Μετωπική σύγκρουση για το χαράτσι

Μετωπική σύγκρουση για το χαράτσι

1 Δεκεμβρίου, 2021 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:628
Μοίρασέ το

Εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του καθηγητή αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Άκου 100€ τον μήνα πρόστιμο! Για αυτό έγραφε ο Σκέρτσος για τους ηλικιωμένους χθες. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε».

Μετωπική σύγκρουση για το χαράτσι
Αναρωτιέμαι αν νουνεχής πολίτης, μπορεί να πιστέψει τα λεχθέντα της αντιπολίτευσης, που απλά είναι για τα μάτια και για το μηδενικο iq του πόπολου που πιστεύει ακόμα σε κόμματα…
Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς, να προσθέσω το ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ, όπως όλοι της ιδίας γονιδιακής καταγωγής με τον πρωθυπουργεύοντα και όσους τον ψήφισαν, αλλά και σ’ αυτούς που θα τον ξαναψηφίσουν.
Όταν γίνει αντιληπτό, πως το εν λόγω ερπετοειδές έχει την ίδια ψυχοσύνθεση με τους Ροκφέλλερ, Ρόντσιλντ, Μπιλ Γκέιτς και την ψυχανώμαλη Σουάμπ με τις καλτσοδέτες και την “μπομπονιέρα” στο πουλί, (αυτός είναι το πρότυπό του) θα μπορέσει αυτός ο λαός που παραπέει στην παράνοια, να βρει το θάρρος να πράξει το αυτονόητο, για να σωθεί…
ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ.
Μέχρι τότε, θα τρώει το ένα μετά το άλλο χαράτσια, και όχι μόνο… ας είναι έτοιμος να μπαίνουν στο σπίτι του οι πραίτωρες… ναι ρε… αυτοί που συνδιαλέγονται με ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… για τους μπάτσους λέω… και να του κάνουν το μπόλι, ή να τον οδηγούν στα γκουλάγκ που έχουν ήδη ετοιμάσει.
Εν τω μεταξύ οι λαθροεισβολείς “επενδυτές” δεν εμβολιάζονται…. δεν εκβιάζονται… δεν κάνουν τέστ, δεν φορούν μάσκα…
ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ, ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΙΝΤΕΡ.
Και φυσικά, η “δικαιοσύνη”, θα παραμένει μουγκή…
Και στοιχηματίζω πως το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε οποιαδήποτε προσφυγή για το ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΘΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Οι αμέτρητες ιατρικές έρευνες ανεξάρτητων ΙΑΤΡΩΝ παγκοσμίου κύρους, οι δεκάδες χιλιάδες θάνατοι των μπολιασμένων και οι αμέτρητες παρενέργειες, προφανώς δεν λέει τίποτα ούτε στην κυβερνητική εγκληματική οργάνωση, ούτε στους δικαστές και εισαγγελείς…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Προσέξτε χαρακτηριστική φωτογραφία με την οβραίικη μύτη και το σατανιστικό βλέμμα…

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί για πρωθυπουργό εν ενεργεία ακούστηκαν αμέσως μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ενδεχομένως τους πιο έντονα επιθετικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, τους διατύπωσε το πρώην στέλεχος της ΝΔ, πρώην υπουργός και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος είπε τα εξής: «Τη νεολαία προσπάθησε να τη δελεάσει με δωράκι 150 ευρώ. Και απέτυχε. Τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας όχι μόνο δεν τους καλοπιάνει. Αντίθετα: τους απειλεί με πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα αν δεν πειθαρχήσουν. Ναι, τους Έλληνες πολίτες που τους πετσοκόβει τις συντάξεις και τους φορολογεί τα αναδρομικά που δικαιούνται. Για να μη ξεχνιόμαστε. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι ο πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια».

«Άχρηστος ο Μητσοτάκης»

 

Την έντονη αντιπαράθεση που ξεκίνησε με την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το χαράτσι Μητσοτάκη εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο κ. Οικονόμου αντί να επιτίθεται, ας απαντήσει γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν δέκα μέρες απέκλειε την υποχρεωτικότητα και έλεγε “όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση”; Αντί παράλληλα με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 μετά από 7 μήνες να οργανώσει μία πανελλαδική κινητοποίηση και καμπάνια πειθούς πόρτα πόρτα μαζί με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους, για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του.

Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι, αρκεί να μην καταλάβει ο κόσμος πόσο άχρηστος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως προς την ουσία, ούτε κουβέντα για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τηλεργασία, αραίωση σχολικών τμημάτων και αλλαγή του πρωτοκόλλου για 50+1 στις τάξεις, δωρεάν συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μέτρα σε εκκλησίες και ανεμβολίαστους σε σώματα Ασφαλείας. Κάθε μέρα που ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία, οδηγεί και σε ανθρώπινες απώλειες και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο νέου καταστροφικού lockdown» είπε.

 

«Σαμποτέρ του εμβολιασμού»

 

Θέση επί του θέματος πήρε προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλώντας προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη «σαμποτέρ του εμβολιασμού». «Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν».

Όπως είπε η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης και θετικά κίνητρα. «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. «Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα»

 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το ΚΙΝΑΛ μέσω του γραμματέα του που εκτελεί καθήκοντα εκπροσώπου. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε: «Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο ”και πέντε” ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει». Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, είπε ακόμη πώς η κυβέρνηση πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. «Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, βέβαια, για ακόμα μία φορά, ”ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

 

«Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι»

 

Έντονες έως και πολύ έντονες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών έτσι όπως αυτές εκφράζονται στα social media. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και ερευνητές παρεμβαίνουν από το μεσημέρι της Τρίτης καταδικάζοντας τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του καθηγητή αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Άκου 100€ τον μήνα πρόστιμο! Για αυτό έγραφε ο Σκέρτσος για τους ηλικιωμένους χθες. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε».

 

Ανοιχτή επιστολή Βαρουφάκη 

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία τονίζει ότι «σήμερα, ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες», απευθύνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στις σημερινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό, ότι «με ταξικά πρόστιμα σε φοβισμένους συνανθρώπους μας, δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη τους» και προσθέτει ότι «πώς αλλιώς εξηγείται η ανακοίνωση χρηματικών προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, χωρίς πρώτα να επενδύσετε σε μεγάλη εκστρατεία σοβαρής ενημέρωσης (αντίστοιχη τουλάχιστον της διαφημιστικής καμπάνιας υπέρ της καραντίνας) για τα οφέλη του εμβολιασμού;»

Πιστεύετε πραγματικά, ρωτάει τον πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης, ότι «θα κερδηθεί η μάχη εναντίον της πανδημίας χωρίς να κερδίσει η Πολιτεία την εμπιστοσύνη εκείνων που σήμερα δεν την εμπιστεύονται;».

Στην συνέχεια της ανοιχτής επιστολής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θέτει ερωτήματα και καταθέτει τις δικές του θέσεις για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας, επιμένοντας στο θέμα της εμπιστοσύνης των πολιτών.

 

 

Πηγή

Προβολές : 628


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα