Κάλυψαν τους δράστες. (ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΡΕ!!!)

24 Ιανουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:761
Μοίρασέ το

 

Κινήθηκαν κάποια νήματα, όχι πάντα αδιόρατα.

Τα αποτελέσματα, όμως, είναι ορατά.

Η ιατροδικαστική αρχή έκανε τρεις ημέρες να δει το θύμα του βιασμού.

Δεν έγινε ποτέ λήψη αίματος.

Αν και το γνωρίζουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία έλαβαν την τρίτη ημέρα μόνον δείγμα ούρων στα οποία δεν ανιχνεύεται η ουσία φθοριονιτραζεπάμη.

Πρόκειται για την επίμαχη χημική ουσία η οποία εμπεριέχεται στο περίφημο «Χάπι Βιασμού».

 

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ…

ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ… ΟΛΑ…;

ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ…;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ… ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ…

ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ;;;

ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ…

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ… ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κάλυψαν τους δράστες

Ένας ειδικός επιστήμονας ο οποίος γνωρίζει άριστα τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα εξηγεί με απλά λόγια στη «Ζούγκλα» ποιες είναι αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να ναρκώσουν ή να καταστείλουν το νευρικό σύστημα της Γεωργίας Μπίκα εκείνο το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας απαντά, επίσης, στα ανελέητα όσο και αναπάντητα ερωτήματα που προκαλεί το γεγονός ότι οι ιατροδικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης δεν έλαβαν δείγμα αίματος από τη Γεωργία Μπίκα αμέσως μετά την κατάθεσή της στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Οι πάντες γνωρίζουν πως σε αυτές οι περιπτώσεις όλα παίζονται στα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα.

Επιπλέον, ο ειδικός επιστήμονας επισημαίνει ότι συγκεκριμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για το αποκαλούμενο «Χάπι Βιασμού» δεν ανιχνεύονται στα ούρα.

Γιατί, λοιπόν, ο ιατροδικαστής έκανε τρεις ημέρες να δει τη Γεωργία; Γιατί δεν έσπευσε να πάρει δείγμα αίματος τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν; Γιατί περιορίστηκε στη λήψη δείγματος ούρων 72 ώρες μετά τα συμβάντα;

 

Το παρασκήνιο της συνδιαλλαγής

Η μητέρα του Βασίλη και του Ευαγόρα Λεβέντη μόλις πληροφορήθηκε τα «κατορθώματα» των παιδιών της πήρε το πρώτο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, αφού προσέλαβε έναν πολύ γνωστό δικηγόρο της πόλης, άρχισε τις επαφές της. Είδε πολύ κόσμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κυρία Λεβέντη. Συναντήθηκε με άτομα που είχαν σε διάφορα επίπεδα και σε διαφορετικούς βαθμούς σχέση με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Κινήθηκαν κάποια νήματα, όχι πάντα αδιόρατα. Τα αποτελέσματα, όμως, είναι ορατά. Η ιατροδικαστική αρχή έκανε τρεις ημέρες να δει το θύμα του βιασμού. Δεν έγινε ποτέ λήψη αίματος. Αν και το γνωρίζουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία έλαβαν την τρίτη ημέρα μόνον δείγμα ούρων στα οποία δεν ανιχνεύεται η ουσία φθοριονιτραζεπάμη. Πρόκειται για την επίμαχη χημική ουσία η οποία εμπεριέχεται στο περίφημο «Χάπι Βιασμού».

Επιπροσθέτως, κάποιος έδωσε εντολή να σταλεί το δείγμα ούρων στην Ελβετία. Ποιος και γιατί έδωσε την εντολή αυτή; Προς τι η επιπρόσθετη καθυστέρηση; Αυτό το δείγμα τελικά που ελήφθη τρεις ημέρες μετά τον βιασμό και ταξίδεψε στην Ελβετία για να εξεταστεί τι αξιόπιστο αποτέλεσμα θα μπορούσε να δώσει; 

 

Το «Χάπι Βιασμού» και οι χημικές ουσίες που εμπεριέχει

 

Oι βενζοδιαζεπίνες (Benzodiazepines) είναι πάρα πολύ παλιά φάρμακα (από το 1960). Ως εκ τούτου, τα γνωρίζουμε πολύ καλά.

Η οικογένεια αυτή των φαρμάκων αποτελείται από περίπου 20 χημικές ουσίες, με πιο γνωστές τις:

– Διαζεπάμη (Diazepam), το Valium στην Ελλάδα, γνωστό ως Stedon,

– Τεμαζεπάμη (Temazepam), πάμφθηνο φάρμακο, και γι’ αυτό κυκλοφορεί κυρίως ως γενόσημο (generic name).

Οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται ως υπνωτικά (hypnotics), αγχολυτικά (anxiolytics) και μυοχαλαρωτικά (muscle relaxants)… H διάφορα τους βασίζεται στην ταχύτητα εμφάνισης του αποτελέσματος και στον χρόνο ημιζωής (1/2 half life time), δηλαδή στον χρόνο που χρειάζεται στο να μειωθεί κατά το ήμισυ η συγκέντρωση του φαρμάκου στο αίμα.

Η φθοριονιτραζεπάμη (flunitrazepam) είναι μία από αυτές. Στο εξωτερικό είναι γνωστή ως Rohypnol και στην Ελλάδα Hipnosedon. Το φάρμακο έχει ταχύτητα εμφάνισης αποτελέσματος (περίπου δύο ώρες) και χρόνο ημιζωής περίπου 36 ώρες.

Ο μακρύς χρόνος ημιζωής της φθοριονιτραζεπάμης (σε σχέση με τις άλλες βενζοδιαζεπάμες) είναι ο κυρίως λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στο ευρύ κοινό, γιατί, αν κάποιος το πάρει είτε για άγχος είτε για να κοιμηθεί το βράδυ, για δύο ημέρες δεν θα μπορεί να οδηγήσει και να εργαστεί.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η κανονική δόση δεν επιφέρει πλήρη υπνηλία (όπως οι άλλες βενζοδιαπάμες), δηλαδή ο χρήστης είναι σε μια κατάσταση τρανς (μεταβατική), μεταξύ των σταδίων του ύπνου και της πλήρους εγρήγορσης. Πρόκειται για μια κατάσταση μέθης. «Έτσι το εισπράττει ο πολύς ο κόσμος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό το ενδεχόμενο δεν ταιριάζει στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα» επισημαίνει ο ειδικός επιστήμονας.

Ο ύπνος εξελίσσεται σε τρία στάδια: στο προστάδιο, στο στάδιο του ύπνου και στο στάδιο του βαρέος ύπνου όπου ονειρευόμαστε (στα αγγλικά λέγεται R.E.M., δηλαδή Rapid Eye Movement).

Οι βενζοδιαζεπίνες δρουν μεταξύ πρώτου και δεύτερου σταδίου και καταλήγουν στο δεύτερο στάδιο. Δηλαδή στον ύπνο.

Πού χρησιμοποιείται η φθοριονιτραζεπάμη: 

1. Στα λεγόμενα sex crimes, γιατί το θύμα είναι ανήμπορο να το αποτρέψει, έχει όμως μέρος των αισθήσεών του (κάποιες κινήσεις, μέρος ομιλίας και ακοής), μιας και δεν είναι σε κωματώδη κατάσταση.

2. Στα κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών από χρήστες (ηρωίνης και κρακ), τα λεγόμενα street drug cocktails, για να κρατούν τους χρήστες σε αυτή την ενδιάμεση κατάσταση, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δόσεων (οι δόσεις είναι ακριβές και το κοκτέιλ φθηνό).

Το σκάνδαλο, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση με την κατασκευάστρια εταιρεία (Roche Pharmaceutics) είναι ότι, ενώ τα γνωρίζει όλα αυτά, αφού υπάρχουν εκθέσεις του ιατρικού κόσμου αλλά τα αναφέρουν επίσημα και οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές από όλο τον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία αρνείται να αποσύρει το φάρμακο αυτό, που είναι και φθηνό.

Αντ’ αυτού, όμως, και μετά από μεγάλες πιέσεις, η φαρμακευτική εταιρεία προέβη σε δύο αλλαγές του σκευάσματός της και υποσχέθηκε αυστηρότερα κριτήρια στη συνταγογράφησή του. Δηλαδή:

α) το έκανε δυσκολοδιάλυτο στο νερό,

β) το έκανε να χρωματίζει το νερό κόκκινο,

κάτι σαν το απλό Depon και το Depon αναβράζον. Το απλό χάπι δεν διαλύεται στο νερό. Πρέπει να το σπάσεις πρώτα και πάλι δύσκολα, το αναβράζον διαλύεται αμέσως, όμως αφήνει στο κάτω μέρος από τα συστατικά του.

 

Η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

 

Η περιγραφή στην οποία προβαίνει η Γεωργία Μπίκα στη συνέντευξή της στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο «Δεν είχα αίσθηση του τι γινόταν και κάποιες στιγμές έβλεπα κάποια πράγματα αλλά ήμουν ανήμπορη να το αποτρέψω»), καθώς και το ότι η μνήμη της δεν συγκράτησε πολλά πράγματα (η κοντή μνήμη δηλαδή, που είναι το αντίστοιχο της RAM στον υπολογιστή), αλλά και πως της έρχονται εικόνες από τη μακρά μνήμη (hard drive), όλα αυτά παραπέμπουν σε κλασική περίπτωση κατανάλωσης φθοριονιτραζεπάμης.

Το ποτό που την κέρασαν (βότκα + Red Bull) είναι ο… τέλειος σχεδιασμός για την περίπτωση αυτή.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν κόκκινη η βότκα. Δηλαδή η σύσταση του Red Bull και το χρώμα του χαπιού καλύπτει τα ιζήματα που εσκεμμένα αφήνει στο κάτω μέρος το σκεύασμα.

Η καθυστέρηση από τις Αρχές έγινε, προφανώς, εσκεμμένα. Για να παρέλθουν τα πρώτα δύο 24ωρα σε περίπτωση που κάποιος ιατροδικαστής ή γιατρός αποφάσιζε να κάνει το αυτονόητο: να έπαιρνε δείγμα αίματος που θα έλυνε τα χέρια αυτών που ερευνούν την υπόθεση.

Η φθοριονιτραζεπάμη θα φαινόταν αυτούσια. Δηλαδή ο μακρύς χρόνος ημιζωής στο αίμα θα ήταν για τη Γεωργία αναπάντεχο δώρο, που δυστυχώς δεν εξαργυρώθηκε, αφού η ουσία αυτή δεν ανιχνεύεται στα ούρα.

Αυτός που «κέρασε» λοιπόν το κοκτέιλ Votka Red Bull γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε πως με το αλκοόλ που είχε καταναλώσει συνολικά εκείνο το βράδυ η κοπέλα, το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το βάρος της, θα χρειαζόταν κάτι λιγότερο από μία ώρα για να δράσει το χάπι.

Είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά, που θα έπρεπε πρώτα να διώξουν τις άλλες δύο κοπέλες. Διαφορετικά, θα γίνονταν αντιληπτοί. Ήταν όντως τόσο καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο; Ήταν, άραγε, όλοι εκεί στο κόλπο που αδιαφορούσαν για το αν τους καταλάβουν ή όχι;

 

Πηγή

Προβολές : 761


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα