Σε καμία γυναίκα δεν αξίζει να ζει μέσα στο φόβο. Σταμάτα να τον δικαιολογείς και τρέξε μακριά.

27 Νοεμβρίου, 2021 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:252
Μοίρασέ το

 

Κοίταξε το φόβο σου κατάματα, κοίτα τον χωρίς να νιώθεις μόνη, λίγη και μικρή, δεν είσαι.

Αντιμετώπισε το δυνάστη σου με θάρρος και μην σκεφτείς ούτε στιγμή πως σ’ αγαπάει, γιατί η αγάπη είναι πάντα όμορφη και δεν πονά. 

 

 

Δεν μ΄αρέσουν οι… “παγκόσμιες νεοταξίτικες ημέρες”… ποτέ δεν μου άρεσαν…

Γι αυτό επέλεξα να αναρτήσω αυτό θέμα σήμερα, που πέρασε “η παγκόσμια ημέρα”, και να το αφιερώσω … σ’ εμάς τις γυναίκες…

Σ’ εμάς, που μεγαλώνουμε παιδιά… γιούς… και δεν τους μάθαμε πως να φέρονται στις γυναίκες…

Σ’ εμάς, που δεν τους μάθαμε πως η γυναίκα, δεν είναι σκεύος ηδονής… πως η γυναίκα είναι το ιερό κι αυτοί οι κολώνες…

Σ’ εμάς κυρίες μου αφιερώνω αυτή την ανάρτηση, γιατί εμείς κυρίως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας…

Σ’ εμάς αφιερώνω αυτή την ανάρτηση, γιατί η βία, δεν έχει παγκόσμιες νεοταξίτικες μέρες…

Σ’ εσένα,  ΜΑΝΑ, σ’ εσένα ΑΔΕΛΦΗ, σ’ εσένα ΓΙΑΓΙΑ, σ’ εσένα  ΣΥΝΤΡΟΦΕ… ΕΡΩΜΕΝΗ… ΣΥΖΥΓΕ… γιατί μέσα από σένα μεγαλώνει κι ανδριεύεται Ο ΑΝΔΡΑΣ…

Σ’ εσένα μένει να διαπλάσεις έναν ΑΝΔΡΑ κι όχι ένα … αντράκι…

Κι αν δεν το ‘χεις καταλάβει, πήξαμε στ’ αντράκια…

 

Καλλιόπη

 

 

Υ.Γ. Πίσω από κάθε βίαιο άντρα, υπάρχει μια διαλυμένη οικογένεια… και μια βιασμένη ΜΑΝΑ.

Θύμα και θύτης ο ίδιος, σ’ ένα γαϊτανάκι πληγωμένων ψυχών… 

Γράφει η Κατερίνα Μιχελάκη

 

Σε σένα, ξεφτίλα άνδρα, μιλώ.
25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

Θα ακούσουμε πολλά σήμερα, επιστημονικές αναλύσεις, τρόπους αντιμετώπισης και όλα τα συναφή. Σήμερα, γιατί αύριο τα φώτα θα στραφούν στο επόμενο θέμα της επικαιρότητας.

Η βία δεν είναι θεωρία, υπάρχουν γυναίκες που την βιώνουν κάθε μέρα.

Είναι αυτές που έκαναν προίκα τους αυτή τη μικρή λέξη, σκιά τους, μια σκιά που θα τις ακολουθεί πιστά σε κάθε βήμα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Είναι αυτές με το θλιμμένο βλέμμα, που βίωσαν την κόλαση είτε της σεξουαλικής, είτε της λεκτικής και ψυχολογικής βιαιότητας.

Είναι εκείνες, που γεμίζουν σημάδια στο κορμί, στην ψυχή και στην καρδιά, σημάδια που θέλουν να κρύψουν επιμελώς με τον πιο περίτεχνο τρόπο. 

Είναι εκείνες, που θέλησαν να κρατήσουν τον πόνο τους και τα πειστήρια των εγκλημάτων μακριά από τα μάτια της σάπιας κωλοκοινωνίας, μακριά από σένα γείτονα ή φίλε.

Ναι, μην ξαφνιάζεσαι!

Είναι η γυναίκα της απέναντι πόρτας, μέσα σου μπορεί και να το ξέρεις, δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει τις κραυγές της, απλά εθελοτυφλείς, απλά δεν σε αφορά.

Είναι αυτή η γυναίκα που κρύβεται, όχι από αδυναμία, αλλά από ντροπή και ενοχή, από εκείνη την ενοχή που της φορτώσανε οι τάχα δυνατοί.

Αυτά τα συναισθήματα κατασπαράζουν το εγώ της και την αφήνουν κενή, άδεια να παλεύει μερόνυχτα να επιβιώσει από τον δυνάστη της και από εκείνο τον πιο σκοτεινό δαίμονα της, που ονομάζεται φόβος.

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες, που ζουν τον πλήρη εξευτελισμό από κάτι υποκείμενα, που θέλουν να ονομάζονται άνδρες.

Που νομίζουν πως αντριλίκι απέναντι σε μια γυναίκα είναι η επιβολή, που πιστεύουν πως τους ανήκεις, πως είσαι κτήμα τους, όπως το αμάξι, το σπίτι ή το οικόπεδο τους.

Σε θεωρούν απλά ένα αντικείμενο. Κανείς όμως δεν τους είπε πως τα αντικείμενα είναι άψυχα και δεν επαναστατούν, οι άνθρωποι όμως πάντα.

Ναι, σε σένα μιλάω, ξεφτιλισμένε άνδρα, που κάνεις τον νταή από την κούνια σου, που κανένας δεν σου δίδαξε αξίες.

Σε σένα, που νομίζεις πως όλες οι γυναίκες είναι πόρνες και τους αξίζουν τα χειρότερα, πως είναι σκέτα μηδενικά. 

Ναι, σε σένα ντροπή της φύσης μιλάω.

Σε σένα, άνανδρε, που σηκώνεις το χέρι σου και ξεσπάς σε εκείνη την γυναίκα που σε φρόντισε, σου έδωσε αγάπη, τρυφερότητα και στοργή.

Σε εκείνη την γυναίκα που γέννησε τα παιδιά σου και σε έκανε πατέρα.

Ναι, σε σένα άθλιο υποκείμενο μιλάω, που ασκείς ψυχική βία, που απαγορεύεις συμπεριφορές και κινήσεις με στυλ δικτάτορα, που δεν επιτρέπεις το δικαίωμα στην εργασία και που αντιδράς έτσι για να πετύχεις ένα σκοπό, να έχεις ή μάλλον να νιώθεις πως έχεις εξουσία. 

Σε σένα θρασύδειλο ον μιλάω, που η λέξη συντροφικότητα είναι άγνωστη και η λέξη σεβασμός αδίδακτη.

Μάθε ρε, πως μπορεί να γεννήθηκες άνδρας αλλά ΑΝΔΡΑΣ δεν είσαι.

Ναι, σε σένα μιλάω, που λες πως αγαπάς.

Αγάπη δεν είναι να ξεφτιλίζεις την γυναίκα σου, να την κάνεις να νιώθει μίασμα, να την λες τρελή και να την θεωρείς διανοητικά κατώτερη.

Αγάπη δεν είναι να μην την αφήνεις να κάνει πράγματα που της αρέσουν, μόνο επειδή δεν σε συμπεριλαμβάνουν, γιατί δεν κινείται η γη γύρω από σένα.

Αγάπη δεν είναι να την κάνεις σκουπίδι, να την φλομώνεις στο ψέμα, να την απατάς και να την συγκρίνεις. Γιατί η δική σου γυναίκα, άνανδρε, με καμία δεν πρέπει να συγκρίνεται.

Αγάπη δεν είναι να την χτυπάς αλύπητα κάθε που θα νευριάζεις, να ελέγχεις κάθε της κίνηση προκειμένου να ξεδιψάσεις το άρρωστο “εγώ” σου. 

Αγάπη δεν είναι να ζητάς συγγνώμη και να την παρακαλάς, αφού την έχεις απειλήσει με θάνατο εκατοντάδες φορές.

Δεν είναι αγάπη, το πραγματικό όνομα της είναι κακοποίηση. 

Δεν αγαπάς, γιατί δεν μπορείς να αγαπήσεις ούτε τα ίδια σου τα άντερα.

Νοσείς και σαν τον καρκίνο αρρωσταίνεις κάθε τι γύρω σου, δεν θρέφεις υγιή συναισθήματα και είσαι ασθενής, μάθε το.

Υπάρχουν πατώματα σπιτιών που είναι αγία Γη, γιατί σε εκείνα τα πατώματα κάποιες γυναίκες έχουν χύσει τόνους δακρύων.

Θυσιάστηκαν στην ιδέα και στο βωμό μιας οικογένειας, πήραν στην πλάτη τους βάρη ασήκωτα και λύγισαν όχι από αδυναμία, αλλά από χτυπήματα, βρισιές και φόβο.

Αυτές οι γυναίκες λυπήθηκαν το δυνάστη τους περισσότερο από τον εαυτό τους, κυλίστηκαν μερόνυχτα, κοιμήθηκαν στο πάτωμα και έγιναν μάρτυρες.

Αυτές τις γυναίκες θέλω να προσκυνήσω σαν ιερό, αυτά τα θύματα, που ένιωσαν πως δεν έχουν δικαίωμα στο οξυγόνο, που δεν μπόρεσαν να αντεπιτεθούν, να καταγγείλουν, να ουρλιάξουν για να της ακούσει το σύμπαν όλο και να γκρεμιστεί.

Προσκυνώ και σου μιλώ. Ναι, τώρα σε σένα μιλώ.

Εύχομαι μέσα σου, να βρεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις εκείνο το θεριό που λέγεται φόβος, αυτό που πόνταρε επάνω σου ό,τι είχε και δεν είχε.

Αυτό που σου πέρασε εκείνες τις αόρατες αλυσίδες και σε κράτησε κοντά του.

Κοίταξε το φόβο σου κατάματα, κοίτα τον χωρίς να νιώθεις μόνη, λίγη και μικρή, δεν είσαι.

Αντιμετώπισε το δυνάστη σου με θάρρος και μην σκεφτείς ούτε στιγμή πως σ’ αγαπάει, γιατί η αγάπη είναι πάντα όμορφη και δεν πονά. 

Σε σένα μιλώ. Δεν σου αξίζει. 

Άνοιξε την πόρτα της φυλακής σου και δραπέτευσε, μην σκεφτείς στιγμή πως δεν υπάρχουν λύσεις εκεί έξω. 

Σταμάτα επιτέλους να τον δικαιολογείς, να τον καλύπτεις.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι θα πει η κοινωνία, σταμάτα να νοιάζεσαι μόνο για τους άλλους.

Φύγε ακόμα κι αν δεν έχεις σπίτι, λεφτά, ρούχα ή δουλειά.

Μπορεί να κρατήσει πίσω όλα σου τα αντικείμενα, μα όχι την ψυχή σου πια. 

Φύγε, πριν πέσεις ξανά ματωμένη και ξεμαλλιασμένη στο έδαφος.

Φύγε πριν σε θανατώσει μεταφορικά και κυριολεκτικά. 

Μην μένεις άλλο στη γωνιά σου, σήκωσε το ακουστικό και πληκτρολόγησε το νούμερο που θα σου δώσει πίσω τον εαυτό και τη ζωή σου.

Τρέξε… απλά τρέξε γρήγορα και μακριά.

Όσο για σένα, “μάγκα”, μετανόησε και σώσε την ψυχή σου, αλλιώς βάλε μια πέτρα στο λαιμό σου και τράβα να πνιγείς.

Αν θες άνδρας να λέγεσαι.

 

15900 – Τηλεφωνική γραμμή SOS – Βίας Κατά Των Γυναικών
24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση.

 

Πηγή

Προβολές : 252


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα