Διώκεται για παράβαση καθήκοντος ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Διώκεται για παράβαση καθήκοντος ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

19 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 147 προβολές ( Μέτρηση έως 16:54:27 )

 
Διώκεται για παράβαση καθήκοντος ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Σε μια πολιτισμένη χώρα, ο Ματθαιόπουλος και οι πολιτικοί και λοιποί ΕΝΟΧΟΙ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.

Δίωξη για  προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών από τους χειρισμούς στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου ο οποίος  παράλληλα είναι ήδη  ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου του 2018.

Αυτή τη φορά, ο κ. Ματθαιόπουλος διώκεται για παράβαση καθήκοντος και απόπειρας παράνομης βίας, αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αιτία, οι βαριές καταγγελίες που έκανε σε βάρος του ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος ο οποίος  είχε οριστεί από την Εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πόρισμα για τις αιτίες που οδήγησαν στην εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Λίγο πριν αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο για  την παραπομπή ή μη  σε δίκη  27 κατηγορουμένων σχετικά με το Μάτι, η εισαγγελική έρευνα καταδεικνύει ένα εκβιαστικό παιχνίδι με πιέσεις και απειλές που φέρονται να είχαν στόχο τη συγκάλυψη, πάνω στις στάχτες που άφησε η φωτιά.

Τόσο στη μήνυση που είχε υποβάλει, όσο και στις καταθέσεις που είχε δώσει στη συνέχεια στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, ο πραγματογνώμονας Δημ. Λιότσος είχε μιλήσει για ένα ζοφερό παρασκήνιο το οποίο ακολούθησε τη φονική πυρκαγιά. Ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος ανέλαβε να διερευνήσει τις αιτιάσεις του κ.Λιότσιου, καλώντας μάρτυρες.

Ο πραγματογνώμονας  Δημ. Λιότσιος  είχε κατηγορήσει ευθέως τον πρώην αρχηγό του ΠΣ ότι με διάφορες παράνομες πράξεις, επιχειρούσε να τον αναγκάσει να  συντάξει και να υποβάλλει «ψευδή πραγματογνωμοσύνη, ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και κάθε άλλου εμπλεκόμενου προσώπου».

Κίνητρο των παράνομων ενεργειών του κ. Ματθαιόπουλου, κατά τον πραγματογνώμονα, ήταν «η απόκρυψη της αλήθειας για την φονική πυρκαγιά και συνακόλουθα η συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών που τον βαρύνουν  καθώς και των ευθυνών οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου προσώπου».

Κατά τον κ. Λιότσιο όταν ξεκίνησε την έρευνα του και άρχιζε να διαβιβάζει αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώθηκε επ΄ αυτών ο πρώην αρχηγός του ΠΣ και του είπε χαρακτηριστικά: «Τι μ@@@@  είναι αυτές που ζητάς, κάνε τον μ@@@@», φοβούμενος ότι τα έγγραφα που ζητούσε θα συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας και των πραγματικών υπαιτίων».

Την 20η Σεπτεμβρίου 2018, υποστήριξε  ο κ. Λιότσιος,  ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην αρχηγό του ΠΣ προκειμένου να τον επισκεφθεί στο γραφείο του. Πράγματι όταν πήγε στο γραφείο του, στο οποίο δεν υπήρχε άλλο τρίτο πρόσωπο, άρχισε να εξαπολύει απειλές σε βάρος, «με μοναδικό σκοπό να με εξαναγκάσει να διεξάγω πλημμελή έρευνα» και να υποβάλλω «ελλιπή και ψευδή πραγματογνωμοσύνη, με πορίσματα αντίθετα προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Λιότσιο ο οποίος παρέθεσε και απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των συνομιλιών που είχαν μεταξύ τους.  ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής τον προέτρεπε να αναφέρει στο πόρισμά του πως ο λόγος της καταστροφής  ήταν η ταχύτητα της πυρκαγιάς.

Ο πραγματογνώμονας  έχει ισχυριστεί επίσης πως εκβιάστηκε ακόμη με την απειλή δυσμενούς μετάθεσης αν δεν ακολουθούσε  όσα του ζητούσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ο  Δ. Λιότσιος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες  στην  υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος τόσο του  πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  όσο και  κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα μπορούσε να προκύψει από την έρευνα.

 

Πηγή

(Visited 146 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΜΑΤΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το