Στους σκάρτους, δεν κρατάς κακία! Κρατάς μόνο απόσταση.

Στους σκάρτους, δεν κρατάς κακία! Κρατάς μόνο απόσταση.

23 Νοεμβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 316 προβολές ( Μέτρηση έως 02:24:12 )

 

Δεν τους κρατώ κακία γιατί κατά βάθος τους λυπάμαι. Ναι, τους λυπάμαι.

 

 

 

Να ξεκόβεις από ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν τις Αρχές και τις Αξίες σου… και να το κάνεις, γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου…

 

Καλλιόπη

Στους σκάρτους, δεν κρατάς κακία! Κρατάς μόνο απόσταση.

Wir leben nur einmal. Εις την ελληνικήν διάλεκτον, αυτό σημαίνει ζούμε μόνο μια φορά.

Κι επειδή αυτή τη φορά θέλω να τη γλεντήσω και να τη ζήσω όσο το δυνατόν πιο όμορφα και λαμπερά, νομίζω πως οι κακίες δεν έχουν χώρο για την καρδιά μου.

Οι κακίες έχουν χρώμα μαύρο, μα εμένα το αγαπημένο μου είναι το γαλάζιο. Επίσης, μου αρέσει το πράσινο και λατρεύω και το ροζάκι.

Δεν έχει χώρο, λοιπόν, για το μαύρο. Το μαύρο μπορεί να υπάρχει στις καρδιές των σκάρτων ανθρώπων, αυτών που έπαιξαν με τα συναισθήματα των άλλων, με το μυαλό των άλλων.
Αυτών που έδωσαν ελπίδες σε άλλους για οποιοδήποτε λόγο!
Θες δουλειά; Σχέση; Χρήματα; Οτιδήποτε.

Πάντα ήθελα να ρωτήσω έναν τέτοιον άνθρωπο, για ποιο λόγο κάνει αυτές τις πράξεις που αυτόματα τον καθιστούν “σκάρτο”. Ποιο το νόημα των πράξεων του; Ποιος ο σημαντικός λόγος που τον ωθεί να τις κάνει;

Αναπάντητο το ερώτημα ακόμα και γι αυτόν, πιστεύω..

Αφού, λοιπόν, δε βρίσκω απαντήσεις κι ήδη με έχει βασανίσει, έστω και λιγουλάκι, αυτό το ζήτημα, κι αφού ξέρω το συναίσθημα ενός ανθρώπου που του φέρθηκαν σκάρτα, προτιμώ να μην τους κρατώ κακίες, αλλά απόσταση.

Δεν τους κρατώ κακία γιατί κατά βάθος τους λυπάμαι. Ναι, τους λυπάμαι. Και ξέρεις γιατί;

Γιατί τρέφουν την ψυχή και το μυαλό τους με μια ψεύτικη ικανοποίηση. Δεν έχουν δοκιμάσει, όμως, την αληθινή ικανοποίηση. Αυτήν την ικανοποίηση με την τόσο γλυκιά γεύση, που προέρχεται από το καλό που έκανες για έναν άνθρωπο. Από το χαμόγελο το αληθινό που του χάρισες. Του το χάρισες γιατί έκανες κάτι αληθινό γι αυτόν.
Είτε περιέχει αγάπη, είτε ακόμα και απογοήτευση, την οποία χρειάστηκε να του δώσεις, για να τον προστατεύσεις από κάτι το χειρότερο γι αυτόν.

Θα ήταν ωραίο να του έδινες ψεύτικες ελπίδες και μετά να του ερχόταν το ΜΠΑΜ το μεγάλο;
Όχι, δε θα ήταν. Ούτε γι αυτόν, γιατί θα ήλπιζε τσάμπα, αλλά ούτε και για σένα γιατί έπειτα θα σε θεωρούσε σκάρτο. Υποτιμητικό για σένα; ΌΧΙ;

Μου έχει τύχει και μένα αυτό, να κάνω παρέα με τέτοιους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα που γράφω, μαθαίνω για φιλίες που ήταν φιλίες του συμφέροντος, όπως λέω κι εγώ.

Φιλίες που δεν μπορείς να τις ποτίσεις με εμπιστοσύνη. Φιλίες που προσφέρονται από ανθρώπους που νομιίζεις πως είναι φτιαγμένοι απο γυάλινο ποτήρι χωρίς πάτο. Που να κάτσει η εμπιστοσύνη χωρίς πάτο; Θα φύγει κάτω…

Έτσι θα πρέπει να βάζεις κάθε φορά εμπιστοσύνη, αλλά θα φεύγει κι έτσι κάθε φορα θα απογοητεύεσαι.
Γι’ αυτό, λοιπόν, επειδή πάτος δεν πρόκειται να μπει, παίρνω το ποτήρι, το βάζω σε μια κούτα με όλα τα σχεδόν άχρηστα αντικείμενα και το αφήνω απλά εκεί!
Ίσως κάποτε να το ψάξω πάλι.

Μέχρι τότε όμως, υπάρχουν πολλά όμορφα ποτήρια στην κουζίνα μου, τα οποία χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ, γιατί και πάτο έχουν, και όμορφα σχεδιασμένα είναι!

 

Της Sandra Di Cardi

Πηγή: loveletters.gr

 

Πηγή

(Visited 315 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το