Γέμισε ο κόσμος ψεύτικους ανθρώπους

Γέμισε ο κόσμος ψεύτικους ανθρώπους

6 Δεκεμβρίου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:486
Μοίρασέ το

 

 

Φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά αυτοί οι άνθρωποι. Δεν κρύβεται η πονηριά απ’ το βλέμμα τους όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν. Όσες μάσκες και ν’ αλλάξουν κατά την πάροδο του χρόνου, δεν μπορούν να κρύψουν την ασχήμια που κρύβουν στο εσωτερικό τους. Όσο όμορφο και περιποιημένο κι αν είναι το έξω τους, κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει το περιτύλιγμα και θα εκπλήξει πολλούς αυτό που βρίσκεται από κάτω.

 

 

 

Τον χαρακτήρα των ανθρώπων, απ’ τις λεπτομέρειες θα τον καταλάβεις…εκεί είναι απρόσεκτος και κάνει λάθη…

Και να δίνεις βάση στην διαίσθησή σου…αυτή, ποτέ δεν θα σε ξεγελάσει…

 

Καλλιόπη

 

 

Οι ψυχικά αδύναμοι άνθρωποι, έχουν την τάση να κακολογούν αυτούς που σφύζουν από ζωή. Αυτούς που περπατάνε ανέμελα και φωτίζουν τον κόσμο ολόκληρο με το χαμόγελό τους.

Που δε δίνουν δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος κι απολαμβάνουν την κάθε μέρα με τη ζωηράδα και την ενέργεια που της αξίζει.

Άνθρωποι ξεχωριστοί, που σκέφτονται με την καρδιά και το συναίσθημα. Άντε και με λίγη δόση λογικής.

Μπορεί να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς ξέρεις. Κι η κοινωνία είτε θα σε αποδεχθεί είτε θα ζηλέψει τ’ αγαθά σου και θα προσπαθήσει να τα μειώσει με οποιοδήποτε ανήθικο τρόπο.

Να σε κάνει να πιστέψεις, δηλαδή, πως δεν είναι σημαντικά αυτά που κρύβεις μέσα σου, πως εσύ δεν είσαι αρκετός για να σταθείς αντιμέτωπος με το δήθεν μεγαλείο της.

Και φυσικά, αντιπρόσωποί της βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη κι εκτελούν αυτό το -ξεπερασμένο πλέον-έργο.

Γιατί όλοι αυτοί που βγάζουν μια κακία από μέσα τους, ξαφνιάζονται όταν συναντούν ανθρώπους ικανούς, αλλά και καλοσυνάτους. Δεν ξέρουν πώς να τους αντιμετωπίσουν, βλέπεις.

Γι’ αυτό και στην αρχή, θα προσπαθήσουν απεγνωσμένα να τους φέρουν στα μέτρα τους.

Να κόψουν και να ράψουν το χαρακτήρα τους, έτσι ώστε να μην μπορεί να συναγωνιστεί με το δικό τους. Αλλά, δεν ξεγελάει η κακία την καλοσύνη, ούτε κι η δηθενιά την ειλικρίνεια.

Θα τους συναντήσεις παντού, να είσαι σίγουρος. Και προετοιμασμένος φυσικά. Θα περάσουν πολλοί και διάφοροι απ’ τη ζωή σου, φάρες ανθρώπων, αν θες να το πούμε κι αλλιώς.

Τους συγκεκριμένους θα τους βρεις μπροστά σου όπου κι αν πας.

Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις στη ζωή σου, θα έρθεις αντιμέτωπος με την πονηριά και την αρνητικότητά τους.

Στο δρόμο, στη δουλειά και στην καθημερινότητά σου, δεν έχει σημασία.

Ακόμη και στον έpωτα, κακοπροαίρετοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σου κόψουν τα φτερά για να μη φτάσεις ποτέ στην ευτυχία που σου αξίζει. Μια ευτυχία που αυτοί δεν έζησαν ποτέ κι ούτε πρόκειται να ζήσουν.

Όπου κι αν πας, η αύρα τους θα σε χτυπήσει κατευθείαν μόλις συναντηθούν οι δρόμοι σας. Αποπνέουν έναν αέρα γεμάτο μαυρίλα, βρε παιδάκι μου, που μπορείς να εντοπίσεις ακόμη και με τα μάτια κλειστά. Γέμισε ο κόσμος βλέπεις από δαύτους, δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα.

Θα τους συναντήσεις στο χώρο εργασίας σου -όποιος κι αν είναι αυτός- και θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, πολύ απλά γιατί μπορούν. Ή τουλάχιστον, νομίζουν ότι μπορούν.

Βέβαια, μπροστά σου θα φοράνε ένα απ’ αυτά τα ψεύτικα χαμόγελα που διακρίνονται από μίλια μακριά.

Πίσω απ’ την πλάτη σου, όμως, θα στάζουν δηλητήριο.

Έχουν το κόμπλεξ, σε προχωρημένο στάδιο μάλιστα. Και θα προσπαθήσουν να σου το μεταδώσουν, γι’ αυτό να είσαι σίγουρος.

Έχουν κι αυτή τη γελοία άποψη, ξέρεις, ότι και καλά βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου και βλέπουν τους πάντες από ψηλά, καθισμένοι στον ουράνιο θρόνο τους.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πως ο τροχός γυρίζει και θα έρθει η στιγμή που θα πέσουν απ’ τα σύννεφα. Με άδοξο τρόπο μάλιστα. Γιατί δεν ανέχονται όλοι τους αλαζόνες αυτούς κομπάρσους με την κομπλεξική συμπεριφορά. Κι ως γνωστόν, η υπομονή έχει και τα όριά της.

Γι’ αυτό και το ιδανικό θα ήταν να μπαίνουν στη θέση τους όταν κι όπως πρέπει. Μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε οι ψεύτικοι άνθρωποι και κινδυνεύουν οι αγνές ψυχές που τους περιτριγυρίζουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνειά τους, τι τους περιμένει μόλις γυρίσουν την πλάτη.

Φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά αυτοί οι άνθρωποι. Δεν κρύβεται η πονηριά απ’ το βλέμμα τους όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν. Όσες μάσκες και ν’ αλλάξουν κατά την πάροδο του χρόνου, δεν μπορούν να κρύψουν την ασχήμια που κρύβουν στο εσωτερικό τους. Όσο όμορφο και περιποιημένο κι αν είναι το έξω τους, κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει το περιτύλιγμα και θα εκπλήξει πολλούς αυτό που βρίσκεται από κάτω.

Γιατί δεν έχουν όλοι την ικανότητα να ξεχωρίζουν τους καλούς απ’ τους σκάρτους. Και καλύτερα να τους διώχνεις απ’ τη ζωή σου προτού καν περάσουν το κατώφλι της, παρά να τους ανέχεσαι για μια ζωή και να υποκύπτεις στο ψέμα και τη δηθενιά τους. Γιατί ο φθόνος κι η κακοβουλία, είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν για να δείχνουν το θαυμασμό τους. Κι αυτό λέει πολλά!

 

Έλενα Γεωργίου

Πηγή: pillowfights.gr

 

Πηγή

Προβολές : 486


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα