Τα ψηφιακά ναρκωτικά αλώνουν και την Ελλάδα: i-doses

Τα ψηφιακά ναρκωτικά αλώνουν και την Ελλάδα: i-doses

16 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:765
Μοίρασέ το

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΦΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ KAI ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Δεν πρόκειται παρά για ψηφιακά ναρκωτικά που αλλοιώνουν τις εγκεφαλικές συχνότητες με ολέθρια αποτελέσματα.

 

 

 

Δεν θα πρέπει να υπάρξει γονέας που δεν θα διαβάσει αυτό το εξαιρετικά αποκαλυπτικό και τρομακτικό στις διαστάσεις του άρθρο.

Η ανατροφή των παιδιών τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχει μετατραπεί σε μια καθημερινή Οδύσσεια για τους γονείς που ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν σωστά παιδιά, υγιεί ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.

Οι παγίδες κρυφές και φανερές είναι τεράστιες και αυτοί που κρατάνε τις τύχες της ανθρωπότητας στα χέρια τους, στοχεύουν στην καταστροφή των παιδιών.

Η γνωστή ερευνήτρια – συγγραφέας και αρθρογράφος Χρυσούλα Μπουκουβάλα, με το άρθρο της αυτό, επιχειρεί να αφυπνίσει τους γονείς και να τους ενημερώσει για τους τρομακτικούς κινδύνους που υποκρύπτει η… “νέα μόδα” νάρκωσης της ψυχής, του μυαλού και του σώματος στα νέα παιδιά.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr έχουν γραφεί κατόπιν κοπιαστικής έρευνας ή μετάφρασης. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευσή τους από άλλες ιστοσελίδες ακόμα και με ενεργό σύνδεσμο, ή η αποστολή περιεχομένου με email. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου μόνον με αποστολή ενεργού link που οδηγεί απευθείας στο ιστολόγιο aperopia.fr


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Με όσα βιώνουμε στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια, την αδυσώπητη εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, το αίσθημα κενού και ασφυξίας να επικρατεί, την καταστροφή της ελπίδας και την πτώση των ηθικών αξιών, η ψυχική κατάρρευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με πολυπληθή δημοσιεύματα του Τύπου τους τελευταίους μήνες αυξάνονται στη χώρα μας εκθετικά τα περιστατικά κρίσεων πανικού, κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, όχι μόνο στους ενήλικες, αλλά και στους ανήλικες (παιδιά και εφήβους).

Τα παιδιά όταν έχουν κατάθλιψη δεν το ομολογούν στους γονείς τους, επειδή συχνά και οι ίδιοι οι γονείς πάσχουν από κατάθλιψη και επειδή τα παιδιά δεν είναι εις θέσιν να αναγνωρίσουν τι τους συμβαίνει.

Έτσι, κάποιοι πανέξυπνοι επιχειρηματίες έχουν επινοήσει νέους τρόπους προκειμένου να κερδοφορήσουν στην εποχή της ουμπεροποίησης στην οποία οι «συμβατικές» δουλειές έχουν εξαφανιστεί.

Τα νέα προϊόντα λέγονται I-doses (Ι-δόσεις), πωλούνται μέσα από διάφορους ιστότοπους και όταν δεν τα παράγουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους, αλλά απλώς τα μεταπωλούν, δρουν ουσιαστικά σαν βαποράκια, δηλαδή σαν i-dosers.

Τα i-doses είναι ηχητικά κομμάτια που συνθέτονται αποκλειστικά μέσω προγραμμάτων υπολογιστή. Εν συνεχεία ο χρήστης τα «κατεβάζει» από το έξυπνο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του μέσω διαδικτύου. Διαφημίζονται ως οι νέοι εξισορροπιστές της διάθεσης, η νέα πανάκεια «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν».

Δεν πρόκειται παρά για ψηφιακά ναρκωτικά που αλλοιώνουν τις εγκεφαλικές συχνότητες με ολέθρια αποτελέσματα.

Κυρίως ανήλικοι οι χρήστες

Το I-dosing (I-δοσολογία) είναι πλέον παγκόσμια καθημερινή πραγματικότητα για δυτικόστροφους εφήβους, που είτε πάσχουν από κρίσεις πανικού και από άγχος, είτε «ψάχνονται» περισσότερο από τους συνομιλήκους τους, είτε απλά θέλουν να τους μιμηθούν.

Το I-doser διαφημίζει στο μουσικό portal Spotify τις επιδράσεις των κομματιών του ως ίδιες με αυτές της μαριχουάνας, του πεγιότ, του οπίου και της κοκαΐνης, ενθουσιάζοντας το έφηβο και νεανικό κοινό που σπεύδει να τα κατεβάσει, φυσικά πάντα με το αζημίωτο

Εκτός λοιπόν από παγκόσμια μόδα, τα I-doses πλασάρονται ως μέσα καταπολέμησης των κρίσεων πανικού και του άγχους ―από τις οποίες μαστίζονται πλέον και τα Ελληνόπουλα― ένα ναρκωτικό, ένα χάπι με το οποίο χαπακώνονται και «φτιάχνονται» εν αγνοία των γονέων τους.

Αρχικά η ακρόαση είναι δωρεάν, σταδιακά όμως όποιος επιδιώκει μεγαλύτερο «χάσιμο» ή έντονες και τρομαχτικές εμπειρίες, τα μουσικά κομμάτια είναι επί πληρωμή, όπως ακριβώς και με τα συμβατικά ναρκωτικά.

Η τιμή συνήθως είναι φθηνή και κυμαίνεται περίπου στα 5 δολάρια ανά κομμάτι, αλλά φανταστείτε ότι εκατομμύρια χρηστών κατεβάζουν καθημερινά αντίστοιχα κομμάτια, επομένως τα κέρδη που προκύπτουν για τις εταιρείες που τα πωλούν είναι κολοσσιαία.

Όπως ακριβώς οι συμβατικοί ντήλερς προσφέρουν συνήθως τους πρώτους …μπάφους δωρεάν, και εν συνεχεία χοντραίνουν το παιχνίδι σπρώχνοντας με εύσχημο τρόπο καϊνάρια 1, αγγελόσκονη (PCP), κόκα, LSD και τελικά πρέζα που πρέπει ο χρήστης να ακριβοπληρώσει, έτσι και τα… βαποράκια του διαδικτύου προσφέρουν τις πρώτες ακροάσεις δωρεάν προκειμένου να αποκτήσουν πιστούς και εξαρτημένους πελάτες στο διηνεκές.

Mια κολοσσιαία παράλληλη μουσική βιομηχανία

Πρόκειται για μια γιγαντιαία βιομηχανία με τζίρους εκατομμυρίων δολαρίων. Αρκεί να πούμε ότι διαπιστώσαμε κατόπιν τυφλής δειγματοληπτικής έρευνας ότι μια και μόνο εταιρεία (Βinaural Beats Meditation – Good Vibes) διαθέτει 4450 μουσικά κομμάτια στο YouTube και στο i-tunes!

Αν επισκεφθεί κανείς τη σελίδα της στο facebook, καθώς και στις σελίδες άλλων παρόμοιων εταιρειών (π.χ. Ι-doser.net, Power Thoughts Meditation Club, Magnetic Minds κ.ά) θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για πραγματικά music stores (μουσικά καταστήματα) με έδρα ένας―Θεός―ξέρει―που και με προφανώς αδιαφανές φορολογικό καθεστώς.

H συγκεκριμένη εταιρεία Greenred διατείνεται ότι κατεβάζοντας τα κομμάτια της θα αυξηθούν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών σας, δηλ. της ντοπαμίνης, της σεροτονίνης και των ενδορφινών σας…

Τα κομμάτια τους διατίθενται για downloading σε μορφή αρχείων MP3, και είναι χωρισμένα σε ενότητες που αγγίζουν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως:

απόκτηση χρημάτων, αυτοπεποίθησης, σύναψη σχέσεων, απώλεια βάρους, ρύθμιση τσάκρας, βελτιστοποίηση αμυγδαλής, επίτευξη αστρικής προβολής, καταπολέμηση αϋπνιών, καθάρισμα μυαλού, νανούρισμα και αποκοίμισμα ανήσυχων παιδιών, διαλογισμός, ύπνωση, θεραπεία τυμπανισμού κοιλιάς (!), επισκευή «χαλασμένου» DNA, συντονισμός με τις συχνότητες Σούμαν (φυσικές συχνότητες της Γης), επίτευξη υπερσυγκέντρωσης για αποτελεσματική μελέτη, αντιστροφή γήρανσης (!), άνοιγμα Τρίτου Ματιού κλπ.

Η λίστα της σωτηρίας είναι ατελείωτη…

Μικρή ιστορία των αμφιωτικών παλμών

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η επιστημονική μελέτη πίσω από την κότα με το χρυσό αυγό του I-doser χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, και συγκεκριμένα από το 1839!

Οι συχνότητες αυτές ευφευρέθηκαν σχεδόν ακούσια, από τον δρ Heinrich Wilhelm Dove ο οποίος ήταν ένας από τους νεότερους καθηγητές που δίδαξε ποτέ στο πανεπιστήμιο Konigsberg της Γερμανίας. Ο καθηγητής είχε διδακτορικό στη Μετεωρολογία και ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος με τις φυσικές επιστήμες, οι οποίες περιελάμβαναν και ακουστικές μελέτες.

Ο καθηγητής Dove ο οποίος ανακάλυψε πρώτος την ηχητική διακουστική διέγερση του εγκεφάλου μέσω των αμφιωτικών παλμών (binaural beats)

Αυτή η έλξη τον οδήγησε σε πολλούς τύπους επιστημονικών πειραμάτων, που είχαν τελικά ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη της λεγόμενης ηχητικής διακουστικής διέγερσης του εγκεφάλου (binaural audio mind stimulation) μέσω των αμφιωτικών (η λέξη προέρχεται από τις λέξεις αμφι+ώτα)binaural beatsή διακουστικών παλμών, τα αποτελέσματα των οποίων είναι τελικά πολύ επιζήμια για τους νέους, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

 

Πώς λειτουργούν τα Ι-doses;

Οι binaural beats επιβάλλουν την αναγκαστική αλλαγή της κατάστασης του εγκεφάλου μέσω της πρόσληψης σε κάθε αυτί δύο διαφορετικών ήχων που έχουν σχεδόν πανομοιότυπες συχνότητες.

Για παράδειγμα, αν ακούτε έναν ήχο συχνότητας 100 Hz στο δεξί αυτί και έναν ήχο 114 Hz στο αριστερό, η διαφορά θα εκληφθεί ως ένας binaural beat των 14 Hz (114 – 100 = 14).

Αναπαράσταση παραδείγματος δημιουργίας αμφιωτικού παλμού 14 Hz, που διεγείρει κύματα άλφα. © Γραφήματος: «Απεροπία»

Ο εγκέφαλος συνδυάζει τους δύο ήχους και δημιουργεί έναν εντελώς νέο ήχο, παρόμοιο με τους δύο πρωτότυπους που μπήκαν σε κάθε αυτί. Ο συνδυασμός των δύο ήχων παρεισφρύει στα ηλεκτρικά κύματα του εγκεφάλου μέσω στερεοφωνικών ακουστικών, πυροδοτώντας τελικά μία αναγκαστική αλλαγή της εγκεφαλικής κυματικής δραστηριότητας.

Μ’ άλλα λόγια δεν είναι ανάγκη πλέον να τρέχετε σε μαθήματα γιόγκα για να κάνετε διαλογισμό και χαλάρωση. Η τεχνολογία binaural beat αναγκάζει τα εγκεφαλικά σας κύματα να διεγερθούν και να κυμανθούν σε άλλες συχνότητες πέραν της βήτα που θεωρείται αυτή κάτω από την οποία λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας.

Ποιες είναι οι καταστάσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας;

Υπάρχουν πέντε καταστάσεις εγκεφαλικής δραστηριότητας, μετρήσιμες σε μονάδες συχνοτήτων Ηertz (Hz) 2 και είναι οι γάμα (γ), βήτα (β), άλφα (α), θήτα (θ) και δέλτα (δ). Πιο αναλυτικά:

  • Δραστηριότητα γάμμα
    Η συχνότητα γάμμα είναι η υψηλότερη κυματική εγκεφαλική δραστηριότητα. Τα κύματά της ταλαντεύονται ανάμεσα στα 30 70 Hz. Η δραστηριότητα γάμμα υποδεικνύει μια ξαφνική άνοδο της προσωπικής διορατικότητας και της επεξεργασίας πληροφοριών, σχετίζεται με την αίσθηση της «ευλογίας» των μοναχών καθώς και με τη συγκέντρωση.
  • Δραστηριότητα βήτα
    Η συχνότητα βήτα ταλαντεύεται μεταξύ 12,5 και 30 Hz. Είναι η κατάσταση της κανονικής μέχρι την αυξημένη εγρήγορση, η κατάσταση στην οποία δημιουργείται η λογική και η κριτική σκέψη και στην οποία λειτουργούμε συνήθως στην καθημερινότητά μας. Όταν σε ένα άτομο λειτουργούν σωστά τα βήτα εγκεφαλικά κύματα, αυξάνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο η συνείδητότητά του.
  • Δραστηριότητα άλφα
    Η συχνότητα άλφα ταλαντεύεται μεταξύ 8 και 14 Ηz και συνίσταται σε μια κατάσταση «φωτεινής χαλάρωσης», παρόμοια με αυτήν που εμφανίζεται σε μια, ας πούμε, διαλογιστική κατάσταση. Είναι η ιδανική κατάσταση του νου για να ακούσει κανείς θετικά μουσικά και εκπαιδευτικά ηχητικά κλιπ, καθώς θεωρείται η καλύτερη για να μάθει κανείς νέα πράγματα. Αντιπροσωπεύει το σύνδεσμο μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού κόσμου ―ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό.
  • Δραστηριότητα θήτα
    Κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7,9 Ηz και συμβαίνει κατά τη διάρκεια βαθέως διαλογισμού. Είναι η κατάσταση του εγκεφάλου που λαμβάνει χώρα ο ύπνος REM (όνειρα), της ύπνωσης, των διαυγών ονείρων, η συνειδητή μας κατάσταση μόλις πριν από τον ύπνο και αμέσως μετά το ξύπνημα.
  • Δραστηριότητα δέλτα
    Κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 3.9 Ηz. Όταν ο εγκέφαλός μας βρίσκεται σε κατάσταση δέλτα βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο, και για να το πούμε πιο εκλαϊκευμένα, ο εγκέφαλος λειτουργεί στο πεδίο όπου βρίσκεται το υποσυνείδητό μας. Είναι πολύ σπάνιο να παραμείνει κάποιος ξύπνιος, όταν χρησιμοποιεί κύματα δέλτα. Γι’ αυτό και τα κύματα δέλτα χρησιμοποιούνται συνήθως από έμπειρους διαλογιστές και όχι από αρχάριους.

Για να επιτύχει λοιπόν ο χρήστης κάποια από τις παραπάνω εγκεφαλικές δραστηριότητες μπορεί να «κατεβάσει» το σχετικό ηχητικό κομμάτι, που διαφημίζεται ως προσομοίωση (simulation) γνωστών ναρκωτικών ουσιών.

Ανησυχίες σχετικά με τα I-doses

Ο λόγος για τον οποίο κυρίως οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν είναι το γεγονός ότι τα I-doses είναι ψηφιακά ναρκωτικά.

Και αυτό διότι προκαλούν την ίδια διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων απελευθερώνοντας ενδορφίνες, όπως ακριβώς προκαλούν τα αντίστοιχα συμβατικά ναρκωτικά τα οποία όμως είναι παράνομα, ενώ αυτά θεωρούνται νόμιμα (όπως άλλωστε η τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια κλπ).

Στην Ελλάδα έχουν ήδη καταγγελθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από απελπισμένους γονείς κρούσματα χρήσης σε παιδιά και εφήβους. Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν να διαχειριστούν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση και ζητούν βοήθεια πανικόβλητοι.

Έφηβος κάτω από τη «χαλαρωτική» επίδραση binaural beats, αποκομμένος εντελώς από το εξωτερικό περιβάλλον

Συγκεκριμένα, μητέρα ανέφερε ταραγμένη ότι ο γιος της αφού σερφάριζε επί ώρες στο ίντερνετ, κατέβασε κάποια αρχεία και άκουγε τελικά με στερεοφωνικά ακουστικά μια περίεργη μουσική και έπειτα «τρελαινόταν», βρισκόταν σε υπερένταση και δε μπορούσε να ελέγξει τις αντιδράσεις του.

Eίναι πολύ πιθανόν λοιπόν να είχε «πάρει» το «ναρκωτικό» Energizer του I-doser.net που όπως διαφημίζεται: σε κρατάει όλη τη νύχτα άυπνο μέχρι να ξημερώσει

Ένας άλλος ισχυρός λόγος για να ανησυχεί κανείς, είναι το γεγονός ότι αυτός ο τύπος δυνητικά επικίνδυνης διέγερσης μπορεί να αποβεί πολύ επιβλαβής για άτομα με σοβαρές ψυχικές νόσους και καρδιακά προβλήματα (που στην περίπτωση των παιδιών, μπορεί να μην έχουν ακόμα διαγνωσθεί).

Για παράδειγμα, οι επιληπτικοί συνιστάται να μην υπερδιεγείρουν ποτέ τον εγκέφαλό τους με τη χρήση binaural beats. Εάν τέτοιοι ήχοι χρησιμοποιηθούν αυθαίρετα από επιληπτικά παιδιά, μπορεί να ακολουθήσει αμέσως μετά μια πιθανώς θανατηφόρα περίοδος επιληπτικών κρίσεων.

Επίσης αν παιδιά με καρδιακά προβλήματα κάνουν I-dosing, οι ακανόνιστοι καρδιακοί ρυθμοί που θα έχουν, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή τους.

Τέλος, οι σχιζοφρενείς απαγορεύεται να συμμετέχουν σε εγκεφαλική διέγερση με τη χρήση μεθόδων I-dosers, πόσο μάλλον σχιζοφρενή παιδιά που το κάνουν εν αγνοία των γονέων τους ή με αδιάγνωστη ακόμα τη νόσο…

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και για να είναι νομικά καλυμμένοι, οι ιστότοποι αναγράφουν καθαρά στα πολύ ψιλά γράμματα των Όρων Χρήσης τους (Disclaimer) ότι η ακρόαση μουσικών συνθέσεων που πωλούνται στον ιστότοπό τους μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων και ότι όσοι πάσχουν από επιληψία και καρδιακά προβλήματα να συμβουλευτούν προηγουμένως το γιατρό τους!

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων χρήσης των I-doses με τις συμβατικές ναρκωτικές ουσίες εγείρει ανησυχίες

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία των γονέων για τα παιδιά τους παγκοσμίως, σχετικά με το που μπορεί να τα οδηγήουν τα i-doses, δηλαδή σε κατάσταση αντίστοιχη με αυτή της λήψης συμβατικών ναρκωτικών.

Οι γονείς ανησυχούν κυρίως για το γεγονός ότι μέσω των binaural beats τα παιδιά τους αφενός μεν εξοικειώνονται και αποκτούν περιέργεια για πιο επικίνδυνα, «υπαρκτά» ναρκωτικά, η οποία μπορεί να τα οδηγήσει στο να τα αναζητήσουν εκ του σύνεγγυς, και αφετέρου δε, αποκόπτονται παντελώς από το περιβάλλον και τα προβλήματα της πραγματικότητας.

Άλλη διαφήμιση του ίδιου ιστότοπου πάλι στο μουσικό portal Spotify που αυτή τη φορά προσομοιώνει τις επιδράσεις κάποιας συλλογής από τα κομμάτια του με τις επιδράσεις χαπιών όπως τα Valium, Xanax κλπ

Δυστυχώς, οι χρήσεις I-doses μπορούν να καταστρατηγηθούν από εκείνους που είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό. Μπορεί να κάνουν καλό σε όσους δεν μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα, καθότι χρησιμοποιούνται τακτικά από άτομα που έχουν αϋπνίες (κυρίως γυναίκες δηλαδή) ή σε φοιτητές που έχουν δυσκολίες να συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όταν πρόκειται για ανηλίκους που «παίρνουν τη δόση τους» εν αγνοία των γονέων τους.

Η «Απεροπία» είναι αντίθετη με οποιαδήποτε μέθοδο δεν είναι φυσική. Πρώτα εξαντλούμε τις επιδράσεις του ακούσματος των φυσικών ήχων, ιδιαίτερα της θάλασσας (άνεμος, φλοίσβος, κυματωγή κλπ), αλλά και του βουνού (θρόϊσμα δέντρων, ποτάμιοι ήχοι, καταρράκτες, ήχοι ζώων, πουλιών και εντόμων του δάσους κλπ) και αν δεν έχουμε βοηθηθεί, προσπαθούμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Συζητάμε τα προβλήματά μας με τα παιδιά μας, ακούμε προσεκτικά τα δικά τους, τα ωθούμε σε φυσικές δραστηριότητες, ακούμε οι ίδιοι binaural beats για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, τους εξηγούμε, και τέλος ελέγχουμε τους ιστότοπους που επισκέπτονται.

Η σκοτεινή πλευρά του I-doser

Το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο νεαρών ανηλίκων που έχουν βιντεοσκοπήσει τους εαυτούς τους υπό την επίδραση του I-doser. Βλέπουμε παιδιά ξαπλωμένα είτε στο κρεβάτι τους, είτε στο πάτωμα, να φορούν μεγάλα στερεοφωνικά ακουστικά-κάσκες στ’ αυτιά τους, να έχουν τα μάτια τους καλυμμένα με ένα μπλουζάκι, και να βρίσκονται κλεισμένα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αποκομμένα εντελώς από το περιβάλλον, βιώνοντας μια απόλυτα εικονική πραγματικότητα (virtual reality).

Moρφίνη, dxm, ταυρίνη, όπιο, μελατονίνη, θοραζίνη, και extasy δεν είναι παρά μερικές από τις χιλιάδες προσομοιώσεις πασίγνωστων ουσιών που πωλούνται στον μεγαλύτερο ιστότοπο binaural beats, idoser.net

To διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο του I-dosing έχει εκμεταλλευτεί την ψυχολογική τάση των εφήβων και των παιδιών να είναι περίεργα και ακριβώς όπως οι φίλοι τους, να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι η σημερινή (δυτική) κοινωνία αναμένει να κάνουν: να είναι ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ, εξυπηρετώντας τέλεια δηλαδή τα σχέδια των απανταχού καπιταλιστών και των εμπνευστών της Ατζέντας 2030.

Μετά την κατάργηση των έντυπων εγκυκλοπαιδειών, στα γυμνάσια και στα λύκεια παγκοσμίως, οι έφηβοι έχουν εκτεθεί υποχρεωτικά στο διαδίκτυο για υποτιθέμενους μαθησιακούς σκοπούς ―πλην ελαχίστων εξαιρέσεων των καλύτερων σχολείων του κόσμου που απαγορεύουν εντελώς τη χρήση κινητών και διαδικτύου εντός του σχολείου, ενώ δεν τα συστήνουν ούτε στο σπίτι, λέτε αυτά να μην ξέρουν;).

Έτσι, τα παιδιά ψάχνοντας στοιχεία για τις εργασίες τους στο διαδίκτυο ―το οποίο άνομοι κύκλοι τους έχουν επιβάλει― μοιραία βρίσκονται εκτεθειμένα σε ιστότοπους όπως το Facebook, το YouTube και σε ιστότοπους I-dosing που έχουν πλέον παγκόσμια εξάπλωση.

Για ακόμα μια φορά οι γονείς είναι εκείνοι που θα τα καθοδηγήσουν μέσα στο λαβύρινθο του διαδικτύου. Αν φυσικά είναι οι ίδιοι εις θέσιν…

Η γνώση είναι το πρώτο βήμα

Δεδομένου ότι οι επιδράσεις του Ι-dosing στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι εθιστικές και επικίνδυνες, οι γονείς, οι έφηβοι, καθώς και τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να είναι ενήμεροι γι’ αυτές.

Η γνώση είναι δύναμη, διαπίστωση που στην Ελλάδα των μνημονίων καθίσταται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Όσοι λοιπόν είστε γονείς ανηλίκων, ακόμα κι αν υποφέρετε οι ίδιοι από κατάθλιψη, προσπαθείστε να ακούσετε το παιδί σας και να το οδηγήσετε τελικά μακριά από την επικίνδυνη επίδραση του I-dosing, που δεν είναι παρά ακόμα ένα ναρκωτικό, ακόμα ένα μέσο προς τον διανθρωπισμό και την κοινωνική απάθεια που διατηρεί αλώβητα τα τυραννικά καθεστώτα.

 

ΠΗΓΕΣ:
idoser
Binaural Beats Meditation (Good Vibes)
Magnetic Minds

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Καϊνάρι: εκτός από το πασίγνωστο και παραδοσιακό τονωτικό ρόφημα της Μυτιλήνης, η λέξη υποδηλώνει στην αργκό το εξαιρετικής ποιότητας και γλυκύτητας χασίς
  2. Ηertz: μονάδα μέτρησης των συχνοτήτων. 1 Hz υποδηλώνει 1 κύκλο ανά δευτερόλεπτο. Συνήθως αναφερόμαστε σε πολλαπλάσιά του όπως τα: kilohertz (103 Hz, kHz), megahertz (106 Hz, MHz), gigahertz (109 Hz, GHz), και terahertz (1012 Hz, THz)

 

Πηγήhttps://aperopia.fr/08-2017/i-doses-ta-psifiaka-narkotika-alonoun-ke-tin-ellada/

Προβολές : 765


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα