ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.”Η άφιξη της πανδημίας του 2020 ήταν περίπου τόσο τυχαία όσο ένας φόνος εκ προμελέτης”.   ΜΕΡΟΣ  1

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.”Η άφιξη της πανδημίας του 2020 ήταν περίπου τόσο τυχαία όσο ένας φόνος εκ προμελέτης”.  ΜΕΡΟΣ  1

10 Δεκεμβρίου, 2021 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,224
Μοίρασέ το

 

Ένα μικρό μάθημα κοβιντιακής οικονομικής

“…Μην επενδύετε στα κρυπτονομσίσμτα γιατί μπορεί να διαθέτουν μηχανισμό σταθερότητας της ποσότητας, αλλά όχι μηχανισμό διασφάλισης της αξίας. Μπορεί να τα φορολογήσουν αύριο 90%, και εξαρτώνται πάντα από τους εκάστοτε κανονισμούς.

Επένδυσε σε πράγματα υλικά, αγόρασε μπουκάλια ουίσκι αν θες.

Για την κυβερνοεπίθεση στις αλυσίδες τροφοδοσίας μας είχε προειδοποιήσει το Παγκόμιο Οικονομικό Φόρουμ. Δεν είναι απίθανο να το κάνουν. Αγοράστε τρόφιμα, ο πληθωρισμός είναι εδώ.”

 

Διαβάστε και διαδώστε.

Επιτέλους, αντιληφθείτε πως όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια, και κυρίως τα χρόνια του κορονοϊού, γίνονται για λόγους άσχετους με μια “ψευτοπανδημία”.

Αντιληφθείτε πως έρχεται ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ και κάντε ανάληψη των όποιων καταθέσεων έχετε στις τράπεζες.

Μήν τους αφήσετε ούτε σεντ, γιατί το επόμενο παγκόσμιο κράχ που έχουν  ήδη έτοιμο, θα κάνει το ΚΡΑΧ του 1929, να μοιάζει με … παιδική χαρά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ BLACK ROCK, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

                                                                                                 

“Η άφιξη της πανδημίας του 2020 ήταν περίπου τόσο τυχαία όσο ένας φόνος εκ προμελέτης”. John Titus

Melissa Ciummei – «Μας έχουν ξεγελάσει να πιστεύουμε ότι το νόμισμα είναι χρήμα. Ο κόσμος έχει την ιδέα ότι «αυτά είναι τα χρήματά μου στην τράπεζα», δεν είναι».

 

Έρευνα: Γιώτα Σεχίδου

 

Η  8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 πήρε μια συνέντευξη:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  από το EMERgent Sea, η Melissa Ciummei , οικονομολόγος και ερευνήτρια από τη Βόρεια Ιρλανδία, συζήτησε τον οικονομικό αντίκτυπο των lockdown και ποιους πιστεύει ότι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυστηρά μέτρα σε όλο τον κόσμο. 

«Ο πληθωρισμός είναι εδώ και οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για αυτόν», προειδοποίησε η Ciummei.

 

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Ciummei κυκλοφόρησε ένα μήνυμα- βίντεο (παρακάτω) επαινώντας την «επιτυχία» των lockdown που καταστρέφουν τις παγκόσμιες οικονομίες και τα μέσα διαβίωσης. Το μήνυμά της στο βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βλ. Η αλήθεια για το παγκόσμιο κλείδωμα – Μια προειδοποίηση!

https://rumble.com/vf2m17-the-truth-about-the-global-lockdown-a-warning.html

 

Οι ανησυχίες της Ciummei είναι οι οικονομικές πτυχές σχετικά με τα γεγονότα από τις αρχές του 2020 και αυτή είναι η πτυχή όπου έχει επικεντρώσει την έρευνά της. 

Στη συνέντευξή της στο EMERgent Sea, η Ciummei εξήγησε ότι τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά όταν το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το αποθεματικό νόμισμα, «βγήκε από τον κανόνα του χρυσού». 

“Στις αρχές Αυγούστου 1971 η Γαλλία έστειλε ένα πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης με οδηγίες να φέρει πίσω τον χρυσό της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Στις 15 Αυγούστου 1971, ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ανέστειλε τη μετατρεψιμότητα του δολαρίου ΗΠΑ σε χρυσό . 

Αυτή ήταν η αρχή μιας εποχής « νομισματικών χρημάτων »[fiat money-Bλ. ΠΗΓΕΣ] . Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες να ζήσουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους μέσω των ετήσιων δημοσιονομικών και εμπορικών ελλειμμάτων και ενός αυξανόμενου εθνικού χρέους.”

“Αυτό το σύστημα βασισμένο στο χρέος που δημιουργήθηκε”, λέει η Ciummei, «στην πραγματικότητα, κατέρρευσε το 2008. [Και τα γεγονότα του 2020/21], όλα θα έπρεπε να είχαν συμβεί πραγματικά τότε. Αλλά κατάφεραν να φουσκώσουν ξανά το μπαλόνι».

 

Κατάφεραν να ξαναφουσκώσουν το «μπαλόνι» χρησιμοποιώντας την ποσοτική χαλάρωση και την εκτύπωση χρημάτων από τις Κεντρικές Τράπεζες. «Υπάρχει η ικανότητα να δημιουργούν χρήματα από το τίποτα και να τα δανείζουν στην κυβέρνηση που τους αποπληρώνει με τόκους», είπε η Ciummei.

 

 Δεν είναι …GRΕΑΤ, αλλά ΑΜΕΣΟ ReseT!! (και έχει ήδη γίνει, από το 2019..)

 

Τον Αύγουστο του 2019, υπήρξε μια ετήσια συνάντηση οικονομολόγων και τραπεζιτών, στο Jackson Hole Economic Symposium , όπου αποφάσισαν να «πάνε απευθείας στην επαναφορά». 

Σε ένα άρθρο « Σύνοψη – Πηγαίνοντας κατευθείαν στην επαναφορά », ο John Titus έγραψε ότι στο Jackson Hole «η BlackRock έδωσε εντολή στη Fed να ρίξει το χρήμα από τη χονδρική πώληση χρήματος (αποθεματικά κεντρικής τράπεζας) στη λιανική πώληση χρήματος (τραπεζικό χρήμα), όταν φτάσει η «επόμενη ύφεση»—η οποία, όπως θα το έλεγε, συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αργότερα. 

Αυτό ήταν, στην ουσία του, το σχέδιο της BlackRock «going direct» και προβλέπει ακριβώς αυτό που άρχισε να κάνει η Fed —με αρκετή επιτυχία— κάτω από την κάλυψη της πανδημίας». 

 

Η ύφεση στην οποία αναφερόταν ο Titus ήταν αυτό που ο Ciummei περιέγραψε ως « κρίση στην αγορά repo ».

Για τον Titus, είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών που συνεχίζεται εδώ και 12 χρόνια κι είναι εντελώς απαρατήρητη!!! (αν εξαιρέσουμε κάποιες αναφορές στον υπερ-πλουτισμό του υπερεθνικού κεφαλαίου παγκόσμια, εξαιτίας της “πανδημίας” – πράγμα που ακούγεται ίσως εξαιρετικά λογικό υπό τις δεδομένες συνθήκες– είναι όμως έτσι?

 

Μετά τη συνάντηση στο Jackson Hole Economic Symposium, τον επόμενο ακριβώς μήνα, τον Οκτώβριο του 2019, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση 201. 

Το Event 201 ήταν μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας που φιλοξενήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την ελίτ του κόσμου .

Αναλυτικότερα, στο άρθρο αυτό ο John Titus αναφέρει: ”

Η «καινοφανής» πανδημία του κορωνοϊού σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη καμπή στη νομισματική ιστορία των ΗΠΑ από τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας το 1913. Σε μεγάλο βαθμό, η αφήγηση της «καινοφανούς» πανδημίας του κορωνοϊού χρησιμεύει ως ένα βολικό εξώφυλλο που αποσπά την προσοχή και μάλιστα καλύπτει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Οι άνευ προηγουμένου ελιγμοί της Reserve το 2020—ελιγμοί που τυχαίνει να έχουν προγραμματιστεί και συζητηθεί τον Αύγουστο του 2019 περίπου τέσσερις μήνες πριν από την πρώτη αναφορά οποιουδήποτε «νέου» ιού στο Wuhan της Κίνας.

Αυτό που σηματοδοτεί τους ελιγμούς της Fed τον Μάρτιο του 2020 ως άνευ προηγουμένου δεν είναι η ξαφνική δημιουργία αποθεματικών 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό , 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λίγες εβδομάδες, ήταν σίγουρα πρωτοφανές, αλλά αυτό είναι απλώς θέμα βαθμού: η Fed δημιούργησε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα λίγων εβδομάδων τον Σεπτέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (GFC) . Υπό αυτό το πρίσμα, και καθαρά όσον αφορά τα αποθεματικά, η ξαφνική δημιουργία 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Fed που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 δεν ήταν καθόλου πρωτότυπη, ήταν απλώς κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είχε κάνει από το 2008.

 

Όχι, αυτό που έφτιαξε το μυθιστόρημα των ελιγμών της δήθεν πανδημίας της Fed το 2020 ήταν αυτό που έκανε η Fed με τα νέα της αποθέματα : τα εκταμίευσε έτσι ώστε να προκαλέσει την παράλληλη δημιουργία κατοπτρικής εικόνας (κλωνοποιημένο χρήμα) ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ΝΕΟ τραπεζικό χρήμα. Αυτό απλώς δεν συνέβη κατά τη διάρκεια του GFC. Αυτό είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό των ελιγμών πανδημίας της Fed το 2020. Ωστόσο, για να γίνει κατανοητό αυτό, απαιτείται τουλάχιστον στοιχειώδης γνώση του νομισματικού συστήματος που βασίζεται στο χρέος που ισχύει σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου (οι εξαιρέσεις έρχονται, περιέργως, με γεύσεις «αντι-ΗΠΑ», όπως οι Ταλιμπάν , Λιβύη, κ.λπ.).

Για να ξεκαθαρίσουμε εκ των προτέρων, αυτό που δημιουργεί την ανάγκη για δύο ξεχωριστά κυκλώματα ηλεκτρονικού χρήματος είναι το γεγονός ότι όλο το ηλεκτρονικό χρήμα δημιουργείται ως χρέος.

Το ηλεκτρονικό χρήμα που χρησιμοποιούμε ως απλοί άνθρωποι δημιουργείται από τις εμπορικές τράπεζες όταν δανείζουν χρήματα.

 

 Οι εμπορικές τράπεζες διαφέρουν από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στο ότι δημιουργούν «χρήματα» από τον αέρα όταν τα δανείζουν. (…)Όταν «εμείς» δανείζουμε, αλλάζει μόνο η σύνθεση των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς μας. Ένα δάνειο 100 $ σε έναν φίλο αλλάζει μόνο την πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού μας, όπου η καταχώριση “100 $ σε μετρητά” αντικαθίσταται από “100 $ IOU από τον Tom”. Η πλευρά του παθητικού του ισολογισμού μας παραμένει η ίδια.

Αυτό δεν συμβαίνει με τις εμπορικές τράπεζες. Η πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού τους δεν έχει τροποποιηθεί καθόλου — συμπληρώνεται με τα $100 IOU από τον Tom. 

Όταν μια εμπορική τράπεζα δανείζει $100, η ​​πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού της αυξάνεται κατά $100. Η πλευρά της υποχρέωσης αυξάνεται επίσης κατά 100 $, όταν ο ηλεκτρονικός λογαριασμός όψεως του Tom αυξάνεται κατά 100 $ σε νέα «χρήματα».

Αυτά τα «χρήματα» είναι στην πραγματικότητα (και νομικά) ένα IOU από την εμπορική τράπεζα στον Tom. Η εμπορική τράπεζα απλώς δημιουργεί ηλεκτρονικά ένα IOU $100, το οποίο πιστώνεται στον λογαριασμό του Tom. Η εμπορική τράπεζα δεν χάνει χρήματα σε αυτήν τη συναλλαγή. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τις εμπορικές τράπεζες από όλες τις άλλες.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει κατανοητό, αλλά δεν εξηγεί γιατί χρειάζονται δύο ξεχωριστά κυκλώματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να προστεθεί ένα άλλο κύκλωμα, πρέπει να εξετάσουμε τα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Τομ με τα νέα χρήματα του λογαριασμού του $100.

Ένα από αυτά τα πράγματα, και αυτό είναι που απαιτεί την προσθήκη ενός δεύτερου νομισματικού κυκλώματος, περιλαμβάνει τη μεταφορά μέρους ή του συνόλου των νέων 100 $ σε άλλη εμπορική τράπεζα – ονομάστε την Bank B (η τράπεζα του Tom είναι η Τράπεζα Α). Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο Τομ προτείνει να πληρώσει στον Τζέρι 100 $ και ο Τζέρι  μεταβιβάζει το χρέος στην Τράπεζα Β.

Επειδή τα 100 $ στον λογαριασμό του Tom είναι νομικά ένα IOU από την Τράπεζα Α προς τον Tom, η Τράπεζα Β δεν πρόκειται —χωρίς περισσότερα κίνητρα— να λάβει πρόθυμα το IOU της Τράπεζας Α ως δικό της. Η Τράπεζα Α θα ήταν απολύτως εντάξει με αυτήν την πρόταση, καθώς θα μετέτρεπε 100 $ υποχρέωσης σε 100 $ ίδια κεφάλαια και έτσι θα πάχυνε το τελικό αποτέλεσμα της Τράπεζας Α. Αντίθετα, ωστόσο, οι υποχρεώσεις της Τράπεζας Β θα αυξάνονταν κατά $100 και τα ίδια κεφάλαιά της θα μειωνόταν κατά $100. Έτσι, χωρίς περισσότερο κίνητρο, η Τράπεζα Β απλώς θα αρνιόταν τη μεταφορά του λογαριασμού 100 $ του Tom στην Τράπεζα Α στον λογαριασμό του Jerry στο παθητικό του ισολογισμού της.

Για να λειτουργήσει η συναλλαγή, δηλαδή, για να προσθέσει η Τράπεζα Β 100 $ στην πλευρά του παθητικού του ισολογισμού της, η Τράπεζα Β θα χρειαστεί ένα αντισταθμιστικό γλυκαντικό. Δηλαδή, η Τράπεζα Β θα χρειαστεί να προστεθούν 100 $ στην πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού της ταυτόχρονα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η Τράπεζα Α θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Η Τράπεζα Α θα μπορούσε να στείλει στην Τράπεζα Β 100 $ σε μετρητά. Με αυτόν τον τρόπο, ο ισολογισμός της Τράπεζας Β θα αυξανόταν κατά 100 $ τόσο από την πλευρά του ενεργητικού της (με 100 $ σε νέα μετρητά) όσο και από την πλευρά του παθητικού της (με 100 $ στο λογαριασμό του Jerry). Ωστόσο, τα μετρητά είναι φυσικά και αργά, όταν αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι ηλεκτρονικό και γρήγορο.

Και εδώ είναι που εμφανίζονται τα αποθεματικά. Τα αποθεματικά είναι επίσης ηλεκτρονικά χρήματα IOU, αλλά ο εκδότης των αποθεματικών δεν μπορεί να είναι εμπορική τράπεζα, επειδή τα IOU των εμπορικών τραπεζών είναι υποχρεώσεις, όταν αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει η συναλλαγή είναι ένα ηλεκτρονικό περιουσιακό στοιχείο.

Ο εκδότης των αποθεματικών είναι μια κεντρική τράπεζα. Εκδίδουν (ηλεκτρονικά) αποθεματικά από τον αέρα, όπως οι εμπορικές τράπεζες εκδίδουν (ηλεκτρονικά) τραπεζικά χρήματα. Και τα αποθεματικά είναι IOU όπως τα τραπεζικά χρήματα είναι IOU. Μόνο το “I” και το “U” στο IOU είναι διαφορετικά. Με τραπεζικά χρήματα IOU, το “I” είναι μια εμπορική τράπεζα και το “U” είναι οποιοσδήποτε τραπεζικός λογαριασμός (έχει λογαριασμό σε) μια εμπορική τράπεζα.

Με αποθεματικά, το “I” είναι η Federal Reserve και το “U” είναι οποιοσδήποτε τραπεζικός λογαριασμός (έχει λογαριασμό στη) Fed, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών τραπεζών. Ακριβώς όπως τα IOU εμπορικών τραπεζών είναι χρήματα (ένα περιουσιακό στοιχείο) για εμάς, τα IOU της Fed είναι χρήματα (ένα περιουσιακό στοιχείο) για τις εμπορικές τράπεζες.

Κάθε φορά που τα χρήματα της τράπεζας μεταφέρονται από έναν πελάτη σε μια εμπορική τράπεζα σε έναν δεύτερο πελάτη σε μια δεύτερη εμπορική τράπεζα, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι το εξής (χρησιμοποιώντας τον Τομ και τον Τζέρι ως παράδειγμά μας): ένα, η Τράπεζα Α διαγράφει 100 $ από τον λογαριασμό του Τομ ; δύο, η τράπεζα Β προσθέτει $100 στον λογαριασμό του Jerry. τρία, η Τράπεζα Α μεταφέρει 100 $ σε αποθεματικά στην Τράπεζα Β.

Τώρα, ας επιστρέψουμε σε αυτό που έκανε την απάντηση της Fed στην «πανδημία» το 2020 διαφορετική από την απάντησή της στην GFC ξεκινώντας το 2008. Όπως αναφέρθηκε, η Fed δημιούργησε περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέα αποθέματα ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2008 και δημιούργησε 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια νέα αποθεματικά που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2020. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα αποθεματικά, η διαφορά μεταξύ του GFC και της πανδημίας όσον αφορά τη Fed είναι απλώς μία του βαθμού: το τραπεζικό σύστημα απέκτησε πιο ξαφνικά νέα αποθεματικά το 2020 από ό,τι το 2008.

Ωστόσο, το κύκλωμα των τραπεζικών χρημάτων είναι μια άλλη ιστορία, και αυτό είναι που κάνει το 2020 μυθιστόρημα. 

Ενώ δεν δημιουργήθηκε νέο τραπεζικό χρήμα τον Σεπτέμβριο του 2008 (όταν η Fed δημιούργησε νέα αποθεματικά άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων), τον Μάρτιο του 2020 δημιουργήθηκαν 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέο τραπεζικό χρήμα (όταν η Fed δημιούργησε ταυτόχρονα νέα αποθέματα 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων).

 

Με διαφορετικούς όρους, το 2008 η δημιουργία χρημάτων χονδρικής (αποθεματικά) από τη Fed δεν προκάλεσε την παράλληλη δημιουργία νέου λιανικού χρήματος (τραπεζικό χρήμα), ενώ το 2020, η δημιουργία χονδρικού χρήματος από τη Fed προκάλεσε την παράλληλη δημιουργία ενός ουσιαστικά αντίστοιχου ποσού χρήματος λιανικής.

[Για να κατανοήσετε τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί η Fed για να επιφέρει την παράλληλη αύξηση του λιανικού χρήματος ως απάντηση στα νέα αποθεματικά το 2020 αλλά όχι το 2008, δείτε το βίντεο του συγγραφέα, «Quantitative Easing Is the Biggest Sham Ever», 3 που περιγράφει τις δομές συναλλαγών χρησιμοποιήθηκε για να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα που μοιάζει με τον Ντέιβιντ-Κόπερφιλντ της χρηματοπιστωτικής ληστείας].

Το μέγεθος της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της Fed το 2020 είναι αξιοσημείωτο από μόνο του, σίγουρα. Για πρώτη φορά ποτέ, η Fed χρησιμοποίησε τη δύναμή της για να δημιουργήσει νέα αποθεματικά στο χονδρικό νομισματικό κύκλωμα για να πραγματοποιήσει την παράλληλη δημιουργία νέου τραπεζικού χρήματος στο κύκλωμα λιανικής [πώλησης χρήματος μέσω των τραπεζών], και το έκανε σε ύψος περίπου 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σχετικά με τις ενέργειες της Fed το 2020 που τις καθιστά ανεξάρτητα αξιόλογες με έναν πραγματικά εκπληκτικό τρόπο: ενώ η Fed επέμενε σε όλο αυτό το επεισόδιο ότι οι έκτακτες ενέργειες που έλαβε ήταν όλα έκτακτα μέτρα που απαιτήθηκαν από την έναρξη μιας υποτιθέμενης πανδημίας του ιού που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019, το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι οι νέες και έκτακτες ενέργειες της Fed πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στη Fed στις 22 Αυγούστου 2019 —τέσσερις μήνες πριν κάποιος είχε ακούσει για τον SARS-CoV-2!!

 

Επιπλέον, αυτό το σχέδιο παρουσιάστηκε στη Fed από την BlackRock, την οποία η Fed όρισε αργότερα για να βοηθήσει τη Fed στην εκτέλεση του σχεδίου των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Για να το πούμε ωμά, οι ενέργειες που έλαβε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2020 – ενέργειες που αντιπροσώπευαν μια τεράστια απόκλιση από τις απαντήσεις της Fed στις κρίσεις πριν από εκείνη την εποχή, όπως μόλις είδαμε – είναι ακριβώς αυτό που είπε η BlackRock στη Fed να κάνει στο Jackson Hole, στο Wyoming, πάνω από μισό χρόνο πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κηρύξει πανδημία. 

Ήταν τον Αύγουστο του 2019, μήνες πριν από το ξέσπασμα της πρώτης ιστορίας του κορωνοϊού, που η BlackRock έδωσε εντολή στη Fed να βάλει χρήματα σε χονδρική και λιανική πώληση όταν έφθασε η «επόμενη ύφεση» – η οποία, κατά τύχη, συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αργότερα.

Αυτό ήταν, στην ουσία του, το σχέδιο «going direct» της BlackRock, και προβλέπει ακριβώς αυτό που άρχισε να κάνει η Fed —με αρκετά επιτυχία— κάτω από την κάλυψη της πανδημίας. Έτσι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε επίσημα την έναρξη της πανδημίας, παρείχε τέλεια κάλυψη στη Fed για να εφαρμόσει το σχέδιο της BlackRock, βάσει του οποίου η Fed πραγματοποίησε τη δημιουργία 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε τραπεζικό χρήμα λιανικής για να αγοράσει ομόλογα χαμηλής απόδοσης από τους δισεκατομμυριούχους φίλους της Fed. που τοποθετήθηκαν σε εταιρείες εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) και μετοχές υψηλής απόδοσης.

Με λίγα λόγια, η άφιξη της πανδημίας του 2020 ήταν περίπου τόσο τυχαία όσο ένας φόνος εκ προμελέτης. Η αφήγηση της πανδημίας δεν είναι παρά το εξώφυλλο για να κρύψει από το κοινό αυτό που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που έγινε ποτέ.

 

«Ο λόγος που το Γεγονός 201 είναι τόσο κρίσιμο είναι επειδή η προσομοίωση ήταν τόσο ακριβής», είπε η Ciummei, «και υπήρξε άλλη μια προσομοίωση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2020, που αφορούσε [σχετικά] κυβερνοεπιθέσεις. 

Και, το τρέχον, το Cyber ​​Polygon , είναι μια κυβερνοεπίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού… ρίξτε μια ματιά στις τρεις προσομοιώσεις επειδή έχουν μεγάλη ακρίβεια σε αυτά που αναφέρουν

 

Η Ciummei συζήτησε επίσης πώς δημιουργείται το χρήμα, τι είναι το πραγματικό χρήμα, τη διαφορά μεταξύ χρήματος και νομίσματος, τον υπερπληθωρισμό και πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα χρήματά σας και να προετοιμαστείτε γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

«Έχουμε ξεγελαστεί και πιστεύουμε ότι το νόμισμα είναι χρήμα. Ο κόσμος έχει την ιδέα ότι «αυτά είναι τα χρήματά μου στην τράπεζα», δεν είναι. 

Εάν αυτή η τράπεζα καταστεί αφερέγγυα, θα σας δοθούν μετοχές ενός αφερέγγυου τραπεζικού νομίσματος που αντιπροσωπεύει χρήματα», είπε η Ciummei. 

Δείτε τη συνέντευξή της παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-oh1LMiv04g&feature=emb_logo

Εκεί η Melissa αναφέρει:

“..Τα lockdown είναι οικονομικά lockdown (…). Τα χρήματα δεν έχουν αντίκρισμα πλέον δεν είναι τίποτα..”

[Τα λοκντάουν, όπως τόνιζε η Κάθριν Ώστιν Φιτς, δεν κάναν κάτι άλλο από το να συγκρατήσουν τις συναλλαγές στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο ώστε να μην εκτοξευθεί ο πληθωρισμός και σκάσει μια πολλαπλάσια φούσκα από αυτή του 2008, και να κατευθυνθεί όλο αυτό το πλεονάζον χρήμα εκεί, που το τραπεζικό καρτέλ θα αποκόμιζε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη και κυριαρχία].

 “…Όταν η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να τυπώνει τον Σεπτέμβριο του 2019, 50-100 εκατομμύρια σε ένα βράδυ, ξέρανε ότι δεν μπορούσαν να κλείσουν αυτή την τρύπα, κι ένα μήνα αργότερα είχαμε το Εvent 201 με την αναγγελία του ξεσπάσματος μιας υποθετικής “πανδημίας”, μια προσομοίωση που ήταν παραδειγματική, όπως και η επόμενη προσομοίωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

 

…Πρώτα ήταν οι τρομοκράτες, μετά οι ιοί, κατόπιν η “κλιματική αλλαγή”.

(…)Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πραγματικά την έννοια των χρημάτων, τα χρήματα είναι αγαθά και υπηρεσίες και στην εργασία σας πληρώνεστε με νόμισμα που αντιπροσωπεύει χρήματα αλλά έχουμε ξεγελαστεί να πιστέψουμε ότι το νόμισμα είναι το χρήμα και εκτυπώνοντας χρήματα από το τίποτα ειδικά αυτή τη στιγμή, τα χρήματα που τυπώθηκαν εκεί είναι το 25 με 40% όλων των χρημάτων!!Και τυπώθηκαν τους τελευταίους 15 μήνες της πανδημίας! Αλλά δεν μπορείτε να εκτυπώσετε σπίτια, δεν μπορείτε να εκτυπώσετε αυτοκίνητα, κι η δημιουργία χρήματος από το τίποτα είναι ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός είναι μια αύξηση των τιμών, πράγμα που είναι μια συνέπεια του πληθωρισμού… Η Black Rock κατέχει αυτή τη στιγμή το 53% από όλα τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ, βασίζεται δηλαδή σε περιουσιακά στοιχεία κι οι τιμές ανεβαίνουν κι άλλο, οι τράπεζες αγοράζουν συνέχεια ακίνητα, κανένας πολιτικός δε λέει πόσο ΑΝΗΘΙΚΟ είναι αυτό, γιατί αυτά τα χρήματα δεν αξίζουν τίποτε, και είναι στο χέρι των κυβερνήσεων να αναγνωρίσει την αξία αυτών των χρημάτων!!

Είναι τα Fiat (Βλ. ΠΗΓΕΣ) χρήματα, και μας δίνουν μερικά για να αγοράσουν όλα τα πραγματικά περιουσιακά μας στοιχεία κι αυτή είναι μια πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, θεωρώ..”

 

Από πού όμως προέρχονται τα χρήματά μας?

Ο Ρίτσαρντ Βέρνερ το εξήγησε αυτό, λέγοντας ότι το 93%ν των χρημάτων που κυκλοφορούν έχουν δημιουργηθεί από χρέος, και μόνο το 3% είναι “υπογεγραμμένο” (πραγματικό) χρήμα.

Είναι ο λεγόμενος δανεισμός κλασματικού αποθεματικού, όπου κρατάνε το 1% από αυτό και μπορούν να δανείσουν το υπόλοιπο 99%, αλλά μετά πάνε σε άλλο λογαριασμό και κάνουν το ίδιο, με αποτέλεσμα από τις 100 λίρες να μπορούν να δανείσουν 10.000.

(…) Έτσι ο Ρίτσαρντ Βέρνερ πήγε και δανείστηκε 200.000 ευρώ από μια τράπεζα, και κάνοντας στη συνέχεια “ιατροδικαστική’ εξέταση στον ισολογισμό τους, τους απέδειξε ότι αυτοί δημιούργησαν αυτό το χρήμα εκείνη τη στιγμή από το δικό του χρέος, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά τη στιγμή που αυτός πήρε αυτά τα χρήματα, αλλά δημιουργήθηκαν εξαιτίας του δικού του χρέους και αυτά τα έγγραφα τα κυκλοφόρησε το 2014 και είναι τα έγγραφα με τα περισσότερα κατεβάσματα στο ιντερνετ, και μετά βγήκε η τράπεζα της Αγγλίας και είπε ότι ναι, έτσι έχουν τα πράγματα. (…)

 

Γι’ αυτό ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα, δεν είμαστε μια παραγωγική κοινωνία, οι τράπεζες δεν δανείζουν τις μικρές επιχειρήσεις γιατί έχουν ρίσκο, ενώ η περιουσία είναι μια σίγουρη επένδυση (…), Αγόρασα το σπίτι μου 150.000 ευρώ και τώρα κάνει 450.000, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι πλούσια αλλά δεν είμαι, είναι η ίδια μορφή ληστείας γιατί το σπίτι σου μπορεί ξαφνικά να κάνει 40.000 ευρώ, και οι άνθρωποι μπορούν να είναι συντετριμμένοι αν χάσει το σπίτι τους την αξία του, αλλά δεν έχει σημασία, μας αναγκάζουν να βλέπουμε το σπίτι μας σαν επένδυση αλλά δεν είναι, το σπίτι σου είναι εκεί γιατί κάπου πρέπει να ζεις.

(…) Πιστεύω ότι οι άνθρωποι χειραγωγούνται, είμαι κατηγορηματική σ’ αυτό, πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους νοιάζεται γι’ αυτούς, αλλά δεν ενδιαφέρεται, απλά σας οδηγούν στην ιδέα ότι κάνουν κάτι για το καλό σας,όμως λένε ψέματα, κι εσείς τους πιστεύετε ακόμη κι αν έχετε όλα τα data για το αντίθετο.σας προγραματίζουν, είναι τόσο πολύς ο χειρισμός ώστε να δημιουργηθεί μια ναρκισσιστική σχέση όπου το ένα άτομο ελέγχει το άλλο άτομο, και το κάνει με χειραγώγηση.

 

Όταν βάζετε τα χρήματά σας σε μια τράπεζα, τους ανήκουν. Εκείνο που θα πάρετε πίσω αν η τράπεζα είναι αφερέγγυα, είναι μετοχές μιας αφερέγγυας τράπεζας.

Στην πραγματικότητα, κατέχετε μόνο το 0.50% των χρημάτων που έχετε καταθέσει. Κι εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι και η ίδια η κυβέρνηση είναι στα όρια της αφερεγγυότητας.

 

“…Μην επενδύετε στα κρυπτονομσίσμτα γιατί μπορεί να διαθέτουν μηχανισμό σταθερότητας της ποσότητας, αλλά όχι μηχανισμό διασφάλισης της αξίας. Μπορεί να τα φορολογήσουν αύριο 90%, και εξαρτώνται πάντα από τους εκάστοτε κανονισμούς.

Επένδυσε σε πράγματα υλικά, αγόρασε μπουκάλια ουίσκι αν θες.

Για την κυβερνοεπίθεση στις αλυσίδες τροφοδοσίας μας είχε προειδοποιήσει το Παγκόμιο Οικονομικό Φόρουμ. Δεν είναι απίθανο να το κάνουν. Αγοράστε τρόφιμα, ο πληθωρισμός είναι εδώ.

Σε περίπτωση “κυβερνοεπίθεσης” στις τράπεζες- και έχουν πάρα πολλές οι δυνατότητες να το κάνουν αυτό- η πανδημία θα τους είναι πολύ χρήσιμη, θα κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές, οπότε, καλύτερα να αγοράσετε φαγητό..”

 

Όσο για τα διαβατήρια εμβολίων, η ίδια θεωρεί ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού θα χρησιμοποιούνται κυρίως ως διαβατήρια δεδομένων για τον έλεγχο της συμμετοχής στην κοινωνία.

Κατά την άποψη της αυτό το σύστημα διαβατηρίων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση μιας οικονομικής επαναφοράς, αντικαθιστώντας το αποτυχημένο σύστημα νομισμάτων fiat, με την απόλυτη επικράτηση των τραπεζών σε κάθε πτυχή της οικονομικής αλλά και πολιτικοκοινωνικής ζωής των ανθρώπων. Στην απόλυτη δουλεία.

 

Σχετική ανάγνωση:

Για πλήρη κάλυψη του Going Direct Reset, δείτε την πλήρη αναφορά του John Titus σχετικά με την Going Direct Reset και τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) στην Έκθεση Solari στη διεύθυνση https://solari.com και τα βίντεο του John στο κανάλι του Best Evidence στο https://www.youtube.com/channel/UCLvRDyn_rVvZ7RRwdcEiJGw .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ? ΔΕΣ ΕΔΩ: https://www.investopedia.com/terms/q/quantitative-easing.asp

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ fIAT MONEY? ΔΕΣ ΕΔΩ: https://www.investopedia.com/terms/f/fiatmoney.asp

https://goingdirect.solari.com/summary-going-direct-reset/

https://www.proionta-tis-fisis.com/ti-gnorize-i-evropaiki-enosi-kai-proetoimase-apo-ton-avgousto-tou-2019-tin-pandimia/

   Για την Black Rock και την άμεση σχέση της με τις ελληνικές κυβερνήσεις αναζητείστε τα σχετικά άρθρα στην Κontrabanda free press.

Επίσης: 

“…Τί γνώριζε η Ευρωπαϊκή ένωση και «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ» από τον Αύγουστο 2019 την πανδημία; Tί έγινε στην Ελλάδα?

(Γράφει ο Δημήτριος Γάκης, Χειρουργός μεταμοσχεύσεων και πρώην Διοικητής ΑΧΕΠΑ):

# Τον Αύγουστο του 2019, 6 μήνες πριν την πανδημία, μία Ελληνική μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η EXUS LTD, ανέλαβε έργο της Ευρωπαικής Ένωσης για την Διαχείριση Πανδημικής Κρίσης και ηγήθηκε κοινοπραξίας, με τεράστια χρηματοδότηση (πρόγραμμα Stamina). ΕU contribution € 580.562,50

# Το αναφέρει το enterprise Europe Network στις 25/2/2020 (μία ημέρα πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid-19 στην Ελλάδα).

# Την ίδια ημέρα η Κυβέρνηση βγάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα lockdowns, την λήψη μέτρων, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κλπ !

# Την επόμενη ημέρα εγκρίνεται, από τον ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου, η χρηματοδότηση από την Nexus, κατόπιν προγενέστερου αιτήματος του ιδίου, του καθ. ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ με 150.000 ευρώ (Δείτε το έγγραφο που επισυνάπτεται από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και παρατηρείστε ότι το αίτημα έχει αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς ημερομηνία!!! )

 

Πηγή https://www.kontrabandafreepress.com/propaganda

Προβολές : 2,224


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα