Μισογυνισμός και ψυχολογία: Τα χαρακτηριστικά και οι 4 τύποι μισογύνη

24 Ιανουαρίου, 2022 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:544
Μοίρασέ το

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μισογύνηδες δεν γνωρίζουν ότι μισούν τις γυναίκες, καθώς το μίσος τους βρίσκεται στο ασυνείδητο και είναι συχνά αποτέλεσμα τραύματος από μια γυναικεία φιγούρα που εμπιστεύτηκαν.

 

Μισογύνης, είναι αυτός που θεωρεί τις γυναίκες αντικείμενα του sex και ποτέ δεν θα συνδεθεί μαζί τους συναισθηματικά, γιατί το συναίσθημά του είναι ευνουχισμένο.

Ο μισογύνης, δεν εκφράζει τίποτα παραπάνω πέρα από τα απωθημένα και τους κομπλεξισμούς ενός ανθρώπου.

Αλοίμονο στις γυναίκες που βρίσκονται στον δρόμο ενός μισογύνη και … είναι ερωτευμένες μαζί του…

ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο μισογυνισμός είναι το μίσος και η οργή του άνδρα απέναντι στη γυναίκα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μισογύνηδες δεν γνωρίζουν ότι μισούν τις γυναίκες, καθώς το μίσος τους βρίσκεται στο ασυνείδητο και είναι συχνά αποτέλεσμα τραύματος από μια γυναικεία φιγούρα που εμπιστεύτηκαν.

Μια καταπιεστική ή αμελής μητέρα, αδελφή, φίλη μπορεί να φυτέψει τον σπόρο του μίσους στην ψυχή του άνδρα, καλλιεργώντας τον μισογυνισμό.

Η λέξη «μισογυνισμός» σημαίνει κυριολεκτικά μίσος για τις γυναίκες.

Αν και οι μισογύνηδες ισχυρίζονται ότι αγαπούν τις γυναίκες τους, οι ενέργειες και οι πράξεις τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Μπορεί μάλιστα να είναι ευγενικοί και γοητευτικοί στο γραφείο και την παρέα, αλλά να έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο σπίτι απέναντι στη σύντροφό τους.

Η γυναίκα που ζει με έναν άνδρα μισογύνη μπορεί να μπερδευτεί από τα διπλά μηνύματα που λαμβάνει, ενώ συχνά άτομα του περίγυρού της μπορεί να μην πιστεύουν τι πραγματικά συμβαίνει στο σπίτι.

Καθώς αρχίζει να αμφιβάλλει μέχρι και για τις δικές της αντιλήψεις, ενδέχεται να κατηγορήσει τον εαυτό της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για να ευχαριστήσει τον σύντροφό της, ώστε να πάρει την έγκρισή του.

Τα χαρακτηριστικά του μισογυνισμού

Ο μισογύνης συνήθως προβαίνει σε κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές:

 • Μειώνει μια γυναίκα και τη βάζει στον στόχο του. Οι φυσικές της άμυνες ενδεχομένως να είναι αποδυναμωμένες, επειδή στην αρχή είναι ερωτευμένη και ενθουσιασμένη.
 • Αρχίζει με την πάροδο του χρόνου να αποκαλύπτει μια αγενή και σκληρή προσωπικότητα.
 • Δίνει υποσχέσεις που συχνά αθετεί, ενώ σχεδόν πάντα τηρεί τον λόγο του απέναντι στους άνδρες.
 • Αργεί στο ραντεβού του με μια γυναίκα, ενώ είναι αρκετά ακριβής με τους φίλους του.
 • Έχει μεγαλοπρεπή, αλαζονική, ελεγκτική και εγωκεντρική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες.
 • Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, ειδικά με τις γυναίκες. Εάν μια γυναίκα τα πηγαίνει καλύτερα από αυτόν σε κοινωνικά ή επαγγελματικά θέματα, αισθάνεται απαίσια.
 • Είναι διατεθειμένος (ασυνείδητα) να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε μπορεί να κάνει τις γυναίκες να νιώσουν άσχημα. Μπορεί να απαιτήσει το σεξ στις σχέσεις του, να κάνει άσεμνα αστεία για τις γυναίκες ή να δανειστεί χρήματα από αυτές χωρίς να τα επιστρέψει.
 • Απατά συχνά τις σχέσεις του, καθώς η μονογαμία είναι το τελευταίο πράγμα που αισθάνεται ότι οφείλει σε μια γυναίκα.

 

 • Εξαφανίζεται ξαφνικά από μια σχέση χωρίς να την τερματίσει και μπορεί να επιστρέψει τρεις μήνες αργότερα με μια «φτιαχτή» εξήγηση.

 

Επιπλέον, ένας μισογύνης άνδρας αρέσκεται, σεξουαλικά, να ελέγχει τις γυναίκες και να δίνει μικρή έως καθόλου προσοχή στη σεξουαλική τους ευχαρίστηση.

Του αρέσει το στοματικό σεξ, αλλά δεν θέλει να το κάνει και ο ίδιος.

Οι αγαπημένες του στάσεις είναι αυτές που του επιτρέπουν να μην κοιτάζει τη γυναίκα στα μάτια.

Σπάνια βέβαια ένας μισογύνης θα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η ικανότητά του να ελκύει τις γυναίκες με τη γοητεία του αυξάνει επίσης τη δυσκολία εντοπισμού του.

Οι τέσσερις τύποι μισογύνη

 • Μισογύνης τύπου Ι

Ο πρώτος τύπος μισογύνη δεν είναι σωματικά κακοποιητικός, αλλά είναι ασεβής και συχνά επικρίνει τη γυναίκα του. Σπάνια χάνει την ψυχραιμία του, χρησιμοποιώντας την κολακεία για να περιορίσει τις αρνητικές σκέψεις της γυναίκας του.

 • Μισογύνης τύπου II

Ο δεύτερος τύπος χρησιμοποιεί περισσότερη λεκτική κακοποίηση από τον πρώτο. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τη γυναίκα του και μπορεί να τη ζηλεύει σε υπερβολικό βαθμό.

 

 • Μισογύνης τύπου III

Ο τρίτος τύπος μισογυνισμού εμπεριέχει τις πρώτες δύο συμπεριφορές, συν απειλές σωματικής, συναισθηματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Ακόμη, ένας τέτοιος άνδρας προχωρά στον έλεγχο των ενεργειών της γυναίκας, των οικονομικών της καθώς και άλλων θεμάτων της καθημερινής της ζωής.

 

 • Μισογύνης τύπου IV

Ο μισογυνισμός τέταρτου τύπου εμπεριέχει συχνά και σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση στη γυναίκα και/ή στα παιδιά.

Αυτός ο τύπος μισογύνη ασκεί επίσης ακραίο έλεγχο στη ζωή της γυναίκας. Η συμπεριφορά του αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη γυναίκα και τα παιδιά.

Ένας άνδρας εγγενώς και ενστικτωδώς αισθάνεται την ανάγκη να φροντίσει μια γυναίκα.

Η απόρριψή του όμως από αυτήν του προκαλεί πόνο.

Όταν αυτός ο πόνος δεν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπιστεί με λανθασμένο τρόπο, οδηγεί τον εύθραυστο ψυχισμό του άνδρα να καλλιεργήσει ένα αίσθημα εκδίκησης προς όλες τις γυναίκες.

Ο μισογυνισμός είναι ουσιαστικά τα αντίποινα προς τη γυναικεία απόρριψη και ταπείνωση, καθώς οι άνδρες χρειάζονται πολύ τη γυναικεία επιβεβαίωση.

Ο πόνος κάνει συχνά τους ανθρώπους κακούς.

Αντίθετα, οι άνδρες με υψηλή αυτοεκτίμηση αντιμετωπίζουν την απόρριψη με αξιοπρέπεια και γίνονται δυνατότεροι και σοφότεροι από αυτήν.

Μερικοί άνδρες μπορεί να έχουν βαθιά τραύματα από τη μητέρα τους και να μην μπορούν να γίνουν ικανοί σύζυγοι.

Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι αυτάρκεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, το μίσος προς τις γυναίκες έχει εξελιχθεί σε μια αποδεκτή κατάσταση από την κοινωνία που διαπερνά τον ανθρώπινο πολιτισμό.

 

 

Πηγή

Προβολές : 544


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα