Άρχισε η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ... ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 15′” ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Άρχισε η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ... ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 15′” ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

11 Σεπτεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:995
Μοίρασέ το

 

Συγκλονίζει ο πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Ίσως θα πρέπει να φύγουμε από το χωριό»

Πώς καταστρέφεις ένας κράτος και έναν λαό;
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ ΤΥΠΟΥ HAARP, ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ… Ή ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ…
ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΟΔΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ Ή ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…
ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 15′ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ…
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΛΕΠΡΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ…
Θέλετε κι άλλα;
Ο … σπόρος της ερήμωσης, φυτεύθηκε…
ΑΥΤΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ… ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Να μαζέψουν τα κομμάτια τους προσπαθούν οι κάτοικοι που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel, μία εβδομάδα σχεδόν μετά το πρωτοφανές χτύπημα. Αμέτρητα χωριά παραμένουν ακόμη «πνιγμένα» στα λασπόνερα, δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι.

«Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά έφορη.

«Μετά τον Ιανό, έγιναν εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό, Για να αντέχαμε έναν ‘Ιανό’, γύρω στα 300 κυβικά το στρέμμα, για περισσότερο δε θα μπορούσαμε», εξήγησε, ενώ σημείωσε πως το 1994 το χωριό είχε ξαναπλημμυρίσει: «Τότε οι καταστροφές ήταν παρόμοιου μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά».

«Ίσως πρέπει να φύγουμε από το χωριό»

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι η άποψη του προέδρου της κοινότητας για το μέλλον της περιοχής.

«Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά», κατέληξε.

Πηγή

Προβολές : 995


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα