδίτιδας-περιτονίτιδας) ή τρομοκρατικής επίθεσης. Ο επιλεγμένος προσωρινός γιατρός του προέδρου μπορεί γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα να αντιμετωπίσει την επείγουσα κατάσταση. Φυσικά η επιλογή του προσωρινού γιατρού του προέδρου βασίζεται σε ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να είναι κάτοχος των American Boards και να είναι ήδη γνωστός για το ιατρικό του έργο. Προσωπικά είχα τα Boards, είχα εκπαιδευθεί στη Mayo Clinic και το Massachusetts General Hospital, ήμουν για ένα διάστημα επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ, CWRU, και υφηγητής πλέον στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σχετικά μικρή για την Ελλάδα ηλικία μου (40 ετών τότε), δεν ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την επιλογή μου. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, το αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης των γιατρών τους επιτρέπει πολύ γρήγορα να αναλαμβάνουν ουσιαστικές ευθύνες, για αυτό και καθηγητές και διευθυντές γίνονται νέοι. Η ανάθεση σε ένα άτομο, εν προκειμένου σε μένα, των τελικών ιατρικών αποφάσεων ακόμα και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι μια σοφή πρακτική, που προστατεύει κάθε «επώνυμο» ασθενή.

– Πρόκειται για μια πρακτική άγνωστη στην Ελλάδα… 

– Στην Ελλάδα πολύ συχνά ζούμε τα αρνητικά αποτελέσματα του λεγόμενου «VIP συνδρόμου». Οι συγγενείς και φίλοι του ασθενούς προτείνουν ο καθένας και από ένα δικό τους γιατρό. Οι διάφοροι «καθηγητές» προτείνουν διαφορετικές διαγνωστικές και θεραπευτικές αγωγές πολλές φορές αντικρουόμενες. Το «θύμα» τελικά είναι ο ασθενής και μάλιστα ο ισχυρός πολιτικά ή οικονομικά. Το παράδειγμα του ασθενούς στο Ωνάσειο, πρωθυπουργού της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου, με τους διάφορους καθηγητές να τον εξετάζουν κάθε μέρα και να δίνουν διαφορετικές θεραπείες, είναι το παράδειγμα του «VIP συνδρόμου» που η τακτική της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου προσπαθεί να αποφύγει.

 

– Χρειάστηκε ποτέ κάποιος πρόεδρος των ΗΠΑ την ιατρική αρωγή ή έστω τη συμβουλή σας; 

– Η σχέση μου με τους προέδρους των ΗΠΑ ήταν θεσμική, μέσω της ιατρικής μονάδας της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σπάνια μιλούσα απευθείας μαζί τους, όπως στην περίπτωση του προέδρου Μπους που ενδιαφερόταν πολύ για τον φίλο του Ελί Βίζελ που νοσήλευα τότε στο νοσοκομείο «Υγεία». Ο Ελί Βίζελ ήταν κάτοχος του βραβείου Νομπέλ για την Ειρήνη, επέζησε του Ολοκαυτώματος και έγραψε πάνω από 50 σχετικά βιβλία. Μετά την αρχική γνωριμία μας σαν γιατρού-ασθενούς αναπτύξαμε μια φιλία που κράτησε για πολλά χρόνια.

– Ποιες ήταν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας κάθε επίσκεψης; 

– Ενα μήνα πριν από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, μέλη της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου είχαν επανειλημμένες συναντήσεις με εμένα και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Υγεία», που ήταν το νοσοκομείο επιλογής σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία του προέδρου. Οι λεπτομέρειες του ιατρικού ιστορικού του προέδρου ήταν φυσικά οι πρώτες εμπιστευτικές πληροφορίες. Ομως και τα άλλα πρακτικά θέματα μιας πιθανής νοσηλείας είχαν λεπτομερώς σχεδιασθεί. Για παράδειγμα, το δωμάτιο 1610 είχε πλήρως εξοπλιστεί, τα ασανσέρ για τα χειρουργεία, οι δρόμοι για το Ολυμπιακό Στάδιο που θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο και φυσικά οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και ειδικοί νοσηλευτές που πιθανόν να είχα ανάγκη σε περίπτωση ιατρικού προβλήματος είχαν καταγραφεί με λεπτομέρειες και όλα ήταν έτοιμα πριν φθάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

– Οι επισκέψεις Αμερικανών προέδρων σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με ιστορία τρομοκρατικών επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων γίνονταν σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι είχατε έτοιμο ένα χειρουργείο με αναισθησιολόγο και φιάλες αίμα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο; 

– Δυστυχώς ως γιατρός είχα άμεση εμπειρία από την τότε τρομοκρατία και συγκεκριμένα τη δράση της «17 Νοέμβρη». Τον Μάρτιο του 1991 είχα λυπηθεί πολύ για τον μαύρο λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ που έφθασε στο «Υγεία» νεκρός και εγώ απλώς υπέγραψα το πιστοποιητικό θανάτου του. Τον Απρίλιο του 1984, βέβαια, είχα τη χαρά να σώσω τη ζωή του Ρόμπερτ Τζαντ αφαιρώντας του τη σφαίρα των 45 χιλ. από το στήθος του. Ομως, ο φόβος για το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα υπήρχε έντονος. Θυμάμαι τις παραμονές της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον, όπου οι γιατροί της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου με ξενάγησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου-ιατρείου της συνοδείας του προέδρου. Ηταν το ίδιο μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο όπως τα υπόλοιπα, περιλαμβανομένου και του αυτοκινήτου στο οποίο θα επέβαινε ο πρόεδρος.

– Πώς ήταν το εσωτερικό του αυτοκινήτου; 

– Το εσωτερικό του ήταν ένα μικρό «νοσοκομείο» ειδικά εξοπλισμένο και για επιθέσεις με χημικές ουσίες. Μου εξήγησαν ότι σε περίπτωση βιοτρομοκρατικής επίθεσης με «άσπρη σκόνη» (όπως π.χ. άνθρακα), η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου θα έγδυνε τον πρόεδρο και θα τον περιέλουζε με άφθονο νερό δημιουργώντας γύρω του ένα κυκλικό παραβάν για την προστασία του. Για να «σπάσω» λίγο την ένταση της στιγμής τους διακόπτω λέγοντας: «Μη βιαστείτε να γδύσετε τον πρόεδρο πριν βεβαιωθείτε ότι το άσπρο που του έριξαν δεν είναι γιαούρτι!», και ευτυχώς όλοι γέλασαν. Φυσικά και στις δύο επίσημες προεδρικές επισκέψεις αλλά και τις πολλές «ανεπίσημες» που ο πρόεδρος Μπους πραγματοποιούσε στην Ελλάδα η συνεργασία μου με την ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου ήταν άψογη. Μάλιστα, σε αναγνώριση αυτής της συνεργασίας, με προσκάλεσαν να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις τους στον Λευκό Οίκο.

Η αδικία

dimitris-linos-stin-k-pos-ginetai-i-nosileia-enos-proedroy-ton-ipa2
Ο Δημήτρης Λινός με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, στις αρχές του 1993.

– Ποια είναι η γνώμη σας για τη διαχείριση της νοσηλείας του Τραμπ;

– Η πρόσφατη διαχείριση της νοσηλείας του προέδρου των ΗΠΑ από τον Κόνλεϊ αδικεί την ιστορία της ιατρικής μονάδος του Λευκού Οίκου και τους γιατρούς των προηγούμενων του σημερινού προέδρων. Αδικεί κυρίως το επίπεδο της αμερικανικής ιατρικής που παραμένει στο υψηλότερο σημείο σήμερα σε όλο τον κόσμο. Αδικεί εμάς τους γιατρούς, που σαφώς θα διαχειριζόμαστε τη νοσηλεία του προέδρου διαφορετικά με απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αφοσίωση στο καλό του ασθενούς. Ο γιατρός ποτέ δεν πρέπει να υποκύπτει στις άμεσες ή έμμεσες προσταγές της εξουσίας, όταν αυτές είναι αντίθετες στην αλήθεια.

Η εμπειρία στο «υπόγειο» του Οβάλ Γραφείου και οι… φωνές της Χίλαρι

– Περιγράψτε μας την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου. Ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να έχουν επισκεφθεί αυτό τον χώρο. 

– Πράγματι, είχα τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθώ έπειτα από πρόσκληση του τότε γιατρού του προέδρου, δρος Λι Μπάρτον, τα «άδυτα» του Λευκού Οίκου, έναν όροφο κάτω από το Οβάλ Γραφείο όπου στεγάζεται η WHMU. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο μεγάλος αριθμός των μόνιτορ όπου «παρακολουθούνται» ο πρόεδρος και τα μέλη της οικογένειάς του συνεχώς!

– Τι άλλο σας έκανε εντύπωση στον Λευκό Οίκο; 

– Εντύπωση επίσης μου έκανε πόσο μικρός σε μέγεθος είναι ο Λευκός Οίκος. Το γραφείο του προέδρου Κλίντον ήταν πολύ κοντά στο γραφείο του τότε στενού του συνεργάτη Τζορτζ Στεφανόπουλος, τον οποίο είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να μιλήσω αρκετά μαζί του. Γνώριζα ήδη τη γιαγιά του στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, τους γονείς του στο Κλίβελαντ και την αδελφή του που είχε την καλοσύνη να κάνει babysitting στην τρίτη μας κόρη, τη Ναταλία. Εντύπωση επίσης μου έκανε πόσο κοντά ήταν τα δωμάτια του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας στον πρώτο όροφο με τα υπόλοιπα γραφεία του ισογείου. Καταλαβαίνω πλήρως τα «κουτσομπολιά» για τις φωνές της Χίλαρι που ακούγονταν παντού όταν μάλωνε με τον πρόεδρο Κλίντον.

– Πώς είναι σήμερα τα πράγματα στην ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου; 

– Σήμερα, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, η κατάσταση ακόμη και στην WHMU είναι «περίεργη». Ο δρ Τζάκσον, που επελέγη αρχικά ως γιατρός του προέδρου Τραμπ και διευθυντής του WHMU, αναγκάστηκε να αποσυρθεί το 2018 όταν η προσπάθειά του να προαχθεί σε ανώτερη θέση (διευθυντή του τμήματος των βετεράνων) απέτυχε εν μέσω κατηγοριών για κακοδιαχείριση κυρίως στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς συνταγή σε πολλούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο. Ο Σον Κόνλεϊ που τον διαδέχθηκε είναι «οστεοπαθητικής» σχολής. Στις ΗΠΑ οι απόφοιτοι αυτών των σχολών μετά συμπληρωματικά μαθήματα κλασικής ιατρικής μπορούν να συνεχίσουν σαν «κανονικοί» γιατροί. Βέβαια, ο Κόνλεϊ ήταν αυτός που έδωσε στον πρόεδρο Τραμπ το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη που χρησιμοποιείται για τη μαλάρια, ως προφυλακτικό φάρμακο για την COVID-19. «Συμφωνήσαμε ότι τα δυνητικά οφέλη από το φάρμακο είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους», ισχυρίσθηκε σε συνέντευξή του, σε αντίθεση με την επίσημη άποψη του FDA ότι το φάρμακο αυτό «έχει επιπλοκές ιδίως στην καρδιά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εκτός νοσοκομείου και κλινικών δοκιμών».

 

πηγή

 

Θα ήμουν όμως απαράδεκτη, αν δεν έγραφα και κάτι θετικό για τον εν λόγω … παπά…έστω κι αν στο βάθος του μυαλού μου υπήρχαν καμπανάκια και  ερωτήματα που προς το παρόν δεν μπορώ να ερμηνεύσω στο σύνολό τους…

Αρχές του 2018 το παρακάτω ρεπορτάζ…

Ιούλιος του 2018 Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ…

Το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ, χρηματοδοτεί ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ στην Νέα Μάκρη… εντός του χώρου της πρώην Αμερικανικής Βάσης, για την οποία υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ, στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ… χμ…

Κι όλα γύρω από τον ΜΑΡΑΘΩΝΑ…

Μα την αλήθεια, ΦΟΒΑΜΑΙ… ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Θ’ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Λινός: Αντί του ΧΥΤΑ, να δημιουργηθεί Διεθνές Πνευματικό Ιδρυμα στο Γραμματικό

 

21/02/2018

 

Τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον της περιοχής της Ανατολικής Αττικής από το ενδεχόμενο της λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Γραμματικό Αττικής επισημαίνει με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Δημήτρης Λινός και ζητεί από την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου να κάνει την ανατροπή: αντί για τους επιβαρυντικούς για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ΧΥΤΥ προτείνει τη δημιουργία ενός μοναδικού Διεθνούς Πνευματικού Ιδρύματος, που να σηματοδοτήσει την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και τη χώρα.

Ο κ. Λινός με την επιστολή του θέτει το μείζον αυτό θέμα ώστε να συζητηθεί στη συνεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Μαρτίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

Επικαλούμενος πλήθος στοιχείων και μελετών ο καθηγητής παραθέτει τις βαρύτατες συνέπειες που θα επιφέρει η υλοποίηση των σχεδίων περί ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική, στο έδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα, τον Ευβοϊκό κόλπο, αλλά και τον αέρα της περιοχής. “Μελετώντας προσεκτικά τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία, βεβαιώθηκα ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευθεί το έδαφος, ο υδροφόρος ορίζοντας, η παρακείμενη θάλασσα του Ευβοϊκού αλλά ακόμα και ο αέρας της περιοχής (εκεί όπου έχει αποφασισθεί να λειτουργήσουν τα ΧΥΤΥ Γραμματικού) από τα τοξικά υγρά και αέρια που θα παράγονται από την βιολογική αποσύνθεση των επεξεργασμένων ή μη απορριμμάτων. Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) στις ΗΠΑ έχει αποφανθεί ότι το μαύρο πλαστικό κάλυμμα του χώρου εναποθέσεως των υπολειμμάτων, ακόμα και αν τοποθετηθεί δυο φορές δεν μπορεί να προστατεύσει την διαφυγή του τοξικού υγρού υπολείμματος (leachate) στο υπέδαφος. Το «κατακάθι» αυτό από την βιολογική αποσύνθεση των υπολειμμάτων περιέχει τολουόλιο, φαινόλες, βενζόλιο, διοξίνες, PCBs, χλωριωμένα φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα -ουσίες όχι μόνο τοξικές, αλλά και καρκινογόνες, σαφώς καταστροφικές για την υγεία των ατόμων που ζουν ή θα ζήσουν στις περιοχές που έχουν ρυπανθεί” τονίζει ο κ. Λινός. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως το εύρος των συνεπειών εκτείνεται εκτός από το Γραμματικό και στις γύρω περιοχές, Καπανδρίτι, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη κα, κατα μήκος όλων των αστικών οδών πρόσβασης των απορριμματοφόρων στα ΧΥΤΥ από τη βόρεια και νότια πρόσβαση.

 

Μελέτες με μελανό περιεχόμενο

Ήδη στην Ελλάδα, λέει ο καθηγητής στην επιστολή του προς την Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουμε μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και αποδεικνύουν ότι σε περιοχές 15 χιλιόμετρα μακριά από περιοχές εναποθέσεως απορριμμάτων και σε βάθος 100 μέτρων ανιχνεύθηκαν κάδμιο, κυάνιο, αρσενικό, ψευδάργυρος, μόλυβδος. Άλλες Ελληνικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, επέδρασαν δραματικά στη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών στη περιοχή του Λαυρίου. Πρόσφατες Ελληνικές μελέτες στην περιοχή του Ασωπού έδειξαν ότι το εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, οδήγησαν στην ανάπτυξη καρκίνων και θανάτων στους κατοίκους της περιοχής. Οι μελέτες αυτές είναι τόσο καλά τεκμηριωμένες επιστημονικά, ώστε οδήγησαν την Πολιτεία της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, επισημαίνει ο κ. Λινός.

 

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο παρακείμενος στο ΧΥΤΥ Γραμματικού, Ευβοϊκός κόλπος στο ύψος του παραθαλάσσιου χωριού Σέσσι θα μολυνθεί άμεσα με καταστροφικές συνέπειες στην αλιεία. Ήδη, όπως γνωρίζετε, μετά από βροχές εμφανίζεται στην παραθαλάσσια περιοχή γύρω από το Σέσσι κόκκινο υλικό από τις επιχωματώσεις αλλά και κομμάτια από το ήδη τοποθετημένο πλαστικό κάλυμμα στο χώρο ΧΥΤΥ Γραμματικού. Οι παραλίες της Δυτικής Αττικής όπου αποδεδειγμένα έχουν καταστραφεί από τα ΧΥΤΑ/ ΧΥΤΥ της Φυλής δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το μέλλον και των παραλιών της Ανατολικής Αττικής (Σέσσι, Παραλία Βαρνάβα, Σχοινιάς, κλπ) μετά την λειτουργία των ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Γραμματικού” ολοκληρώνει τη βαρύτατη αναφορά του για τους ΧΥΤΥ στο Γραμματικό ο καθηγητής.

Ιδανικό τοπίο για τη δημιουργία Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου

“Ποιος ξένος φοιτητής, Καθηγητής, Ερευνητής δεν θα ήθελε να ζήσει από κοντά στον τόπο που έγινε η Μάχη του Μαραθώνα, να περπατάει καθημερινά ανάμεσα στα ερείπια της Αρχαίας Ραμνούντας, στο θέατρο του Λημναίου Διονύσου, στο περίφημο ιερό της Νέμεσης; Ποιος νέος αθλητής, προπονητής, γυμναστής δεν θα ήθελε να εκπαιδευθεί εκεί που ξεκίνησε και κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο «Κλασσικός Μαραθώνιος», εκεί που υπάρχει ήδη ένα από τα καλύτερα διεθνή κωπηλατοδρόμιο;” θέλει τα ρητορικά ερωτήματα ο κ. Λινός απευθυνόμενος προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η πρότασή του είναι μονόδρομος προκειμένου να προστατευτεί αλλά και να αναδειχθεί η πολιτισμική και η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής: “Οι νέοι δρόμοι από τη βόρεια και νότια πλευρά της Αττικής που οδηγούν στο μελλοντικό χώρο των ΧΥΤΥ Γραμματικού θα μπορούσαν να οδηγούν σε ένα μοναδικό Διεθνές Πνευματικό Ίδρυμα που εύκολα θα μπορούσε να κατασκευασθεί στον ήδη διαμορφωμένο χώρο”.

“Το Ανώτατο αυτό Ίδρυμα, Αγγλόφωνο, και του οποίου η Ίδρυση επιτρέπεται από το υπάρχον Σύνταγμα, θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερο προσανατολισμό στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και την Δημόσια Υγεία. Το πρώτο Αγγλόφωνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα που θα ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι οικονομικά αυτόνομο και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, μια και οι κυρίως ξένοι φοιτητές και ερευνητές του θα πληρώνουν δίδακτρα” εξηγεί.

Κλείνοντας την επιστολή του αναφέρει πως αυτό το Διεθνές Πνευματικό Ιδρυμα θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία και για τους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες Επιστήμονες της Διασποράς που ειδικεύονται στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες αλλά και εκείνες της Δημόσιας Υγείας ώστε να επιστρέψουν και να διδάξουν στη χώρα τους σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπως αυτό που συναντά κανείς στους διαμορφωμένους ήδη χώρους του Μαύρου Βουνού Γραμματικού.

 

protothema.gr

πηγη

 

Και τέλος, ρίξτε και μια ματιά εδώ… που είναι μαζεμένη όλη η …”ελληνική” ΕΛΙΤ, και το ζεύγος Λινού, προσέξτε και κάποιων τις μυτούλες και τα επώνυμα, και τα συμπεράσματα δικά σας…

Ε μα… πια… τέτοιο χορταστικό ρεπορτάζ σας έκανα για τον… παπά… μην θέλετε κι άλλα…

Ακόμη δεν βγάλατε τα συμπεράσματά σας;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος… γιατί όλα έχουν την εξήγησή τους…

 

Τι έλεγε ο θεόπνευστος μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος…

 

 

 

Προβολές : 2,657


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα