Ο... “Γιαπωνέζος”, τινάζει στον αέρα κυβέρνηση και ντοκτοράδες... “ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ECMO ΣΕ ΤΡΑΓΚΑ ΣΤΟ “ΣΩΤΗΡΙΑ” ΤΗΣ ΓΚΑΓΚΑ”

16 Δεκεμβρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:987
Μοίρασέ το

 

Γιώργος Ζουγανέλης: “Αρα αιτία θανάτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η υπεργλυκαιμία για το καρδιακό επεισόδιο αλλά η κακή πρόβλεψη της λειτουργίας της απο χρήση οξυγόνου υπο πίεση αντί για ECMO που υπήρχε στο “ΣΩΤΗΡΙΑ”.”

Τους τινάζει όλους στον αέρα “ο Γιαπωνέζος”… ξέρει πολλά και έχει το… κακό συνήθειο, να μην κλείνει το στόμα του… ή μάλλον να μην κρατάει το χέρι του…

Ερωτήσεις “αφελείς” εκ μέρους μου:

Ο Ζούπας, ως γιατρός, αυτά δεν τα γνωρίζει;

Γιατί δεν ανέφερε λέξη για το ECMO;

Ο έτερος μεγαλοντοκτόρος, ο Δημήτρης Γάκης, γιατί δεν λέει κουβέντα  γι αυτό το ECMO, στην καταγγελία του προς τον Άρειο Πάγκο;;;

Η οικογένεια του εκλιπόντος, γιατί δεν ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση;

Θα μπορούσαν με τα χρήματα που έχουν, να φέρουν τον γερμανό ιατροδικαστή, που συμμετείχε στο πρόσφατο ιατρικό συμπόσιο και να απαιτήσουν ιατροδικαστική έκθεση;

Ή να καλέσουν την εξαίρετη ιατροδικαστή, κ. Αποστολία Ακριβούση…

Πολλά τα κενά, πολλά και τα ερωτήματα.

Κάποτε θα απαντηθούν… γιατί τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι πλέον…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ECMO ΣΕ ΤΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΑΓΚΑ

 

Η χρόνια υπεργλυκαιμία πάνω από τα κανονικά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει μια πολύ μεγάλη ποικιλία σοβαρών επιπλοκών για μια περίοδο ετών, όπως βλάβη στα νεφρά, νευρολογική βλάβη, καρδιαγγειακή βλάβη, βλάβη στον αμφιβληστροειδή ή βλάβη στα πόδια.
Δεν παθαίνεις καρδιαγγειακή βλάβη σε μια μέρα απο υπεργλυκαιμία.
Οτι βλάβη είχες, είχες…
Αρα αιτία θανάτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η υπεργλυκαιμία για το καρδιακό επεισόδιο αλλά η κακή πρόβλεψη της λειτουργίας της απο χρήση οξυγόνου υπο πίεση αντί για ECMO* που υπήρχε στο “ΣΩΤΗΡΙΑ”.
Ενδιαφέρον είναι πως ο γιατρός του Τράγκα βρήκε ιατρικό σφάλμα στη πράξη της αγγειογραφίας.
Αλλα δεν πιστεύω πως φταίει αυτό.
Ήταν επόμενο της κακής του νοσηλείας που ξεκίνησε με τη χρήση Οξυγόνου με πίεση.
Η καρδιά του δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί (μάλλον είχε πάει για κατούρημα η βάρδια) και ο μικρός επαθε καρδειαγγειακό επεισόδιο.
Τα νεφρά θα ακολουθούσαν.
Αλήθεια υπέρηχο αγγείων δεν έχουν στο…. “ΣΩΤΗΡΙΑ”;

 

Διαβάστε τι λέει “ο γιαπωνέζος”, απαντώντας σε σχόλιο…

ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΚΑΤΑ…

ΓΙΑΤΙ, ΑΡΑΓΕ;;;

Τι ετοίμαζε να βγάλει στην δημοσιότητα ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και το σχόλιο νοσηλευτή σε αναστολή, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί γνωρίζει φαίνεται τα πράγματα από μέσα…

 

Πηγή

 

ECMO*

Σε περιπτώσεις καρδιακής- αναπνευστικής ανεπάρκειας που δεν αντιμετωπίζονται φαρμακευτικά, η μηχανική υποστήριξη του κυκλοφοριακού για τη βελτίωση της καρδιακής – αναπνευστικής λειτουργίας θεωρείται απαραίτητη.

Κύριος στόχος της μηχανικής υποστήριξης είναι η άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση της ροής του αίματος προς τα τελικά όργανα.

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η διάσωση του ασθενούς και η άμεση μεταφορά του, χρησιμοποιείται το κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας (ECMO), ως η καλύτερη βραχυχρόνια υποστήριξη.

Η μηχανική αυτή υποστήριξη παρέχει καρδιοαναπνευστική υποστήριξη, αλλά δεν αποσυμφορεί επαρκώς την ανεπαρκούσα αριστερή κοιλία.

Σε περιπτώσεις αμφικοιλιακής οξείας καρδιακής ανεπάρκειας, αλλά και σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας που συνοδεύεται από διαταραχή της οξυγόνωσης του ασθενούς, ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η τοποθέτηση συστήματος ECMO.

Το κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας αποτελείται από μία κονσόλα ελέγχου, μία φυγοκεντρική αντλία, και από ένα οξυγονωτή μεμβράνης.

Το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Το κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας τοποθετείται είτε διαδερμικά είτε ανοιχτά και διασφαλίζει κυκλοφοριακή υποστήριξη μέχρι 6 λίτρα το λεπτό, παράλληλα με την οξυγόνωση του ασθενούς.

Το κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας αποτελεί επομένως μία γέφυρα προς ανάρρωση, προς μεταμόσχευση ή για την τοποθέτηση μία άλλης μακροχρόνιας συσκευής υποστήριξης.

Οι ενδείξεις χρησιμοποίησης των κυκλωμάτων ECMO επεκτείνονται διαρκώς και περιλαμβάνουν, εκτός από την καρδιογενή καταπληξία και την αναπνευστική ανεπάρκεια, την υποθερμία σε πολυτραυματίες καθώς και την καρδιακή ανακοπή ως επακόλουθο καρδιογενούς καταπληξίας.

 

Πηγή

Προβολές : 987


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα