Αυτός ο τίτλος και το θέμα, είναι γροθιά στα μούτρα ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Αυτός ο τίτλος και το θέμα, είναι γροθιά στα μούτρα ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

7 Σεπτεμβρίου, 2021 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 946 προβολές ( Μέτρηση έως 17:09:18 )

 

Το Έγκλημα (του Κ.Μητσοτάκη) και η Τιμωρία (του λαού που τον εξέλεξε): Έρχεται χειμώνας μεγάλης πείνας

Αυτός ο τίτλος και το θέμα, είναι γροθιά στα μούτρα ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Είμαστε ο πλέον κομπλεξικός, ο πιό μαζόχας και ο πιο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ λαός του κόσμου… και φυσικά, αναφέρομαι στους ελληνόφωνους που αποτελούν τα 3/4 των κατοίκων της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Μήπως αυτό σημαίνει πως οι ελληνόφωνοι που ψηφίζουν τα ΚΤΗΝΗ, είναι … ιουδαίοι;;;

Πέραν αυτού, είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και να κάνουμε μια ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Δεχόμαστε να πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα, εν γνώσει μας, πως οι κυβερνήσεις που εκλέγουν ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥΣ, ΦΛΩΡΟΥΣ της ENERGA και με τα δικα μας χρήματα και τους δικούς μας φόρους, πληρώνουν και τα λαθρομουσλίμια.

ΘΕΕ, ΡΙΞΕ ΕΝΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΚΑΜΜΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΛΙΛΗΝΑΙΟ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ENERGA.

 

 

Αυτό που θα συμβεί τον ερχόμενο χειμώνα στην Ελλάδα με την ανεργία, την εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια, θα αποτελέσει πιθανότατα την ιστορική τιμωρία του ελληνικού λαού που εξέλεξε, ανέχθηκε και ανέχεται ηγεσίες, όπως της νυν κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη.

Το έγκλημα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, το κλείσιμο των ορυχείων λιγνίτη σε μία στιγμή οι τιμές του άνθρακα ανέβηκαν κατά 70% στην Ευρώπη εφέτος, μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να το διαπράξει.

Και φυσικά δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως αυτές που διατύπωσε ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδης ότι «Θα πληρώναμε υψηλότερο κόστος μόλυνσης κατά 500 εκατ. ευρώ»!

Όποιος ήθελε εξαιρέσεις στην χρήση άνθρακα τις πήρε: Γερμανία, Πολωνία μέχρι το 2038 η πρώτη και το 2049 η δεύτερη. Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών ηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ δήθεν στα πλαίσια «αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής«. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να τις κλείσει το αργότερο ως το 2028!

Όποιος πόνταρε στην αγορά ανεμογεννητριών πήρε… «άλλα» πράγματα (εκτός του ότι πλούτισαν αυτός και οι φίλοι του): Ο ζεστός καιρός και η χαμηλή ταχύτητα των ανέμων έχουν ρίξει «στα τάρταρα» την παραγωγή των ανεμογεννητριών. Άλλωστε μόνο στην Ελλάδα πλέον οι ανεμογεννήτριες θεωρούνται «ανάπτυξη». 

Το κοινοτικό πλαίσιο για τον περιορισμό της χρήσης του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας και τη σταδιακή αντικατάσταση από πιο πράσινες τεχνολογίες, πέρα από το ότι έχει ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το 2050, λαμβάνει πάντα υπόψη για κάθε χώρα τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας ιδιαίτερα για τη βιομηχανία.

Η ενεργοβόρα βιομηχανία, δηλαδή η βιομηχανία που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας, δεν μπορεί να καλυφθεί από ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές γιατί είναι δυσανάλογα ακριβή, και δεν μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλες ποσότητες. Φυσικά για βιομηχανική ανάπτυξη, ούτε λόγος…

Η εναλλακτική για την ενεργοβόρα βιομηχανία μετά το κλείσιμο του λιγνίτη είναι το φυσικό αέριο μόνο το οποίο τετραπλασίασε τις τιμές του μέσα σε έξι μήνες! 

Και όμως δεν υπήρχε λοιπόν καμία περίπτωση να μην πετύχει η Ελλάδα ευνοϊκές εξαιρέσεις από το πλάνο, αν παρουσίαζε ένα αποδεκτό περιβαλλοντικό πρότυπο λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, με διασφαλισμένους τους όρους της πρόσβασης ιδιωτών στο λιγνίτη, που μέχρι τώρα είναι αποκλειστικότητα της ΔΕΗ. Δεν το έκανε όμως, ούτε η πρώην, ούτε η νυν κυβέρνηση!

Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι Έλληνες καταναλωτές να πληρώνουν το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη!

Δείτε τον παρακάτω χάρτη και θα καταλάβετε:

Το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μεταδίδει ότι «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει με σοκ τις τιμές στην ενέργεια, με το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να ανέρχεται πλέον σε επίπεδα ρεκόρ» αναφέρεται συγκεκριμένα στο Bloomberg.

Και μέσα σε όλα, κάνει ισχυρή την εμφάνισή του ο… πληθωρισμός!

Ωστόσο οι αυξημένες τιμές τροφοδοτούν τον πληθωρισμό και απειλούν να σταματήσουν την οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας -από τη βιομηχανία λιπασμάτων έως τη βιομηχανία χάλυβα- ίσως χρειαστεί να μειώσουν την παραγωγή τους, αναφέρει το Bloomberg.

Επισημαίνεται επίσης ότι το ράλι τιμών εκτυλίσσεται παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα πράγματα είναι κρίσιμα τώρα, μια περίοδο με χαμηλή ζήτηση, τότε ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

«Οι τιμές αυξάνονται για τους καταναλωτές τη στιγμή που το κόστος όλων των αγαθών -από το φαγητό έως τις μεταφορές- σημειώνει άνοδο, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους πολιτικούς, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη των πολιτών για την ενεργειακή μετάβαση» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η αύξηση τιμών οδηγεί σε πληθωρισμό

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, «τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου που διαπραγματεύονται στην Ολλανδία εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα, όπως και οι τιμές στη Βρετανία. Οι βραχυπρόθεσμες τιμές ρεύματος στη Βρετανία αυξήθηκαν επίσης σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως και τα προθεσμιακά συμβόλαια ενός έτους στη Γερμανία.

Ο ζεστός καιρός και η χαμηλή ταχύτητα των ανέμων περιορίζουν την παραγωγή ανανεώσιμων, δίνοντας ώθηση στην παραγωγή ορυκτών και ανεβάζοντας την τιμή του άνθρακα πάνω από 70% στην Ευρώπη φέτος».

Το ζήτημα είναι ότι ενός κακού μύρια έπονται: Η τραγική σοδειά δημητριακών στον σιτοβολώνα της Δύσης, τον Καναδά, έχει εκτινάξει ήδη τις τιμές του σταριού!

Σε μια στιγμή που το ελληνικό στάρι πουλήθηκε σε προσυμφωνημένες χαμηλές τιμές σχεδόν όλο στην Ιταλία, η χώρα ξεκίνησε «φουλ», εισαγωγές πανάκριβου μαλακού σιταριού από την Ρωσία και… το Ιράκ! Η τιμή του ψωμιού και των ζυμαρικών θα έχει άνοδο από 20-50% ανάλογα με το είδος.

Η κακή σοδειά των δημητριακών, εκτόξευσε και τις ζωοτροφές. Και αυτές με την σειρά τους εκτόξευσαν το κόστος των γαλακτοκομικών προϊόντων και του κρέατος!

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: 300-600 ευρώ ανάλογα με το σημερινό κόστος ζωής τους, σε μία ελληνική οικογένεια. Οι ασθενέστεροι οικονομικά της μεσαίας εισοδηματικής τάξης (τετραμελής οικογένεια) υπολογίζεται ότι θα επιβαρυνθούν σε ενέργεια και διατροφή, περί τα 300 ευρώ μηνιαίως, κατ’ελάχιστον!

Χωρίς να υπολογιστούν άλλα κόστη διαβίωσης και έξοδοι ψυχαγωγίας, π.χ. για καφέ ή ταβέρνα.

Οι πλέον εύποροι της μεσαίας τάξης (τετραμελής οικογένεια, επίσης) που ήδη καταναλώνουν σε ενέργεια και υψηλότερης ποιότητας τρόφιμα μεγαλύτερα ποσά, θα επιβαρυνθούν περί τα 600 ευρώ μηνιαίως!

Τα παραπάνω σημαίνει επιβαρύνσεις από 15-20% στα πορτοφόλια των Ελλήνων…

 

 

Πηγή

(Visited 945 times, 2 visits today)

Ετικέτες: ΔΕΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το