Μια διαφορετική οπτική προσέγγιση για την συνάντηση στην Λάρισα...

Μια διαφορετική οπτική προσέγγιση για την συνάντηση στην Λάρισα...

10 Ιανουαρίου, 2022 34 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,367
Μοίρασέ το
“Βιώνουμε πλέον τη σταδιακή απομείωση των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την επέκταση της φτωχοποίησης και των ανισοτήτων, και την επιβολή διχασμού που οδηγεί σε αποσάθρωση του πολιτισμού και της κοινωνίας.
Μια κοινωνία η οποία, ως κεκτημένο των ευρωπαϊκών αξιών, υπηρετούσε μέχρι σήμερα τον κάθε πολίτη ως ξεχωριστή και αυτεξούσια προσωπικότητα.”

Ας ξεκινήσω από το πρώτο στοιχείο που διάβασα στην κοινή τους ανακοίνωση και μου κτύπησαν τα καμπανάκια, στην οποία αναγράφουν: “Μια κοινωνία η οποία, ως κεκτημένο των ευρωπαϊκών αξιών”!!!
Ποιές είναι οι… “ευρωπαϊκές αξίες”, κύριοι, που υπηρέτησαν τους πολίτες;
Δηλαδή, είστε … ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ;;;
Ποιές “αξίες”; είχε ποτέ η ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, δεν βρήκατε να προσθέσετε στην ανακοίνωσή σας;
Ποιός έγραψε την ανακοίνωση;;;
Ποιά η σχέση σας με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο;;;
Γνωρίζετε το παρελθόν του; Παραθέτω τρια δημοσιεύματα και τα συμπεράσματα δικά σας… (εδώ, εδώ και εδώ…)
Πού και πως συνδέονται οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους συμμετέχοντες;
Οι μεν έχουν κάνει το εμβόλιο και μιλούν υπέρ των εμβολίων σε κάποιες περιπτώσεις και οι δε, είναι τελείως κατά.
Και μην ξεχνάμε και “το καρντάσι” του Μπουρλά… τον καθηγητή Δημήτρη Κούβελα, τον δίβαρκο, όπως τον χαρακτήρισε ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης.(σχετικά με τους “δίβαρκους” όπως τους χαρακτήρισε ο Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, διαβάστε εδώεδώ… κι εδώ…)
Τι θέλουν “τα καρντάσια” του Μπουρλά και οι “δίβαρκοι”, ανάμεσά σας;;;
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ;;;
Προσωπικά, θα ευχηθώ Καλή Επιτυχία σε όλους σας, επιτρέψτε μου όμως να κρατήσω τις μεγάλες επιφυλάξεις μου για τον ρόλο κάποιων εξ υμών, παραθέτοντας στο τέλος της ανάρτησης, και τρία σχόλια, τα οποία θα πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις και να σας προβληματίσουν, ακόμα κι αν τα θεωρήσετε “κακόπιστα”.
Προσωπικά, τα βρίσκω πολύ σημαντικά και άξια προβληματισμού. (ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που σκέπτονται και δεν τρέχουν σαν πρόβατα να χωθούν σε μαντριά, γενικώς).
Επιπλέον σας επισημαίνω, αν προτίθεστε να καταλήξετε σε πολιτικό κόμμα, τα εξής:
ΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ; ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ; (όπως πολύ σωστά αναφέρει κάποια σχολιάστρια στο επισυναπτόμενο στο τέλος της ανάρτησης σχόλιό της)…
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ … ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΜΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, “έπιασε” τη μια πτυχή του θέματος… (στο τέλος της ανάρτησης,  φωτογραφικό υλικό από τις αναρτήσεις του)
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο … ΤΑΜΤΑΚΟΣ;;;

ΛΑΡΙΣΑ 6/1/2022
Συνάντηση επιστημόνων και ενεργών πολιτών με κεντρικό θέμα
«Το Πρώτο Βήμα – Πορεία προς την Ενότητα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» στη Λάρισα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ.
Στην πολύωρη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η κοινωνική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης απέναντι στη διαφαινόμενη δυστοπία.
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, ευελπιστώντας να φτάσει το συντομότερο δυνατό σε συμπαγή αποτελέσματα, διευρύνοντας τον κύκλο της με επιπλέον πρόσωπα και οργανωμένες (ή μη) ομάδες που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες αλλά είτε δεν έχουν αναλάβει ακόμα αντίστοιχες δράσεις, είτε δρούν ασυντόνιστα μεταξύ τους, χωρίς την κοινή πορεία, που αποτελεί «το Πρώτο βήμα» προς την ενότητα.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να εκδώσουν την ακόλουθη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε σύναξη πολιτών, προερχόμενων από διαφορετικούς ιδεολογικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό να αποτελέσει «Το Πρώτο Βήμα» για την πολυπόθητη εθνική ενότητα απέναντι στην κοινωνική κατάσταση των τελευταίων δύο ετών που λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά δυστοπίας.
Επιδίωξή μας είναι ο συντονισμός των μέχρι σήμερα καλοπροαίρετων αλλά μεμονωμένων προσπαθειών, και η συνένωσή τους σε μία κοινή πορεία που θα στοχεύει στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας.
Μια αφύπνιση που είναι απαραίτητη αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια υπεύθυνη αντίσταση των πολιτών απέναντι στη σημερινή πολύ σκληρή – σχεδόν εξοντωτική για κάποια κοινωνικά στρώματα – προσωπική, ψυχολογική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.
Βιώνουμε πλέον τη σταδιακή απομείωση των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την επέκταση της φτωχοποίησης και των ανισοτήτων, και την επιβολή διχασμού που οδηγεί σε αποσάθρωση του πολιτισμού και της κοινωνίας.
Μια κοινωνία η οποία, ως κεκτημένο των ευρωπαϊκών αξιών, υπηρετούσε μέχρι σήμερα τον κάθε πολίτη ως ξεχωριστή και αυτεξούσια προσωπικότητα.
Καταργείται πλέον η ιδιωτικότητα, η προσωπική ελευθερία επιλογών και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Απειλείται ευθέως ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από κατακτήσεις αιώνων και πλέον κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη εισβολή του «κράτους εκτάκτου ανάγκης» και την επιβολή τεχνοκρατικής διαχείρισης της ζωής μας με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά.
Τελικός στόχος είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, των δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής αλλά και η επανάκτηση της οικονομικής και εθνικής αυτοτέλειας. Προς το σκοπό αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ και με όλες τους τις δυνάμεις, όχι μόνο με κοινές δράσεις και ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών αλλά και με μια προσπάθεια για συνεχή διεύρυνση του κύκλου διαλόγου με πρόσωπα που ενστερνίζονται τις ίδιες αγωνίες.»
Με το πέρας των εργασιών οι προσκεκλημένοι και συμμετέχοντες παρακάθησαν σε γεύμα το οποίο παρατέθηκε προς τιμήν κάθε ενός εκάστου εκ των προσκεκλημένων συμμετεχόντων από την οικοδέσποινα και φιλοξενούσα στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» την συνάντηση αυτή, κ. Φωτεινή Μπλιάτσου.
Η πρωτοβουλία για την συνάντηση προέκυψε ως άμεση και επιτακτική ανάγκη από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση:
1. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιατρός, Δρ. Καρδιολογίας
2. ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Μουσικός Παραγωγός, Επιχειρηματίας
3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ, Βιοχημικός
4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΝΤΖΕ, Συνταξιούχος, Κεραμίστρια
5. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ιατρός, Καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας
6. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δικηγόρος, Δίκαιο Υγείας
7. ΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ , Πολεοδόμος – Επιχειρηματίας
8. ΜΑΣΣΑ ΟΛΓΑ, Συνταξιούχος πρ. τηλεοπτική Παραγωγός ,
Ακτιβίστρια
9. ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σκηνοθέτης
10. ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, Γεωργός
11. ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Εικαστικός
12. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Εκπαιδευτικός, Πολιτικός Επιστήμων, Ακτιβιστής
13. ΝΤΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Ποινικολόγος, μεταπτυχιακό στην φαρμακολογία
14. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τ. καθ. Πανεπιστήμιο Πατρών
15. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Καλλιτέχνης, Ακτιβιστής
16. ΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αν. Καθ. Βιοχημείας
17. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ, Χημικός Μηχανικός
18. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Δημοσιογράφος,
διευθυντής έκδοσης Πρωινής Νέας Υόρκης
19. ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ερευνητής-Ιατρός, Μάστερ Δημόσιας Υγείας
20. ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, Μουσικός Παραγωγός, Ακτιβίστρια
21. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
22. ΧΙΩΤΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

 

Και τα επίμαχα σχόλια, από την ανάρτηση του κ. Κωνσταντινου Αρβανίτη

 

 

Πηγή

Από το ιστολόγιο του Σπύρου Χατζάρα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο … ΤΑΜΤΑΚΟΣ;;;

 

 

 

Προβολές : 2,367


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα