Το είδαμε και αυτό σε... “μπατριωτικό” ιστολόγιο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΡΕ, που θέλετε να λέγεστε και... “ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”!!

Το είδαμε και αυτό σε... “μπατριωτικό” ιστολόγιο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΡΕ, που θέλετε να λέγεστε και... “ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”!!

8 Νοεμβρίου, 2021 28 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,653
Μοίρασέ το

 

Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Μπουρλά, έπεσα στην παρακάτω ανάρτηση…”πατριωτικού ιστολογίου”, και μόνο που δεν μου ήρθε … κόλπος…

Βρε πως πέφτουν οι μάσκες όλων…

Ρε πούστη μου, θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο…

“Παραμεγάλωσα” και δεν βλέπουν καλά τα μάτια μου…

Η πρεσβυωπία, που την κουβαλάω από τα σαράντα μου μου ανέβηκε… η πίεση μου ανέβηκε και δεν βλέπω καλά ή τελικά τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει και το… εγκεφαλικό μόλις βγήκε και μου … χαμογελάει;

Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Μπουρλά, έπεσα στην παρακάτω ανάρτηση…”πατριωτικού ιστολογίου”, και μόνο που δεν μου ήρθε … κόλπος…

Βρε πως πέφτουν οι μάσκες όλων…

Και επειδή μου τέλειωσαν τα χάπια της πίεσης και πρέπει να πάω στο φαρμακείο ν’ αγοράσω μερικές κούτες, διαβάστε εσείς την είδηση, αφού πάρετε τα κι εσείς τα χάπια της πίεσης μην μου πάθετε τίποτα και όταν γυρίσω θ’ αναρτήσω τα σχόλιά σας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. “συνάδελφε, μην το κατεβάσεις, γιατί το έχω σκανάρει…

Και που ‘σαι… σβήσε αυτό το … “αυτόχθονες έλληνες”, γιατί με τέτοιες αναρτήσεις… δεν κολλάει…

Μήπως δεν είσαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο;;;

 

 

ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

ΟΙ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν  μισούν  κανένα  λαό  του  κόσμου,  με τον  όρο  βέβαια  της  αμοιβαιότητας.  Δεν  μισούν  ούτε  τον  εβραϊκό  λαό.  Ποτέ  δεν  υπήρξαν,  ούτε  θα  γίνουν  αντιεβραίοι  ή αντισημίτες.  Επίσης  δεν  είναι  αντισιωνιστές  με  την  στενή  έννοια του όρου.

Γι  αυτό  εκτιμούν  και  σέβονται  τον  Έλληνα  πολίτη  ιουδαϊκού  θρησκεύματος  Αλβέρτο  Μπουρλά,  που  κατόρθωσε  να  γίνει  ο  CEO  και  να  διευθύνει  αποτελεσματικά  και  κερδοφόρα  μια  τεράστια  αμερικανική  φαρμακευτική  εταιρεία,  προφανώς  λόγω  των  ικανοτήτων  του.  Για  να  μπορεί  να  διευθύνει  μία  τέτοια  επιχείρηση  ο  Μπουρλάς,  (το  ακαθάριστο  προϊόν  της  οποίας  είναι  περίπου ίσο  του  ελληνικού ΑΕΠ  –  η  οικονομία της Ελλάδας είναι η 51η μεγαλύτερη στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν  (ΑΕΠ) 187.456  δις ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2019.  Το  σύνολο  του  ενεργητικού  κεφαλαίου  της  εταιρείας  Pfizer  ήταν  στις  31.12.2019  περίπου  168  δις  δολάρια),  σημαίνει  ότι  διαθέτει  σπουδαίες διαχειριστικές  ικανότητες.  Τέτοιους  και  μόνο  τέτοιους  ανθρώπους  χρειαζόμαστε  σήμερα  στην  Ελλάδα.

 

Οι  «Αυτόχθονες  Έλληνες»  προτείνουν  στους  ιθύνοντες  του  κυβερνώντος  κόμματος  της  Ν.Δ.:    Οι  ιμιτασιόν  εβραίοι  που  κυβέρνησαν  και  κυβερνούν  το  ελληνικό  κράτος  αποδείχτηκαν  διαχειριστικά  ανίκανοι.  Όλοι  τους  είναι  αδούλευτα  και  ανίκανα  τέκνα  μιας  απαράδεκτης  μαφιόζικης  οικογενειοκρατίας.  Καλό είναι  να δοκιμάσουμε  πλέον έναν  αυθεντικό  εβραίο  και  συνειδητοποιημένο  ΕΛΛΗΝΑ  σαν πρωθυπουργό.  Αφαιρέστε  κύριοι  την  εξουσία  από  τον  ανίκανο  Κυριάκο  Μητσοτάκη  και  καλέστε και  αναθέστε  της  πρωθυπουργία  της  χώρας  στον  Έλληνα  πολίτη  Αλβέρτο  Μπουρλά.

ΟΛΕΣ  οι  ευρωπαϊκές  χώρες,  ΟΛΕΣ,  δοκίμασαν  και  από  ένα  εβραίο  πρωθυπουργό.  Ποια  να  πρωτοαναφέρουμε.  Ορισμένες  μάλιστα  και  από  δύο, τρεις  και παραπάνω  γνήσιους  ιουδαίους.  Ο φανατικός σιωνιστής Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραψε:  «όπου  υπάρχουν τρεις Εβραίοι, γίνονται οι δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».  Καιρός  να  δοκιμάσει  και η  Ελλάδα  ένα  εβραίο  πρωθυπουργό  με ένα  δικό  της  επιτυχημένο,  αυτοδημιούργητο  άνθρωπο.  Δεν  θέλουμε  πλέον  για  πρωθυπουργούς  και  υπουργούς  ψεύτικους  μισοεβραίους,  που  μας  έχουν  ρημάξει  την  ζωή  και  φοβούνται  να  πουν  ότι είναι  Έλληνες και  Εβραίοι  ταυτόχρονα  και  τρέμουν σαν  ψάρια  μπροστά  σε  ένα  αυθεντικό  εβραίο.

 (Ο Άλμπερτ Μπουρλά τέταρτος όρθιος από αριστερά)

 

Ο  ΑΛΒΕΡΤΟΣ  ΜΠΟΥΡΛΑΣ

Ο Αλβέρτος Μπουρλάς γεννήθηκε πριν από  61 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.   Παιδί μιας παλιάς Εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης  ο  Αλμπέρτος  Μπουρλάς  πήγε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο της  Θεσσαλονίκης.  Ποτοποιός ο πατέρας του, ο οποίος διατηρούσε μαγαζί στα Λαδάδικα στη γωνία Βίκτωρος Ουγκώ και Βεροίας.  Στην κατοχή  η μητέρα του διασώθηκε από τους ναζί, από οικογένεια Ελλήνων  Ναουσαίων.  Τέλη δεκαετίας του 1960 αρχές δεκαετίας του 1970 ο «Άκης» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, βρέθηκε στα λυκόπουλα. Στο τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τα μικρότερα – ηλικίας μαθητών δημοτικού σχολείου – παιδιά. Αρχηγός του στην Αγέλη Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου, ο Παναγιώτης Κουκουβίτης, γιός επαγγελματία στα Λαδάδικα πολύ κοντά στο μαγαζί της οικογένειας του Άκη. «Με έστελνε ο πατέρας μου να αγοράζω ούζο από το μαγαζί του πατέρα του Άκη, το ΙΝΤΟ» θυμάται ο κ. Κουκοβίτης για το μικρό του λυκόπουλο.

Στην έκτη δημοτικού ο «Άκης» της παρέας των Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «ανέβηκε» στους Προσκόπους.  «Δεν τον έχασα», λέει ο κ. Κουκοβίτης. «Τον έβλεπα στη γειτονιά, στο μαγαζί, ευγενικός και χαμογελαστός πάντα… Καλό παιδί. Περήφανος, που υπήρξε παιδί μου στους Προσκόπους» λέει δείχνοντας δύο φωτογραφίες με την Αγέλη του εκείνο το 1971 αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο «κίτρινος» οπαδικά, φίλος του Άρη,  σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει πει πως ονειρευόταν μια ακαδημαϊκή καριέρα και από την άλλη δεν ήθελε με τίποτα να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, γιατί για εκείνον εξακολουθεί να είναι το κέντρο του κόσμου. Ο Άκης, για τους φίλους του, έχει σπίτι στη Χαλκιδική, ενώ στη Θεσσαλονίκη ζει η αδελφή του, τα πεθερικά του και φυσικά οι παιδικοί του φίλοι.

Σπούδασε κτηνιατρική στο ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1986. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου καθηγητή Παύλου Τσακάλωφ, και στη συνέχεια, το 1993, άρχισε να εργάζεται στην Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα.  Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της διοικητικής πυραμίδας της Pfizer για να γίνει διευθύνων σύμβουλος.

Το  1996 βρέθηκε στις Βρυξέλλες ξεκινώντας μια διεθνή καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάστηκε και στις πέντε ηπείρους, ενώ έζησε σε 8 διαφορετικές πόλεις, 5 διαφορετικών χωρών. Το 2001 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ. Το 2006 επανήλθε στην Ευρώπη και ανέλαβε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρείας με έδρα το Παρίσι, ενώ αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος για την Ασία, την Αφρική και τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το 2010 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής του Τμήματος «καθιερωμένων προϊόντων». Το 2014 ανέλαβε πρόεδρος του Τμήματος Ογκολογικών προϊόντων και Εμβολίων και δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος των καινοτόμων προϊόντων της Pfizer. Το 2018 ορίστηκε Chief Operating Officer και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Κατά τη θητεία του στη θέση αυτή ηγήθηκε των εμπορικών, στρατηγικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυτών που αφορούν στο τμήμα της εταιρείας για τα προϊόντα με παγκόσμια κάλυψη. Παράλληλα, διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προτεραιότητας Χαρτοφυλακίου Έρευνας, της αρχαιότερης εκτελεστικής επιτροπής, η οποία κατανέμει πόρους στα ερευνητικά εγχειρήματα της Pfizer, ετησίως.

Εδώ και χρόνια ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας. Ωστόσο, έχει κρατήσει τους δεσμούς του με την Ελλάδα και κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος, περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές του στη Χαλκιδική, όπου έχει και σπίτι.
Ο Μπουρλάς ανήκει στην εβραϊκή υποομάδα των Σεφαρδιτών, η οποία προσδιορίζεται σε αντιδιαστολή με τους Ασκεναζίτες, τους Μιζραχίτες και τους  Ρωμανιώτες  Εβραίους. Ουσιαστικά έτσι ονομάζονται οι Εβραίοι που κατάγονται από την Ιβηρική Χερσόνησο. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ευημερούσαν επί αιώνες, γι’ αυτό, άλλωστε, η πόλη αποκλήθηκε  «Μητέρα του Ισραήλ».

Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, και άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 με την ίδρυση της Pfizer Hellas Α.Ε.  Έκτοτε η Pfizer έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας (137 εκατ. € – στοιχεία 2017) και του εργατικού δυναμικού (300 εργαζόμενοι – στοιχεία 2017) στην Ελλάδα. Έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία και στην έρευνα προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, και έχει συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία μέσω νέων συνεργασιών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών. Η Pfizer διαθέτει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, φαρμάκων και εμβολίων με στόχευση στην ευεξία και την πρόληψη.

 

ΕΞΥΠΝΟΣ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΓΚΑΙΡΗ  ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ.  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.  

ΟΧΙ  ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ”,  ΓΙΟΥΣ  ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

Ο Aλμπερτ Μπουρλά εξαργύρωσε το 60% των μετοχών του μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Εβγαλε 5,6 εκατ. σε μια μέρα ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer -Πούλησε πακέτο μετοχών

Οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, φέρεται να εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του τη Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90%.
Ο επικεφαλής της Pfizer, με βάση το ρεπορτάζ, πούλησε 132,508 μετοχές, με μια μέση τιμή στα 41.94 δολάρια ανά μετοχή, ή αλλιώς, για 5,6 εκατομμύρια δολάρια.
Αναφέρεται επίσης πως μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η εταιρεία ανέβασε τη μετοχή της κατά 15% τη Δευτέρα 09.11.2020, παρόλο που το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41.99 δολάδια ανά μετοχή.
Αυτό σημαίνει πως οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
Ο κύριος Μπουρλάς δεν απάντησε στο αίτημα του ομίλου να κάνει κάποιο σχόλιο για την πώληση των μετοχών του.
Τη Δευτέρα, η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 βρέθηκε να είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.
Σημειώνεται πως ο κ. Μπουρλάς εξακολουθεί να έχει 81,812 μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.

 

Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του;

 

Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων.

 

Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του; Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων. Πηγή: Protagon.gr

Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του; Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων. Πηγή: Protagon.gr

Ο  Μπουρλάς  και  ο  τούρκος Σαχίν, δυο καλοί φίλοι και το εμβόλιό τους.

Μπουρλά-Σαχίν, δυο καλοί φίλοι και το εμβόλιό τους Πηγή: Protagon.gr

 

 

Ο  ΠΕΘΕΡΟΣ  ΙΣΑΑΚ  ΑΛΧΑΝΑΤΗΣ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΓΑΜΠΡΟ  ΤΟΥ  ΑΚΗ.

Ο πεθερός του  του  Αλβέρτου  Μπουρλά, ο Τζακ Αλχανάτης, μιλά μαζί του τακτικά στο τηλέφωνο και του κάνει πλάκες, όπως και στην κόρη του, τη σύζυγο του Μπουρλά.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1, ο πεθερός του, Tζακ Αλχανάτης, μίλησε για την αγάπη που έχει ο Μπουρλάς για την Ελλάδα.

«Με την κόρη μου μιλάμε πιο τακτικά και της λέω “πες στον άντρα σου να μου στείλει μια σακούλα εμβόλια για την παρέα μου, όλοι αυτό περιμένουμε”» τονίζει ο Tζακ Αλχανάτης.
Και ο πεθερός εξηγεί: «Εμείς είμαστε μεγάλης ηλικίας, περιμένουμε το εμβόλιο από τον Άκη, πώς να γλιτώσει από εμάς;» Και συμπληρώνει ότι είναι περήφανος για τον γαμπρό του.

Φίλοι και συμφοιτητές του Μπουρλά, που τον γνώρισαν στα πρώτα του δύσκολα βήματα, μιλούν για τον δικό τους  «Άκη», όπως τον φωνάζουν.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη του αγάπη» λένε όσοι τον γνωρίζουν και κάθε καλοκαίρι ο Αλβέρτος Μπουρλάς  την επισκέπτεται για να ξεκουραστεί κοντά στους δικούς του ανθρώπους, ενώ βρίσκεται ανελλιπώς τα Σαββατοκύριακα και στο σπίτι του στη Χαλκιδική, όπου κάνει τα μπάνια του.

«Όλοι ελπίζουμε ότι θα κάνουμε μπάνια το καλοκαίρι με το εμβόλιο από τον Άκη» λέει ο πεθερός του!

 

«Είναι 25 χρόνια με τη κόρη μου, είναι πολύ αγαπημένοι. Τον εκτίμησα παρά πολύ από τη πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Είναι άνθρωπος πολύ απλός πολύ σεμνός. αν μιλήσετε μαζί του θα νομίσετε  ότι τον ξέρετε, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.  Είναι ένας επιστήμονας με απλή συμπεριφορά, σεμνός και  δοτικός σαν άνθρωπος. Εκείνος είναι σεμνός δεν μιλάει πολύ, εγώ είχα βάλει στοίχημα με τους φίλους είχα τραπεζώματα ότι θα βγάλει το εμβόλιο και θα το βγάλει καλύτερα από όλους. Το είχε και πει δημοσίως πριν από το τέλος του χρόνου θα έχουμε το εμβόλιο. Να ξέρετε ότι μετράει τις κουβέντες του δεν λέει πράγματα παραπάνω από αυτά που μπορεί. Πέρα από ικανός και οξυδερκής επιστήμονας. είναι ένας καλός πατέρας και σύζυγος».

«Με την κόρη μου έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή οικογένεια, έχουν δύο παιδιά που είναι δίδυμα, αγόρι, κορίτσι. Λατρεύει τα παιδιά του. Είναι 20 χρονών τα παιδιά του. Σπουδάζουν το αγόρι μηχανικός, ενώ το κορίτσι σπουδάζει Γενετική στο Columbia. Η αναβάθμισή του σ’ αυτό το αξίωμα δεν είναι τυχαία», είπε με καμάρι ο πεθερός του. Και κατέληξε για τον Άκη, έτσι τον αποκαλεί: «Κατάφερε με τη εργατικότητα, την επιστημοσύνη να ανέβει όλα τα σκαλιά και να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο».

 

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά 18-12-1919

 

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά προτάθηκε για την απονομή του τίτλου για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υγείας, στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην προσφώνησή του, επισήμανε ότι «απόψε τιμούμε έναν βέρο Θεσσαλονικιό, τον Άλμπερτ -για τους φίλους Άκη- Μπουρλά, η οικογενειακή ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ποικίλες εκφάνσεις της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, αλλά και με την εποχή του ναζιστικού ολέθρου».

Μιλώντας για την πορεία του τιμωμένου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι «ο κύριος Μπουρλά, απόφοιτος και Διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, είναι σήμερα CEO της Pfizer ανά τον κόσμο. Και μαθαίνοντας την προσωπική του πορεία, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τη ρότα που ακολουθεί μια ζωή, με όλες τις ανατροπές και απογοητεύσεις, που γίνονται έναυσμα και κίνητρο για κάτι καλύτερο».

Απευθυνόμενος στον τιμώμενο, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «κύριε Μπουρλά, δεν μας ξεχάσατε. Δεν λησμονήσατε το Τμήμα Κτηνιατρικής από το οποίο προέρχεστε και το οποίο σας οφείλει πολλά. Και είστε απόψε εδώ, την ίδια στιγμή που ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη μας αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά, χάρη και στη δική σας προσωπική συμβολή. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια η “ικανότητα καινοτομίας” της πόλης μας μεταφράζεται και στο εργασιακό επίπεδο. Ερευνητές και απόφοιτοί μας, το ανθρώπινο κεφάλαιο αυτής της πόλης, θα μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους, δίχως να καταπνίγουν τη δημιουργικότητά τους».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της οικογένειας Μπουρλά, καθώς και «στο αποτύπωμα που άφησε στη Θεσσαλονίκη, στο πέρασμα των έξι αιώνων, που έζησε και συνεχίζει να ζει στη Μακεδονική πρωτεύουσα». Επιπρόσθετα, ο κ. Δαρδαβέσης ευχαρίστησε τον τιμώμενο «για το γεγονός ότι τιμάτε το όνομα της πατρίδας μας διεθνώς», προσθέτοντας ότι «με τιμή σάς υποδεχόμεθα σήμερα στην τάξη των Επίτιμων Διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και ολόψυχα ευχόμεθα σε εσάς και την οικογένειά σας κάθε καλό».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά που αισθάνεται «για την απόδοση του ύψιστου τίτλου τιμής που απονέμει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε έναν επιφανή άνθρωπο, έναν Έλληνα που κατέκτησε την κορυφή στον χώρο δράσης του και έχει να επιδείξει ένα μεγάλο επιστημονικό και φιλανθρωπικό έργο», προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες της Διασποράς τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, παράλληλα, όμως, την αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν πολλά σε αυτήν». Επίσης, ο κ. Καραγιάννης ευχήθηκε «η σημερινή μέρα να αποτελέσει την απαρχή μιας στενότερης επιστημονικής συνεργασίας».

Στον έπαινο του τιμωμένου, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Δημήτριος Κούβελας, μίλησε για το ξεκίνημα και την επιτυχημένη πορεία του Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Άκης ο συμφοιτητής, ο δικός μας Άκης, με υλικό που σε όλους μας ήταν διαθέσιμο, χωρίς πολλά χρήματα, από γονείς που επιβίωσαν του ολοκαυτώματος τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, φοιτώντας στα ίδια δημόσια σχολεία και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, πηγαίνοντας στα ίδια μέρη και αγναντεύοντας την ίδια θάλασσα, κατάφερε, με αυτό ακριβώς το υλικό, αλλά και τον πνευματικό, αισθητικό και ηθικό αέρα που απλόχερα χαρίζει η Θεσσαλονίκη μας, να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει όλες τις κορυφές που συνάντησε στον δρόμο του». Κλείνοντας την ομιλία του, είπε, απευθυνόμενος στον τιμώμενο, «είσαι το καλύτερο παράδειγμα και η ελπίδα που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά μας».

Στην ομιλία του με θέμα «Σκέψεις για το μέλλον της Βιο-φαρμακευτικής έρευνας / Reflections on the future of Biopharmaceutical research», ο τιμώμενος, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, ανέπτυξε τη σημασία των καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών, καθώς και της ποιότητας της ζωής τους, δίνοντας έμφαση στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ακόμη, ο τιμώμενος υπογράμμισε τη συμβολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής του πορείας. «Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να δέχομαι αυτήν την αναγνώριση από ένα Ίδρυμα που διαδραμάτισε τόσο σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση του ανθρώπου που είμαι σήμερα. Η συμβολή του ΑΠΘ στην επιτυχία μου υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής γνώσης που μου προσέφερε. Το Αριστοτέλειο, οι Καθηγητές του και οι συμφοιτητές μου διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου στην πιο καθοριστική δεκαετία της ζωής μου, από την ηλικία των 18 μέχρι των 28 ετών. Σε αυτό το διάστημα ανέπτυξα το σύστημα αξιών και ιδανικών που με έκαναν αυτό που είμαι και με οδήγησαν στην όποια επαγγελματική επιτυχία και, το πιο σημαντικό, σε μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Παρότι δεν φανταζόμουν, όντας φοιτητής στο Αριστοτέλειο, ότι μια μέρα θα γινόμουν CEO της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας του κόσμου, σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι η εκπαίδευση, η επαγγελματική δεοντολογία και οι κοινωνικές ευαισθησίες που αποκόμισα εδώ στο ΑΠΘ με προετοίμασαν για τις πραγματικά μεγάλες ευθύνες που συνεπάγεται ο ρόλος μου», είπε συγκεκριμένα ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο τιμώμενος προέτρεψε τους φοιτητές που παρακολουθούσαν την τελετή να «μην περιορίζετε τα όνειρά σας. Αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας, αλλά, για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο, επικεντρωθείτε στο να κάνετε άριστα τη δουλειά του σήμερα. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα». Απευθυνόμενος στο διδακτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την προτροπή για ανάπτυξη συνεργασίας με τη Βιομηχανία «για να σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος σε ένα οικοσύστημα που παράγει διαρκώς καινοτομίες, μεγαλύτερα οφέλη για τους ασθενείς και ανάπτυξη για την περιοχή και τη χώρα μας».

Φωτογραφία 1: (από αριστερά) ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο τιμώμενος, CEO της Pfizer Inc. Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης.

 

 Φωτογραφία 2: (από αριστερά) ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Στ. Κωβαίος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης, ο τιμώμενος, CEO της Pfizer Inc. Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αντώνιος Γούλας, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

 

almpert-mpoyrla-stin-k-i-prospatheia-gia-to-emvolio-kata-tis-covid-191

O Αλμπερτ Μπουρλά (κέντρο) με συμφοιτητές του στις φοιτητικές εκλογές του 1984, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

almpert-mpoyrla-stin-k-i-prospatheia-gia-to-emvolio-kata-tis-covid-192

 Στις ΗΠΑ ο δρ Αλμπερτ Μπουρλά είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος μάνατζερ, τακτικός συνομιλητής του προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου»

«Πήγα στο γνωστό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το 10ο, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή, οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν καλά. Πανεπιστήμιο πήγα στην κτηνιατρική σχολή στο ΑΠΘ και μετά που αποφοίτησα συνέχισα στο πανεπιστήμιο με στόχο να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, τελείωσα το διδακτορικό μου και πήγα στον στρατό. Μετά ξαναγύρισα στο Αριστοτέλειο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να γίνω πανεπιστημιακός.

Αλλά εκείνη τη στιγμή επενέβη η Pfizer και άλλαξε τελείως τον δρόμο μου, μου ζήτησαν να γίνω μέλος της ομάδας τους στην Αθήνα. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου, για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν γιατί ήθελα να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και ο δεύτερος γιατί όπως κάθε Θεσσαλονικιός, δεν ήθελα να ζήσω στην Αθήνα.

Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο του κόσμου για εμάς. Τελικά δέχθηκα, με στόχο να κάτσω ένα-δύο χρόνια να ασχοληθώ με τη φαρμακευτική βιομηχανία και μετά να ξαναγυρίσω στο πανεπιστήμιο.

Αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι τελικά ερωτεύτηκα και τα δύο. Και τη δουλειά στη φαρμακευτική εταιρεία και την Αθήνα. Το γεγονός μου άλλαξε τελείως τις πεποιθήσεις, γιατί η Αθήνα ήταν μία από τις οκτώ μετακινήσεις που έκανα. Ζήσαμε με τη γυναίκα μου σε οκτώ διαφορετικές πόλεις από πέντε διαφορετικές χώρες, μέχρι να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.

Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34-35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι.

Έχω κι ένα σπίτι στη Χαλκιδική το οποίο το πήρα το 2009. Τα προηγούμενα χρόνια απλώς πηγαίναμε σε κάποιο νησί. Αλλά από το 2009 που πήρα το σπίτι και την επόμενη χρονιά ο κολλητός φίλος μου πήρε το διπλανό, εξακολουθούμε να είμαστε μαζί. Η αδελφή μου είναι στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά της είναι στη Θεσσαλονίκη, τα πεθερικά μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Εχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς και αυτό με έκανε να μπορώ να μεταφέρω την ελληνικότητά μου στα παιδιά μου, που δεν έζησαν στην Ελλάδα παρά μόνον στις διακοπές, αλλά και στον τρόπο που κινούμαι, φέρομαι. Είναι πολύ εμφανές σε όλους εδώ στην Αμερική και στον κόσμο με τον οποίο έχω δουλέψει ότι δεν είμαι τυπικός Αμερικανός, είμαι μάλλον τυπικός Ελληνας.

 

Είμαι Ελληνας. Σημαίνει ότι είμαι διαφορετικός, σημαίνει ότι είμαι υπερήφανος, σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι και τα κακά της φυλής μας και τσαντίζομαι ακόμη περισσότερο με αυτά, αλλά προσπαθούμε να τα κρατάμε μέσα στον κύκλο, δηλαδή συζητάω για τα κακά της φυλής μας με Ελληνες και ποτέ με ξένους. Είναι αυτό που δίνει διαφορετικότητα σε εμένα, στην προσωπικότητά μου, στον χαρακτήρα μου και είναι αυτό που μετέδωσα στην οικογένειά μου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα παιδιά μου. 

Είναι η ζωή μου η Ελλάδα.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Πηγή

Προβολές : 1,653


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα