ΚΙΜ IVERSEN: “ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ “ΟΜΙΚΡΟΝ” “ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ”

ΚΙΜ IVERSEN: “ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ “ΟΜΙΚΡΟΝ” “ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ”

2 Δεκεμβρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:334
Μοίρασέ το

 

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ “Omicron” ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΟ ‘Reuters’ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΟΤΙ Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ‘Johnson & Johnson’ ΚΑΙ ‘Pfizer’ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ M-VOLΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ covid, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Κατάλαβες τώρα συμπατριώτη μου, γιατί κτύπησαν την Μποτσουάνα τα ερπετοειδή;;;

Τους χάλασε τη δουλειά η… μαύρη ήπειρος… τους χάλασε το ψευτοαφήγημα… και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στα παντελόνια τους… και κυρίως το θανατικό…

Οι αφρικανοί, ξύπνησαν… ΕΜΕΙΣ, ΠΟΤΕ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Την ιστορία, την γνωρίζει πολύ καλά το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, που δεν κατέρχεται στις εκλογές.

Αυτά όμως, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ…

Μετάφραση  blümlifee

 

Στο τελευταίο επεισόδιο του “The Hill’s Rising”, η δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής Kim Iversen συζητά σχετικά με τη νέα παραλλαγή Omicron και τη διστακτικότητα απέναντι στο m-volιο κατά του COVID, που παρατηρείται στη Νότια Αφρική, όπου η εξάπλωση του COVID και οι νοσηλείες είναι χαμηλές.

Είναι, άραγε, υπερβολικός ο πανικός γύρω από την παραλλαγή “Omicron”; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανε η δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής Κιμ Άϊβερσεν στο τελευταίο επεισόδιο του “Rising” στον Hill.

Η Άϊβερσεν σημείωσε πως όταν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσίευσαν τη νέα παραλλαγή, το χρηματιστήριο έπεσε, οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επιβλήθηκαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε χώρες της Νότιας Αφρικής.

“Οι γιατροί που θεραπεύουν ασθενείς με “Omicron” στη Νότια Αφρική [λένε] ότι η παραλλαγή παρουσιάζει τόσο ήπια συμπτώματα που η όλη εκστρατεία δεν έχει νόημα”, δήλωσε η Άϊβερσεν.

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάαλα κατηγόρησε τις χώρες που θέσπισαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και έκλεισαν τα σύνορα για “σπασμωδικές αντιδράσεις”.

Η πρόεδρος του Αφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, η οποία παρακολουθεί επί του παρόντος τους ασθενείς που έχουν την παραλλαγή “Omicron”, δήλωσε ότι η παραλλαγή “παρουσιάζεται ως μία πολύ ήπια ασθένεια … χωρίς εμφανή συμπτώματα” εκτός από “ελαφρύ βήχα”.

“Ωστόσο, όλα τα δάκτυλα δείχνουν τους αν-m-volίαστους” στην Αφρική, είπε η Άϊβερσεν. “η ιδέα είναι ότι εάν ο ιός είναι σε θέση να εξαπλωθεί, τότε και θα σχηματιστούν περισσότερες παραλλαγές.”

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν, ότι η Αφρική έχει υψηλά επίπεδα εξάπλωσης, αναρωτήθηκε η ‘Αϊβερσεν;

“Ο κόσμος υποθέτει ότι επειδή η Αφρική έχει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά m-volιασμού, ο ιός πρέπει να είναι αχαλίνωτος στην ήπειρο”, ανέφερε.

Αν και είναι αλήθεια ότι η ήπειρος έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά m-volιασμού στον κόσμο, με ΜΟΝΟ ΤΟ 6% να ΕΧΕΙ M-VOLΙΑΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ο ίδιος ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΩΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στις εβδομαδιαίες αναφορές πανδημίας.

Παρά την εξαιρετικά χαμηλή εξάπλωση και τις νοσηλείες, η ‘Αϊβερσεν εξήγησε ότι, “το αφήγημα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή με την παραλλαγή “Omicron” οφείλεται στα χαμηλά ποσοστά m-volιασμού στην Αφρική”.

Μερικοί άνθρωποι αποδίδουν και κατηγορούν τα χαμηλά ποσοστά m-volιασμού στην Αφρική στις φαρμακευτικές εταιρείες, επειδή δεν απελευθερώνουν τις πατέντες τους. ισχυρίζονται ότι η απληστία της Big Pharma είναι αυτό που εμπόδισε τον κόσμο να αποκτήσει πρόσβαση στα “πολύτιμα m-volια”.

Ωστόσο, αυτό το αφήγημα περί δήθεν δυσκολίας στην πρόσβαση δεν είναι εντελώς αληθινό, υποστήριξε ο Άιβερσεν. “πολλοί άνθρωποι στην Αφρική ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ M-VOLΙΑΣΤΟΥΝ”, είπε.

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ “Omicron” ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΟ ‘Reuters’ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΟΤΙ Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ‘Johnson & Johnson’ ΚΑΙ ‘Pfizer’ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ M-VOLΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ covid, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

“[Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση] δήλωσε ότι υπήρχε υπερβολικός δισταγμός στον ενήλικο πληθυσμό και είχαν υπερβολική ποσότητα m-volίων”, ανέφερε η ‘Αϊβερσεν.

η Νότια Αφρική δεν είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που είναι απρόθυμη να λάβει το m-volιο κατά του COVID.

σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που εξέτασε την αποδοχή του m-volίου COVID σε πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εμπιστοσύνη είναι χαμηλή και ο δισταγμός υψηλός.

μόνο το 9% της Σενεγάλης θεωρεί “πολύ πιθανό” να m-volιασθεί, όταν το εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο. στη Λιβερία, μόνο το 16% των πολιτών βλέπουν ότι είναι πιθανό να m-volιασθούν.

οι ερωτηθέντες επίσης δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα για νέες παραλλαγές ή COVID γενικότερα — το 77% των ερωτηθέντων από τις πέντε αφρικανικές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευαν ότι κατά τους επόμενους 6 μήνες ο COVID δεν θα αποτελεί “σοβαρό ή καθόλου σοβαρό” πρόβλημα για τη χώρα τους.

Σύμφωνα με το Reuters, υπήρχαν φόβοι ότι στην Αφρικανική Ακτή Ελεφαντοστού οι δόσεις του m-volίου θα μείνουν αχρησιμοποίητες.

Το Reuters εντόπισε κέντρα m-volιασμών σε “πυκνοκατοικημένες περιοχές” με “εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να κάθονται αδρανείς και χωρίς ασθενείς”.

το απόσπασμα εδώ:


Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 334


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα