Οι οικοδεσπότες της COP26 Προωθούν την Παραπληροφόρηση και την Προπαγάνδα για το Κλίμα

23 Νοεμβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:184
Μοίρασέ το

Για όσους ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, είναι απογοητευτικό να έχουν ηγέτες που υποστηρίζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εκστομίζουν παραλογισμούς και λίγοι να τους θέτουν προ των ευθυνών τους.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι που λιμοκτονούν από την ενέργεια αξίζουν κάτι καλύτερο.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

“Το ρολόι της συσκευής καταστροφής χτυπάει ακόμα, αλλά έχουμε μια ομάδα πυροτεχνουργών στο χώρο”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson. “Αρχίζουν να κόβουν τα καλώδια – ελπίζω κάποια από τα σωστά”.

Όσο για την παραπληροφόρηση, ο Boris ισχυρίστηκε ότι: “η Ινδία (κρατάει) ένα δισεκατομμύριο τόνους άνθρακα μακριά από την ατμόσφαιρα, μεταστρέφοντας το μισό της δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές”.

Στην πραγματικότητα, η Ινδία αυξάνει τις εκπομπές, όχι τις μειώνει. Η χώρα είναι αποφασισμένη να αυξήσει την παραγωγή άνθρακα κατά 50% – από 700 εκατομμύρια τόνους σε 1 δισεκατομμύριο τόνους ετησίως.

Η χώρα έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τομέα του άνθρακα και ζητά από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας άνθρακα να εφαρμόσουν νέες στρατηγικές για την επίτευξη του νέου στόχου.

Επίσης, ο ισχυρισμός ότι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αποτελείται κατά 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι παραπλανητικός. Ενώ η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι περίπου 40 τοις εκατό από τα συνολικά εγκατεστημένα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, μόνο το εννέα τοις εκατό (9%) του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται προέρχεται από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια, επειδή οι λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες πολύ λιγότερο από τις πηγές βασικού φορτίου.

Το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία προέρχεται από τον άνθρακα, ακολουθούμενο από την υδροηλεκτρική και την πυρηνική ενέργεια. Ακόμη και αν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια επιτύχουν ποτέ το 80 τοις εκατό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, η πραγματική παραγωγή από αυτές θα είναι μικρότερη από το 20 τοις εκατό.

Επίσης, δεν υπάρχει άμεση απειλή από το κλίμα, όπως τόσο δραματικά ισχυρίζεται ο Boris. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι σαν ωρολογιακή βόμβα.

Φυσικά, η κατανόηση αυτών των πραγματικοτήτων απαιτεί αμερόληπτη έρευνα των δεδομένων, η οποία φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη για τον Boris Johnson. Ίσως, οι βοηθοί του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να του διαβάσουν τη σελίδα 256 της ειδικής έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, “Παγκόσμια θέρμανση 1,5°C” ( “Global Warming of 1.5°C”).

Η έκθεση αναφέρει ότι αν δεν κάνουμε τίποτα για το κλίμα, η επακόλουθη θεωρητική αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3,66°C μέχρι το έτος 2100 θα κοστίσει ένα πενιχρό 2,6% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – μια απώλεια που δεν δίνει λόγο πανικού ούτε δικαιολογία για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

Για να εξισορροπήσει την τακτική τρόμου του πρωθυπουργού, ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak χρησιμοποίησε δελεαστικά κλισέ για να προωθήσει τη χρηματοδότηση των κλιματικών πολιτικών.

“Μιλάμε για μια απτή διαφορά στις ζωές των ανθρώπων”, δήλωσε ο καγκελάριος. “Για φθηνή, αξιόπιστη και καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα τροφοδοτεί σχολεία και νοσοκομεία στην αγροτική Αφρική. Για καλύτερες παράκτιες άμυνες στις Φιλιππίνες και τα νησιά του Ειρηνικού για την προστασία των ανθρώπων από τα κύματα καταιγίδων. Για όλους, παντού, να έχουν πιο φρέσκο νερό για να πίνουν… καθαρότερο αέρα για να αναπνέουν”.

Αντί για δεδομένα του πραγματικού κόσμου, ο καγκελάριος χρησιμοποιεί υψηλών τόνων γλώσσα ως ποιητικό μουσικό προοίμιο και τελική σημείωση για να πουλήσει το όραμά του να ξοδέψει χρήματα για κλιματικές πολιτικές για έναν υποτιθέμενα καλύτερο κόσμο.

Το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού με πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό αυξήθηκε από περίπου 60% το 2000 σε περίπου 73% το 2020, παρά την ταχεία αύξηση του πληθυσμού και τα αυξανόμενα προβλήματα υπόγειων υδάτων στις πόλεις.

Εικόνα: Βελτίωση της πρόσβασης σε καθαρό νερό σε παγκόσμιο επίπεδο, Πηγή: https://ourworldindata.org/water-access

Οι δυτικές οικονομίες – η Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ – που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα διαθέτουν σήμερα μερικές από τις καθαρότερες ατμόσφαιρες στον κόσμο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα παρέχουν την ταχύτερη δημιουργία πλούτου, ο οποίος μπορεί να δαπανηθεί για τη μείωση της ρύπανσης. Το μέσο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε από μόλις 45 έτη το 1950 σε 71 τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά είναι δείκτες βελτίωσης, όχι υποβάθμισης.

Όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ΔΕΝ υπήρξε καμία αύξηση στη συχνότητα των τροπικών τυφώνων παγκοσμίως, γεγονός που παραβλέπεται βολικά από ηγέτες όπως ο Sunak, όταν θρηνούν για τις καταιγίδες σε περιοχές του κόσμου που είναι επιρρεπείς σε κυκλώνες. Υπάρχουν ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ τώρα από ό,τι το 1990.

Εικόνα: Παγκόσμια συχνότητα τυφώνων – 12μηνα αθροίσματα. Η επάνω χρονοσειρά είναι ο αριθμός των παγκόσμιων τροπικών κυκλώνων που έφθασαν τουλάχιστον σε ισχύ τυφώνα (η μέγιστη ταχύτητα ανέμου κατά τη διάρκεια της ζωής τους υπερβαίνει τους 64 κόμβους). Η κάτω χρονοσειρά είναι ο αριθμός των παγκόσμιων τροπικών κυκλώνων που έφθασαν σε ισχύ μεγάλου τυφώνα (96 κόμβοι+). Πηγή: http://climatlas.com/tropical/

Αν ο καγκελάριος σκοπεύει πραγματικά να παράσχει προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια στους φτωχούς της Αφρικής, τότε τα ορυκτά καύσιμα, τα πυρηνικά και τα υδροηλεκτρικά είναι οι μόνες πιθανές λύσεις. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι αναξιόπιστες, και οι διαθέσιμες τεχνολογίες μπαταριών δεν είναι απλά βιώσιμες για φορτίο βάσης κατ’ απαίτηση.

Για όσους ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, είναι απογοητευτικό να έχουν ηγέτες που υποστηρίζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εκστομίζουν παραλογισμούς και λίγοι να τους θέτουν προ των ευθυνών τους. Δισεκατομμύρια άνθρωποι που λιμοκτονούν από την ενέργεια αξίζουν κάτι καλύτερο.

Δείτε περισσότερα εδώ: climatechangedispatch.com

H έντονη υπογράμμιση προστέθηκε

——————

Δικτυογραφία:

COP26 Hosts Peddle Climate Misinformation And Propaganda | Principia Scientific Intl.

https://principia-scientific.com/cop26-hosts-peddle-climate-misinformation-and-propaganda/

 

 

Πηγή

Προβολές : 184


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα