Ο νταβατζής, πληρώνει τις ΠΟ@Τ$ΝΕΣ του και ο Σόρος... τα ELLHNIKA HOAXES, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Ο νταβατζής, πληρώνει τις ΠΟ@Τ$ΝΕΣ του και ο Σόρος... τα ELLHNIKA HOAXES, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

18 Οκτωβρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:488
Μοίρασέ το

Κορωνοϊός: ΔΕΝ χρησιμοποιούν κούκλες για να δείχνουν νεκρούς σε νοσοκομεία των ΗΠΑ

Ως απότοκο θεωριών συνωμοσίας για τη μη ύπαρξη του νέου κορωνοϊού, γεννήθηκε νέος ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο, στα νοσοκομεία των ΗΠΑ χρησιμοποιούν κούκλες για να δείξουν τους νεκρούς.

Στέλιο Πουρνή, (ή μήπως καλλίτερα “διανοούμενη δημοσιογραφή πορνη”, όπως αποκαλεί το συνάφι σου και αυτό το βρώμικο είδος της “δημοσιογραφίας” που υπηρετείς, ο αρχισυντάκτης των NEW YORK TIMES), το CDC παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσαν κουκλες, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο…(εδώ η είδηση)
Πάρε τώρα την… “θεωρία συνωμοσίας” και βάλ’ την εκεί που ξέρεις… που τολμάς να το παίζεις και “δημοσιογράφος”, τρομάρα σου…
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ, ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ…ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ, ΕΠΟΝΤΑΙ…
Η μέρα  που θα σας αδείασουν, θα έρθει… και τότε θα δούμε που θα βρείτε λαγούμι να κρυφθείτε, από την οργή του λαού…
 
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ο Γιάννης Κουντούρης, είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ που τηρεί και σέβεται την δημοσιογραφική δεοντολογία…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
6 Απριλίου 2020

 

Ισχυρισμός

Χρησιμοποιούν κούκλες για να δείξουν νεκρούς στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για βίντεο προσομοίωσης χρήσης μηχανικού αερισμού σε ασθενείς COVID-19 από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Rush στο Chigaco.

Ως απότοκο θεωριών συνωμοσίας για τη μη ύπαρξη του νέου κορωνοϊού, γεννήθηκε νέος ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο, στα νοσοκομεία των ΗΠΑ χρησιμοποιούν κούκλες για να δείξουν τους νεκρούς.

Συναντήσαμε τον υπ’εξέταση ισχυρισμό: greeknewsondemand.com (αρχική πηγή) και triklopodia.gr.


Τι ισχύει;

Ο ισχυρισμός βασίζεται, όπως διαβάζουμε και στο παραπάνω απόσπασμα, σε ρεπορτάζ του Channel 4 News.

Σε αυτό, περιγράφεται εν συνόλω, η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την ανάγκη εφοδιασμού της Νέας Υόρκης, η οποία πλήττεται από τον SARS-CoV-2, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκκληση του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο στον Ντόναλντ Τράμπ για την ενίσχυση σε μηχανικούς αερισμούς για τους ασθενείς COVID-19.

https://youtu.be/qIRml8gyeSE?t=165

Ωστόσο, στο υπ’εξέταση βίντεο συναντούμε καρέ τα οποία απομονώθηκαν από το ελληνικό site με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας θεωρίας συνωμοσίας.

Τα συγκεκριμένα καρέ προέρχονται από βίντεο στο οποίο πνευμονολόγος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Rush, το οποίο βρίσκεται στο Σικάγο και όχι στη Νέα Υόρκη, εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του μηχανικού αερισμού, εργαλείο απαραίτητο για όσους νοσούν βαριά από την COVID-19.

https://www.youtube.com/watch?v=1V2n1xq4CrY

Στο παραπάνω βίντεο λοιπόν, γίνεται μια προσομοίωση της λειτουργίας του μηχανικού αερισμού σε δήθεν ασθενείς κορωνοϊού.

Για αυτό το σκοπό, στη θέση του ασθενούς βρίσκεται ένα ανθρώπινο ομοίωμα.

Μάλιστα, το εν λόγω ιατρικό κέντρο είναι πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από τη κεντρική του σελίδα, οι εκπαιδευόμενοι ιατροί έχουν πρόσβαση σε “κούκλες” υψηλής πιστότητας οι οποίες ανάλογα το σενάριο, λαμβάνουν ρόλους ασθενών.

https://www.youtube.com/watch?v=GOy1BplDFPw

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το πανεπιστήμιο “Johns Hopkins”, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν σημειωθεί έως σήμερα (5/4/2020), 325.185 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 9.180.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό πως ο ισχυρισμός πως κούκλες παριστάνουν τους νεκρούς σε νοσοκομεία των ΗΠΑ καθότι αναληθής, καταρρίπτεται.


Προσθήκη 4/8/2020, 20:30

Παρότι ο εν λόγω ισχυρισμός έχει καταρριφθεί προ πολλού, φαίνεται να επανακυκλοφορεί στην πλατφόρμα του Facebook με μια νέα προσθήκη.


Το πρώτο καρέ μας είναι γνωστό καθότι, όπως είχαμε αναφέρει στις αρχές του Απριλίου, προέρχεται από προσομοίωση χρήσης μηχανικού αερισμού από πνευμονολόγο του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου, Rush.

Το δεύτερο καρέ αποτελεί νέα προσθήκη, συνοδευόμενο πάντα από τον συνωμοσιολογικό ισχυρισμό περί ύπαρξης ψεύτικων ασθενών COVID-19 σε νοσοκομεία ανά τον κόσμο.

Βέβαια, στο καρέ που βρίσκεται στα δεξιά της φωτογραφίας, βλέπουμε την τριτοετή φοιτήτρια νοσηλευτικής Sarah Faucheux εν ώρα εκπαίδευσης σε κλινική, στο δημόσιο νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεαρή από κοινού με έναν ακόμη φοιτητή νοσηλευτικής, αναγκάστηκαν να απομονωθούν καθότι ήρθαν σε επαφή με πιθανό ασθενή της COVID-19.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης, ωστόσο, ήταν αρνητικό. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο που περιλαμβάνει το υπό εξέταση καρέ και το οποίο τοποθετείται χρονικά στα τέλη Μαρτίου. 

Τέλος, να σημειωθεί πως το εν λόγω Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένο κέντρο προσομοιώσεων για τους φοιτητές με σκοπό την πρακτική τους εκπαίδευση.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

 

Πηγή

Προβολές : 488


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα