Γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;

Γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;

1 Δεκεμβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:410
Μοίρασέ το

 

 

Να θυμάστε όμως ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας. Οι προσδοκίες σας είναι αυτές που υπαγορεύουν τι θα πάρετε και τι θα μείνει μακριά σας. Χωρίς θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας, καμία ποσότητα καλοσύνης, γενναιοδωρίας ή εξυπηρετικότητα προς τους άλλους δεν θα σας φέρει μια θετική πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι, είμαστε ενέργεια… όσο πιο θετικές οι σκέψεις μας, τόσο πιο θετικά και τα αποτελέσματα στη ζωή μας.

Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας, ας πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, και ας κάνουμε θετικές σκέψεις… και σιγά σιγά, όλα θ’ αλλάξουν.

 

Καλλιόπη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ “γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;” ή αλλιώς “γιατί καλά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους;”

Και αφού αναρωτηθούμε, συχνά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι “η ζωή δεν είναι δίκαιη”. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη δήλωση, γιατί η ζωή είναι όντως δίκαιη. Όλοι δημιουργούμε τις πραγματικότητες μας χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιούν και όλοι οι άλλοι. Οι κανόνες είναι άσχετοι με το αν είσαι καλός ή κακός.

Για να κατανοήσουμε αυτούς τους κανόνες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και οι κακές πράξεις τιμωρούνται. Είμαστε προγραμματισμένοι να πιστεύουμε ότι αν πράξουμε καλό, καλά πράγματα θα συμβούν και αν πράξουμε κακό, κακά πράγματα θα συμβούν.

Αυτό το είδος προγραμματισμού χρησιμοποιείται για να χειριστεί τις δράσεις μας ώστε να συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που οι γονείς, οι δάσκαλοι μας ή οι κυβερνήσεις μας θέλουν να συμπεριφερόμαστε. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι γονείς μας, οι δάσκαλοι μας και οι κυβερνήσεις μας πιστεύουν ότι το καλό και το κακό μπορεί να οριστεί και να λάβει συνέπειες, το σύμπαν δεν το πιστεύει.

Η αλήθεια είναι, ότι το σύμπαν δεν τιμωρεί ή επιβραβεύει κανέναν. Και θα το πω ξανά για περισσότερη έμφαση: Το σύμπαν δεν τιμωρεί ή επιβραβεύει κανέναν!

Το σύμπαν το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας μέσω του Νόμου της Έλξης. Παίρνετε αυτό που περιμένετε, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είστε. Αν περιμένετε ότι “καλά” πράγματα πρόκειται να συμβούν σε σας, δεν έχει σημασία αν είστε ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Οι προσδοκίες σας θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Μπορεί να είστε το καλύτερο, το πιο ευγενικό και το πιο χρήσιμο άτομο, αλλά αν έχετε αρνητικές προσδοκίες σχετικά με το πώς τα πράγματα πρόκειται να ξεδιπλωθούν στην ζωή σας, αυτό θα πάρετε.

Παρόλο λοιπόν, ότι έχουμε διδαχθεί ότι πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε καλό στους άλλους για να μας έρθουν καλά πράγματα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι αυτό που νομίζουμε ότι θα μας συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι γνωρίζουμε λίγα “σάπια μήλα”, οι οποίοι έχουν την καλύτερη τύχη, και μερικά “καλά μήλα” που είναι πάντα χτυπημένοι από τις περιστάσεις της ζωής.

Αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε για αποδείξεις στο περιβάλλον σας. Ελέγξτε τους φίλους, συγγενείς και συνεργάτες σας, ειδικά αυτούς που φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα καλή ή κακή τύχη. Θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι το πόσο «καλός» ή «κακός» είναι κάποιος αυτό που καθορίζει τις πραγματικότητες τους, αλλά μάλλον οι προσδοκίες τους.

Για παράδειγμα, έχω έναν προσωπικό φίλο ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους, ευγενέστερους και πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που ξέρω. Είναι θαυμάσιος. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα του είναι να αρρωσταίνει συχνά, να μην έχει ποτέ λεφτά και να έχει πάντα προβλήματα με τις δουλείες που βρίσκει για να εργαστεί.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι απλό. Γιατί μιλάει πολύ συχνά για την κακή του τύχη και τα προβλήματά του. Ανησυχεί πάντα για το μέλλον. Ανησυχεί για το πώς θα έρθουν τα πράγματα. Έτσι το σύμπαν του στέλνει πίσω μια πραγματικότητα που είναι μέσα στην κακή τύχη, ανησυχία και δυστυχία.

Από την αντίθετη πλευρά, θυμάμαι μια διευθύντρια που είχα που ήταν αγενής, αλαζονική και ανεύθυνη. Ήταν μισητή από όλο το τμήμα του προσωπικού. Ωστόσο, έπαιρνε συνέχεια προαγωγές και τα πράγματα πηγαίνανε πολύ καλά γι’ αυτήν.

Γιατί λοιπόν αυτή η διευθύντρια τα πήγαινε τόσο καλά; Γιατί πάντα έλεγε πόσο σπουδαία είναι, πόσο πολύ την αγαπούν όλοι και πόσο άξια είναι. Κανένας από εμάς τους υπόλοιπους δεν συμφωνούσε με αυτό αλλά δεν είχε καμία σημασία γιατί δεν ήμασταν εμείς αυτοί που δημιουργούσαν την πραγματικότητά της. Αυτή ήταν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι καλές πράξεις είναι άνευ σημασίας. Για πολλούς από εμάς, το να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα. Εάν αισθάνεστε όμορφα όταν βοηθάτε, τότε η βοήθεια προς τους άλλους είναι πολύ καλή ιδέα, επειδή σας κάνει να αισθάνεστε καλά για σας! Το να αισθάνεστε καλά για εσάς σίγουρα θα σας βοηθήσει να λάβετε καλά πράγματα από το σύμπαν.

Το να μοιράζετε αγάπη και καλοσύνη είναι ο ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε την δόνησή σας και να σας κάνει να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας και την αξία σας. Οπότε συνεχίστε να το κάνετε γιατί σίγουρα δουλεύει.

Να θυμάστε όμως ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας. Οι προσδοκίες σας είναι αυτές που υπαγορεύουν τι θα πάρετε και τι θα μείνει μακριά σας. Χωρίς θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας, καμία ποσότητα καλοσύνης, γενναιοδωρίας ή εξυπηρετικότητα προς τους άλλους δεν θα σας φέρει μια θετική πραγματικότητα.

Τι θα συμβεί σε σας είναι, τελικά, μια εσωτερική εργασία. Δεν χρειάζεται να τρέχετε γύρω γύρω προσπαθώντας να αποδείξετε πόσο καλός είστε ή πόσο αξίζετε βασιζόμενοι σε κανόνες ή προσδοκίες κάποιου άλλου. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αισθάνεστε εσείς για τον εαυτό σας και πώς αισθάνεστε για τα πράγματα που θέλετε.

Να είστε όσο “καλοί” χρειάζεται να είστε για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και να είστε όσο πιο αισιόδοξοι μπορείτε για τα πράγματα που θέλετε. Να μιλάτε για τις δυνατότητές σας και για τις επιθυμίες σας, σαν να περιμένετε να εκδηλωθούν στην ζωή σας. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε.

 

Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος
Της Andrea Schulman, Raise Your Vibration Today
Photo by Michal Lukasiewicz

 

Πηγή

Προβολές : 410


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα