ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, όπως λέμε ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ. Πρακτικές ΝΑΖΙΣΜΟΥ, για όλους τους ιδιώτες γιατρούς

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, όπως λέμε ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ. Πρακτικές ΝΑΖΙΣΜΟΥ, για όλους τους ιδιώτες γιατρούς

28 Αυγούστου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:502
Μοίρασέ το

 

Πρακτικές άλλων εποχών από τον ΙΣΑ: Έλεγχος των ιατρείων αν είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανάρτηση σήματος στην είσοδο!

Τώρα καταλάβατε πως ο ΙΣΑ και όχι μόνον, είναι μια ακόμα ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ;;;

Δεν πολεμιούνται τα ΚΤΗΝΗ, παρά μόνο και έναν τρόπο και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ενδελεχή έλεγχο των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποφάσισε να διενεργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει εφαρμογής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με παράλληλη ανάρτηση ειδικού σήματος που φέρνει στο μυαλό πρακτικές Απαρτχάιντ και άλλων εποχών.

Οπως αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, κατόπιν ελέγχου θα χορηγείται ειδικό σήμα βεβαίωσης εμβολιασμού σε ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και γενικά σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα επιβεβαιώνει ότι όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί. Το σήμα θα αναρτάται στην είσοδο.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ έκανε δεκτή την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας για την υποχρέωση των επιτροπών ελέγχου των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εδρεύουν στην περιφέρειά του, να ελέγχουν εάν ο επιστημονικός υπεύθυνος ιατρός και το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού έχουν εμβολιαστεί.

Αν διαπιστωθεί από την επιτροπή ελέγχου ότι δεν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, θα εισηγείται την άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας της δομής, η οποία δεν τηρεί τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

 

ΟΕΝΓΕ:Οι γιατροί να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

Να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, όσοι γιατροί έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού Covid-19, καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «δεν θα επιτρέψει καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση»

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί, με ανακοίνωσή της, τους γιατρούς να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους.

Αναφέρει η Ομοσπονδία, «η κυβέρνηση, όχι μόνο απορρίπτει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της, αλλά και προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση του εγκληματικού της σχεδίου για το νέο ΕΣΥ, που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων, σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Μάλιστα, αναφέρει ως «απόδειξη», όπως υποστηρίζει, τις εξαγγελίες Κοντοζαμάνη, «για αξιοποίηση εργολάβων και προσωπικού από ‘εξωτερικές πηγές’», τονίζοντας πως, «ανερυθρίαστα, με πρόσχημα ‘την προστασία του αγαθού της υγείας’, αξιοποιεί τον αναγκαίο για την αναχαίτιση της πανδημίας καθολικό εμβολιασμό σαν μέσο καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού, εκβιασμών, απειλών, στέρησης μισθού και απολύσεων».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει η Ομοσπονδία, η κυβέρνηση «αρνείται να προστατεύσει ‘το αγαθό της υγείας’, όταν πρόκειται να πάρει μέτρα που κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία», αναφερόμενη στα μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ακόμα και τα αναγκαία για την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτιση τεστ, η κυβέρνηση τα «αξιοποιεί ως μέσο εκβιασμού, αλλά και για να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος της διενέργειάς τους, βάζοντας τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να πληρώνουν 80 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, για να πάνε στη δουλειά τους ή στη σχολή τους».

Για άλλη μία φορά, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα».

Και εξηγεί πως η αντίθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση «με περιθωριακές, ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις, που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί, γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία».

«Όμως, δε θα επιτρέψουμε το εμβόλιο, από δικαίωμα και ανάγκη, να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί», επισημαίνει, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται «να επιτρέψει καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους (σ.σ. εμβολιασμού), τονίζοντας ότι «απειλές διοικητών, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα και συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί αν δεν το καταθέσουν, θα πέσουν στο κενό».

Σε σχέση με την υποχρεωτικότητα, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, άφησε για μία ακόμη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί σε επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή Σώματα Ασφαλείας.

Τόνισε ωστόσο πως αυτό θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό των εμβολιασμών. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και για τους εργαζομένους στην εστίαση.

«Είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων οργάνων.

 

Πηγή

Προβολές : 502


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα