Άρχισε ο εμφύλιος στο Μαξίμου! (Και μια σημαντική παραδοχή για τον Κ. Μητσοτάκη!!!)

Άρχισε ο εμφύλιος στο Μαξίμου! (Και μια σημαντική παραδοχή για τον Κ. Μητσοτάκη!!!)

4 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:490
Μοίρασέ το

 

Τα μέλη του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διάβαζαν με κομμένη την ανάσα το ανελέητο σφυροκόπημα του διαβόητου εταίρου, συνεταίρου και αδελφικού φίλου του Υπουργού επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνί, κατά του άλλου υπουργού επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Γιατί βρε Μιωνί είσαι τόσο… “κακός”;;;

Αφού ο Μακούλης, έχει δηλώσει υποταγή σ’ εσάς… έχει αναγνωρίσει το ολοκαύλτωμά σας… κάνει τα πάντα υπέρ σας…

Πάντως σε παραδέχομαι… αποκάλυψες πόσο δική σας είναι η οικογένεια Μητσοτάκη… αχ αυτά τα γονίδια…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή ανάληψης καθηκόντων των κορυφαίων υπουργών, και άρχισε ο εμφύλιος σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο: Εντός του Μεγάρου Μαξίμου! Η επίθεση μάλιστα του ενός υπουργού επικρατείας κατά του άλλου, είναι μετωπική, ανελέητη και με διεθνείς διαστάσεις!

Τα μέλη του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διάβαζαν με κομμένη την ανάσα το ανελέητο σφυροκόπημα του διαβόητου εταίρου, συνεταίρου και αδελφικού φίλου του Υπουργού επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνί, κατά του άλλου υπουργού επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Το συγκεκριμένο άρθρο που πραγματικά ισοπεδώνει τον Μάκη Βορίδη, δημοσιεύθηκε στους Times του Ισραήλ, δίνοντας έτσι διεθνή διάσταση στον εσωτερικό εμφύλιο των κορυφαίων υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συνέταιρος του Σταύρου Παπασταύρου, γράφει συγκεκριμένα αναφερόμενος στον Βορίδη:


Η ανάρτηση Μιωνί κατά Βορίδη

« Δυστυχώς η ισχυρή παρουσία της ακροδεξιάς στις εκλογές, υποχρέωσε προφανώς τον Μητσοτάκη να εντάξει στο υπουργικό του συμβούλιο τον Μάκη Βορίδη, πρώην αρχηγό νεοναζιστικής ομάδας και θαυμαστή του Λεπέν. Παρότι τα τελευταία χρόνια ο Βορίδης έχει προσπαθήσει να τιθασεύσει την ρητορική του, τα αληθινά του αισθήματα για τον εβραϊκό λαό και για άλλες μειονότητες είναι ξεκάθαρα»!

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Σταύρος Παπασταύρου δεν έχει αποκηρύξει την τρομακτική επίθεση στον συνάδελφο του Μάκη Βορίδη από το alter ego του. Χωριό άλλωστε που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, όπως λέει και η γνωστή παροιμία…

… Και ακόμα δεν έχουν κλείσει ούτε εβδομάδα!

Ο υποβιβασμένος Σκέρτσος πάντως, κάθεται και απολαμβάνει…

 

 

Πηγή

 

 

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών είναι καλά νέα

Ισραηλινοί επενδυτές και μέλη της εβραϊκής κοινότητας έχουν έναν φίλο στο νέο πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, φτάνει για δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, Ελλάδα, 25 Ιουνίου 2023, την ημέρα πριν από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού (AP Photo/Πέτρος Γιαννακούρης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, φτάνει για δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, Ελλάδα, 25 Ιουνίου 2023, την ημέρα πριν από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού (AP Photo/Πέτρος Γιαννακούρης)

Ιστορική ήταν η νίκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόσφατες ελληνικές εκλογές. Από τότε που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία το 1974, ένας κατεστημένος πρόεδρος δεν αύξησε τόσο σημαντικά την εξουσία του (κατά 40,5%), με το κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης να χάνει σχεδόν το 40% της εξουσίας του, καταρρέοντας σε μόλις 17,8%.

Κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο λήψης αποφάσεων από το ελληνικό εκλογικό σώμα. Μετά από μια τραυματική οικονομική κρίση 10 ετών, οι ψηφοφόροι εκτίμησαν τη σταθερότητα και τον επαγγελματισμό που έφερε ο Μητσοτάκης στη διοίκηση της χώρας. Ένας υψηλά μορφωμένος πρώην σύμβουλος διαχείρισης και επιχειρηματίας κεφαλαίου με πτυχία τόσο από το Χάρβαρντ όσο και από το Στάνφορντ, ο Μητσοτάκης κατάφερε να γυρίσει τη χώρα εν μέσω διαδοχικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του Covid και της μεταναστευτικής κρίσης.

Για το Ισραήλ, τους Ισραηλινούς επενδυτές και την εβραϊκή κοινότητα, ο Μητσοτάκης είναι καλά νέα.

Ο πατέρας του, ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ την πρώτη μέρα στην εξουσία του το 1989.

Η Ελλάδα ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που το έκανε.

Η μεγάλη θεία του Μητσοτάκη είναι «Δίκαιος Μεταξύ των Εθνών», τόσο τιμήθηκε για το καταφύγιο ενός εβραϊκού παιδιού κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και ο Μητσοτάκης δεν ντρέπεται ποτέ για τη συγγένειά του με το Ισραήλ, από τότε, ως βουλευτής, ανήκε στην Ελλάδα- Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει φίλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Και το ίδιο κάνουν και οι επενδυτές, αφού είναι οι διαχειριστικές του ικανότητες που έχουν γυρίσει την Ελλάδα, ωθώντας τις τιμές των ακινήτων υψηλότερα – ένα όφελος για χιλιάδες Ισραηλινούς που έχουν αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα.

 

Ο Μητσοτάκης έδωσε επίσης το νεύμα στην Israel Aircraft Industries να αγοράσει την Intracom Defense, μια από τις λίγες ελληνικές αμυντικές εταιρείες. Η Elbit, επίσης, επωφελείται από το ανοιχτό μυαλό της κυβέρνησης, όπως και αρκετές ισραηλινές εταιρείες σε όλους τους τομείς. Με άλλα λόγια, επί Μητσοτάκη, οι ισραηλινές εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα.

Ασφαλώς, οι πρόσφατες εκλογές είχαν ένα ανησυχητικό αποτέλεσμα με την είσοδο στο κοινοβούλιο τριών ακροδεξιών κομμάτων.

Ένας από τους τρεις, οι Σπαρτιάτες, είναι ανοιχτά νεοναζί, ο διάδοχος της Χρυσής Αυγής.

Ένας λόγος για την επιτυχία αυτών των κομμάτων ήταν η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς από τον πρώτο γύρο της 9ης Μαΐου ήταν ξεκάθαρο ότι ο Μητσοτάκης οδεύει προς μια συντριπτική νίκη.

Όμως μέρος της επιτυχίας τους είναι το γεγονός ότι ένα σταθερό ποσοστό Ελλήνων είναι ξενοφοβικοί, ρατσιστές και αντισημίτες. Αυτό δυστυχώς ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τα μέλη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας αισθάνονται εδώ και καιρό την παρουσία τους στην καθημερινότητά τους.

Ο Μητσοτάκης έφτιαξε ένα εντυπωσιακό υπουργικό συμβούλιο.

Για πρώτη φορά, πολλά μέλη είναι τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί και αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

 

Δυστυχώς, οι έντονες εμφανίσεις της ακροδεξιάς στις εκλογές, προφανώς ανάγκασαν τον Μητσοτάκη να εντάξει στο υπουργικό του συμβούλιο τον Μάκη Βορίδη.

Ο Βορίδης είναι πρώην αρχηγός μιας νεοναζιστικής ομάδας νεοναζί και θαυμαστής του Ζαν Μαρί Λεπέν, του αρχηγού του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο οποίος υποστήριξε το ρατσιστικό κόμμα (Ελληνικό Μέτωπο) που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Η Λεπέν ήταν ομιλήτρια στις πρώτες καμπάνιες του Βορίδη και μάλιστα καλεσμένη στον γάμο του. Παρόλο που έχει προσπαθήσει, τα τελευταία χρόνια, να τιθασεύσει τη ρητορική του, τα αληθινά συναισθήματα για τον εβραϊκό λαό και άλλες μειονότητες είναι ξεκάθαρα.

Αλλά συνολικά, αυτή είναι μια φιλελεύθερη, τεχνοκρατική, προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, κεντρώα κυβέρνηση που προορίζεται να ενισχύσει την ήδη καλή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι καλή για την Ελλάδα, καλή για τις επιχειρήσεις και καλή για το Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα.

Sabby Mionis
Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ισραήλ Ελλάδας

 

Πηγή πρωτότυπου άρθρου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 490


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα