(Ν. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Δ. ΠΟΝΤΙΚΑ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;;) Καρκινογόνος ουσία στις μπατονέτες των rapid test. Επιβεβαιώθηκε και παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης στην Κύπρο

(Ν. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Δ. ΠΟΝΤΙΚΑ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ;;;) Καρκινογόνος ουσία στις μπατονέτες των rapid test. Επιβεβαιώθηκε και παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης στην Κύπρο

13 Νοεμβρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
(Ν. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Δ. ΠΟΝΤΙΚΑ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;;) Καρκινογόνος ουσία στις μπατονέτες των rapid test. Επιβεβαιώθηκε και παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης στην Κύπρο

 

Κατήγγειλα τον Υπουργό Υγείας και άλλους υπεύθυνους βάση του άρθρου 237 & 236(στ) 237.

– Αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη 236(στ)

– Εγκληματική απερισκεψία και Αμέλεια .

Ζήτησα από τους ανακριτές να διερευνήσουν αν προκύπτουν και άλλες παραβιάσεις του ποινικού κώδικα.

Νίκο Αντωνιάδη – Δ. Ποντίκα, τι έχετε να πείτε γι αυτό, εσείς που υποστηρίζατε πως τα τεστ είναι αξιόπιστα και συνιστούσατε σ’ αυτούς που σας εμπιστεύονται, να τα κάνει;

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ… ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, μέρες τώρα…εσείς οι λαλίστατοι επί παντός επιστητού και καταγγέλλοντες τους πάντες και τα πάντα;;;

Γιατί άραγε ΣΙΩΠΑΤΕ;;;

Νίκο Αντωνιάδη και Δημήτρη Ποντίκα, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Η… “ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ”! ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ.

Ας τα λάβουν υπόψη τους αυτά, όσοι ακόμα εξακολουθούν να σας εμπιστεύονται… κι έτρεχαν να κάνουν τα τεστ που τους συμβολεύατε πως δεν υπάρχει πρόβλημα…

ΦΕΡΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ… ΠΟΥ “ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ… ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ … ΣΩΤΗΡΕΣ”.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Για … Εγκληματική απερισκεψία και Αμέλεια .Ζήτησα από τους ανακριτές να διερευνήσουν αν προκύπτουν και άλλες παραβιάσεις του ποινικού κώδικα.”, κάνει λόγο ο κ. Βιολάρης…

Μήπως ισχύει και για εσάς αυτό;;;

 

Νίκο Αντωνιάδη και Δημήτρη Ποντίκα, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Η... “ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ”, ΕΙΝΑΙ “ΚΑΛΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ”! ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ.

Η ομάδα AlarmCall προχώρησε σε εργαστηριακή ανάλυση δειγματοληπτικών μπατονέτων rapid test για CoViD-19 που αποστειρώνονται με Οξείδιο του Αιθυλενίου (sterilized ΕΟ – Ethylene Oxide) σε διαπιστευμένο εργαστήριο.

Η εργαστηριακή ανάλυση κατέδειξε την ύπαρξη της απαγορευμένης καρκινογόνου, μεταλλαξιογόνου και τοξικής αυτής ουσίας σε επίπεδο συγκέντρωσης 36 φορές πιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.

Η μέθοδος ανίχνευσης που χρησιμοποιήθηκε στηρίζεται στο γερμανικό πρότυπο L53.00-11999-11 με ανάλυση σε GC-EAD σύστημα αέριας χρωματογραφίας.

 

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της ομάδας AlarmCall στις 22 Οκτωβρίου (Πηγή: www.alarmcall.org)

Στη συνέχεια, (1/11) ήρθε η επιβεβαίωση από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία:

Σε συνέχεια της εργαστηριακής ανίχνευσης Οξειδίου του Αιθυλενίου (Ethylene Oxide – ΕΟ), απαγορευμένης καρκινογόνου, μεταλλαξιογόνου και τοξικής ουσίας, σε στειλεούς (δειγματοληπτικές μπατονέτες) rapid test για COVID-19, η ομάδα εμπειρογνωμόνων AlarmCall προχώρησε σε περαιτέρω εξακρίβωση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Ως αποτέλεσμα, επιβεβαιώθηκε εγγράφως η ύπαρξη Οξειδίου του Αιθυλενίου μέσω πιστοποιητικών που παρείχε ο ίδιος ο κατασκευαστής των συγκεκριμένων στειλεών που ελέγχθηκαν προηγουμένως εργαστηριακά, σε ποσότητα <2μg/g σε μετρήσεις που έγιναν 8 και 14 μέρες μετά την αποστείρωση τους.

 

(Πηγή: www.alarmcall.org)

Εχθές, 9/11, ο δικηγόρος της ομάδας, Χάρης Βιολάρης σε ανάρτησή του στο facebook (εδώ) ενημέρωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, έχει καταθέσει τα στοιχεία στο ΤΑΕ Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου.

Σύμφωνα με την κατάθεση, στοιχειοθετούνται σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Υπουργού Υγείας Κύπρου, για εγκληματική αμέλεια.

Η ανάρτηση του κ. Βιολάρη έχει ως εξής:

#AlarmCall Ανακρίσεις και καταθέσεις από την Αστυνομία Κύπρου για την υπόθεση με το Οξείδιο του Αιθυλενίου στις μπατονέτες

Άρχισε η διερεύνηση από το ΤΑΕ Αρχηγείου της υπόθεσης με το καρκινογόνο χημικό Οξείδιο του Αιθυλενίου στις μπατονέτες
Alexios Savvides Savvas Christofi Alexis Stylianou Christos A. Neophytou Savvas Savvides Savvas Sotiriou Alexandros Melekkis

Χθες κλήθηκα για κατάθεση από το ΤΑΕ Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση ύπαρξης της τοξική ουσίας Οξείδιο του Αιθυλενίου στις μπατονέτες που χρησιμοποιούνται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης μαζικά στον πληθυσμό στην Κύπρο.

Περιληπτικά, κάποια από τα κύρια σημεία της κατάθεσης μου στους ανακριτές έχουν ως εξής:

1) Το εργαστήριο που ανίχνευσε την τοξική ουσία ήταν εξ όσων γνωρίζω διαπιστευμένο στην ανίχνευση ‘Ethylene Oxide’ (EO) σε τρόφιμα.

Παρόλο που δεν ήταν διαπιστευμένο για ανίχνευση/μέτρηση της εν λόγω ουσίας σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό, αυτό επιλέχθηκε μετά την άρνηση του Κρατικού Χημείου να διενεργήσει τον εν λόγω έλεγχο, απαντώντας ότι “Θα πρέπει να έχουν αίτημα από το Υγειονομείο’ για να προβούν σε τέτοιο έλεγχο.

Μετά από επικοινωνία μου με ειδικούς μου ανέφεραν ότι πρακτικά δεν έχει καμία σημασία αν το εν λόγω εργαστήριο είναι διαπιστευμένο για EO μόνο στα τρόφιμα αντί ιατροτεχνικού εξοπλισμού. Η εργαστηριακή ανάλυση κατά την άποψη μου ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για περαιτέρω έρευνα.

2) Ο Υπουργός προσέτρεξε να αμφισβητήσει το εργαστήριο, όταν τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν και αρνήθηκε δημοσίως να προχωρήσει σε έρευνα όπως θα έπρεπε να πράξει δεδομένης της σημαντικότητας του θέματος για την δημόσια υγεία.

3) Κατέθεσα τεκμήρια από ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο Υπουργός, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας και πιθανόν άλλοι αξιωματούχοι του κράτους γνωρίζουν για την μεγάλη τοξικότητα του ΕΟ στον ανθρώπινο οργανισμό και άλλους βιολογικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας σε δημόσιο ανακοινωθέν του προ μερικών μηνών, στις 5 Αυγούστου 2021, για την απόσυρση παγωτών και ντόνατ που η εν λόγω ουσία ανιχνεύθηκε, αναφέρει τα ακόλουθα για το Οξείδιο του Αιθυλενίου:

“…εκτιμάται βάση των επιστημονικών μελετών ότι η συχνή κατανάλωση τροφίμων σε μακροχρόνια βάση, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, οξειδίου του αιθυλενίου ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών, το επίπεδο του οξειδίου του αιθυλενίου που δικαιολογεί απόσυρση και ανάκληση ενός τροφίμου από την αγορά είναι το ελάχιστο εκείνο επίπεδο ΕΟ, το οποίο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ κατά την ανάλυση εντός τροφίμου.

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ζώνη προστασίας για τους καταναλωτές, η ΕΕ έχει καθορίσει επιπλέον ότι ακόμη και αν ένα μόνο συστατικό ενός τροφίμου έχει καταδειχθεί ως επιμολυσμένο με ΕΟ στο πιο χαμηλό δυνατό επίπεδο ανίχνευσης και αυτό το συστατικό αποτελεί το πλέον ελάχιστο μέρος του τροφίμου ως ποσοστό, τότε το τρόφιμο αυτό με βάση την αρχή της προφύλαξης και της πρόληψης, αποσύρεται και ανακαλείται από την αγορά. …”

Για όσους κατανοούν τι λέει το ίδιο το Υπουργείο, είναι το εξής (ως παράδειγμα): Αν ένα παγωτό αποτελείτε από 1% ζαχαρί και σε αυτό το συστατικό ανιχνευθεί στο λιγότερο δυνατό επίπεδο ανίχνευσης ΕΟ, το παγωτό αποσύρεται!
Υπόψιν ότι στις μπατονέτες ανιχνεύθηκε συγκέντρωση 36Χ φορές το όριο ανίχνευσης

4) Μετά την δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του χημείου στην Κύπρο και αφού ο Υπουργός αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, ο φίλος Αλέξιος Σαββίδης επικοινώνησε με τον κατασκευαστή της εν λόγω μπατονέτας.

Ο ίδιος ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε με έγγραφα ότι όντως στις μπατονέτες υπάρχει υπόλειμμα οξειδίου του αιθυλένιου και αυτό μάλιστα μπορεί να είναι σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ απ ότι ανιχνεύθηκε στο εργαστήριο στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα ο κατασκευαστής με έγγραφα του προϊόντος επιβεβαιώνει ότι η συγκέντρωση του χημικού στην μπατονέτα μπορεί να είναι μέχρι 1.99μg/g.

Μετά από αυτά τα στοιχεία και εξ όσων γνωρίζω ο Υπουργός, το Υπουργείο και οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος δεν σχολιάσαν ούτε προέβησαν σε οποιεσδήποτε ενέργειες για προστασία της δημοσιάς υγείας, παραπλανώντας μάλιστα τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

5) Μαζικά ο πληθυσμός, πολλοί ενήλικες και παιδιά, ήδη εκτίθενται σε αυτή την ουσία εδώ και 1-2 χρόνια, μακροχρόνια δηλαδή σε επαφή της μπατονέτας με τον βλεννογόνο της μύτης και την αναπνοή.

6) Εξ όσων γνωρίζω – ποτέ δεν καθορίστηκαν όρια για έκθεση μεγάλου μέρους του πληθυσμού στην εν λόγω ουσία. Κάποια όρια που καθορίστηκαν μάλλον αφορούν εργάτες που εργάζονται σε βιομηχανίες (46.900 εργάτες στην ΕΕ εκτιμάται ότι δυνητικά εκτίθενται σε οξείδιο του αιθυλένιου) .

Ποτέ δεν καθορίστηκαν όρια για έκθεση παιδιών ή ανθρώπων ανά κιλό βάρους στην εν λόγω ουσία. Η έκθεση των παιδιών και μαζικά του πληθυσμού στην βλεννογόνο της μύτης μακροχρόνια και σε οποιοδήποτε επίπεδο συγκέντρωσης ίσως αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου και άλλων προβλημάτων υγείας που το εν λόγω χημικό προκαλεί ή είναι συνδεδεμένο. Εξ’ άλλου αυτό λέει και το Υπουργείο στο ανακοινωθέν 5 Αυγούστου 2021.

7) Ανέφερα ότι κακοθελητές ίσως προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους ανακριτές αναφέροντας ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας (ότι κανένα ανιχνεύσιμο επίπεδο ΕΟ δεν είναι ανεκτό), αναφερόταν σε τρόφιμα.

Οι ανακριτές θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια σημαντικά στοιχεία της φυσιολογίας και των χαρακτηριστικών της ρινικής κοιλότητας ως ακολούθως:

Η μύτη θεωρείται ελκυστική οδός για εμβολιασμό χωρίς βελόνα και για συστηματική χορήγηση φαρμάκου, ειδικά όταν χρειάζεται ταχεία απορρόφηση στο αίμα και αποτέλεσμα. Η μεγάλη συγκέντρωση τριχοειδών αγγείων στην βλεννογόνο της μύτης επιτρέπουν μεγάλη και άμεση απορρόφηση στο αίμα.

Επιπλέον, η ρινική χορήγηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την κακή βιοδιαθεσιμότητα, την αργή απορρόφηση, την αποικοδόμηση του φαρμάκου και αποφεύγει οδούς αποτοξίνωσης και μεταβολισμού όπως της Φάσης 1 στο ήπαρ.

Δηλαδή η μεγάλη και άμεση απορρόφηση από τον βλεννογόνο της μύτης μπορεί να είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματική από την κατάποση!

Κατήγγειλα τον Υπουργό Υγείας και άλλους υπεύθυνους βάση του άρθρου 237 & 236(στ)
237. – Αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη
236(στ) – Εγκληματική απερισκεψία και Αμέλεια –
Ζήτησα από τους ανακριτές να διερευνήσουν αν προκύπτουν και άλλες παραβιάσεις του ποινικού κώδικα.

9) Κατήγγειλα τον Υπουργό βάση του Άρθρου 11 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο αναφέρει ότι:
“Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων.”

Υπέδειξα στους ανακριτές την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να με εκφοβίσει και αποσιωπήσει όταν δημοσιεύτηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις των μπατονετών από το εργαστήριο στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι είναι σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία για τυχόν αδικήματα.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά το θέμα και θα παραδώσει τον φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα.

Πιστεύω ότι η αντίδραση του κόσμου είναι σημαντική για να μην αποσιωπηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Χάρης Βιολάρης

 

Πηγή

Προβολές : 699


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα