Χριστουγεννιάτικο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ Ε@ΡΑΙΟ$ΙΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA. Να περιμένουμε και την πώλησή τους στα οικονομικά συμφέροντα;;;

Χριστουγεννιάτικο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ Ε@ΡΑΙΟ$ΙΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA. Να περιμένουμε και την πώλησή τους στα οικονομικά συμφέροντα;;;

29 Δεκεμβρίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:708
Μοίρασέ το

 

Σ. Φάμελλος: «Κατάργηση φορέων προστατευόμενων περιοχών – Καταρρέει το περιβαλλοντικό προσωπείο Μητσοτάκη»

Δεν πρόκειται να σταθώ στις πολιτικάντικες απόψεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γνωστό πλέον ότι οι υποσχέσεις τους είναι ότι και η πολιτική τους.
ΣΑΠΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Όταν ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, υπόσχονται, είναι σαν να σας χαιρετάει ένα ΛΑΜΟΓΙΟ… να μετράτε τα δάχτυλά σας…
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ NATURA.
Δεν περιμένω από τα γαλάζια λαμόγια της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αντιδράσουν.
Οφείλουν όμως να αντιδράσουν οι κάτοικοι των περιοχών, γιατί σε πολύ λίγο διάστημα, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σ’ αυτές τις περιοχές… 
Μήπως γιατί  το πολιτικό κάθαρμα, θα τις παραδώσει στους φίλους του ή στους ομογονιδιακούς του αδελφούς, έναντι υψηλού τιμήματος;
Πολύ φοβάμαι πως αυτό θα είναι το επόμενο βήμα…
Δεν είναι τυχαίο που γκρεμίστηκαν τα γραφικά ταβερνάκια του Σχινιά…
Όλα γίνονται βήμα βήμα… σαλαμοποιημένα, για να μην ξεσηκωθεί το πόπολο.
ΑΝΑΘΕΜΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ…
ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ, ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ…
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ως ενεργός πολίτης, ως κάτοικος της περιοχής Μαραθώνα και ως δημοσιογράφος, κάλυψα με εκατοντάδες δημοσιεύματα την πορεία προς την καταστροφή του μοναδικού πευκοδάσους του Σχινιά.
Έβλεπα εδώ και είκοσι χρόνια, που οδηγούσαν την κατάσταση τα οργανωμένα συμφέροντα.
Πρώτα η απαξίωση, μετά η εγκατάλειψη και μετά … ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ, που ξεκίνησε απο το πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ… 
Λυπάμαι που ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι τοπικές αρχές, ούτε κανείς δεν νοιάστηκε πραγματικά γι αυτόν τον φυσικό μας πλούτο. 
Όσο για τους τοπικούς βολευτές που ψήφισαν αυτόν τον νόμο ΕΚΤΡΩΜΑ, να θυμίσω στον Βορίδη τον τσεκουράτο, πως ως νομαρχιακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ, έδινε αγώνες για να μην γκρεμιστούν τα γραφικά ταβερνάκια και να μην ξεπουληθεί ο Σχινιάς… κι ύστερα ήρθαν οι… ΣΦΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ… και έγινε ένα μαζί τους.

«Μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί ακόμα ένα χτύπημα στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Το Χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η κατάργηση επτά (7) φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000».

Αυτό αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει:

«Με ΦΕΚ που εκδόθηκε μόλις έκλεισε η Βουλή (23/12) καταργούνται οι Φορείς σε:

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας,

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής,

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης,

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου,

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου,

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων, και

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:

-Η διοίκηση των φορέων μεταφέρεται στην Αθήνα και άρα οι γνωμοδοτήσεις για τα έργα στις προστατευόμενες περιοχές θα βγαίνουν με «γαλάζια κριτήρια».

-Οι εργαζόμενοι «μένουν στον αέρα», εφόσον η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταμάτησε τις προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί το 2019.

-Οι τοπικοί φορείς δεν θα συμμετέχουν πλέον στη διοίκηση και διαχείριση των Φορέων, εφόσον για τη ΝΔ το φυσικό περιβάλλον δεν είναι τοπικός πόρος ανάπτυξης και κοινή περιουσία, αλλά ευκαιρία εξυπηρετήσεων ημετέρων.

Αυτή η επιλογή αποδεικνύει την αντίληψη που έχει η ΝΔ για το περιβάλλον και τη διαχείρισή του αλλά και την εκτίμηση που έχει για την αυτοδιοίκηση και τους φορείς των παραγωγικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις διοικήσεις των Φορέων.

Η μόνη έννοια της ΝΔ για το περιβάλλον είναι οι τακτοποιήσεις και οι φωτογραφικές ρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, που είχαν ανατεθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για τις χρήσεις γης και ολοκληρωμένη προστασία στις περιοχές Natura 2000 αλλά ελλιπή προστασία και διαχείριση, που μας οδήγησαν ήδη σε μία ευρωπαϊκή καταδίκη το 2020.

Με την απόφαση αυτή, αλλά και με όσες ακολουθήσουν για την κατάργηση και των υπόλοιπων αποκεντρωμένων φορέων προστατευόμενων περιοχών, που ετοιμάζει το ΥΠΕΝ, το ελληνικό φυσικό περιβάλλον, η διεθνής ταυτότητα της χώρας μας, γίνεται φτωχότερο και υποβαθμίζεται.

Για το λόγο αυτό στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπεται ότι θα είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα ακυρωθούν από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, η οποία και θα αποκαταστήσει τη λειτουργία των 36 φορέων Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας, με υψηλά ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά και με εξασφάλιση των εργαζομένων που σήμερα παραμένουν «υπό ομηρία».

 

Πηγή

Προβολές : 708


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα