Μαγκιά, είναι να είσαι εξηγημένος..

Μαγκιά, είναι να είσαι εξηγημένος..

6 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:363
Μοίρασέ το

 

 

Είναι πλούτος πραγματικός οι άνθρωποι με καθαρό βλέμμα και ψυχή. Με αυτούς μπορείς να χτίσεις σχέσεις ζωής και να αντέξεις τα δύσκολα γιατί ξέρεις ότι, αν μη τι άλλο, δεν θα σου φερθούν ποτέ σκάρτα.

 

 

 

 

 

 

Δύσκολο πράγμα  να στεριώσουν οι σχέσεις σε μια εποχή που έχασε τελείως σχεδόν την ψυχή της…

Βαριές λέξεις η μπέσα και η μαγκιά… λέξεις και κυρίως έννοιες για πολύ λίγους… κι όσοι τις έχουν, προτιμούν την μοναχικότητα από τους λαβυρίνθους μιας σχέσης που τα αδιέξοδα θα φανούν πολύ σύντομα…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

 

Να είσαι ξηγημένος ρε φίλε. Μεγάλη κουβέντα.

Στην εποχή του ωχαδερφισμού , της αρπαχτής και της καλοπέρασης, η μπέσα είναι άγνωστη λέξη.

Το μότο της εποχής μας είναι το «κοιτάω την πάρτη μου και οι άλλοι να πάνε να αγαπηθούν».

Για αυτό έχουμε τελματώσει ως κοινωνία και παρακολουθούμε έκπληκτοι από την τηλεόραση περιστατικά βίας , bulling και ανθρωποκτονιών.

Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχουν άνθρωποι με φιλότιμο ή με μπέσα , όπως λέμε εμείς οι Πειραιώτες.

Άνθρωποι που θα δώσουν και την ψυχή τους για σένα και που θα σου φερθούν «σπαθί» .

Τέτοια άτομα έχουν αναπτυγμένη την ενσυναίσθηση και απεχθάνονται να κάνουν στους άλλους ότι δεν θα ήθελαν να τους κάνουν. Εδώ βρίσκεται και το κλειδί.

Έχει μεγάλη σημασία, ένας άνθρωπος να «μπαίνει στα παπούτσια σου» και να σε καταλαβαίνει.

Ένας τέτοιος άνθρωπος ξέρει τι ζητάει από τον εαυτό του αλλά και από τους άλλους και δεν είναι «ήξεις , αφίξεις». Έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που του αναλογούν και δεν φοβάται να ζητήσει συγγνώμη .

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προστατεύεις και τον εαυτό σου και τους γύρω σου από αυτά (κανείς δεν είναι τέλειος εξάλλου).

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια ευχή, αυτή θα έπρεπε να ήταν να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους με μπέσα και φιλότιμο.

Είναι πλούτος πραγματικός οι άνθρωποι με καθαρό βλέμμα και ψυχή. Με αυτούς μπορείς να χτίσεις σχέσεις ζωής και να αντέξεις τα δύσκολα γιατί ξέρεις ότι, αν μη τι άλλο, δεν θα σου φερθούν ποτέ σκάρτα.

Θα κλείσω με μια ιστορία που μου έχουν αφηγηθεί και που δείχνει την ευγένεια ψυχής.

Κάποτε ένα κορίτσι ρώτησε το αγόρι της αν είναι η πιο όμορφη κοπέλα που είχε γνωρίσει.

Το αγόρι αφού σκέφτηκε λίγο, της απάντησε: «είσαι η κοπέλα με την πιο όμορφη καρδιά».

Τα μάτια του κοριτσιού έλαμψαν από χαρά. Δεν χώρισαν ποτέ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 363


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα