Μάτι – Επιστολή-κόλαφος από συγγενείς των θυμάτων – «Θίγουν βάναυσα νεκρούς και ζωντανούς»

Μάτι – Επιστολή-κόλαφος από συγγενείς των θυμάτων – «Θίγουν βάναυσα νεκρούς και ζωντανούς»

11 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:166
Μοίρασέ το

 

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι κάνουν λόγο για προσβολή της μνήμης των θυμάτων μετά από διαδικτυακή συνέντευξη του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Χρήστου Λάμπρη.

 

Υ.Γ.1. Μου είναι αδιάφορο αν ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ τιμωρηθούν στην… άλλη ζωή.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ.

 

Υ.Γ.2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; Ή ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ;;;

 

Για προσβολή της μνήμης των θυμάτων στο Μάτι μετά τη δολοφονική πυρκαγιά κάνουν λόγο συγγενείς σε επιστολή τους.

Οι συγγενείς διαμαρτύρονται για την παρουσία του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής, Χρήστου Λάμπρη σε συνέντευξη στο κανάλι της ΜΚΟ Atraktos στο YouTube.

Στη συνέντευξη ο κ. Λάμπρης απαντά σε ερωτήσεις δύο παιδιών, με τους συγγενείς των θυμάτων να διαμαρτύρονται: «ως εδώ και μη παρέκει!».

«Ως επιζώντες του πολιτικού υπηρεσιακού/επιχειρησιακού εγκλήματος “Μάτι” της 23ης Ιουλίου του 2018, και συγγενείς των Θυμάτων αυτού, νοιώθουμε αγανάκτηση, αποτροπιασμό και οργή.

Νοιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η υπομονή μας έχουν γίνει αντικείμενο αισχρής πλέον εκμετάλλευσης και όπλο στα χέρια αυτών που δεν είχαν όχι απλώς κανένα ηθικό φραγμό, αλλά και καμία αίσθηση ευθύνης ή συνείδησης, τιμής και αξίας, ή ακόμα και μπέσας ή ανδρισμού» αναφέρουν.

«Κάνουν τους Κινέζους επί πτωμάτων»

Οι συγγενείς σημειώνουν στην επιστολή τους ότι αντί να παραιτηθούν ή να θέσουν τον εαυτό τους σε διαθεσιμότητα «κάνουν αμφότεροι τους Κινέζους επί πτωμάτων. Πολλών πτωμάτων».

«Θεωρούμε ότι η επιλογή του προσώπου στη συγκεκριμένη ανάρτηση -συνέντευξη ξεπερνά κάθε κόκκινη γραμμή, θίγοντας βάναυσα Νεκρούς και Ζωντανούς.

Θεωρούμε ότι όχι μόνο οι Συγγενείς των Θυμάτων αλλά όλοι όσοι έζησαν το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018, έχουμε ιερό χρέος να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, στην παραγωγό εταιρεία Atraktos, στο κύριο Λάμπρη, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αρμόδιο υπουργό κύριο Στυλιανίδη και ενδεχομένως στη Κυβέρνηση, για τους αναπόφευκτους αρνητικούς συνειρμούς και τα ερωτηματικά που γεννά η συγκεκριμένη συνέντευξη».

Μάλιστα, το χαρακτηρίζουν πρωτοφανές.

«Μετά την αναβάθμιση και διατήρηση του κυρίου Στέφανου Κολοκούρη στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενώ είναι υπόδικος στην υπόθεση του εγκλήματος “Μάτι”, έχοντας δε, καταβάλει εγγύηση, προβάλλεται σε παιδιά, η εικόνα του (μοντέλου-προτύπου-παραδείγματος προς μίμηση) “καλού πυροσβέστη”, κυρίου Χρήστου Λάμπρη που τυχαίνει να είναι και αυτός υπόδικος, ομοίως έχοντας προαχθεί και καταβάλει εγγύηση, για την ίδια υπόθεση, που συνιστά την πιο ντροπιαστική και μελανή εικόνα κρατικής εγκληματικής διαχείρισης κρίσεως που έχει να επιδείξει η Χώρα διεθνώς από συστάσεώς της, στη φονικότερη υπόθεση του είδους της, στον 21ο αιώνα παγκοσμίως. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή σκοτώθηκαν 103+ άνθρωποι εκ των οποίων τα έντεκα ήταν παιδιά μέχρι 13 ετών», τονίζουν.

Στην επιστολή οι συγγενείς θυμάτων υπογραμμίζουν ότι «στη συγκεκριμένη σειρά με τίτλο “Μεγάλες κουβέντες” έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων με μεγάλη επιτυχία ο κύριος Μπακογιάννης, ο κύριος Χαρδαλιάς και ο Κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θυμίζουμε έχει ταχθεί ρητώς και επανειλημμένως υπέρ της μη επέμβασης στο έργο της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης καθ’ οιονδήποτε μάλιστα τρόπο».

«Διαφήμιση»

«Όμως τώρα βλέπουμε την “διαφήμιση” στη κοινή γνώμη και μάλιστα και σε ευαίσθητο παιδικό κοινό, του “καλού αξιωματικού της Πυροσβεστικής” κυρίου Λάμπρη, ο οποίος λαμβάνει και τα αποθεωτικά σχόλια των θεατών.

Αν το συγκεκριμένο επικοινωνιακό μέσο, που όπως προαναφέρθηκε παραπάνω είχε προβάλλει τον πρωθυπουργό σε ένα επεισόδιο προ ολίγων μηνών της ίδιας σειράς “Μεγάλες κουβέντες” με μεγάλη απήχηση (πάνω από 350 χιλιάδες θεάσεις στο youtube), έχει τελικώς στρατηγική σχέση με το επικοινωνιακό τμήμα της Κυβέρνησης, τότε κάτι όντως βρωμάει χοντρά και θεωρούμε ότι χρίζει ενδελεχούς περαιτέρω έρευνας για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Και αυτό, γιατί αυτή η –τυχαία; ή αθώα;– συνέντευξη του κυρίου Λάμπρη συμβαίνει ακριβώς λίγο πριν τη πολυαναμενόμενη απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών που θα κρίνει ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα σταλούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το έγκλημα “Μάτι”.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι άμεσα επίκεινται και οι κρίσεις στη Πυροσβεστική», αναφέρουν.

Καταληκτικά ρωτούν: «Υπάρχει άραγε περίπτωση να δούμε, αντί για τις αναμενόμενες βαθιές τομές στη πυροσβεστική που περιμένουμε από τον υπουργό κύριο Στυλιανίδη , τον υπόδικο κύριο Λάμπρη να διαδέχεται τον σημερινό επίσης υπόδικο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κύριο Κολοκούρη;

Υπάρχει στ’ αλήθεια τέτοια περίπτωση;

Είναι κάτι τέτοιο ποτέ δυνατόν;

Ή απλώς πρόκειται για μια ατυχέστατη και εξαιρετικά λανθασμένη προσέγγιση κάποιων η οποία όμως ευλόγως γεννά πολλά ερωτηματικά και δικαίως προκαλεί έντονη ανησυχία;

Όπως και να έχει, πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και απαντήσεις στη δημοσιότητα και να αποσυρθεί η συγκεκριμένη συνέντευξη».

Ποιοι υπογράφουν την επιστολή

Την επιστολή υπογράφουν οι «Συγγενείς των Θυμάτων του πολιτικού υπηρεσιακού/επιχειρησιακού εγκλήματος “Μάτι” της 23ης Ιουλίου 2018:

  • Αθηνά Μουτάφη, Μητέρα Βίκτωρα Μίχα ετών 24.
  • Άρης Χερουβείμ, Υιός Ευπραξίας Χερουβείμ, Αδελφός Βασιλικής Χερουβείμ, Θείος Εβελίνας Χερουβείμ ετών 5 και Μαρίλιας Χερουβείμ ετών 5.
  • Γιώργος Καΐρης, σύντροφος Τάνιας Γαζεπίδου-Γαζέπη και εκπρόσωπος Θυμάτων.
  • Κώστας Τουρναβίτης, Αδελφός Δημητρίου Τουρναβίτη συζύγου Χρύσας Σπηλιώτη.
  • Νίκος Γιαννόπουλος, Υιός Αγγελικής Γιαννοπούλου και εκπρόσωπος Θυμάτων».

 

Πηγή

Προβολές : 166


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα