Η πολιτική σαβούρα των ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ και των ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ, ανακυκλώνεται, μέχρι του τελικού εναγκαλισμού.

Η πολιτική “σαβούρα” των ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ και των ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ, ανακυκλώνεται, μέχρι του τελικού εναγκαλισμού.

31 Αυγούστου, 2021 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 585 προβολές ( Μέτρηση έως 22:37:44 )

 

Πολιτική θύελλα από την άρνηση Αποστολάκη

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα.

Κρίμα για την υστεροφημία του.

 
Ποιά … υστεροφημία του, μωρέ;;;
ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ “ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ;;;”
Πότε αυτός ο λαός, θα συνειδητοποιήσει πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ;
Πότε θα αντιληφθεί πως η πολιτική σαβούρα των ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ και των ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ, ανακυκλώνεται, μέχρι του τελικού εναγκαλισμού τους σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;
Όταν Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, επιλέγεται από τον πρωθυπουργεύοντα Μητσοτάκη, πόσα πιο κραυγαλέες αποδείξεις χρειάζεσαι για να αντιληφθείς πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΙΚΡΙΩΜΑ;;;
ΠΟΣΑ;;;
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ … ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…
Καλλιόπη Σουφλη
Υ.Γ.1. Αποστολάκη, από τον Ματίς, είχες πάρει διαταγές για το ΜΑΤΙ;;;
Υ.Γ.2. Αποθηκεύστε την τελευταία φωτογραφία, για την περίοδο της… ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗΣ…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αρνήθηκε τελικά τη θέση του υπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Τέτοιο «πολιτικό χαστούκι» δεν έχει εισπράξει πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Η άρνηση Αποστολάκη ουσιαστικά «θαμπώνει» την εικόνα του ανασχηματισμού και προκαλεί πολιτικό πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πλέον όχι μόνο πρέπει να βρει άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή, αλλά θα πρέπει να δικαιολογήσει πολιτικά την αρχική του επιλογή να «κάνει μεταγραφή υπουργού» από τον αντίπαλο πολιτικό χώρο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο κ. Αποστολάκης τις προηγούμενες ημέρες είχε έρθει σε επαφή με τον πρωθυπουργό αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος μάλιστα του είχε επισημάνει τον κίνδυνο εάν αποδεχόταν πρόταση υπουργοποίησης, αλλά τελικά ο ναύαρχος απάντησε θετικά στον Κ. Μητσοτάκη.

Όλα άρχισαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε δήλωσή του ο ναύαρχος Αποστολάκης αναγκάστηκε να αναφέρει:

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης.

»Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους.

»Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα.

»Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

 

Για «δειλία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

 

Σε δειλία μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ  αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου την υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Σε γραπτή του δήλωση λίγα λεπτά πριν από τις 3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει: 

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.

Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οπίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα.

Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων.

Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

 

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Η πλέον οργισμένη αντίδραση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό για αποστασία και τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αποστάτη.

Λίγα λεπτά μετά τον ανασχηματισμό, σε σχετική ανακοίνωση, ανέφεραν:

«Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.

»Ο κ. Τσίπρας τού ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», ενώ επισήμαναν ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη» προσθέτουν και καταλήγουν διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

 

Πηγή

(Visited 584 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΜΑΤΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το