Να δείχνετε τι αισθάνεστε

Να δείχνετε τι αισθάνεστε

23 Οκτωβρίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:193
Μοίρασέ το

 

 

Ποιος ευχαριστιέται μια ζωή που είναι στο περίπου;

Δεν νομίζω να αναζητάει κανείς κάτι τέτοιο στη στιγμή του, στο παρελθόν του και στο μέλλον του.

Τίποτα δεν γυρίζει πίσω, τίποτα δεν ξαναέρχεται γι αυτό φρόντισε να το έχεις ζήσει ως το τέρμα με πάθος και συνέχισε να δημιουργείς τέτοιες στιγμές που ζητάει η καρδιά σου, άφησέ την να αναπνεύσει, να σου μιλήσει, να της μιλήσεις, κι έπειτα να εκδηλωθεί!

 

 

 

Δεν θ’ απορρίψω ούτε μια λέξη σ’ αυτό το υπέροχο άρθρο… θα συμπληρώσω όμως κάτι που “ξέχασε” να γράψει η αρθρογράφος:

Μην ζήσεις τη ζωή σου στο περίπου, με καταστάσεις στο … περίπου… 

Ζήσ’ την σαν παιδί, αγάπα σαν παιδί, αλλά φέρσου σαν ώριμος ενήλικας και διάλεξε ΕΝΑΝ δρόμο…αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών σου…

 

Καλλιόπη

Να δείχνετε τι αισθάνεστε/ να αγαπάτε δυνατά/ να εκδηλώνεστε.

Όταν υπήρξαμε παιδιά γελούσαμε με πάθος, αγαπούσαμε βαθιά, νιώθαμε έντονα, είχαμε έναν αστείρευτο ενθουσιασμό για μικρά καθημερινά, ή και μη, πράγματα.

Μεγαλώνοντας γιατί δεν είμαστε σε επαφή με το παιδί μέσα μας; Υπάρχει πάντα εντός μας, όμως εμείς το πνίγουμε. Γιατί;

Θυμάστε πόσο νόημα είχε η ζωή μας κάθε μέρα; Πόσο χαρούμενοι γινόμασταν από μια σοκολάτα, από το αγαπημένο μας παιδικό, απ την αγαπημένη μας βόλτα;

Τώρα άραγε γινόμαστε πραγματικά χαρούμενοι με κάτι; 

Δείχναμε την αγάπη μας, δεν είχαμε άμυνες και φραγμούς. Όλα είχανε περισσότερο νόημα γιατί ήταν ατόφια, αυθόρμητα, αληθινά.

Γιατί κάποιες μη ευχάριστες καταστάσεις στο διάβα της ζωής να παγώσουν τα συναισθήματα μας; Να μας κάνουν συγκρατημένους; Να μην μας αφήνουν να χαρούμε με πάθος, να γελάσουμε απ την καρδιά μας;

Γκρέμισε το τοίχος της άμυνας μέσα σου, η ζωτικότητα είναι στην καλοσύνη και στην αγάπη.

Δίνω καλό, δίνω αγάπη κι έτσι νιώθω όμορφα. Το τοίχος μέσα μου μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας μου..

Η πραγματική ωραιότητα είναι στην ενότητα και στο μοίρασμα, στην κατανόηση της στιγμής, σε μικρά δώρα καθημερινά.

Δείξε στους ανθρώπους που είναι κοντά σου τα συναισθήματα σου και όλα θα γίνουν πιο εύκολα, έλα σε επαφή μαζί τους , εκδήλωσε τα, δεν υπάρχει τίποτα να σε φοβίζει και να σε σταματάει, αυτή είναι η αλήθεια σου!

Κι αν έχουμε παράπονο από τα κοινωνικά ψεύδη κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. 

Ποιος ευχαριστιέται μια ζωή που είναι στο περίπου;

Δεν νομίζω να αναζητάει κανείς κάτι τέτοιο στη στιγμή του, στο παρελθόν του και στο μέλλον του.

Τίποτα δεν γυρίζει πίσω, τίποτα δεν ξαναέρχεται γι αυτό φρόντισε να το έχεις ζήσει ως το τέρμα με πάθος και συνέχισε να δημιουργείς τέτοιες στιγμές που ζητάει η καρδιά σου, άφησέ την να αναπνεύσει, να σου μιλήσει, να της μιλήσεις, κι έπειτα να εκδηλωθεί!

Έτσι θα νιώσεις πληρότητα αλλά θα την χαρίσεις και απλόχερα, έτσι θα έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ενότητα, στην χαρά, στα ωραία μας συναισθήματα και στην πραγματική ανέλιξη και εξέλιξη της ανθρωπότητας.

 

Ελένη Κακλαμάνου

 

Πηγή

Προβολές : 193


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα