Το παρακράτος του «αντιφασισμού» (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟ)

11 Ιανουαρίου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:491
Μοίρασέ το

 

Αυτή τη στιγμή, με όσα ήδη κάνουν ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία, ενισχύουν ή όχι την εξουσία;

Ποιον «φασισμό» υποτίθεται πως πολεμούν, όταν ο φασισμός (μαζί με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό) είναι πλέον η καθημερινότητα, ως ενοποιημένη απολυταρχία; Ας σκεφτούν, πριν είναι αργά.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Πώς ονομάζεται κάποιος που «βάζει πλάτη», για να εφαρμόσει το κράτος τους πλέον απάνθρωπους σχεδιασμούς του;

Πώς χαρακτηρίζεται εκείνος που με προθυμία αναλαμβάνει να συκοφαντήσει, να λοιδορήσει, ακόμη και να ασκήσει σωματική βία εναντίον αγωνιζόμενων;

Πώς λέγεται ο «χρήσιμος», που θα κάνει κάθε βρώμικη «δουλειά» για λογαριασμό του κράτους, ώστε να μην χρειάζεται να εκτεθούν οι (επίσημοι) έμμισθοι μπράβοι του; Η απάντηση είναι μία και αυτονόητη.

Παρακρατικός.

Άραγε, έχει σημασία αν αυτός πληρώνεται άμεσα ή αν έχει -μέσω πολιτικών διαύλων- άλλου τύπου συναλλαγές με το κράτος; Σίγουρα όχι.

Η συναλλαγή αυτή, μικρή ή μεγάλη, με τους κρατικούς μηχανισμούς κάθε πολιτικής απόχρωσης, είναι συχνά και ένα έμμεσο οικονομικό αλισβερίσι, ακόμη κι αν φαινομενικά δεν υπάρχουν χρήματα σε αυτή τη συναλλαγή.

Κάποιες φορές μάλιστα, είναι πολύ αποδοτικότερη για τον συναλλασσόμενο με το κράτος, συγκρινόμενη με τις απολαβές ενός έμμισθου μπράβου. Κι ασφαλώς η συναλλαγή αυτή μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Λίγα λόγια τώρα για τα γεγονότα στην Αυστρία.

Στις 4/12 δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενοι στην Βιέννη και σε άλλες 27 πόλεις της Αυστρίας κατέβηκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στον απολυταρχικό εφιάλτη του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ας θυμίσουμε εδώ πως το αυστριακό παράρτημα της Παγκόσμιας Υγειονομικής Χούντας  υπήρξε το πρώτο που «διάβηκε τον Ρουβικώνα», επιβάλλοντας καθολική υποχρεωτικότητα «εμβολιασμού» σε όλους τους ενήλικες εξουσιαζόμενους.

Με άλλα λόγια, όποιος από την 1η Φεβρουαρίου δεν «εμβολιαστεί» με το πειραματικό σκεύασμα είτε θα του επιβάλλεται εφάπαξ πρόστιμο 8000(!!!) ευρώ είτε θα φυλακίζεται για 3-4 εβδομάδες!!!

Ασφαλώς, το παραπάνω αποτελεί «σκηνές από τα προσεχώς» (και) για τους εξουσιαζόμενους του ελλαδικού χώρου. Αμφιβάλει αλήθεια κανείς πλέον για αυτό;

Στους δρόμους της Βιέννης διαδήλωσαν ενάντια στην Παγκόσμια Υγειονομική Χούντα άνθρωποι κάθε ηλικίας. Μάλιστα, ένα μέρος των αγωνιζόμενων συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, δίχως, ωστόσο, τα γεγονότα να λάβουν διαστάσεις.

Ας μην ξεχνούμε όμως πως οι κοινωνικοί αγώνες εντός των αυστριακών τειχών δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, οπότε και η σημασία τέτοιου μεγέθους διαδηλώσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Και τώρα επανερχόμαστε στους παρακρατικούς.

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, μερικές εκατοντάδες «αντιφασίστες» οργάνωναν αντισυγκεντρώσεις, ενάντια στους αγωνιζόμενους που διαδήλωναν κατά του υγειονομικού απαρτχάιντ και της υποχρεωτικότητας. [1]

Αποκαλούσαν τους αγωνιζόμενους «φασίστες»,  απειλώντας τους με κρεμάλες, εκτελέσεις, απελάσεις – δηλαδή τα «γνωστά».

Αν απορείτε για τα εισαγωγικά στη λέξη «αντιφασίστες», η απάντηση είναι προφανής: όταν κάποιος συστηματικά κι οργανωμένα προσπαθεί να καταστείλει το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, όταν αυτό αντιστέκεται μάλιστα σε μια τέτοια δικτατορία, σίγουρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το κράτος και μάλιστα με αυτό στην απολυταρχική του μορφή. Το αντίθετο· είναι στυλοβάτης του και δίχως αμφιβολία λειτουργεί ως παρακρατικός και μάλιστα μιας άνευ προηγουμένου χούντας.

Αναρωτιέται κανείς ποιο υποτίθεται πώς είναι το «πρόβλημα» τους; Οι εθνικές σημαίες που κρατούν κάποιοι από τους αγωνιζόμενους;

Δηλαδή, αν για παράδειγμα υφίσταντο τέτοιοι «αντιφασίστες» τον Νοέμβρη του ’73, θα καταστέλλανε τους αγωνιζόμενους, επειδή είχαν ελληνικές σημαίες;

Ή επειδή αυτοπροσδιορίζονταν (τουλάχιστον οι περισσότεροι) ως «αγωνιζόμενοι φοιτητές/ αγωνιζόμενοι Έλληνες»;

Βέβαια, το ΚΚΕ προσπάθησε να το κάνει αυτό, ανεπιτυχώς…

Μάλιστα, όταν μέσα στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν πανό που έλεγαν «Κάτω η εξουσία» δίπλα σε ελληνικές σημαίες. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπήρχε ανοχή στη διαφορετικότητα της άποψης.

Αλήθεια, γιατί οι απόψεις, οι «θεωρίες» και κυρίως οι πρακτικές τους έχουν τόσα πολλά κοινά με τους μπολσεβίκους;

Γιατί όποιος δεν χωρά ακριβώς στην προκρούστια κλίνη τους είναι «φασίστας»;

Και ποιος άραγε «δεν χωρά»;

Αυτός που δεν είναι αρεστός στην αριστερή εκδοχή του κρατισμού; Ή, την δεδομένη περίοδο, όποιος δεν είναι αρεστός στην οικουμενική-υγειονομική χούντα; Γιατί άραγε συμπεριφέρονται τόσο πολύ «σαν» μπολσεβίκοι οι «αντιφασίστες»;

Ασφαλώς, επειδή αυτού του είδους οι «αντιφασίστες» είναι κι αυτοί μπολσεβίκοι και μάλιστα της πλέον εξουσιομανούς «φάρας».

Το γεγονός ότι προσφέρανε κάποιοι εκδουλεύσεις στο αριστερό κράτος, με αντάλλαγμα θεσούλες στις ΜΚΟ της Ελίτ, βάζοντας «πλάτη» για τον ξεριζωμό, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση άπειρων ανθρώπων, είναι γνωστό. Στηρίξανε επιμελώς ένα σύγχρονο δουλεμπόριο με εναλλακτική βιτρίνα.

Μάλιστα, όσοι αντιδρούσαν σε όλο αυτό με επιχειρήματα, με λογική, με τεκμηριωμένες απόψεις έβρισκαν απέναντί τους έναν «επαναστατημένο» όχλο, που, αν δεν τους τραμπούκιζε, στην «καλύτερη» τους αποκαλούσε «φασίστες».

Το ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ· δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ασφαλώς, οι εκδουλεύσεις, οι συναλλαγές, το δούναι και λαβείν του κράτους με τον θεσμικό «αντιφασισμό» έχει πολλές παραμέτρους, μεγάλο «βάθος» και μέγιστη σήψη.

Προσέξτε όμως!

Την δεδομένη χρονική συγκυρία, λειτουργούν καταφανώς ως δύναμη καταστολής ενάντια σε πλήθη αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Ανθρώπων που μάχονται απέναντι σε μια τρομακτική απολυταρχία, που αφού τους κλειδαμπάρωσε και τους φτωχοποίησε επιπλέον, τώρα επιχειρεί να τους μετατρέψει βιαίως σε πειραματόζωα!

Και το εξουσιαστικό σχέδιο είναι ακόμη στην αφετηρία, γιατί στο βάθος υπάρχει ο ασφυκτικός ψηφιακός έλεγχος.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν συμφέροντα, όσοι δεν είναι παράγοντες ή παραγοντίσκοι του θεσμικού «αντιφασισμού», ας σκεφτούν λίγο ψύχραιμα και λογικά το τί ακριβώς κάνουν.

Ας σκεφτούν και ίσως καταλάβουν ότι δεν λειτουργούν πλέον «απλώς» ως «δεκανίκι», αλλά ως σημαντικός κατασταλτικός παράγοντας.

Το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο Γιάνης με το ένα του «ν» και η υπόλοιπη αριστερή κουστωδία των λοκ-ντάουν, του υγειονομικού απαρτχάιντ και της υποχρεωτικότητας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνυπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.

Με άλλα λόγια, αν τους βόλευε διαφορετικά, θα μπορούσαν να «τελειώσουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε λίγες μέρες. Όχι απλώς όμως δεν τους «βολεύει», αλλά συμμετέχουν κανονικά στον σχεδιασμό και την εκτέλεση του εγκλήματος.

Οι εκδουλεύσεις που προσέφεραν οι «αντιφασίστες» κατά καιρούς στην εξουσία είναι ένα ψίχουλο μπροστά σε αυτό που τώρα απαιτείται να κάνουν. Και τονίζουμε το «απαιτείται», γιατί ο συναλλασσόμενος με την εξουσία δεν έχει τον έλεγχο σε καμία φάση της συναλλαγής. Θα κάνει ό,τι του λένε κι όποτε αυτοί το απαιτήσουν.

Προσέξτε όμως!

Αυτή τη φορά η εξουσία τους ζητά να βάλουν κυριολεκτικά «τα χέρια στη φωτιά».

Ο σχεδιασμός για την επιβολή του μετα-ανθρώπου «μπάζει νερά» και τα αφεντικά τους τούς διατάζουν να συνεισφέρουν άμεσα στην καταστολή αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Ανθρώπων που η αδικία και η απελπισία έχουν περισσέψει μέσα τους. Ανθρώπων που δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, γιατί το «πίσω» πλέον δεν υπάρχει.

Αυτή τη φορά καμιά εξουσία δεν μπορεί να εγγυηθεί για αυτούς, αυτή τη φορά οι υπηρεσίες τους απέναντί της δεν θα είναι «αντιφασιστικός» περίπατος.

Ασφαλώς τα ανωτέρω αφορούν τους παράγοντες και παραγοντίσκους· το ξεκαθαρίζουμε αυτό.

Οι υπόλοιποι ας προσπαθήσουν να σκεφτούν λογικά.

Αυτή τη στιγμή, με όσα ήδη κάνουν ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία, ενισχύουν ή όχι την εξουσία; Ποιον «φασισμό» υποτίθεται πως πολεμούν, όταν ο φασισμός (μαζί με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό) είναι πλέον η καθημερινότητα, ως ενοποιημένη απολυταρχία; Ας σκεφτούν, πριν είναι αργά.

Ειδάλλως, η ίδια η ζωή θα τους προσπεράσει, πετώντας τους στα σκουπίδια της ιστορίας.

 

Ιθαγενής στην ψηφιακή ζούγκλα

 

[1] Είχαν μάλιστα πανό, που έλεγαν «Αλληλεγγύη ενάντια στην πανδημία» και σύνθημα: «Φορέστε μάσκες! Ενάντια στους Ναζί, το κράτος και το κεφάλαιο!»

 

Πηγή

Προβολές : 491


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα