Άρχισαν οι ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ μέσα στις πόλεις μας! Μετά τι ακολουθεί;;;

Άρχισαν οι ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ μέσα στις πόλεις μας! Μετά τι ακολουθεί;;;

11 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:463
Μοίρασέ το

Ζητούν από το ελληνικό κράτος μεγαλύτερες παροχές σε χρήμα, εγκαταστάσεις και φαγητό, ενώ φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν για ρατσιστικές συμπεριφορές τους Έλληνες!

Εκείνοι έχουν οργανωθεί μέσα στις ίδιες μας τις πόλεις!

Ο Έλληνας ωστόσο εκπαιδεύεται να:

  • MHN ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! (π.χ. ΧΟΥΝΤΟΜΕΤΡΑ)
  • ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΞΥΠΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ… ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΙ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
ΕΣΕΝΑ, ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ… ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ… ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ… 
ΕΣΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ… ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ…
ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ.
Καλλιόπη Σουφλή
Όταν πάρουν τις κατάλληλες εντολές

Επιστολή…παραπόνων, διαμαρτυρίας και απαιτήσεων έστειλε προς τους έχοντες εξουσία η Αφρικανική Κοινότητα Προσφύγων Ιωαννίνων και Φιλιππιάδας.

Ζητούν από το ελληνικό κράτος μεγαλύτερες παροχές σε χρήμα, εγκαταστάσεις και φαγητό, ενώ φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν για ρατσιστικές συμπεριφορές τους Έλληνες!

Εκείνοι έχουν οργανωθεί μέσα στις ίδιες μας τις πόλεις!

Ο Έλληνας ωστόσο εκπαιδεύεται να:

.

  • MHN ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! (π.χ. ΧΟΥΝΤΟΜΕΤΡΑ)
  • ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Αναλυτικότερα τι ζητάνε οι οργανωμένοι πλέον αλλοδαποί:

«Εμείς τα μέλη των αφρικανικών κοινοτήτων των Ιωαννίνων και της  Φιλιππιάδας θα θέλαμε  με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσουμε τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να ζητήσουμε τη βοήθεια  σας για την επίλυσή τους.

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα  είναι κοινά με τα προβλήματα των προσφύγων από άλλες χώρες και ελπίζουμε  να τα λάβετε υπόψη και να μας βοηθήσετε στην επίλυσή τους από κοινού.  

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι συχνά «κοινό  μυστικό» μεταξύ των ΜΚΟ και των Διοικήσεων των Προσφυγικών Δομών που,  όμως, κάνουν σαν να μη τα γνωρίζουν, σαν να μη τα βλέπουν, ενώ συχνά  νιώθουμε σαν να μη βλέπουν ούτε καν εμάς τους ίδιους!

Τρανό παράδειγμα  είναι οι πρόσφυγες ΑμεΑ που δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη μέριμνα,  περίθαλψη, τις θεραπείες, αλλά και τα φάρμακα πού χρειάζονται.

Δεν  υπάρχει ανταπόκριση από τους αρμόδιους στις δομές και τις ΜΚΟ, όταν  τους αναφέρουμε τα προβλήματά μας. Η ιατρική φροντίδα είναι ιδιαίτερα  ελλιπής και η παρεχόμενη θεραπεία μηδαμινή.

Τα δε ραντεβού που μας  δίνουν με τους γιατρούς είναι μετά από πολύ χρόνο, παρότι συχνά οι  ασθενείς χρειάζονται άμεση περίθαλψη και θεραπεία.

Τραγική είναι και η  έλλειψη μεταφραστών στα νοσοκομεία  αλλά και η απαξιωτική αντιμετώπισή  μας, σαν ανθρώπους κατώτερης  τάξης. Τα παραδείγματα είναι πολλά, έχουν  καταγραφεί από την κοινότητά μας και έχουμε ενημερώσει πολλές φορές τους  αρμόδιους χωρίς όμως κάτι να αλλάξει προς το θετικό.

Εκτός αυτών,  ένα άλλο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα για μας είναι οι μαζικές απορριπτικές  αποφάσεις που λαμβάνουν τα μέλη της κοινότητάς μας. Το ποσοστό των  απορριπτικών αποφάσεων, μάλιστα, για τους Αφρικανούς είναι αναλογικά  πολύ υψηλότερο από αυτό μεταξύ των μελών άλλων εθνικών ομάδων.


Οι  συνέπειες δε για όσους έχουν λάβει δυο απορριπτικές αποφάσεις είναι  συντριπτικές και απάνθρωπες.

Τα αδέλφια μας με δυο απορριπτικές  αποφάσεις δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη, σε στέγαση και σίτιση, ενώ τα παιδιά τους χάνουν το δικαίωμα  πρόσβασης στην εκπαίδευση, αφού δεν μπορούν να πάρουν τη βεβαίωση για τα  self-test που απαιτείται για να μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Οι δε ενήλικες με δύο απορριπτικές αποφάσεις δεν μπορούν να εμβολιαστούν ούτε  να πάρουν βεβαίωση για rapid-test.

Με λίγα λόγια στερούνται θεμελιώδη  ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία είναι κρίσιμα για την ίδια την επιβίωσή  τους.

Επίσης, οι επιδόσεις σημαντικών εγγράφων γίνονται με  ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, και είναι και αυτό επίσης ένα σημαντικό  πρόβλημα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις διαδικασίες της αίτησης  ασύλου.

Με λύπη μας, σας ενημερώνουμε για ένα ακόμη σοβαρό  πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε: ο φυλετικός διαχωρισμός και οι διακρίσεις  που βιώνουμε στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων (ΚΠΦ) από το προσωπικό και  τους διοικητές τους, που έχουν να κάνουν για παράδειγμα με την πρόσβαση  στα ιατρικά ραντεβού, τη διανομή ειδών ρουχισμού, την πρόσβαση στην  εργασία κ.λπ.

Για λόγους που έχουν να κάνουν με την προσωπική μας  ασφάλεια, αυτό μπορούμε να σας το αναλύσουμε προσωπικά και προφορικά και  να σας δώσουμε πλήθος άλλων συγκεκριμένων παραδειγμάτων.

Μείζον,  επίσης, πρόβλημα όλων των προσφύγων είναι το επισιτιστικό. Φαγητό  δίνεται μόνο στους αιτούντες άσυλο, όπως και ελάχιστα χρήματα (75-210  ευρώ/Μήνα).

Όσοι έχουν πάρει δύο απορριπτικές αποφάσεις ή τους έχει  δοθεί άσυλο  ζουν σε συνθήκες πείνας. Όμως και οι αιτούντες άσυλο, στην  πραγματικότητα, δεν τρώνε το φαγητό που παρέχεται στα ΚΠΦ γιατί συνήθως  είναι ιδιαίτερα κακής ποιότητας, αλλά και επειδή η διατροφή μας είναι  εντελώς διαφορετική.

Είναι κρίμα το Ελληνικό Κράτος να πληρώνει  για αυτό το πολύ κακής ποιότητας φαγητό που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να  το φάει και εμείς να αναγκαζόμαστε να το τρώμε αφού δεν έχουμε άλλη  επιλογή, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Θα ήταν προτιμότερο να μας δίνεται το  επίδομα, όπως παλαιότερα, δηλαδή αντί για 75 ευρώ, να δίνονται 150 ευρώ ή  ακόμα και κουπόνια για αγορά τροφίμων από καταστήματα των Ιωαννίνων.

Σοβαρό  πρόβλημα επίσης είναι οι μετακινήσεις προς την πόλη των Ιωαννίνων. Με  το μικρό αυτό ποσό που παίρνουμε το μήνα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε οι  ίδιοι τα εισιτήρια για τις μετακινήσεις μας προς το κέντρο της πόλης.

Αξιότιμε  κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι και Πρόεδροι των Πολιτικών  Κομμάτων, ζητάμε τη βοήθεια όλων σας, στην επίλυση των παραπάνω   ζητημάτων, για να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να  μην αντιμετωπιζόμαστε σαν κατώτεροι άνθρωποι, να απολαμβάνουμε τα  θεμελιώδη δικαιώματα που δικαιούμαστε στην Υγεία, στην  Εκπαίδευση κα  στην Εργασία και να μπορέσουμε να ενταχθούμε στην κοινωνία της πόλης που  τόσο πολύ επιθυμούμε και να προσφέρουμε σε αυτή.
Όλοι μας είμαστε  άνθρωποι που δεν αποφασίσαμε αναίτια να έλθουμε στην Ευρώπη.

Ο καθένας  από μας κουβαλάει βαρύ φορτίο και αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι και την  πατρίδα του λόγω πολέμων, βίας, πείνας και άλλων παραγόντων πού έθεταν  σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας.

Θεμελιώδης στην αφρικανική  κουλτούρα, όπως και στην ευρωπαϊκή, είναι η ενότητα, ο σεβασμός, η  αλληλεγγύη και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Με αυτές τις αξίες θέλουμε  να ζούμε, να αντιμετωπιζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τους άλλους και  δεν θα πάψουμε ποτέ να παλεύουμε για αυτές.

Δεν ζητάμε λύπηση,  παρά μόνο την αντιμετώπισή μας χωρίς διαχωρισμούς και φυλετικές  διακρίσεις. Ζητάμε να μας δοθεί η ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος  εκφράζουμε την αλληλεγγύη, τη συμπόνοια και τη ταύτισή μας με τον  Ουκρανικό Λαό και τους Ουκρανούς Πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και  στην πόλη των Ιωαννίνων. Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να αναγκάζεται  κανείς να φύγει από τη πατρίδα του κυνηγημένος.


Όπως λέει και μια αφρικανική παροιμία: «Η γη είναι μια κυψέλη και όλοι μπαίνουμε από την ίδια πόρτα
».

 

Πηγή

Προβολές : 463


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα