ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Insider προειδοποιεί ότι, οι επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ό,τι μας κάνουν να πιστεύουμε

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Insider προειδοποιεί ότι, οι επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ό,τι μας κάνουν να πιστεύουμε

2 Φεβρουαρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:642
Μοίρασέ το

Τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα που είναι πραγματικά δύσκολο να παρακολουθήσετε τα πάντα αν δεν είστε πολύ προσεκτικοί.

Τώρα που λάβατε τις πληροφορίες αυτού του άρθρου, μην ξανακοιμηθείτε.

Αυτό δεν είναι άσκηση.

Οδεύουμε πραγματικά προς ένα εφιαλτικό σενάριο και σας καλώ να δράσετε αναλόγως.

 

 

 

Παρακαλώ όλους τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αφενός μεν να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους και να ενημερώσουν και τους φίλους τους.

Καμμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Insider προειδοποιεί ότι οι επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων θα είναι πολύ χειρότερες απ’ ό,τι μας κάνουν να πιστεύουμε

Οι πληροφορίες που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, αλλά πάντα προσπαθούσα να μην ωραιοποιώ τα πράγματα για τους αναγνώστες μου.

Αυτή τη στιγμή, τα παντοπωλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ορισμένα είδη και τα αποθέματα τροφίμων έχουν γίνει πολύ σπάνια σε όλο τον κόσμο.

Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημη είναι ήδη η κατάσταση μέχρι που έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν γνώστη στον τομέα της γεωργίας με τον οποίο αλληλογραφούσα όλα αυτά τα χρόνια.

Τον ρώτησα αν θα μπορούσα να μοιραστώ κάποιες από τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μου δημοσίως και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μην αναφέρω το όνομά του.

Σύμφωνα με τον εν λόγω γνώστη της γεωργίας, η δραστική αύξηση του κόστους των λιπασμάτων θα καταστήσει αδύνατο για πολλούς αγρότες να καλλιεργήσουν κερδοφόρα αραβόσιτο φέτος. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα email που μου έστειλε πρόσφατα…

—Τα πράγματα για το 2022 είναι ενδιαφέροντα (και τρομακτικά). Το κόστος εισροών για πράγματα όπως τα λιπάσματα, το υγρό άζωτο και οι σπόροι είναι τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις παλιές τιμές.

Δεν θα αξίζει τον κόπο να καλλιεργηθεί φέτος.

Επαναλαμβάνω: η οικονομική βιωσιμότητα ΔΕΝ θα είναι δεδομένη.

Το σχέδιό μας είναι να εγκαταλείψουμε περίπου 700 εκτάρια αραβόσιτου και να στραφούμε στη σόγια (χρησιμοποιεί λιγότερα λιπάσματα και έχουμε επίσης κοπριά κοτόπουλου από αυτό το αγρόκτημα). Και ξέρετε κάτι Δεν είμαστε οι μόνοι με αυτά τα σχέδια.

Υπάρχει ήδη έλλειψη σπόρων σόγιας, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό. Όπως το βλέπω εγώ, θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη σιτηρών κατά τη διάρκεια του έτους, ιδίως αραβοσίτου. Εννοώ, αυτό μας κάνει μικρούς (αδύναμους).

Τι γίνεται με τους ανθρώπους στις μεσοδυτικές πολιτείες που έχουν περίπου 10.000 στρέμματα αραβόσιτου Αυτό δεν θα είναι καλό.

Αφού έλαβα αυτό το μήνυμα, του απάντησα και του έκανα κάποιες ερωτήσεις που είχα.

Στη συνέχεια επέκτεινε τα σχόλιά του σε άλλο email…

—Όσον αφορά τη γεωργία, βλέπω ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Πράγματα όπως τα λιπάσματα και το υγρό άζωτο έχουν τριπλασιάσει και τετραπλασιάσει την τιμή τους.

Ναι, οι τιμές των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί, αλλά αυτό σίγουρα δεν καλύπτει το νέο, αυξημένο κόστος εισροών.

Βρισκόμαστε στη Βόρεια Καρολίνα, και παρόλο που δεν είμαστε σαν τις μεσοδυτικές πολιτείες, εξακολουθούμε να καλλιεργούμε. Οι μεσοδυτικές πολιτείες, φυσικά, έχουν επίσης το ίδιο υψηλότερο κόστος εισροών.

Το καλαμπόκι, για παράδειγμα, απαιτεί συνήθως περίπου 600 λίβρες λίπασμα ανά στρέμμα, συν 50 γαλόνια υγρού αζώτου.

Πολλαπλασιάστε το επί πολλά εκτάρια και αυτά είναι πολλά χρήματα. Για τη σόγια απαιτούνται πολύ λιγότερα. Το σχέδιο για εμάς και τους περισσότερους άλλους εδώ είναι να μειώσουμε δραστικά τις εκτάσεις αραβοσίτου και να στραφούμε στη σόγια

Το πρόβλημα είναι ότι φαίνεται να υπάρχει έλλειψη σπόρων σόγιας επειδή και άλλοι έχουν αυτό το σχέδιο. Ήμασταν αρκετά τυχεροί ώστε να αγοράσουμε αρκετά εκ των προτέρων για να το κάνουμε. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως οι νεότεροι αγρότες ή οι αγρότες που καλλιεργούν μόνο σόγια, πιθανώς δεν έχουν τα χρήματα για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο απόθεμα.

Όπως το βλέπω εγώ, θα υπάρξει έλλειψη καλαμποκιού. Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει υπερπληθώρα σόγιας, αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται από το αν ο σπόρος είναι διαθέσιμος. Νομίζω ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ίσως κεχρί, βρώμη ή κριθάρι. Φυσικά, η αγορά αραβοσίτου είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σκεφτείτε τις ζωοτροφές και την αιθανόλη. Θέλω να πω, η σόγια χρησιμοποιείται επίσης για τα ζώα, αλλά πρόκειται για ένα μείγμα. Τι συμβαίνει με τους κτηνοτρόφους που βασίζονται στον φθηνό αραβόσιτο?  Απλά δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να τελειώσει καλά.

Θέλω να πω, ακόμη και αν καταλήξουμε να έχουμε άφθονη σόγια, ακόμη και υπερπληθώρα, η αγορά της σόγιας έχει διαλυθεί. Δεν ξέρω.

Απλώς δεν υπάρχει μεγάλη ιστορία για να βασιστούμε.

Το μόνο που βλέπω είναι ότι αυτό πλήττει τόσο τους αγρότες σιτηρών όσο και τους κτηνοτρόφους και οδηγεί σε περαιτέρω ελλείψεις και αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές που αγοράζουν τα τελικά προϊόντα.

Έμεινα άναυδος όταν το διάβασα για πρώτη φορά.

Ο αραβόσιτος (καλαμπόκι) είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της διατροφής μας.

Αν πάτε στο σούπερ μάρκετ και διαβάσετε τα συστατικά των διαφόρων προϊόντων, θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι ο αραβόσιτος υπάρχει με τη μία ή την άλλη μορφή σχεδόν σε όλα τα προϊόντα.

Πώς θα μοιάζει λοιπόν η χώρα μας αν όντως υπάρξει σοβαρή έλλειψη αραβοσίτου

Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι αυτό.

Βέβαια, οι τιμές των λιπασμάτων δεν έχουν ξεφύγει μόνο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Νότια Αμερική, οι υψηλές τιμές των λιπασμάτων θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην παραγωγή καφέ..

Η Christina Ribeiro do Valle, η οποία προέρχεται από μια μακρά σειρά καλλιεργητών (παραγωγών) καφέ στη Βραζιλία, πληρώνει τρεις φορές την περσινή τιμή για το λίπασμα που χρειάζεται φέτος.

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ξηρασία, η οποία επηρέασε σοβαρά τη σοδειά της, αυτό σημαίνει ότι η 75χρονη κυρία do Valle μπορεί να παράγει μόνο ένα κλάσμα του καφέ της μάρκας Ribeiro do Valle, μέρος του οποίου εξάγεται.

Υπάρχει επίσης έλλειψη λιπασμάτων. “Φέτος πληρώνετε, εγγράφεστε σε μια λίστα αναμονής και ο προμηθευτής παραδίδει όταν το έχει”, λέει.

Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ το πρωί, σύντομα θα πρέπει να πληρώσετε πολύ περισσότερα για το προνόμιο.

Στην Αφρική, οι τιμές των λιπασμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραγωγή “30 εκατομμυρίων τόνων λιγότερων τροφίμων”…

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Λιπασμάτων, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, η ζήτηση λιπασμάτων στην υποσαχάρια Αφρική θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30% έως το 2022.

Αυτό θα σήμαινε ότι θα παράγονταν 30 εκατομμύρια τόνοι λιγότερων τροφίμων, που, σύμφωνα με το Κέντρο, ισοδυναμούν με τις διατροφικές ανάγκες 100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η μειωμένη χρήση λιπασμάτων θα επηρεάσει αναπόφευκτα την παραγωγή και την ποιότητα των τροφίμων, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα τροφίμων, τα αγροτικά εισοδήματα και τα μέσα διαβίωσης των φτωχών, σύμφωνα με τον Josef Schmidhuber, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος εμπορίου και αγορών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Πού στο καλό θα βρούμε αρκετά τρόφιμα για να καλύψουμε “τις διατροφικές ανάγκες 100 εκατομμυρίων ανθρώπων”

Αυτό είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό.

Ουσιαστικά, το σκηνικό προετοιμάζεται για το είδος της ιστορικής παγκόσμιας κρίσης για την οποία προειδοποιώ αδιάκοπα.

Πολλοί Αμερικανοί είχαν υποθέσει ότι θα είχαμε ανοσία ακόμη και αν ο υπόλοιπος κόσμος υπέφερε.

Αλλά τώρα εμφανίζονται ελλείψεις σε ολόκληρη τη χώρα και η Wall Street Journal μόλις δημοσίευσε ένα σημαντικό άρθρο με τίτλο “Η προσφορά τροφίμων στις ΗΠΑ βρίσκεται υπό πίεση, από τα εργοστάσια στα ράφια των καταστημάτων”.

Αυτό συνέβη πραγματικά.

Στην Ουάσινγκτον, οι κάτοικοι έχουν οδηγίες να “αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα και να αφήνουν κάτι για τους άλλους”…

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ για να προετοιμαστείτε για το χειμώνα, παρακαλείστε να αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεστε και να αφήνετε λίγο για τους άλλους!

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα ράφια ορισμένων καταστημάτων είναι άδεια λόγω προβλημάτων στην εθνική αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσετε περισσότερα από όσα θα αγοράζατε κανονικά.

Αυτό που θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγα μόλις χρόνια, γίνεται πλέον καθημερινά πρωτοσέλιδο.

Φυσικά, δεν είναι μόνο ο εφοδιασμός μας με τρόφιμα που απειλείται. Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Victor Davis Hansen, η χώρα μας είναι έτοιμη να βιώσει μια “συστημική κατάρρευση”…

Στη σύγχρονη εποχή, όπως και στην αρχαία Ρώμη, πολλά έθνη έχουν υποστεί “κατάρρευση του συστήματος”. Ο όρος περιγράφει την ξαφνική αδυναμία των άλλοτε ευημερούντων πληθυσμών να συνεχίσουν αυτό που τους εξασφάλιζε την καλή ζωή όπως την ήξεραν.

Ξαφνικά, ο πληθυσμός δεν μπορεί πλέον να αγοράσει ή ακόμη και να βρει τα κάποτε άφθονα αγαθά.

Αισθάνονται ότι οι δρόμοι τους δεν είναι ασφαλείς. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται άδικα.

Κάθε μέρα τα πράγματα δεν λειτουργούν πλέον.

Η κυβέρνηση περνά από αξιόπιστη σε ιδιότροπη, αν όχι εχθρική.

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από την ταχύτητα της αλλαγής.

Τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα που είναι πραγματικά δύσκολο να παρακολουθήσετε τα πάντα αν δεν είστε πολύ προσεκτικοί.

Τώρα που λάβατε τις πληροφορίες αυτού του άρθρου, μην ξανακοιμηθείτε.

Αυτό δεν είναι άσκηση.

Οδεύουμε πραγματικά προς ένα εφιαλτικό σενάριο και σας καλώ να δράσετε αναλόγως.

https://www.pravda-tv.com/2022/02/insider-warnt-dass-die-kommende-nahrungsmittelknappheit-weitaus-schlimmer-sein-wird-als-man-uns-weismachen-will/

 

 

Πηγή

Προβολές : 642


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα