Αυτό που θα θερίσεις σήμερα, είναι αυτό που αποφάσισες να σπείρεις χθες…

Αυτό που θα θερίσεις σήμερα, είναι αυτό που αποφάσισες να σπείρεις χθες…

22 Ιανουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:157
Μοίρασέ το
Αυτό που θα θερίσεις σήμερα, είναι αυτό που αποφάσισες να σπείρεις χθες…

 

Σκεφτείτε έναν κόσμο που ο καθένας μας ξεχωριστά αποφασίζει να φυτέψει τους σπόρους της Αγάπης, της υπομονής και της κατανόησης. Τους σπόρους του σεβασμού και της υπευθυνότητας.

Σπόροι που μέσα τους θα κρύβουν την αρετή. Η αρετή περιβάλλει την πιο σημαντική ιδιότητα, τη σωφροσύνη. Σκεφτείτε πως θα ήταν η ζωή μας…

 

Αυτό που θα θερίσεις σήμερα, είναι αυτό που αποφάσισες να σπείρεις χθες…

Η αγάπη είναι η μόνη σταθερή αξία που προσδιορίζει την αυθεντικότητα των επιλογών μας…

Μέσα μας, ενυπάρχουν και το φως και οι σκιές…

Και μένει σ’ εσένα να προσδιορίσεις την πορεία των ήδη προδιαγεγραμμένων γεγονότων, προτάσσοντας το φως.

 

Καλλιόπη

 

Έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός ο λόγος η απλά αποδέχεσαι ότι υπάρχει ένας ανώτερος λόγος για όλα όσα σου συμβαίνουν, χωρίς όμως να μπαίνεις στη διαδικασία να τον ανακαλύψεις;

Δίνεις μια απάντηση στον εαυτό σου και συνεχίζεις, απλά και μόνο για να τον καθησυχάσεις, χωρίς όμως να τον βάλεις στη διαδικασία να σκεφτεί, ποιος είναι αυτός ο λόγος;

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να πετύχεις κάτι που επιθυμείς και δυσκολεύεσαι να το ολοκληρώσεις, καθώς οι συνθήκες δεν σε βοηθούν και οι εξωτερικοί παράγοντες σε επηρεάζουν και σε σταματούν;

Σε σταματούν να προσπαθείς και εκεί έρχεται, ως ανακούφιση των όσων δεν μπορείς να κατακτήσεις, η φράση… δεν ήταν για εμένα, υπάρχει λόγος που δεν μπορεί να συμβεί.

Ποιος είναι αυτός ο λόγος όμως; Γιατί ο λόγος υπάρχει. Βρίσκεται μπροστά σου. Βρίσκεται πάντα σε ό,τι κι αν κάνεις, είτε πετύχεις είτε όχι.

Οι άνθρωποι έχουμε έρθει στη ζωή, για να φυτέψουμε τους σπόρους μας, σπόροι που ο καθένας μας ξεχωριστά αποφασίζει να διαλέξει και να καλλιεργήσει με την ελεύθερη βούληση μας. Σπόροι που θα καλλιεργηθούν και θα μας προσφέρουν τη σοδειά. Μια σοδειά που θα έχει όλα όσα σπείραμε. Όλα όσα ο καθένας μας προσωπικά αποφάσισε να φροντίσει και να δώσει την προσοχή του.

Σε ό,τι δίνουμε την προσοχή μας εκείνο είναι που θα μας κατευθύνει. Τι σπόρους αποφασίσαμε να φυτέψουμε, τι καλλιεργήσαμε και τι τελικά μας πρόσφερε η όλη διαδικασία;

Το βλέπουμε πάντα, καθώς το δέντρο μας μεγαλώνει και βγάζει καρπούς. Καρποί που μέσα τους θα κρύβουν τα όσα σπείραμε. Πόσο θα τους απολαύσουμε και θα μας προσφέρουν την ευδαιμονία που όλοι μας επιθυμούμε, εξαρτάται από το σπόρο. Το σπόρο που διαλέξαμε.

Τι διαλέγεις καθημερινά να φυτέψεις; Που στρέφεις την προσοχή σου; Πόσο καλά παρατηρείς τα όσα συμβαίνουν μέσα σου; Παρατηρώ μέσα μου, γιατί οι σπόροι μας από εκεί προέρχονται, εκεί τους βρίσκουμε, εκεί τους καλλιεργούμε και εκεί μέσα θα μεγαλώσουν. Θα μεγαλώσουν και ο μίσχος τους, θα κάνει την εμφάνισή του έξω από εμάς και το δέντρο θα μεγαλώσει και θα φαίνεται. Οι καρποί θα ταΐζουν εμάς και τους γύρω μας.

Τι καρπούς θέλουμε να απολαμβάνουμε παρέα με τους γύρω μας;

Οι εξωτερικές συνθήκες και οι εξωτερικοί παράγοντες είναι οι εσωτερικοί σπόροι που μεγάλωσαν και απλώθηκαν. Από μέσα μας προέρχονται όλα.

Σκεφτείτε έναν κόσμο που ο καθένας μας ξεχωριστά αποφασίζει να φυτέψει τους σπόρους της Αγάπης, της υπομονής και της κατανόησης. Τους σπόρους του σεβασμού και της υπευθυνότητας.

Σπόροι που μέσα τους θα κρύβουν την αρετή. Η αρετή περιβάλλει την πιο σημαντική ιδιότητα, τη σωφροσύνη. Σκεφτείτε πως θα ήταν η ζωή μας…

Όσο σας ακούγεται ουτοπικό εγώ θα επιμείνω πως είναι ευ-τοπικό.

Η θέληση και η δέσμευση είναι τα εργαλεία μας, για την καλλιέργεια της σοδειάς μας. Μια θέληση που θα προκύψει, από το λόγο που γίνονται όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, στον καθένα μας ξεχωριστά. Ο λόγος σε κάθε περίπτωση είναι η γνώση. Μια γνώση που μας δίνεται, είτε κατά την διάρκεια που προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι, είτε στο τέλος του, όταν παραιτούμαστε ή όταν το ολοκληρώνουμε. Η γνώση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από την εμπειρία που αποκτήσαμε καθώς βιώσαμε τα όσα μας συνέβησαν.

Άρα η φράση «υπάρχει κάποιος λόγος» είναι ερώτηση και έχει συγκεκριμένη απάντηση την κάθε φορά.

“Τι σου έμαθε η όλη σου εμπειρία;”

 

Νατάσσα Σκούρου

enallaktikidrasi.com

 

Πηγή

Προβολές : 157


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα