”Σήκω να πάμε στα Καλάβρυτα”.. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος είπε Nein Nein, στο Πνευματικό Ολοκαύτωμα! ”Δεν εφαρμόζω το Νόμο για εκδίωξη πιστών από το Ναό κι ας πάω φυλακή!!”

”Σήκω να πάμε στα Καλάβρυτα”.. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος είπε Nein Nein, στο Πνευματικό Ολοκαύτωμα! ”Δεν εφαρμόζω το Νόμο για εκδίωξη πιστών από το Ναό κι ας πάω φυλακή!!”

24 Νοεμβρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:433
Μοίρασέ το

 

Το ιερό που αποτελεί άσυλο από την αρχαιότητα καταργείται επί Κορωνοκρατίας στην Ελλάδα…Αστυνομικοί θα μπαίνουν και θα κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στους ναούς.

 

 

 

Μήπως όσοι μητροπολιτάδες υποτάχθηκαν στα κελεύσματα της νεοταξίτικης κυβέρνησης, έχουν …  “σκελετούς στα ντουλάπια τους”… πολλούς… “σκελετούς”…;;;

Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, δεν έχει … “σκελετούς στην ντουλάπα του”…

Όταν αποδημήσουν και περάσουν από την κρισάρα του Θεού, τότε να δούμε πως θα χωρίσει η ήρα από το στάρι..

Η ήρα στην Κόλαση και το στάρι εν τόπω χλοερό..

 

Καλλιόπη Σουφλή

”Σήκω να πάμε στα Καλάβρυτα”.. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος είπε Nein Nein, στο Πνευματικό Ολοκαύτωμα! Δεν εφαρμόζω το Νόμο για εκδίωξη πιστών από το Ναό κι ας πάω φυλακή!! ”

Ο Χριστός είναι ο πρώτος επαναστάτης γιατί πρώτος αντιτάχθηκε στο Νόμο”’ ( Άδωνις Σύρος ποιητής) της εποχής του καταπάτησε με διάκριση την αργία του Σαββάτου απαγόρευσε τον λιθοβολισμό της μοιχαλίδας κλπ

«Αντάρτικο» από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον έλεγχο στους ναούς αναφέρει το
efsyn.gr

«Αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα αγίων» δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί υποδείξεις για τον τρόπο εισόδου των πιστών στον ναό, ξεκαθαρίζοντας την αντίθεσή του στην υποχρέωση των πιστών να παρουσιάζουν αρνητικό rapid test.

Ο κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει το μέτρο στη μητρόπολή του, ακόμη και αν πάει στη φυλακή.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που κάλεσε μεν το ποίμνιο να τηρεί «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού», ωστόσο δήλωνε ότι «η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

Με τον τρόπο αυτό, άφηνε την ευθύνη των ελέγχων στις κρατικές αρχές.

Προφανώς με την ασφάλεια που αισθάνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση, μη θέλοντας να έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία, κρατά αμφίσημη στάση και στέλνει μεικτά μηνύματα.

Άλλωστε, το πρωί της Δευτέρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε ουσιαστικά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, λέγοντας πως «η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του», ενώ ανέφερε ότι σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων στους ναούς «θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό» αλλά όχι στον ιερέα, καθώς «δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλλον και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αισθανόταν ασφαλής, όταν σύμφωνα με τo protionline.gr δήλωνε τα εξής:

«Ο ιερός ναός είναι το κτίριο που εισερχόμαστε αμαρτωλοί και βγαίνουμε άγιοι, διότι το Άγιο Πνεύμα μας εξαγνίζει και μας καθαρίζει όταν μπαίνουμε με ταπείνωση.

Ο ναός καθαγιάζει καθέναν από εμάς και δεν μπορούμε να κλείνουμε τις πόρτες του.

Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε την αγιότητα του ναού εκεί όπου τελούνται όλα τα μυστήρια με πρώτο αυτό της Θείας Ευχαριστίας για την ίαση της ψυχής και του σώματος.

Ο Κύριος λέει ελάτε όλοι στον ιερό ναό για να πάρω εγώ το βαρύ φορτίο που κουβαλάτε.

Ο Ιησούς καλεί τους πάντες μέσα κι εμείς δεν θα τους βγάλουμε εκτός ναού.

Τούτη την εποχή ζούμε αυτό το μεγάλο αμάρτημα.

Διότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν τον κόσμο από την εκκλησία και να θέσουν περιοριστικά μέτρα εις την εκκλησία.

Δεχτήκαμε τις μάσκες, δεχτήκαμε το εμβόλιο, τα πάντα.

Αλλά δεν θα δεχτούμε να μας κλείσουν τους ναούς ή να μας υποχρεώσουν τα δείχνουμε το ράπιντ τεστ για να λατρέψουμε τον Χριστόν μας».

Και συνέχισε:

«Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων…

Οι Έλληνες έδωσαν το αίμα τους για να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Φτάνει πια η κοροϊδία δεν μπορούμε να είναι στην πόρτα οι επίτροποι να περιμένουν τα ράπιντ τεστ.

Πριν λίγο καιρό, άλλα είπαν και χθες άλλα έρχονται και μας λέγουν.

Δεν μπορούμε να ζούμε πια αυτή την ταλαιπωρία, αυτό τον εμπαιγμό, αυτό το ψέμα.

Ας καταλάβουν αυτοί που διοικούν την Πατρίδα μας ότι η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία και οι Έλληνες είναι πάντα ενωμένοι με το Ιησού Χριστό».

Το ιερό που αποτελεί άσυλο από την αρχαιότητα καταργείται επί Κορωνοκρατίας στην Ελλάδα…Αστυνομικοί θα μπαίνουν και θα κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στους ναούς.

Δεν μας είπαν οι κυβερνώντες θα στέλνουν αστυνομικούς με πολιτική περιβολή ασφαλίτες για να μαζεύουν κουβαλητούς τους πιστούς και να κόβουν πρόστιμα.

Δεν θα ξέρεις πια αν ο διπλανός σου είναι ασφαλίτης μέσα στους ναούς.

Η λογική βάζω πρόστιμο για την Θεία Κοινωνία είναι διατίμηση Θείας Κοινωνίας, η Θεία Κοινωνία γίνεται προϊόν με σφραγίδα πιστοποίησης προϊόντος QR που θ’ απαιτείται από τον πιστό να διαθέτει..

Οι αστυνομικοί θα πράξουν το καθήκον τους απέναντι στην Πολιτεία αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπολογιστούν Σταυρωτές από τον Κριτή του Σύμπαντος Κόσμου αφού Ἔστησαν τά τριάκοντα ἀργύρια τήν τιμήν τοῦ τετιμημένου, ὅν ἐτιμήσαντο……

Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.. τους χρησιμοποιούν στην πιο βρώμικη επιχείρηση που έγινε ποτέ. Συνεργούς στη Θεοκτονία.

Ο πιστός είναι μέλος του μυστικού Σώματος Χριστού που είναι η Εκκλησία δεν έχουν δικαίωμα να ακρωτηριάζουν το Σώμα του Χριστού αποκόπτοντας μέλη της..

”αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ”τα 30 αργύρια, άκρως σημειολογικό το νούμερο!

…..άλλη σημειολογία το καθεστώς απαγορεύει την είσοδο σε πιστούς σε ναού ακριβώς από τα μεθεόρτια των Εισοδίων!!!!

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 433


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα