Άμεσα στον Κόσμο εφαρμόζεται παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης για όλους που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Άμεσα στον Κόσμο εφαρμόζεται παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης για όλους που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

27 Ιουνίου, 2023 23 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,070
Μοίρασέ το

 

 

 

Σε τρεις μήνες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «εντολήσει» όλα τα κράτη μέλη να προσφέρουν ένα  «ψηφιακό πορτοφόλι ταυτότητας»  σε κάθε έναν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα στο πλαίσιο του eIDAS 2.0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη προσφέρουν ένα πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας (DIW) σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα περιθώρια πλέον στενεύουν δραματικά και από τον Σεπτέμβριο, καλούμεθα ν’ αποφασίσουμε ποιό δρόμο θα επιλέξουμε…

ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, Ή ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ…

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ…

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ…

Η ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ…

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Θα το επαναλάβω κι ας γίνομαι κουραστική…

Φύγετε από τις μεγαλουπόλεις… ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ…  ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…

Ένα καλύβι, ένας λαχανόκηπος και λίγα οικοσιτα ζώα, και ΠΙΣΤΗ…

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΨΥΧΗ… ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…

 

>Άμεσα στον Κόσμο εφαρμόζεται παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης για όλους που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

 

Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, όλοι οι «πολίτες του κόσμου» θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη «ψηφιακή ταυτότητα» διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο νέο παγκόσμιο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει τα νέα τους «ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας», αλλά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα νομίσματα πρέπει «να αποδείξετε ότι είστε αυτός που λέτε ότι είστε» και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης που έχει εισαχθεί.
Καθώς τα μετρητά καταργούνται σταδιακά, όσοι αντιστέκονται στο να είναι μέρος του νέου παγκόσμιου συστήματος ωθούνται όλο και περισσότερο στα εξωτερικά περιθώρια της κοινωνίας.
Σχεδόν κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα απασχολήσει πλέον. Τους έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο να λάβουν δάνεια και αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού.
Και μετά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εγγραφεί «πρόθυμα» στο νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, ανακοινώνεται ότι το σύστημα θα γίνει πλέον υποχρεωτικό.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν υποβάλει δεν θα μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει, να βρει δουλειά ή να έχει τραπεζικό λογαριασμό.
Θα γίνει πιο σημαντικό από την άδεια οδήγησής σας και πιο σημαντικό από τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας.
Πολύ γρήγορα, θα γινόταν απαραίτητο για σχεδόν κάθε οικονομική συναλλαγή που κάνετε στο διαδίκτυο.
Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό θα ήταν καλό. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι πολλοί απατεώνες και κλέφτες στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες.
Και θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη οικονομική ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά είμαι 100%  κατά οποιουδήποτε τύπου παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης, επειδή η πιθανότητα τυραννίας θα ήταν εκτός διαγραμμάτων.
Δυστυχώς, αυτός είναι ακριβώς ο τύπος συστήματος που προτείνεται τώρα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα Ηνωμένα Έθνη.
Σε μια σύνοψη πολιτικής του Μαΐου 2023 με τίτλο  «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο, ένα Ανοιχτό, Ελεύθερο και Ασφαλές Ψηφιακό Μέλλον για Όλους» , μας λένε ότι «ένα ανοιχτό, ελεύθερο, ασφαλές και ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μέλλον» είναι απολύτως κρίσιμο για την «επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης»
Η παρούσα σύνοψη προτείνει την ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου που θα καθορίζει αρχές, στόχους και δράσεις για την προώθηση ενός ανοιχτού, ελεύθερου, ασφαλούς και ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος, που θα εδράζεται στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιτρέπει την επίτευξη των Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Σκιαγραφεί τομείς στους οποίους η ανάγκη για ψηφιακή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων είναι επείγουσα και ορίζει πώς ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης στη δήλωση για τον εορτασμό της εβδομήντα πέμπτης επετείου των Ηνωμένων Εθνών (ψήφισμα 75 της Γενικής Συνέλευσης /1) στη «διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την ψηφιακή συνεργασία» παρέχοντας ένα παγκόσμιο πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι απαραίτητο για τη δράση πολλών ενδιαφερομένων που απαιτείται για την υπέρβαση του ψηφιακού,
Οι περισσότεροι άνθρωποι του γενικού πληθυσμού δεν θα ανησυχούσαν πολύ μετά την ανάγνωση αυτής της εισαγωγικής παραγράφου.
Αλλά όπως λένε, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες.
Αν μεταβείτε στη σελίδα 8 της σύνοψης πολιτικής, θα βρείτε την ενότητα όπου προτείνεται ένα σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης «συνδεδεμένο με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς κινητών χρημάτων»?
Τα ψηφιακά αναγνωριστικά που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση των επιλέξιμων δικαιούχων. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των διαρροών, των σφαλμάτων και του κόστους στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.
Το ανέφερα εν συντομία  τις προάλλες, αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι κατάλαβαν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για όλους μας.
Κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, εάν το κοινωνικό σας πιστωτικό σκορ πέσει πολύ χαμηλό, θα μπορούσατε να μπείτε σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα «ψηφιακά σας προνόμια» θα αναστέλλονταν για λίγο, και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ζήσετε την κανονική σας ζωή κατά τη διάρκεια της τιμωρίας σας.
Φυσικά, αν επιμένετε να είστε «επαναλαμβανόμενοι παραβάτες» αρκετές φορές, θα μπορούσατε να ανακαλέσετε οριστικά τα «ψηφιακά σας προνόμια».
Τι θα έκανες τότε;
Δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τίποτα.
Δεν θα μπορούσες να βρεις δουλειά.
Δεν θα μπορούσατε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό.
Στην καλύτερη περίπτωση, θα ήσουν εντελώς έξω από την κοινωνία.
Μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ μακριά.
Σε τρεις μήνες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «εντολήσει» όλα τα κράτη μέλη να προσφέρουν ένα  «ψηφιακό πορτοφόλι ταυτότητας»  σε κάθε έναν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα στο πλαίσιο του eIDAS 2.0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη προσφέρουν ένα πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας (DIW) σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Τουλάχιστον το 80% των πολιτών θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν μια λύση ψηφιακής ταυτότητας για πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες έως το 2030».
Αρχικά, η συμμετοχή ιδιωτών και επιχειρήσεων στο σύστημα της ΕΕ θα είναι εθελοντική.
Όμως τα τελευταία χρόνια είδαμε πόσο γρήγορα τα «εθελοντικά» μέτρα μπορούν να γίνουν «υποχρεωτικά».
Όταν λέω ότι ζούμε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία , δεν αστειεύομαι.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαθέσουν CBDC.
Και υπάρχει λόγος για τον οποίο η «ψηφιακή ταυτοποίηση» έχει γίνει ξαφνικά τόσο καυτό ζήτημα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε με την άδεια του Michael Snyder

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,070


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα