Τελειώνει και την εστίαση ο ψυχασθενής...

Τελειώνει και την εστίαση ο ψυχασθενής...

29 Δεκεμβρίου, 2021 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:824
Μοίρασέ το

 

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης: «Περιμέναμε τις γιορτές για να πληρωθούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ»

Αγωνία για 100.000 επιχειρηματίες που βλέπουν την κυβέρνηση να τους στοχοποιεί και να τους οδηγεί στην εξαθλίωση

 

Κύριοι εστιάτορες, ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ

 

Σας τα λέγαμε και σας τα γράφαμε μήνες τώρα, αλλά στη συντριπτική σας πλειοηφία, (όντας ψηφοφόροι του χαλδαιομπά$#αρδου ο&ριού), μας γράφατε κανονικά.

Φανταστήκατε αφελείς, πως θα σας αφήσει έξω από τον χορό το πολιτικό “κάθαρμα”, και το παίζατε … “ανετοι κι ωραίοι”…

Τώρα θα πεινάσετε, θα χάσετε τα καταστήματά σας, θα βρεθείτε χιλιάδες στους δρόμους της ανεργίας.

Θέλατε να κάνετε τους φεισκοντρολάδες, ποιός είναι μπολιασμένος και ποιός όχι…

Δεν ακούγατε κανέναν…

… ελάχιστοι αντιδράσατε και δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπό σας…

… ελάχιστοι είχατε τα κότσια να βάλετε αυτή τη ταμπέλα έξω από τα μαγαζιά σας…

Να θυμηθούμε από τις δεκάδες αναρτησεις των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, μόνον δυο, για να καταλάβετε πως παίζει σε βάρος σας και σε βάρος όλου του ελληνικού λαού, ο ψυχασθενής αδελφογιός;;;

Η πρώτη, είναι αυτή:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΡΩΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ… Διότι η εστίαση είναι:

 

Κι αυτή, η δεύτερη…

Κύριοι εστιάτορες, ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ

Τώρα, αρχίστε να μιξοκλαίτε, γι αυτά που δυστυχώς δεν ακούσατε…

Έπρεπε όλοι να έχετε ανοιχτά τα μαγαζιά σας και να μην υποταχθείτε…αλλά ακόμα και τώρα, το μόνο που σας απασχολει είναι τα επιδόματα και οι απαλλαγές…

Η κοινωνία που καταστρέφεται, σας είναι αδιάφοροι… καλομάθατε να κάθεστε και να παίρνετε επιδόματα από την ανελέητη φορολογία των υπολοίπων ελλήνων…

Και τώρα η απόγνωση σας κτυπάει την πόρτα, με τις απαγορεύσεις του πολιτικού καθάρματος…

ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

Ξεχάσατε και τις “ρουφιανιές” των ημέτερων μεταξύ σας… (σχετικές φωτό στο τέλος της ανάρτησης)…

Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Υπάρχει ακόμα ο δρόμος της αντίστασης… όσο και εφόσον θέλετε να αντισταθείτε αποτελεσματικά.

 

Άμεσα και ενισχυμένα μέτρα στήριξης ώστε να μπορέσει ο κλάδος της εστίασης να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αναμένεται να επιφέρουν τα νέα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί αλλά και αυτά που θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση, που φαίνεται να έχει βάλει στόχο να “εξοντώσει” τον κλάδο, ζητούν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Το κλίμα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους, είναι βαρύ καθώς όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, άπαντες ανάμεναν την περίοδο των εορτών για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τουλάχιστον τους νέους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

«Εμείς φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή για μέτρα στήριξης. Να δοθεί το δικαίωμα στον κάθε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο να αναφέρει σε μία συγκεκριμένη πλατφόρμα, ότι το κατάστημά του θα παραμείνει κλειστό με κρατική εντολή και παράλληλα οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους με την επαναφορά του μέτρου της αναστολής εργασίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπίδης στο GRTimes.

Προσθέτει δε, ότι «η ζημιά που θα επιφέρουν τα νέα μέτρα, θα είναι μεγάλη». «Από τις 6 Νοεμβρίου όταν και ανακοινώθηκαν τα πρώτα – πρώτα μέτρα για τα τεστ στην εστίαση αρχίσαμε να έχουμε μείωση του τζίρου. Είπαμε μέσα στις γιορτές, να μπορέσουμε να μαζέψουμε κάποια έσοδα για να ανταπεξέλθουμε. Πράγματι τα Χριστούγεννα είχαμε πολλές προκρατήσεις οι οποίες όμως μετατράπηκαν σε ακυρώσεις, όταν υπήρξε η φήμη για τεστ ακόμη και των εμβολιασμένων. Εκεί λοιπόν που θα είχαμε ένα συμπλήρωμα του τζίρου της τάξεως του 70% σε σχέση με το 2019, φτάσαμε να έχουμε το μισό από τις ακυρώσεις» τόνισε.

Συμπληρώνοντας ότι «άπαντες, δηλαδή 100.000 επιχειρηματίες της εστίασης και 350.000 εργαζόμενοι σε αυτή περίμεναν πως και πως αυτά τα χρήματα μέσα στις γιορτές προκειμένου να καταφέρουν να πληρώσουν τους νέους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τώρα, μετά από αυτές τις εξελίξεις, με όσους έχω μιλήσει, σκοπεύουν να βάλουν λουκέτο στις 30 του μηνός, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουν φόρο επιτηδεύματος και φορτωθούν έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη τους».

 

Μηδενικές οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά

 

Πάντως το κακό για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο ξεκίνησε εδώ και ημέρες με τις φήμες που σήμερα έγιναν πραγματικότητα για εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. «Ασφαλώς και αυτό που έγινε σήμερα με τα κρούσματα δεν το περιμέναμε σε αυτή την έκταση, όμως η αλήθεια είναι ότι οι κρατήσεις ενόψει της Πρωτοχρονιάς ήταν μηδενικές. Ο κόσμος επηρεάστηκε πολύ και αυτό το διαπιστώσαμε εξίσου γρήγορα» κατέληξε.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ

 

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ζητά συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του χώρου της εστίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Δυσανάλογο το τίμημα της πανδημικής κρίσης στην εστίαση

Οι νέοι περιορισμοί στην εστίαση χωρίς μέτρα στήριξης ισοδυναμούν με καταστροφή του κλάδου”, αυτό τονίζουμε σε επιστολή μας σήμερα προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων κ. Κων/νο Χατζηδάκη.

Η εστίαση αποτελεί για μια ακόμη φορά τον κλάδο εκείνο που πληρώνει δυσανάλογο τίμημα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης. Οι νέοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από τις αρχές του νέου έτους (ίσως και από αύριο, μετά τις σημερινές δηλώσεις στην ΕΡΤ του Υπουργού Υγείας), έρχονται να προστεθούν στους υφιστάμενους, θέτοντας πλέον τον κλάδο σε καθεστώς lockdown χωρίς υποστηρικτικά μέτρα.

Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας η πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης σημείωσε απώλεια τζίρου άνω του 50%. Παράλληλα, διπλασιάστηκαν τόσο οι επιχειρήσεις με μηδενική ρευστότητα (1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα), όσο και εκείνες με ληξιπρόθεσμες οφειλές (περισσότερες από 4 στις 10 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία). Την ίδια ώρα ο κλάδος παρά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει έχει διατηρήσει τις τιμές του σταθερές απορροφώντας τις μεγάλες ανατιμήσεις, ώστε να διατηρήσει το πελατολόγιο του. Η κυβερνητική προσδοκία πως οι επιχειρήσεις εστίασης μπορούν να λειτουργούν επί μακρόν με ζημιές, «εισπράττοντας» αποκλειστικά και μόνο υποχρεώσεις που συσσωρεύονται για το μέλλον, χωρίς αυτό να θεωρείται ότι οδηγεί νομοτελειακά σε καταστροφή του κλάδου, δηλαδή, σε μαζικά λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, είναι μάταιη και για τους επιχειρηματίες του κλάδου εξοργιστική. Είναι αντιληπτό ότι «τέσσερις καλοί μήνες» δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες 20 μηνών.

Απαιτούνται άμεσα να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για την διάσωση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης ώστε η νέα χρόνια να μην ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να στοχεύουν:
στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων είναι αναγκαία η επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής ενοικίου καθώς και η παροχή χρηματοδοτήσεων ανάλογων με εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
στην αποτροπή απώλειας θέσεων εργασίας είναι αναγκαία η επαναφορά της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας θα πρέπει να επανέλθουν για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και την αποτροπή απώλειας θέσεων εργασίας.
στο μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης υποχρεώσεων είναι αναγκαία τουλάχιστον η μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του πληθωρισμού, με τις ανατιμήσεις πρώτων υλών αλλά και της εξοργιστικής εκτίναξης των τιμολογίων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ στο 6%, ώστε να μην μετακυλιστεί το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων στον καταναλωτή.
Η Εστίαση είναι βέβαιο ότι δεν επαιτεί, διεκδικεί και απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης της.

Οι επιπτώσεις από την ενεργοποίηση των περιοριστικών μέτρων πριν την πρωτοχρονιά, την στιγμή που οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε προμήθειες και οι όποιες κρατήσεις αλλά και οι διάθεση των πελατών να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου στα καταστήματα του κλάδου με το ωράριο λειτουργίας τους, μέχρι τις 24.00 θα είναι καταστροφικό!

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 824


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα