Ρούντολφ Στάινερ: “είναι δαίμονες με ανθρώπινη μορφή”

Ρούντολφ Στάινερ: “είναι δαίμονες με ανθρώπινη μορφή”

3 Νοεμβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ρούντολφ Στάινερ: “είναι δαίμονες με ανθρώπινη μορφή”

 

Ο Στάινερ είπε ότι εφόσον οι άνθρωποι υπακούουν στην εξωτερική εξουσία, στα δικά τους βιολογικά ένστικτα ή στα κοινά ζωικά μέρη του εαυτού τους με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, δεν είναι ελεύθερα όντα.

Αλοίμονο σ’ αυτούς που είναι έτοιμοι να υποκύψουν…
Οι τυραννίες, πέφτουν μόνον με αγώνες…
Η Λευτεριά, γράφεται με αίμα…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Για τους άψυχους που ζούνε μεταξύ μας

Ο John Baines γράφει στο βιβλίο του The Stellar Man ότι οι άνθρωποι, όπως όλα τα είδη ζώων, έχουν μια συλλογική ψυχή μοναδική για το είδος τους.

Αυτό το συλλογικό ασυνείδητο ασκεί μια απο-εξατομικευμένη επιρροή στους ανθρώπους, ωθώντας τους προς τη νοοτροπία του όχλου, τη νοοτροπία της αγέλης ακολουθώντας το πλήθος.

Ο Rupert Sheldrake θα το αποκαλούσε ανθρώπινο μορφογενετικό πεδίο.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει τη δική τους συνειδητή ατομικότητα είναι απλοί αυτόματοι που ακολουθούν την υπέρμετρη επιρροή του συλλογικού ασυνείδητου, σαν να ήταν προεκτάσεις ενός μυαλού κυψέλης.

Ο στόχος της εσωτερικής εκπαίδευσης είναι να απομακρυνθεί από το κοπάδι, να αναπτύξει τη δική του βούληση και έτσι να γίνει ελεύθερη ύπαρξη. 

Ο Ρούντολφ Στάινερ εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα.

Το θεμελιώδες έργο του, Η Φιλοσοφία της Ελευθερίας αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα.

Ο Στάινερ είπε ότι εφόσον οι άνθρωποι υπακούουν στην εξωτερική εξουσία, στα δικά τους βιολογικά ένστικτα ή στα κοινά ζωικά μέρη του εαυτού τους με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, δεν είναι ελεύθερα όντα.


Η ελευθερία προέρχεται από την επιλογή με βάση τη διαισθητική κατανόηση του τι συνεπάγεται και τι σημαίνει κάθε επιλογή. Αυτή η πράξη ελεύθερης βούλησης απαιτεί ενδοσκόπηση και πνευματική οξυδέρκεια για να ενεργήσει από έναν χώρο πραγματικής κατανόησης. 

Ο Στάινερ αναγνώρισε ότι δεν είναι όλοι ενδοσκοπικοί στο βαθμό που απαιτείται για να κάνουν ευφυείς ελεύθερες επιλογές. Σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο Steiner προχώρησε ακόμη περισσότερο:

Δρ Στάινερ: Εκείνο το κοριτσάκι Λ.Κ. στην πρώτη τάξη πρέπει να έχει κάτι πραγματικά ενα σοβαρο πρόβλημα μέσα της. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αυξάνονται τέτοιες περιπτώσεις όπου τα παιδιά γεννιούνται με ανθρώπινη μορφή, αλλά δεν είναι πραγματικά ανθρώπινα όντα σε σχέση με το υψηλότερο I τους (ανώτερο εαυτό). Αντίθετα, είναι γεμάτα με όντα που δεν ανήκουν στην ανθρώπινη τάξη.

Αρκετός αριθμός ανθρώπων έχει γεννηθεί από τη δεκαετία του ’90 χωρίς ένα Ι (ανώτερο εαυτό), δηλαδή, δεν μετενσαρκώνονται, αλλά είναι ανθρώπινες μορφές γεμάτες με ένα είδος φυσικού δαίμονα. Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων ανθρώπων που δεν είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι, αλλά είναι άνθρωποι μόνο ως προς τη μορφή τους. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να δημιουργήσουμε ένα σχολείο για δαίμονες.

Δάσκαλος: Πώς είναι δυνατόν;

Δρ Στάινερ: Το κοσμικό σφάλμα σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Οι σχέσεις των ατόμων που έρχονται στην επίγεια ύπαρξη έχουν καθοριστεί εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν επίσης γενιές στις οποίες τα άτομα δεν έχουν καμία επιθυμία να έρθουν στην επίγεια ύπαρξη και να συνδεθούν με τη φυσικότητα, ή να φύγουν αμέσως στην αρχή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλα όντα που δεν είναι αρκετά κατάλληλα μπαίνουν μέσα στα σώματα. Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο τώρα, όπου τα ανθρώπινα όντα κυκλοφορούν χωρίς ένα Ι(ανώτερο εαυτό) . Στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωποι, αλλά έχουν μόνο ανθρώπινη μορφή.

Είναι όντα σαν πνεύματα της φύσης, τα οποία δεν αναγνωρίζουμε ως τέτοια επειδή κυκλοφορούν με ανθρώπινη μορφή. Είναι επίσης αρκετά διαφορετικα από τα ανθρώπινα όντα σε ότι αφορά τα πνευματικά.

Δεν μπορούν, για παράδειγμα, να θυμούνται ποτέ κάποια πράγματα όπως προτάσεις, έχουν μνήμη μόνο για λέξεις, όχι για τις προτάσεις. 

Το αίνιγμα της ζωής δεν είναι τόσο απλό. Όταν ένα τέτοιο ον πεθάνει, επιστρέφει στη φύση από την οποία προήλθε. Το πτώμα αποσυντίθεται, αλλά δεν υπάρχει πραγματική διάλυση του αιθερικού σώματος και το φυσικό ον επιστρέφει στη φύση.

Είναι επίσης πιθανό να συμβεί κάτι αυτόματα. Όλος ο ανθρώπινος οργανισμός υπάρχει και μπορεί να είναι δυνατόν να αυτοματοποιηθεί ο εγκέφαλος και να αναπτυχθεί ένα είδος ψευδο-ηθικής.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια πράγματα, καθώς συχνά έχουμε δεχθεί επίθεση ακόμη και χωρίς αυτά. Φανταστείτε τι θα έλεγαν οι άνθρωποι αν άκουγαν ότι λέμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι άνθρωποι. Ωστόσο, αυτά είναι τα γεγονότα.

Ο πολιτισμός μας δεν θα ήταν σε τέτοια παρακμή αν οι άνθρωποι ένιωθαν πιο έντονα ότι ένας αριθμός ανθρώπων κυκλοφορεί, οι οποίοι, επειδή είναι εντελώς αδίστακτοι, έχουν γίνει κάτι που δεν είναι ανθρώπινο, αλλά αντίθετα είναι δαίμονες με ανθρώπινη μορφή.

(Συναντήσεις Σχολής Με τον Rudolf Steiner Τόμος 2, 3 Ιουλίου 1923, σελ. 649-650)

 

Πηγή

Προβολές : 603


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα