Πραγματική Παγκόσμια Πανδημία δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά Η Μαζική Ψύχωση.

Πραγματική Παγκόσμια Πανδημία δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά Η Μαζική Ψύχωση.

30 Οκτωβρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:391
Μοίρασέ το

 

 

Μπορούν να προσφέρουν μια διέξοδο, μια επιστροφή στην τάξη. Το τίμημα είναι η ελευθερία σας. Πρέπει να παραχωρήσετε τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής σας στους κυβερνώντες, γιατί αν δεν τους παραχωρηθεί ο απόλυτος έλεγχος, δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν την τάξη που όλοι αυτοί ποθούν.

Αυτή η τάξη, ωστόσο, είναι παθολογική, στερημένη από κάθε ανθρωπιά. Εξαλείφει τον αυθορμητισμό που φέρνει χαρά και δημιουργικότητα στη ζωή του ατόμου, απαιτώντας αυστηρή συμμόρφωση και τυφλή υπακοή.  Έτσι, το να εγκαταλείψετε την ελευθερία σας για την ασφάλεια και την αίσθηση της τάξης θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερο από τον ίδιο φόβο και το ίδιο άγχος που επέτρεψε στους ολοκληρωτικούς να αποκτήσουν τον έλεγχο εξ αρχής.

Εν ολίγοις, για να βοηθήσετε να επανέλθει η λογική σε έναν τρελό κόσμο, πρέπει πρώτα να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και να ζήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσετε έμπνευση στους άλλους να σας ακολουθήσουν – να μιλήσετε και να ενεργήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δείξετε ότι δεν φοβάστε να ζήσετε τη ζωή και να επιστρέψετε στην κανονικότητα.

 

 

Η ζωή μας, μας ανήκει… το σώμα μας, μας ανήκει και κανείς δεν έχει επ’ αυτών δικαιώματα.

 
Ο φόβος που μας επέβαλε η κάστα των παγκόσμιων ψυχασθενών, αν μετατραπεί σε ΓΝΩΣΗ, μπορούμε να τον διώξουμε…
Στον ψυχοπαθή κόσμο τους, δεν θα μας σύρουν.
 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ – ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΜΑΧΕΣ.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ.
 
Κι οι ζωές μας που πρέπει να πάρουμε πίσω, πρέπει να στηριχτούν σε συμπαντικές ΑΞΙΕΣ και όχι σε μια επιφανειακή αδιάφορη ζωή…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η μαζική ψύχωση ορίζεται ως “μια επιδημία τρέλας” που συμβαίνει όταν ένα “μεγάλο μέρος της κοινωνίας χάνει την επαφή με την πραγματικότητα και βυθίζεται σε ψευδαισθήσεις”. Οι δίκες των μαγισσών του 16ου και 17ου αιώνα είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Βρισκόμαστε τώρα στη μέση μιας άλλης μαζικής ψύχωσης, που προκαλείται από την αδυσώπητη κινδυνολογία σε συνδυασμό με την καταστολή δεδομένων και τις τακτικές εκφοβισμού κάθε είδους.

Το παραπάνω 20λεπτο βίντεο με τίτλο “Μαζική ψύχωση – Πώς ένας ολόκληρος πληθυσμός γίνεται ψυχικά άρρωστος”, που δημιουργήθηκε από το After Skool και την Ακαδημία Ιδεών [1] , εξηγεί τις τακτικές που χρησιμοποιούνται για τη σπορά και την καλλιέργεια ψυχικών ασθενειών σε μεγάλη κλίμακα.

# Η τρομολαγνεία γεννά την παραφροσύνη

Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απροκάλυπτη κινδυνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχει σοβαρές ψυχιατρικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο [2] στις 22 Δεκεμβρίου 2020 στο περιοδικό Evie Magazine, ο S.G. Cheah συζήτησε την εμφάνιση μαζικής παραφροσύνης που προκαλείται από τον “παραληρηματικό φόβο για το COVID-19“.

“Ακόμη και όταν οι στατιστικές δείχνουν το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων (που μετράει 0,002% στην ηλικία των 10 ετών και 0,01% στα 25 έτη), οι νέοι και οι υγιείς εξακολουθούν να τρομοκρατούνται από τον ασφυκτικό κλοιό του παράλογου φόβου όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον κοροναϊό”, έγραψε ο Cheah, προσθέτοντας: [3]

“Αντί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, το παραληρηματικό άτομο προτιμά να ζει στον κόσμο της φαντασίας του. Αλλά για να συνεχίσουν να προσποιούνται την πραγματικότητα, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι όλοι οι άλλοι γύρω τους προσποιούνται επίσης ότι ζουν στον φανταστικό τους κόσμο.

Με πιο απλά λόγια, το παραληρηματικό άτομο απορρίπτει την πραγματικότητα. Και σε αυτή την απόρριψη της πραγματικότητας, οι άλλοι πρέπει να παίξουν μαζί με τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο, διαφορετικά, ο κόσμος τους δεν θα έχει νόημα γι’ αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παραληρηματικό άτομο θα θυμώσει όταν αντιμετωπίσει κάποιον που δεν συμμορφώνεται με την κοσμοθεωρία του …

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τόσους πολλούς ανθρώπους που ευχαρίστως θα ενέκριναν τη φίμωση οποιουδήποτε ειδικού ιατρού του οποίου οι απόψεις έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΠΟΥ ή του EOΔΥ. Το ‘υπακούστε στους κανόνες!’ γίνεται πιο σημαντικό από το να αμφισβητείται αν οι κανόνες ήταν εξ αρχής νόμιμοι“.

Σε μια συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2020 (παρακάτω), ο ψυχίατρος και ειδικός σε θέματα ιατρικού δικαίου Dr. Mark McDonald [4] δήλωσε επίσης επίσημα ότι “η πραγματική κρίση της δημόσιας υγείας έγκειται στον ευρέως διαδεδομένο φόβο που μεταμορφώθηκε και εξελίχθηκε σε μια μορφή μαζικής παραληρηματικής ψύχωσης”.

Έχουμε πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τα πρώτα βαθιά σοκ αυτής της κρίσης και είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο αριθμός των παραπομπών [στην ψυχική υγεία] παραμένει τόσο υψηλός. ~ Brian Dow, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Rethink Mental Illness

Έφτασε στο σημείο να αναφέρεται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή του γραφείου του ως “υπαίθριο φρενοκομείο“, όπου πρέπει να υποθέσει ότι “όποιον συναντώ είναι τρελός”, εκτός αν αποδείξει το αντίθετο. [5]

# Οι αναφορές ψυχωτικών επεισοδίων αυξάνονται κατακόρυφα στη Μεγάλη Βρετανία

Τώρα, μετά από περίπου 19 μήνες ανώμαλης “πανδημικής ζωής“, τα δεδομένα αρχίζουν να αντικατοπτρίζουν τους φόβους του McDonald. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ψυχιατρικές παραπομπές για ψυχωσικά επεισόδια που εκδηλώνονται για πρώτη φορά έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, στις 17 Οκτωβρίου 2021: [6]

Τα κρούσματα ψύχωσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγγλία, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων βιώνει παραισθήσεις και παραληρητικές σκέψεις εν μέσω των πιέσεων της πανδημίας Covid-19.

Υπήρξε αύξηση 29% στον αριθμό των ατόμων που παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας για το πρώτο ύποπτο επεισόδιο ψύχωσης μεταξύ Απριλίου 2019 και Απριλίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS [7]. Η αύξηση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης, με 9.460 παραπομπές τον Μάιο του 2021, δηλαδή 26% περισσότερες από 7.520 τον Μάιο του 2019.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Rethink Mental Illness προτρέπει την κυβέρνηση να επενδύσει περισσότερο στην έγκαιρη παρέμβαση για την ψύχωση, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων από την οποία μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν.

Λέει ότι οι στατιστικές παρέχουν μερικά από τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν τα σημαντικά επίπεδα δυσφορίας που βίωσε ο πληθυσμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας“.

# Η ψύχωση επιφέρει βαρύ τίμημα στη ζωή ενός ατόμου

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Rethink Mental Illness, Brian Dow, σχολίασε τα ευρήματα: [8]

“Η ψύχωση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Η ταχεία πρόσβαση στη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη περαιτέρω επιδείνωσης της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, η οποία μπορεί να τους πάρει χρόνια για να ανακάμψουν. Αυτοί οι ραγδαία αυξανόμενοι αριθμοί των ύποπτων πρώτων επεισοδίων ψύχωσης προκαλούν ανησυχία.

Έχουμε πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τα πρώτα βαθιά σοκ αυτής της κρίσης και είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο αριθμός των παραπομπών παραμένει τόσο υψηλός. Καθώς τα πρώτα περιστατικά ψύχωσης εμφανίζονται συνήθως σε νεαρούς ενήλικες, αυτή η απότομη αύξηση εγείρει πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με τις πιέσεις που αντιμετώπισε η νεότερη γενιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ψυχική μας υγεία και απαιτεί μια επαναστατική απάντηση. Η ειδική πρόσθετη χρηματοδότηση για την ψυχική υγεία και την κοινωνική φροντίδα πρέπει να πηγαίνει στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νέας ζήτησης, διαφορετικά χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να επωμιστούν ένα καταστροφικό κόστος“.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, ο οργανισμός θα επεκτείνει τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του NHS κατά 2,3 δισεκατομμύρια λίρες (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως έως το 2023/2024. Έχουν επίσης προσθέσει 500 εκατομμύρια στερλίνες (691 εκατομμύρια δολάρια) στον προϋπολογισμό του 2021 για την παροχή υπηρεσιών σε όσους πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα πανδημίας. [9]

# Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί δραματικά παγκοσμίως

Μια άλλη μελέτη, [10,11] που εξέτασε τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης παγκοσμίως, διαπίστωσε ότι και οι δύο καταστάσεις αυξήθηκαν δραματικά το 2020. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η πανδημία COVID είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον 76 εκατομμύρια περιπτώσεις άγχους και 53 εκατομμύρια περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής, πέραν των ετήσιων προτύπων, με τις γυναίκες και τα νεότερα άτομα να πλήττονται δυσανάλογα. Σύμφωνα με τον Guardian: [12]

“… η ομάδα εκτιμά ότι το 2020 θα υπήρχαν 246 εκατομμύρια περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και 374 εκατομμύρια περιπτώσεις αγχωδών διαταραχών παγκοσμίως, με τον αριθμό για την πρώτη να είναι 28% υψηλότερος και για τη δεύτερη 26% υψηλότερος από ό,τι θα αναμενόταν αν δεν είχε συμβεί η κρίση.

Περίπου τα δύο τρίτα αυτών των πρόσθετων περιπτώσεων μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και το 68% των πρόσθετων περιπτώσεων αγχωδών διαταραχών αφορούσαν γυναίκες, ενώ οι νεότεροι άνθρωποι επηρεάστηκαν περισσότερο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, με τις πρόσθετες περιπτώσεις να είναι μεγαλύτερες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20-24 ετών”.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Damian Santomauro, Ph.D., του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δήλωσε στον Guardian: [13]

“Πιστεύουμε ότι [αυτό] οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναλάβουν πρόσθετες ευθύνες φροντίδας και νοικοκυριού λόγω του κλεισίματος σχολείων ή της ασθένειας μελών της οικογένειας.

Οι γυναίκες τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερους μισθούς, λιγότερες αποταμιεύσεις και λιγότερο ασφαλή απασχόληση από τους άνδρες, και έτσι είναι πιο πιθανό να βρεθούν σε οικονομικά μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η νεολαία έχει επηρεαστεί από το κλείσιμο σχολείων και εγκαταστάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από ευρύτερους περιορισμούς που εμποδίζουν τους νέους από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ συνομηλίκων“.

Ο αυξημένος επιπολασμός της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στο να τίθενται οι γυναίκες σε αυξημένο κίνδυνο ψυχικών προβλημάτων, ενώ οι νέοι ενήλικες είναι πιο πιθανό να μείνουν άνεργοι.

# Μαζική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας στα παιδιά

Τα παιδιά σηκώνουν ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο, καθώς οι ενήλικες υποκύπτουν σε παράλογους φόβους. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι παραπομπές για ψυχική υγεία για παιδιά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας.[14] Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, το 16% των παιδιών ηλικίας 5 έως 16 ετών διαγνώστηκαν με ψυχική διαταραχή το 2020, έναντι 10,8% το 2017.[15] Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της 23ης Σεπτεμβρίου 2021 από το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων:[16]

“Δεκαοκτώ μήνες μετά τον πρώτο αποκλεισμό και μετά τις προειδοποιήσεις του τομέα της ψυχικής υγείας για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία, η ανάλυση των δεδομένων του NHS Digital από το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων διαπίστωσε ότι:

  • 190.271 παιδιά ηλικίας 0-18 ετών παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και νέων μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους, αριθμός αυξημένος κατά 134% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (81.170) και 96% σε σχέση με το 2019 (97.342).
  • 8.552 παιδιά και νέοι παραπέμφθηκαν για επείγουσα ή επείγουσα περίθαλψη σε κρίση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους, αριθμός αυξημένος κατά 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (4.741) και κατά 64% σε σχέση με το 2019 (5.219).
  • 340.694 παιδιά σε επαφή με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και νέων στα τέλη Ιουνίου, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (272.529) και αυξημένα κατά 51% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 (225.480)”.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι επίσης πιο διαδεδομένες από ποτέ, και η ραγδαία αύξηση έχει αφήσει πολλά παιδιά να περιμένουν μήνες για θεραπεία -καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να έχουν απειλητικές για τη ζωή συνέπειες- καθώς οι εγκαταστάσεις είναι γεμάτες. Στο δελτίο τύπου αναφέρεται μια μητέρα της οποίας η έφηβη κόρη υπέστη ανορεξία κατά τη διάρκεια της πανδημίας:[17]

“Η πανδημία ήταν καταστροφική για την κόρη μου και για την οικογένειά μας. Πάσχει από ανορεξία και πήρε εξιτήριο από μια μονάδα νοσηλείας πέρυσι, αλλά η διακοπή της συνήθους ρουτίνας και της κοινωνικοποίησής της επηρέασε πραγματικά την ανάρρωσή της. Περνούσε πολύ λιγότερο χρόνο κάνοντας τα πράγματα που της αρέσουν και πολύ περισσότερο χρόνο μόνη με τις σκέψεις της.

Δυστυχώς, υποτροπίασε, με αποτέλεσμα να αισθανθεί τόσο άσχημα που εισήχθη στο νοσοκομείο και μπήκε σε τμήμα. Μετά από 72 ημέρες στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ειδικού για διατροφικές διαταραχές, την φέραμε στο σπίτι, όπου έπρεπε να την ταΐζω με σωλήνα για 10 εβδομάδες.

Η κόρη μου χρειαζόταν επειγόντως εξειδικευμένη βοήθεια για αυτή την απειλητική για τη ζωή ασθένεια, αλλά οι υπηρεσίες είναι εντελώς υπερφορτωμένες επειδή τόσοι πολλοί νέοι χρειάζονται βοήθεια. Είναι μια τρομακτική κατάσταση για τους ασθενείς και τις οικογένειες”.

# Η μαζική παραληρητική ψύχωση τραυματίζει τα παιδιά

Πράγματι, η εκτεταμένη παραφροσύνη που παρουσιάζεται μεταξύ των ενηλίκων μπορεί να έχει σοβαρές και διαρκείς επιπτώσεις στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. Σύμφωνα με τον McDonald (βλ. συνέντευξη παραπάνω), οι ψυχικές καταστάσεις των παιδιών που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας είναι πολύ χειρότερες από ό,τι έχει συνηθίσει να βλέπει σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Αυτό μας λέει ότι το τραύμα που προκαλούν τα μέτρα της πανδημίας είναι πολύ σοβαρό.

Ένα από τα χειρότερα τραύματα που προκλήθηκαν στα παιδιά ήταν η γελοία ιδέα ότι μπορεί να σκοτώσουν τους γονείς ή τους παππούδες τους απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται κοντά τους. Τους μαθαίνουν επίσης να αισθάνονται ένοχα για συμπεριφορές που κανονικά θα ήταν απολύτως φυσιολογικές – ως ένα μόνο παράδειγμα: υστερικοί ενήλικες αποκαλούν ένα νήπιο που αρνείται να φορέσει μάσκα “παλιόπαιδο“, όταν το να αντιστέκεσαι στο να σου βάλουν μια περιοριστική μάσκα στο πρόσωπο είναι απολύτως φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία.

Είναι εξαιρετικά αφύσικο για τα παιδιά να μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους γύρω τους και ότι όλοι γύρω τους αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτά. Είναι εντελώς αφύσικο να μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι απαιτούνται μάσκες προσώπου, γάντια και σωματικός διαχωρισμός για να παραμείνουν ζωντανά.

Οι ενήλικες έχουν επίσης μετατρέψει τον παράλογο φόβο σε αρετή, κάτι που είναι διπλά τραγικό και λάθος. Το να φοράς μάσκα έχει γίνει ένας τρόπος για να αποδείξεις ότι είσαι “καλός άνθρωπος“, κάποιος που νοιάζεται για τους άλλους, ενώ το να μη φοράς μάσκα σε στιγματίζει ως ένα απερίσκεπτο αγροίκο, αν όχι ως έναν υποψήφιο μαζικό δολοφόνο, απλά και μόνο με την αναπνοή σου.

Επιπλέον, ενθαρρύνοντάς μας να παραμένουμε στο φόβο και επιτρέποντάς του να ελέγχει και να περιορίζει τη ζωή μας, ο φόβος έχει εδραιωθεί τόσο πολύ, ώστε όποιος λέει ότι πρέπει να είμαστε ατρόμητοι και να αγωνιζόμαστε για τις ελευθερίες μας, δέχεται επίθεση ως ηλίθιος και επικίνδυνος.

# Οι ενήλικες πρέπει να θεραπευτούν για να σωθούν τα παιδιά

Οι ενήλικες είναι αυτοί που προκαλούν χωρίς μυαλό αυτό το συναισθηματικό τραύμα σε μια ολόκληρη γενιά. Όπως σημείωσε ο McDonald στη συνέντευξή του, μια βασική αιτία της κατάθλιψης μεταξύ των παιδιών είναι το αίσθημα αποσύνδεσης από την οικογένεια και τους φίλους.

Όλοι, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά, χρειάζονται επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, σωματική επαφή και συναισθηματική οικειότητα. Χρειαζόμαστε αυτά τα πράγματα για να νιώθουμε ασφάλεια γύρω από τους άλλους και μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτές τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες και είναι εγγενώς διαχωριστικές.

Ο McDonald παραθέτει στατιστικά στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε 400% αύξηση της κατάθλιψης των εφήβων κατά τη διάρκεια του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και στο 25% των περιπτώσεων, σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν. Αυτά είναι ανήκουστα στατιστικά στοιχεία, λέει. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν σκεφτεί τόσοι πολλοί έφηβοι να αυτοκτονήσουν.

Σύμφωνα με τον McDonald, φταίνε οι γονείς και γενικά οι ενήλικες, γιατί είναι αυτοί που φοβίζουν τα παιδιά σε σημείο που να μην αισθάνονται ότι η ζωή αξίζει πια να ζει κανείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να θεραπεύουμε μόνο τα παιδιά. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε την ψύχωση του ενήλικου πληθυσμού που προκαλεί όλο αυτό το τραύμα.

# Η μαζική αυταπάτη μας οδηγεί στη δουλεία

Η μαζική αυταπάτη πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί επειδή μας οδηγεί όλους, λογικούς και παράφρονες, προς μια κοινωνία που στερείται όλων των προηγούμενων ελευθεριών και πολιτικών ελευθεριών, και τα διεφθαρμένα άτομα που είναι επικεφαλής δεν θα παραδώσουν οικειοθελώς την εξουσία από τη στιγμή που τους την έχουμε δώσει.

Προφανώς, πολλοί από τους πολιτικούς μας ηγέτες γνωρίζουν ότι το COVID-19 δεν είναι η θανατηφόρα μάστιγα που παρουσιάζεται. Εκδίδουν εντολές παραμονής στο σπίτι από τα εξοχικά τους στην Καραϊβική και παραβιάζουν επανειλημμένα τις δικές τους εντολές μάσκας και κλειδώματος.

Κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους, περπατούν στο πάρκο, κάνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις και τρώνε έξω χωρίς να τηρούν κανένα απο τα μέτρα που αυτοί επιβάλλουν σε εμάς. Απλώς παίζουν μαζί μας, ακολουθώντας την αφήγηση που προέρχεται από τεχνοκρατικά οχυρά όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επειδή τους συμφέρει.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η άρχουσα τάξη πάσχει από ένα διαφορετικό είδος ψύχωσης. Όπως εξηγείται στο βιβλίο “Μαζική ψύχωση – Πώς ένας ολόκληρος πληθυσμός γίνεται ψυχικά άρρωστος” (“Mass Psychosis — How an Entire Population Becomes Mentally Ill”), ο ολοκληρωτισμός ξεκινά στην πραγματικότητα ως ψύχωση εντός της άρχουσας τάξης, καθώς τα άτομα εντός αυτής της τάξης ερωτεύονται εύκολα με αυταπάτες που αυξάνουν την εξουσία τους. Και καμία αυταπάτη δεν είναι μεγαλύτερη από την αυταπάτη ότι μπορούν και πρέπει να ελέγχουν και να κυριαρχούν πάνω στους άλλους.

Είτε η ολοκληρωτική νοοτροπία παίρνει τη μορφή του κομμουνισμού, του φασισμού ή της τεχνοκρατίας, μια άρχουσα ελίτ που έχει υποκύψει στις δικές της αυταπάτες μεγαλοπρέπειας, στη συνέχεια ξεκινά να κατηχεί τις μάζες στη δική της διαστρεβλωμένη κοσμοθεωρία. Το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτή η αναδιοργάνωση της κοινωνίας είναι η χειραγώγηση των συλλογικών συναισθημάτων.

Δυστυχώς, πολλοί πολίτες βοηθούν και υποθάλπουν άθελά τους την παγκόσμια αρπαγή της εξουσίας που θα οδηγήσει στην υποδούλωσή μας. Ο φόβος τροφοδότησε την υστερία, η οποία οδήγησε σε μαζική παραληρητική ψύχωση και ομαδικό έλεγχο, όπου οι ίδιοι οι πολίτες υποστηρίζουν και πιέζουν για την κατάργηση βασικών ελευθεριών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό το σημείο ότι μια ολοκληρωτική κοινωνία είναι το απώτερο τέλος αυτής της κοινωνικής ψύχωσης, εκτός αν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τόσο ασφαλείς τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αφαιρεθούν οι ελευθερίες μας λόγω παραληρηματικών φόβων. Όπως σημειώνει η Cheah στο άρθρο της: [18]

“Δεν είναι αδιανόητο ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Σκεφτείτε το εξής – το τελικό σημείο ενός ψυχικά ασθενούς είναι να τεθεί υπό ελεγχόμενο περιβάλλον (σε ίδρυμα όπως ένα άσυλο) όπου όλες οι ελευθερίες περιορίζονται. Και φαίνεται όλο και περισσότερο ότι αυτό είναι το τελικό σημείο στο οποίο οδεύει αυτή η μαζική ψύχωση”.

# Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λογική

Όταν μια κοινωνία βρίσκεται σταθερά στη μέγγενη της μαζικής ψύχωσης, οι ολοκληρωτιστές είναι ελεύθεροι να κάνουν το τελευταίο, αποφασιστικό βήμα:

Μπορούν να προσφέρουν μια διέξοδο, μια επιστροφή στην τάξη. Το τίμημα είναι η ελευθερία σας. Πρέπει να παραχωρήσετε τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής σας στους κυβερνώντες, γιατί αν δεν τους παραχωρηθεί ο απόλυτος έλεγχος, δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν την τάξη που όλοι αυτοί ποθούν.

Αυτή η τάξη, ωστόσο, είναι παθολογική, στερημένη από κάθε ανθρωπιά. Εξαλείφει τον αυθορμητισμό που φέρνει χαρά και δημιουργικότητα στη ζωή του ατόμου, απαιτώντας αυστηρή συμμόρφωση και τυφλή υπακοή. Και παρά την υπόσχεση της ασφάλειας, μια ολοκληρωτική κοινωνία είναι εγγενώς φοβική. Χτίζεται πάνω στο φόβο και συντηρείται από αυτόν. Έτσι, το να εγκαταλείψετε την ελευθερία σας για την ασφάλεια και την αίσθηση της τάξης θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερο από τον ίδιο φόβο και το ίδιο άγχος που επέτρεψε στους ολοκληρωτικούς να αποκτήσουν τον έλεγχο εξ αρχής.

Γνωρίζοντας αυτό, πρέπει να θυμόμαστε να αγκαλιάζουμε το θάρρος, την αλήθεια, την ειλικρίνεια και την ελευθερία καθώς προχωράμε μπροστά – όχι μόνο στις σκέψεις και τα λόγια μας, αλλά και στις πράξεις μας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκέφτονται λογικά όταν βρίσκονται σε κατάσταση παραληρητικής ψύχωσης, γι’ αυτό και η ανταλλαγή πληροφοριών, γεγονότων, δεδομένων και αποδείξεων τείνει να είναι αναποτελεσματική, εκτός από τις περιπτώσεις όπου το άτομο ενεργούσε από την πίεση των συνομηλίκων και όχι από παραληρητικές πεποιθήσεις.

Συνήθως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμείνετε σταθεροί και να ενεργήσετε σύμφωνα με την αλήθεια και την αντικειμενική πραγματικότητα, όπως θα κάνατε αν ήσασταν ένας διασώστης που αντιμετωπίζει ένα θύμα ατυχήματος που αντιδρά υστερικά σε κάτι που ξέρετε ότι είναι μόνο ένας μικρός τραυματισμός.

Εν ολίγοις, για να βοηθήσετε να επανέλθει η λογική σε έναν τρελό κόσμο, πρέπει πρώτα να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και να ζήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσετε έμπνευση στους άλλους να σας ακολουθήσουν – να μιλήσετε και να ενεργήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δείξετε ότι δεν φοβάστε να ζήσετε τη ζωή και να επιστρέψετε στην κανονικότητα.

Πηγές και Παραπομπές:

——————

Δικτυογραφία:

Mass Psychosis Is a Real Global Pandemic

https://www.wakingtimes.com/mass-psychosis-is-a-real-global-pandemic/

 

Πηγή

 

Τις μεταφράσεις κάνει ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ, τον οποίον και ευχαριστώ για  την κοπιαστική εργασία, τις γνώσεις και την αφύπνιση που παραχωρεί στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και πάσα κλοπή της πνευματικής του ιδιοκτησίας και παρουσίασή τους ως δική τους από … “μπατριώτες”, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Προβολές : 391


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα