Άρθρο ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, του δικηγόρου κ.Χαράλαμπου Κατσιβαρδά: “Δικαστές: Κύμβαλα αλαλάζοντα της εκτελεστικής εξουσίας”!!!

23 Ιουλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Χ. Κατσιβαρδάς: “Η διαφθορά της δικαιοσύνης καθίσταται παροιμιώδης δια το γεγονός ότι επιστρατεύει κατά το δοκούν και επιλεκτικά την ευαισθησία της δια να συγκαλύψει τις πομπές της καθώς και την καθολική υποταγή της, εις την εκάστοτε καθεστωτική κρατική εξουσία της πολύφερνης εκασταχού εκτελεστικής εξουσίας.

Εν κατακλείδι η όζουσα σήψη της δικαιοσύνης και το  υφιστάμενο διάτρητο πολιτικό σύστημα, υποδηλώνει ευθέως το εκ βαθέων έλλειμα της δημοκρατίας αναδεικνύοντας τους πρωταίτιους, ήτοι τους ηθικούς αυτουργούς της κατάλυσης των θεσμών, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και της ποδοπάτησης του Συντάγματος.”

 

Θα έλεγα στον εξαίρετο δικηγόρο κ.Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ότι είναι θετικότατο το γεγονός αφενός μεν της ψευτοπανδημίας του κορονοϊού και αφετέρου το απόλυτο ξεβράκωμα και ο απόλυτος ευτελισμός των δικαστών στην δίκη του ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ…

Θετικά γεγονότα, που επιτέλους ανοίγουν τα μάτια της πλειοψηφίας του λαού, γι αυτό που είκοσι πέντε χρόνια τώρα, γράφουν και φωνάζουν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είτε ως εφημερίδα, είτε ως ιστολόγιο…

ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΗΜΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ Ή ΘΕΪΚΗ ΝΕΜΕΣΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Χαραλαμπος Β. Κατσιβαρδας

Η διαφθορά της δικαιοσύνης καθίσταται παροιμιώδης δια το γεγονός ότι επιστρατεύει κατά το δοκούν και επιλεκτικά την ευαισθησία της δια να συγκαλύψει τις πομπές της καθώς και την καθολική υποταγή της, εις την εκάστοτε καθεστωτική κρατική εξουσία της πολύφερνης εκασταχού εκτελεστικής εξουσίας.

Η υπερεκχειλίζουσα υποκρισία της  «ακηλίδωτης» δικαιοσύνης προκαλεί θυμηδία δια των στεντόρειων δήθεν δηλώσεων της όπου τα όργανά της (η ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών έσπευσαν) σπεύδουν δήθεν να προασπίσουν το κύρος της, αντικρούοντας την επιχειρηματολογία της κοινής γνώμης περί της  άνωθεν υπαγόρευση της ετυμηγορίας των αποφάσεων προς την δικαιοσύνη, όπως εν προκειμένω όπου υπεδείχθη η αναστολή την εκτέλεση της ποινής του καταδικασθέντος εις 12ετή κάθεριξη,  σκηνοθέτη κ Λιγνάδη, άχρι της εκδικάσεως της εφέσεως.

Εν τοιαύτη περιπτώσει να διαχωρίσουμε με σαφήνεια και υπευθυνότητα τα εξής:

ότι εις τον αντίποδα αποκηρύττω τον δημαγωγικό λαϊκισμό της μάζας περί δίκαιης δίκης η οποία επιλεκτικά εθίγη δια της αποφάσεως αυτής αλλά, (περί των ηθοποιών ο λόγος) κατέστησαν γηθοσύνως και εκουσίως μέρος της προπαγανδιστικής εκστρατείας της πανδημίας, υπό τις ερπύστριες της οποίας  συνομολόγησαν προς την καταστρατήγηση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ανθρώπινης αξίας.

Εν άλλοις λόγοις, η δικαιοσύνη απονέμεται βάσει του θετικού δικαίου και δεν διολισθαίνει προς λαϊκό δικαστήριο, εν τοιαύτη περιπτώσει το μείζον καθίσταται η μεροληπτική μεταχείριση του εν λόγω δικτυωμένου σκηνοθέτου, με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου, υπό των δικαστών, όπου εξ αντιδιαστολής, εις ετέραν περίπτωση, εάν επρόκειτο αντιστοίχως δια έναν απλό δράστη (εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου) άνευ δημοφιλούς συνηγόρου υπερασπίσεως, η δικαιοσύνη θα επιδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά;

Πολύ φοβούμαι πώς όχι, διότι η διεφθαρμένη δικαιοσύνη εν Ελλάδι, παρεκτός φωτεινών εξαιρέσεων, υπόκειται εις τις άνωθεν εντολές, γεγονός το οποίο βιώσαμε εκ του σύνεγγυς και κατ’ εξακολούθησιν δια των αλλεπάλληλων αποφάσεων των Δικαστηρίων περί της στανικής και αναγκαστικής εν ταυτώ επιβολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού προς τους υγειονομικούς.

Άρα λοιπόν, καθίσταται βέβαιη κατά την υποκειμενική μου γνώμη, η ωμή άνωθεν παρέμβαση προς την έκβαση της επίμαχης δίκης, διότι εις μία αντίστοιχη περίπτωση μετά αυτά περιστατικά και με άλλους  όμως άσημους δράστες και μη δημοφιλείς, συνηγόρους το Δικαστήριο θα αποφάσιζε παντελώς διαφορετικά.

Η πρακτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών συνιστά αδιαμφισβήτητο γεγονός, τούτο δε το διαπιστώνει κανείς εκ της καθημερινής δικαστηριακής πρακτικής όπου οι δικαστές διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, εξαντλώντας την ως κύμβαλα αλαλάζοντας της δικαιοσύνης, την αυστηρότητα εις τους καθημερινούς πολίτες επιδιδόμενοι εις δήθεν μαθήματα φληναφηματολογικής ηθικιστικής ρητορικής, προς τους καθημαγμένους πολίτες, πλην όμως δια ακανθώδη ζητήματα όπου εμπλέκεται  « η μαφία» των κομμάτων, οι «σκληροτράχηλοι» δικαστές και Εισαγγελείς ποιούνται την νήσσαν, ευθυγραμμιζόμενοι με τις άνωθεν εντολές απομπολώντας στυγνώς και ιταμώς πάν ψήγμα ηθικής και δικαίου.

Η στυγνή κομματοκρατία εις τους δικαστές και ο κομματικός συνδικαλισμός διαβρώνει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και πυροδοτεί έτι περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα εις τους κόλπους της κοινωνίας όταν δήθεν αυτοαναγορεύεται ως άμεμπτη εν είδει «αθώας περιστεράς» και με δακρύβρεκτες ανακοινώσεις διατείνεται περί της περιφρουρήσεως των θεσμών και της δικαιοσύνης.

Γέλωτα δε προκαλεί το ύφος των δικαστών περί της προάσπισης του Συντάγματος και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών όταν σιώπησαν δια την ανοσιούργημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την αναστολή χιλιάδων υγειονομικών, ή δια τις βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις των, επειδή ασκούσαν το σύννομο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι ποιώντας ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια προς σκοπό διαμαρτυρίες δια την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους.

Εν κατακλείδι η όζουσα σήψη της δικαιοσύνης και το  υφιστάμενο διάτρητο πολιτικό σύστημα, υποδηλώνει ευθέως το εκ βαθέων έλλειμα της δημοκρατίας αναδεικνύοντας τους πρωταίτιους, ήτοι τους ηθικούς αυτουργούς της κατάλυσης των θεσμών, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και της ποδοπάτησης του Συντάγματος.

Συνελόντι οι πραξικοπηματίες των θεσμών, οι οποία ασκούν ωμή θεσμική βία, διαδραματίζουν τον ρόλο πολιτικών και δικαστών, κατά τούτο συνάγεται αιτιωδώς, ότι δυστυχώς  ο τόπος δεν έχει καμία ελπίδα, λόγω της παρακμιακής αποσυνθέσεως και της δυσώδους οσμής πολυοργανικής ανεπάρκειας εις την στυγνή και ιδιότυπη βδελυρή δικτατορία εις την οποία ζώμεν.

*Ο Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

 

Πηγή

Προβολές : 835


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα