Άκης Τσελέντης: “Τεράστια η δύναμη της πίστης θα έλεγα θαυματουργή. Και είναι αυτή η πίστη που πολλές φορές μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια στη πορεία της ζωής μας.”

Άκης Τσελέντης: “Τεράστια η δύναμη της πίστης θα έλεγα θαυματουργή. Και είναι αυτή η πίστη που πολλές φορές μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια στη πορεία της ζωής μας.”

3 Δεκεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:658
Μοίρασέ το

 

“Πολλοί θα αναρωτηθούν τώρα, μα πως είναι δυνατόν ο Τσελέντης, ένας θετικός επιστήμονας που είναι μέσα στην τεχνολογία και στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων να πιστεύει; Και σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι ο μόνος.”

 

 

 

 

Δεν θα κρίνω ούτε την πίστη του καθενός, ούτε αυτούς που είναι άθεοι…αλλά ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Κι ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, είναι έννοιες αλληλένδετες…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Διαχωρίζω τελείως την Ορθοδοξία με το Ιερατείο… και απεχθάνομαι τους θρησκόληπτους με τα αρρωστημένα μυαλά και ψυχές…

 

 

Υ.Γ.2. Δεν είναι παράξενο που οι άθεοι μισούν μόνον τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;;;

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ Ή ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ…

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Αν με ξαναμπλοκάρουν οι γνωστοί άγνωστοι περιμένετε με 1 μήνα μέχρι να ελευθερωθώ!»
Χθες επιστρέφοντας, ως συνήθως, με τα πόδια από το Γεωδυναμικό για το σπίτι μου στο Θησείο, πέρασα όπως πάντα μπροστά από την εκκλησία της Αγία Μαρίνας. Την προσοχή μου τράβηξε μια γριούλα που ανέβαινε γονατιστή τα σκαλιά του ναού.
Φοβούμενος μήπως έχει πάθει κάτι τη πλησίασα και τη ρώτησα γιαγιά θες βοήθεια; Όχι παλικάρι μου, μου λέει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα εκπληρώνω το τάμα μου γιατί πριν 7 χρόνια η Αγία Μαρίνα έκανε καλά το παιδί μου. Δε ρώτησα λεπτομέρειες, διακριτικά απομακρύνθηκα.
Τεράστια η δύναμη της πίστης θα έλεγα θαυματουργή. Και είναι αυτή η πίστη που πολλές φορές μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια στη πορεία της ζωής μας. Προσωπικά το έχω βιώσει αρκετές φορές.
Πολλοί θα αναρωτηθούν τώρα, μα πως είναι δυνατόν ο Τσελέντης, ένας θετικός επιστήμονας που είναι μέσα στην τεχνολογία και στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων να πιστεύει; Και σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι ο μόνος.
Επιστήμη και θρησκεία θεωρούνται από πολλούς δύο αντικρουόμενα αντικείμενα. Πολλοί πιστεύουν πως ανάμεσα σε επιστήμονες και ανθρώπους της εκκλησίας, υπάρχει μια ατελείωτη κόντρα.
Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει αυτή η έντονη κόντρα.
Αντιθέτως, μάλιστα, πάρα πολλοί επιστήμονες αφιερώθηκαν στις επιστήμες τους επειδή ήθελαν να… εξερευνήσουν παραπάνω αυτό που πιστεύουν. Να βρουν όση παραπάνω λογική μπορούν στην ανεξήγητη ύπαρξη του θεού, φτάνοντας έτσι λίγο πιο κοντά του.
Η αντιπαράθεση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ήταν αποτέλεσμα της ανήσυχης φύσης των επιστημόνων αλλά και των ακραία συντηρητικών αντιλήψεων της εκκλησίας.
Οι μεν ήθελαν να εξηγήσουν, κυρίως στους εαυτούς τους, τον λόγο που πιστεύουν σε κάτι ανώτερο, ενώ οι δε θεωρούσαν… έγκλημα να «σκαλίζει» και να αμφισβητεί, κανείς αυτά που η εκκλησία θεωρεί ιερά.
Πλέον η εκκλησία έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί την εγκυρότητα αλλά και την χρησιμότητα της επιστήμης.
Μετά από χιλιάδες ανακαλύψεις από ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνταν άθεοι, ο χώρος της εκκλησίας κατάλαβε πως δεν μπορεί πια να στέκεται εμπόδιο.
Γράφοντας αυτές τις γραμμές θυμήθηκα ότι κάθε χρόνο πλησιάζοντας προς την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει την εθιμοτυπική πλέον επίθεση κατά της Ορθοδοξίας όλο το «ανφάν γκατέ» της κομπλεξικής Αθεΐας που θα παραστεί στην Ημερίδα της «Ένωσης Άθεων.
Η Ένωση Αθέων, είναι ένα Σωματείο που έχει καθιερώσει ως έθιμο την γελοιότητα του «φανερού δείπνου» που γίνεται πάντα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας (χλευάζοντας το Μυστικό Δείπνο του Χριστού) και προσκαλούνται ομοϊδεάτες για να κάνουν «πάρτι κρεοφαγίας», προκειμένου να πικάρουν τους Χριστιανούς και να εξάγουν «πολιτισμό».
Σε περίοπτη θέση στις αθεϊστικές περσόνες της ημερίδας, βρίσκεται και ένας συγγραφέας γνωστός υβριστής της ορθοδοξίας που κατα δήλωση του υπήρξε ο μοιραίος εραστής της μισής Αθήνας, που έχει αναλάβει τον ρόλο του «αφυπνιστή» του ελληνισμού.
Ως ένας εκ των συντονιστών της ημερίδας, παρουσιάζεται γνωστός παρουσιαστής ο οποίος είχε εκθειάσει το δημοφιλές κινούμενο σχέδιο «Πέππα το Γουρουνάκι», διότι πρόβαλε επεισόδιο που έδειχνε μια φίλη της Πέππας, την Πέννυ, να ζει με δύο… μαμάδες.
Στην λίστα των ομιλητών υπάρχει ακόμα και… θεολόγος. Άραγε τι δουλειά έχει ένας θεολόγος να συγχρωτίζεται με ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την Εκκλησία ως «σκοταδισμό», δόγμα «καθυστερημένων» ανθρώπων, «τυραννία», «μάστιγα» της ανθρωπότητας, «μεσαίωνα» και «σπείρα απατεώνων»..;
Απαιτείται πολύ μεγάλη επαγρύπνιση στις μέρες μας που η πολυπολιτισμικότητα και ο δήθεν «εκμοντερνισμός» των κρατικών λειτουργιών (προς άγραν ψήφων…) κινδυνεύει να αλλοιώσει την Εθνική μας υπόσταση.
Δυστυχώς κάποιοι καλλιεργούν αυτό το κλίμα.
Πριν δυο χρόνια η «δημοκρατική» εφημερίδα των συντακτών σχολίαζε με πηχυαίους τίτλους την διδασκαλία της Ορθοδοξίας στα σχολεία μας σαν «Ο σκοταδισμός έγινε σχολικό μάθημα».
Εφέτος καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα παρακολούθησης του μαθήματος των θρησκευτικών ακόμα και στα Ελληνόπουλα!
Κλίνω με αυτό: Αἴας δ’ ἑτέρωθεν ἐκέκλετο οἷς ἑτάροισιν. αἰδώς Ἀργεῖοι νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι.

 

Πηγή

Προβολές : 658


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα