Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης. (Περίεργα πράγματα...)

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης. (Περίεργα πράγματα...)

12 Οκτωβρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:494
Μοίρασέ το

Άκης Τσελέντης: “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι συνέβη σε θαλάσσιο χώρο και από εδώ και πέρα θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία”

 

 

 

“Tο εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 8,2 χιλιόμετρα.”

Μήπως … βρωμάει HAARP;;;
ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.24 σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23  χλμ Ανατολικά της Ζάκρου στο Νομό Λασιθίου.

Tο εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 8,2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι, ήταν και μεγάλης διάρκειας, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη ανησυχία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Αυτή την ώρα δυνάμεις βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να ελέγξουν για ζημιές, τραυματισμένους ή εγκλωβισμένους.

H «Ζούγκλα» ήρθε αμέσως σε επαφή με τον γνωστό σεισμολόγο και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκη Τσελέντη ο οποίος επισήμανε πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι συνέβη σε θαλάσσιο χώρο και από εδώ και πέρα θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία», δήλωσε.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.

Δείτε πως κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που βρίσκεται εγκατεστημένος στη Ζάκρο:

Η ισχύς του σεισμού και η ανησυχία που έχει επικρατήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο νησί με τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα, οδήγησε τους πολίτες έξω στον δρόμο την ώρα του σεισμού, στην προσπάθειά τους να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο και να προφυλαχθούν.

 

 

Πηγή

Προβολές : 494


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα