Για 4 βιασμούς ανηλίκων παραπέμπεται σε δίκη ο Λιγνάδης

3 Δεκεμβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:277
Μοίρασέ το

 

Εισαγγελέας: “«η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Δεν πιστεύω πως ο εν λόγω, με τόσους υψηλά ιστάμενους φίλους του ιδίου προσανατολισμού, και με δικαστές που έχουν τα ίδια “γουστα” πολλοί εξ αυτών,  θα τιμωρηθεί με την τιμωρία που του αξίζει…

Θα πει μια … “μεταμέλεια” και θα τον ρίξουν στα μαλακά οι δικαστές…

Μακάρι να βγω ψεύτρα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τ.Γ. Τι είπαμε πως διάβαζε η …”πρώτη κυρία”, σε παιδάκια δημοτικού;

Βιβλίο με διαστροφές;;;

ΠΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ… ΠΟΣΗ;;;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος βρίσκεται πια ένα βήμα πριν το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που ομόφωνα τον παραπέμπει σε δίκη.

Ο γνωστός «θεατράνθρωπος» θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους τέσσερις βιασμούς που τον κρατούν προφυλακισμένο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά τον Πέτρο Φιλιππίδη, και ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί υπόλογος στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να μείνει για πολλά χρόνια στη φυλακή, για τα σεξουαλικά εγκλήματα που του καταλογίζονται ακόμη και σε βάρος ανηλίκων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, στέλνει τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη στο ακροατήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί της αθωότητάς του αλλά και της στοχοποίησής του από τα θύματα.

Ούτε ένα από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν πείστηκε από το άλλοθι που «επιστράτευσε» ο κατηγορούμενος για να δείξει πως δεν τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, αμφισβητώντας την αξιοπιστία των θυμάτων.

Το βούλευμα ακολουθεί το σκεπτικό της εισαγγελέως Συμέλας Σαπίδου, η οποία είχε ζητήσει μάλιστα να παραταθεί η κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη έως τον Φεβρουάριο του 2022, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Για την εισαγγελέα, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για την πράξη του βιασμού κατά συρροή, δεν έχουν εξασθενήσει οι ενδείξεις ενοχής σε βάρος του, ενώ τα χαρακτηριστικά της δράσης του όλα αυτά τα χρόνια μαρτυρούν την επικινδυνότητά του.

Επισημαίνει δε πως «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Επικαλούμενη η εισαγγελική λειτουργός στοιχεία από την προσωπική ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του κατηγορουμένου, σημειώνει: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι άγαμος, και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή».

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κληθεί να λογοδοτήσει για τον βιασμό σε βάρος ενός 26χρονου σήμερα άνδρα, αιγυπτιακής καταγωγής, το 2010, όταν το θύμα ήταν 15 ετών.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης ανέπτυξε φιλική σχέση με τον 15χρονο λόγω της επιθυμίας του νεαρού τότε αγοριού να γίνει ηθοποιός.

Όπως επισημαίνει η εισαγγελέας, «ο κατηγορούμενος κάλεσε το θύμα στο διαμέρισμά του για να συζητήσουν για το επαγγελματικό του μέλλον.

Όταν πήγε ο ανήλικος, του πρόσφερε (…) αλκοόλ και τσιγάρο με ινδική κάνναβη, το οποίο ο ίδιος το δέχτηκε ανενδοίαστα, καθώς είχε ξαναδοκιμάσει.

Αυτή τη φορά η αντίδραση του οργανισμού του ήταν διαφορετική, καθώς, όπως περιγράφει ο ίδιος, ένιωσε να ζαλίζεται και να χάνει τις αισθήσεις του.

Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την ανικανότητά του να αντισταθεί, τον εξανάγκασε σε ερωτικές πράξεις.

Αμέσως μετά ο ανήλικος έχασε τις αισθήσεις του. Όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα, βρήκε το παντελόνι και το εσώρουχό του πεταμένα δίπλα του στη βεράντα».

Η δεύτερη υπόθεση βιασμού φέρεται να διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2015, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, με θύμα ένα 24χρονο σήμερα άνδρα.

Ο τρίτος βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο σπίτι του ηθοποιού, στις 15 Μαρτίου 2015, όπως και ο τέταρτος, τον Νοέμβριο του 2018.

Τον ηθοποιό καταγγέλλουν οι ίδιοι οι άνδρες, οι οποίοι περιγράφουν με λεπτομέρειες το διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη και άλλα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του.

 

Πηγή

Προβολές : 277


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα