Οι δώδεκα δίκες που που θα μονοπωλήσουν την επικαιρότητα το 2022

Οι δώδεκα δίκες που που θα μονοπωλήσουν την επικαιρότητα το 2022

2 Ιανουαρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:462
Μοίρασέ το

 

Οι δικαστές με τις ετυμηγορίες τους αναμένεται να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κοινωνία.

Οι απαντήσεις θα δοθούν ύστερα από πολλές συνεδριάσεις και συσκέψεις τακτικών και ενόρκων δικαστών, σε μια χρονιά που κρίνεται το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

 

 

Κανένα μήνυμα δεν θα στείλουν οι δικαστές στην κοινωνία, γιατί η κοινωνία ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΙ.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ… ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ, ΕΧΟΥΝ … “ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ”…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και να θυμίσω το βίντεο γροθιά για την Χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των πολιτικών από την διεθνή Μαφία. (εδώ)
δίκη

Γεμάτο υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη είναι το δικαστικό ημερολόγιο του 2022 και οι δικαστές με τις ετυμηγορίες τους αναμένεται να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κοινωνία.

Θα αποδειχτούν οι κακουργηματικές πράξεις κατηγορουμένων που μέχρι πριν από λίγο καιρό πρωταγωνιστούσαν στα καλλιτεχνικά δρώμενα;

Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι γυναικοκτόνοι;

Θα δικαιωθεί το κίνημα MeToo στις δικαστικές αίθουσες;

Οι απαντήσεις θα δοθούν ύστερα από πολλές συνεδριάσεις και συσκέψεις τακτικών και ενόρκων δικαστών, σε μια χρονιά που κρίνεται το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ενας αλλιώτικος «θρόνος» για τον Λιγνάδη

Από τον θρόνο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην ξύλινη καρέκλα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών. Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα ξεκινήσει στις 11 Φεβρουαρίου και θα τον εκπροσωπεί ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Το ζητούμενο είναι αν ο κατηγορούμενος θα αλλάξει υπερασπιστική γραμμή, αφού το δικαστήριο εξετάζει συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις και δεν μπορούν να σταθούν στο ακροατήριο ισχυρισμοί περί στοχοποίησης του Δ. Λιγνάδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τον πρόεδρό του, Σπύρο Μπιμπίλα, που δήθεν ζήλευαν την καριέρα του και αποφάσισαν να τον καταστρέψουν. Ούτε συμφέροντα που είχαν στόχο την υπουργό Λίνα Μενδώνη και την επένδυση στο Ελληνικό.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου αναμένεται να σταθούν η πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι κατέθεσαν υπέρ του στην ανακρίτρια. Οσο για τους μηνυτές του, που απαξιωτικά χαρακτηρίστηκαν από τον Αλ. Κούγια «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», περιμένουν με ανυπομονησία τη μέρα που θα καταθέσουν.

Ολα τα φλας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στις 18 Μαρτίου ορίστηκε η δίκη για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό που κατηγορείται για τρία κακουργήματα: έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Αν και αρχικά την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, στην πορεία ο Π. Φιλιππίδης τον αντικατέστησε με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Κατά την προανάκριση ο κατηγορούμενος τήρησε σιγήν ιχθύος και κατάφερε να απολογηθεί υπό άκρα μυστικότητα. Οι μοναδικές φωτογραφίες του είναι κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Τρίπολης και αναμένεται δεκάδες κάμερες να απαθανατίζουν τη στιγμή που θα μεταφέρεται με χειροπέδες στη δικαστική αίθουσα.

Στο πλευρό του θα βρεθεί η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία κατέθεσε υπέρ του στην ανακρίτρια. Εκτός από τις τρεις γυναίκες που τον έχουν μηνύσει για κακουργήματα, μέρος της δικογραφίας είναι οι καταγγελίες των ηθοποιών Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Ο ψυχρός δολοφόνος της Καρολάιν

Αν και ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης για τη γυναικοκτονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ετοιμάζει πυρετωδώς (από την ΣΤ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού) την υπερασπιστική γραμμή μαζί με τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη. Κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, για το κακούργημα της θανάτωσης ζώου (για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη μέχρι 10 έτη), καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η στιγμή που θα βρεθεί στο εδώλιο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη, την οποία επί έναν μήνα είχε καταφέρει να ξεγελάσει παριστάνοντας τον συντετριμμένο σύζυγο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει στη δικαστική αίθουσα καθώς μέχρι στιγμής δείχνει να απολαμβάνει τις κάμερες και είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο υπαλλήλων στις φυλακές: «Το πρώτο βράδυ που έφεραν τον Μπάμπη, ήταν σαν να έμπαινε στο σπίτι του, καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του ή μετάπτωση στην ψυχολογία του».

Ο βασανιστικός θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη

Να τους αναγνωριστεί έστω ένα ελαφρυντικό, που θα έχει αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, θα επιδιώξουν οι κατηγορούμενοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι. Στο πρώτο δικαστήριο ο ένας κατηγορούσε τον άλλον και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της φοιτήτριας στη Ρόδο συν 15 χρόνια για το αδίκημα του βιασμού. Την οικογένεια Τοπαλούδη θα συνεχίσει να εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας, ενώ ερώτημα παραμένει ποιος δικηγόρος θα εκπροσωπήσει τον Ροδίτη κατηγορούμενο.

Αλησμόνητη είναι η στιγμή που ο Μανώλης Κούκουρας δήλωνε στη δικαστική αίθουσα ότι δεν θέλει να εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο του Θεόδωρου Μαντά και οι δικηγόροι αποχωρούσαν από τη διαδικασία. Τελικά η έδρα διόρισε δικηγόρο στον κατηγορούμενο, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν έλεγε στην αγόρευσή του: «Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα… Βιασμό με στηθόδεσμο δεν μπορώ να φανταστώ». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο κατηγορούμενος θέλει να κρατήσει τον ίδιο δικηγόρο, αλλά διαφωνεί η οικογένειά του. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου.

Το κύκλωμα μαστροπείας στην Ηλιούπολη

Εντός του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για το κύκλωμα τράφικινγκ στην Ηλιούπολη, η δράση του οποίου άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία 19χρονης ότι την εξέδιδε, τη βίαζε και τη χτυπούσε ο 39χρονος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος. Εκτός από τον αστυνομικό, έχουν προφυλακιστεί άλλα δύο άτομα από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Η υπόθεση ανέδειξε τη φρίκη που ζούσαν κοπέλες-θύματα του κυκλώματος αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης που πήρε τη μορφή της υπαλλήλου καφετέριας, η οποία βοήθησε έμπρακτα και ουσιαστικά τη 19χρονη.

Ο προπονητής με το «εγκληματικό σχέδιο»

Στις 12 Ιανουαρίου αρχίζει η πρώτη δίκη που ξεκίνησε από καταγγελίες στο πλαίσιο του ελληνικού κινήματος MeToo. Την αρχή έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, αλλά τα καταγγελλόμενα αδικήματα μπήκαν στο αρχείο καθώς είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Ομως μια 21χρονη σήμερα κοπέλα μήνυσε πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος θα δικαστεί για τα κακουργήματα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκων και της αποπλάνησης παιδιών κατ’ εξακολούθηση και μάλιστα σε βάρος προσώπου που δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα έτη.

Ο κατηγορούμενος, που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, εκπροσωπείται από τον έμπειρο δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά, ο οποίος, εκτός από ένα πολύ επιβαρυντικό παραπεμπτικό βούλευμα, έχει να αντιμετωπίσει τη δικηγόρο του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων, που ειδικεύεται στην υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει κερδίσει πολλές μάχες στις δικαστικές αίθουσες.

Ιδιαίτερα ενοχοποιητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα Θεολόγου Δελλήβεη-Δομένικου που περιγράφει ένα «εγκληματικό σχέδιο» που εφαρμόστηκε από τον κατηγορούμενο όταν η καταγγέλλουσα ήταν 11 ετών και διήρκεσε μέχρι την ηλικία των 14.

Το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 18 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Zak/Zackie Κωστόπουλου. Κατηγορούμενοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης που κλοτσούσαν με μανία το θύμα στο κεφάλι και τέσσερις αστυνομικοί που άσκησαν βία στο αιμόφυρτο θύμα.

Τρεις ιατροδικαστές έχουν καταθέσει ότι ο θάνατος του Ζακ προήλθε από τα χτυπήματα και δεν σχετίζεται με άλλα οργανικά αίτια, όπως επιχειρεί να παρουσιάσει η υπεράσπιση των κατηγορούμενων, η οποία προσπαθεί επανειλημμένα να μετατρέψει το θύμα σε θύτη.

Η (πρώην) εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έχει ζητήσει να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών, αλλά οι Αρχές αδράνησαν, όπως άλλωστε έκαναν και κατά τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων. Η δίκη είναι εμβληματική για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, μέλη του οποίου βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, όπως και εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας. Οι δικαστικές εξελίξεις καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο από το Παρατηρητήριο Zackie Oh Justice Watch.

Στη Φολέγανδρο «χάλασε η φάση»

Αλέξης Κούγιας εναντίον Γιάννη Βλάχου νούμερο 2. Εκτός από την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη, οι δύο ποινικολόγοι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι και στη δίκη για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, ο Αλ. Κούγιας εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος και ο Γ. Βλάχος τον δράστη, που βρίσκεται στη φυλακή από τις 23 Ιουλίου 2021.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2022. Ο κατηγορούμενος προγραμματιστής στην απολογία του είχε πει ότι «χάλασε η φάση» και στη συνέχεια επικαλέστηκε ψυχική πάθηση (διπολική διαταραχή). Ομως η ιατροδικαστική έκθεση του θύματος και η μετέπειτα συμπεριφορά του (απομακρύνθηκε από το σημείο της δολοφονίας και εξαφάνισε ενοχοποιητικά στοιχεία) δυσχεραίνουν τη θέση του.

Η Χρυσή Αυγή ξανά στο εδώλιο

Για τις 18 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε η δίκη των πρώην χρυσαυγιτών Σωτήρη Δεβελέκου και Ακη Θεοδώρου, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε ατόμων στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» του Πειραιά το 2018. Μέσα στο 2022 αναμένεται να οριστεί και η έναρξη του Εφετείου για τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και έτσι η δίκη για τη «Φαβέλα» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τον Σ. Δεβελέκο, που ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της εγκληματικής οργάνωσης, εκπροσωπεί η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, που στη μεγάλη δίκη ήταν συνήγορος υπεράσπισης των Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Η Πολιτική Αγωγή είναι επίσης γνώριμη από τη μεγάλη δίκη: Θανάσης Καμπαγιάννης (συνήγορος Αιγύπτιων αλιεργατών), Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος οικογένειας Φύσσα) και Αργύρης Συρίγος. Οσο για την έτερη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, στη δίκη για τη «Φαβέλα» είναι μάρτυρας κατηγορίας καθώς είναι ανάμεσα στα θύματα.

Θα αποδειχθεί ότι είχε συνεργούς ο ψευτογιατρός;

Μετά κόπων και βασάνων ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό η δίκη του ψευτογιατρού Nicholas Kontos, που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και λίγο έλειψε να αποφυλακιστεί με τη λήξη του 18μηνου ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης. Ο κίνδυνος αποσοβήθηκε μετά τη νέα δίωξη που ασκήθηκε στον κατηγορούμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι συγκλονιστικές μέχρι στιγμής καταθέσεις συγγενών θυμάτων προαναγγέλλουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον κατηγορούμενο και το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν και ποιοι από τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους θα καταδικαστούν ως συνεργοί του. Ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, αλλά και ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ., γιατρός στο επάγγελμα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου.

Διαδηλωτές στο απόσπασμα

Στις 17 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων στα Σεπόλια τη 17η Νοέμβρη 2020: του Ορέστη Καττή, της αδελφής του Λυδίας Καττή, του Νικόλα Καβακλή και του Μάκη Λιβάνη, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη, εξύβριση, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας. Οι πρώτες συνεδριάσεις του δικαστηρίου χαρακτηρίζονται από την προκλητική στάση των μαρτύρων κατηγορίας αστυνομικών. Θα ακολουθήσουν και άλλες δίκες με κατηγορούμενους διαδηλωτές, απόρροια της υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα δικαστούν 62 πολίτες [ανάμεσά τους 12 μέλη του ΚΚΕ(μ-λ)] που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το 2020 αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο αυταρχισμού. Στις 23 Σεπτεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο 19 νέα παιδιά που είχαν συλληφθεί μετά τη μαζική και ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο τη 17η Νοέμβρη 2019.

Folli Follie και… στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Από τις 10 Ιανουαρίου το πολύκροτο σκάνδαλο μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες και στο εδώλιο θα καθίσουν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων για απάτη επενδυτών με παραποιημένους ισολογισμούς και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία.

Ο Δ. Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Η υπόθεση απασχόλησε τις δικαστικές αρχές από το 2018, ενώ η δικογραφία κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση» που δρούσε σε Ασία και Ευρώπη.

 

πηγή: efsyn.gr

 

Πηγή

Προβολές : 462


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα