Έγγραφο με τίτλο #Circles_Maximou_Kathetes_Final αποδεικνύει ότι η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιαμένη

Έγγραφο με τίτλο #Circles_Maximou_Kathetes_Final αποδεικνύει ότι η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιαμένη

20 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:421
Μοίρασέ το

 

Καλείται να παρέμβει εισαγγελέας άμεσα!

 

Ποιός να παρέμβει; Εισαγγελέας;;;

Ποιός εισαγγελέας απ’ αυτούς που είναι βουτηγμένοι στην διαστροφή και στην διαπλοκή να παρέμβει;

Ποιός εισαγγελέας απ’ αυτούς που ναι μεν είναι έντιμοι, αλλά τρέμουν μήπως και χάσουν την θέση τους;;;

Έχετε αντιληφθεί πως ζούμε σε μια χώρα που η διαφθορά είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, που μόνον αν αυτός ο λαός είχε ΨΥΧΗ, και έκοβε κυριολεκτικά τα κεφάλια της ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ, θα μπορούσε κάτι ν’ αλλάξει…

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε άμεσα πλέον πως μας κυβερνούν ΟΒΡΑΙΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ…

Κάν’ τε μιαέρευνα και του τι εστί… ΜΠΕΝΟΣ… και θα καταλάβετε ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ…

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Το φωτογραφικό υλικό που επέλεξα, αποδεικνύει

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.Στοιχηματίζετε πως ακόμα και οι πυρόπληκτοι θα ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη ή Τσίπρα και λοιπά κοινοβουλευτικά καθάρματα;;;

 

Έγγραφο με τίτλο #Circles_Maximou_Kathetes_Final αποδεικνύει ότι η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιαμένη – καλείται να παρέμβει εισαγγελέας άμεσα!

Απο τους συντελεστές του ντοκιμαντερ “Το Σχέδιο” –

Αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του περσινού καλοκαιριού, ξεκινήσαμε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, “Το Σχέδιο”.

Έγγραφο με τίτλο #Circles_Maximou_Kathetes_Final αποδεικνύει ότι η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιαμένη – καλείται να παρέμβει εισαγγελέας άμεσα!
Όπου και αν πήγαμε, οι περισσότεροι κάτοικοι συμφωνούσαν στο “Μας Κάψανε” και πως υπήρχε σχέδιο. Αυτές οι μαρτυρίες ονοματοθέτησαν και το ντοκιμαντέρ.

Στο πρώτο μέρος με τίτλο “8 δέκατα και αναφορά”, διαπιστώσαμε μέσα από επώνυμες μαρτυρίες ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε με τρόπο που έδειχνε πως υπήρχε απόφαση να αφεθεί να καεί όλη η περιοχή. Μάλιστα, χαμηλόβαθμοι πυροσβέστες έσβηναν στα μέτωπα κρυφά για να μην τους δουν οι ανώτεροί τους, που δεν τους επέτρεπαν να ενεργήσουν.

Στο δεύτερο μέρος του: Βόρεια Εύβοια, “Το Σχέδιο”με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών ερευνούμε το “Γιατί” καταστράφηκε ένα παραδεισένιο οικοσύστημα, μεγάλο μέρος των καλλιεργειών ενός ευλογημένου τόπου, μαζί με το μέλλον και τα όνειρα των ανθρώπων του. Ποια είναι τα σχέδια εκμετάλλευσής του και, κυρίως, από πότε αυτά είναι έτοιμα!

Τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία ανάρτησής του στο διαδίκτυο. Μέχρι τότε, με το teaser αυτό, σας παρουσιάσουμε ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο από το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ, που αναφέρεται στην χρονική προετοιμασία του σχεδιασμού για τη Βόρεια Εύβοια.

 

Το ιστορικό


Στις 3 Αυγούστου 2021 ξεκίνησε η πυρκαγιά από τα Μανδανικά (Δάφνη), λίγο έξω από τη Λίμνη, και έκαιγε σε συνθήκες σχετικής άπνοιας για 10 περίπου ημέρες (εκτός από τις 6 Αυγούστου, που σήκωσε δυνατό αέρα για μερικές ώρες).

Στις 13 Αυγούστου η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στον κύριο όγκο της, τόσο στο βόρειο άκρο της (Καματριάδες) όσο και στο νότιο (Κανδήλι), με μικροεστίες να συνεχίζουν να καίνε.

Σημαντικές αναζωπυρώσεις έγιναν όλες τις επόμενες ημέρες προς το όρος Κανδήλι, με μεγαλύτερη αυτήν της 16ης Αυγούστου στο Τρούπι με έντονο τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η φωτιά στην κεντρική Εύβοια, ενώ όλο τον μήνα υπήρχαν συνεχόμενες μικρότερες αναζωπυρώσεις.

Στις 10 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την λεγόμενη “Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας” με πρόεδρο τον Σταύρο Μπένο – επί της ουσίας, ο μόνος που ονοματίστηκε ως μέλος αυτής της “επιτροπής”.

Μάλιστα, η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 18 Αυγούστου.

Ο κ. Μπένος μετέβη στην περιοχή για πρώτη φορά στις 7 Σεπτέμβρη, όπου παρουσίασε ένα εκτενές σχέδιο δέκα πυλώνων για την ανασυγκρότηση της καμένης περιοχής.

Όμως, το εν λόγω διάγραμμα, που περιγράφει τους άξονες παρέμβασης στην Βόρεια Εύβοια, περιέχει, όπως και κάθε ηλεκτρονικό αρχείο, και κάποια στοιχεία (metadata), απ’ όπου μπορεί να δει κανείς πότε δημιουργήθηκε, πότε τροποποιήθηκε, σε ποιο πρόγραμμα, κλπ.

Τα στοιχεία αυτά του διαγράμματος είναι εξόχως αποκαλυπτικά και εκθέτουν όλους τους εμπλεκόμενους: το αρχείο αυτό έχει ημερομηνία τις 14 Αυγούστου 2021!

Δηλαδή, ενώ η πυρκαγιά μόλις έχει τεθεί υπό έλεγχο μια μέρα πριν, χωρίς να έχει αποσβεστεί ο κίνδυνος, ο Σταύρος Μπένος έχει έτοιμους τους Πυλώνες Ανασυγκρότησης, και μάλιστα τους έχει και σε πλήρη γραφιστική αποτύπωση!

Από τις 10/8 που ανακοινώθηκε το όνομά του, μέσα σε 4 μέρες, ο κ. Μπένος έφτιαξε ομάδα μελετών, συνεδρίασαν, έθεσαν τις βασικές προτεραιότητες για τις ανάγκες μιας τεράστιας καμένης περιοχής, όπως είναι η Βόρεια Εύβοια, συμφώνησαν, βρήκαν τον γραφίστα, του ζήτησαν τη γραφιστική αποτύπωση, αυτός την έκανε, την ενέκριναν, και βγήκε το διάγραμμα.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως, οι πυλώνες ανασυγκρότησης που προτείνονται εμπεριέχουν πλήρη επενδυτικά σχέδια προς κάθε κατεύθυνση και δραστηριότητα, με πλήρη ταύτιση και συνάφεια με το νέο ΕΣΠΑ – ταύτιση ακόμη και στην ορολογία. Το νέο ΕΣΠΑ που πρώτη η χώρα μας ενέκρινε στις 15 Ιουλίου 2021.

Είναι προφανές ότι μέσα σε τέσσερις μέρες, ούτε ο “υπερ-τάχιστος” ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορούσε να κάνει τα παραπάνω.

Το έργο που προτείνεται στο διάγραμμα αυτό εμπεριέχει τόσες παραμέτρους και λεπτομέρειες που θα ήταν αδύνατον καν να συλληφθεί στις λεπτομέρειές του μέσα σε 4 μέρες από τον οποιονδήποτε φορέα.

Πόσο μάλλον από τον πρόεδρο ενός σωματείου όπως το ΔΙΑΖΩΜΑ, που ασχολείται με τα αρχαία θέατρα της χώρας και την ανάδειξη/αποκατάστασή τους, δηλαδή που δεν έχει καμία εξειδίκευση στην αποκατάσταση ενός καμένου δάσους και μιας οικονομίας που εξαρτιόταν από αυτό.

Μάλιστα, οι προτεινόμενοι σχεδιασμοί, με νέα πολεοδομικά σχέδια, νέο τουρισμό, ψηφιακό κύμα κ.α. καμία σχέση δεν έχουν με την αποκατάσταση μιας καμένης δασικής και γεωργικής περιοχής,

Μήπως λοιπόν το εν λόγω σχέδιο των 10+ πυλώνων προϋπήρχε;

Σύμφωνα με συνέντευξη του Σταύρου Μπένου, η πρόταση του πρωθυπουργού για να αναλάβει το έργο ανασυγκρότησης του έγινε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε το όνομά του, δηλαδή το πρωί της 10ης Αυγούστου (https://www.iefimerida.gr/politiki/mpenos-sto-iefimerida-anasygkrotisi-b-eyboias).

Βέβαια, η συνέντευξη τύπου κατά την οποία έγινε η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Μπένου ήταν προγραμματισμένη, και όχι έκτακτη.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του την προηγούμενη μέρα ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την “επιτροπή ανασυγκρότησης”, την οποία και θα ανακοίνωνε την επομένη.

Έτσι, είναι κάπως δύσκολο να πιστέψουμε πως η πρόταση θα του γινόταν την ίδια μέρα της ανακοίνωσης.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο ίδιος λέει: «Έχω ενημερωθεί για τη μεγάλη εικόνα, ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρμοδιότητες και τα σχετικά, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες και ημέρες. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι, όταν θα συσταθεί η επιτροπή θα έχουμε να πούμε πολλά».

Εντούτοις, μέσα σε 4 μέρες, είχε έτοιμο το διάγραμμα.

Πότε συστάθηκε η επιτροπή, από ποιους μελετητές, και πως κατέληξε μέσα σε 4 μέρες στο αναλυτικό αυτό σχέδιο;

Και γιατί αυτό, όπως και τα ονόματα των συμμετεχόντων, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα;

 

Εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου;

Για την ύπαρξη αυτού του σημαντικού στοιχείου ενημερωθήκαμε από άνθρωπο της κυβέρνησης μέσα από το Μαξίμου, ο οποίος προφανώς διαφωνεί με το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε.

Ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο για την Β. Εύβοια ήταν έτοιμο από πριν και ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αλλά και το ίδιο το αρχείο “δείχνει” το μέγαρο Μαξίμου.

Το όνομά του είναι Circles-Maximou-Kathetes-Final, και είναι το μόνο αρχείο από όλα τα διαγράμματα της συγκεκριμένης σελίδας του Διαζώματος που έχει τόσο… ιδιαίτερο όνομα.

Τα υπόλοιπα διαγράμματα της σελίδας έχουν τίτλους, όπως MELETES_DIAGRAMMA-4.jpg και sxedio-anasigrotisis-evoias.jpg. Στις 7 Σεπτέμβρη έγινε η παρουσίασή του στην πρώτη συνάντηση του Κου Μπένου με πολίτες και φορείς στη Λίμνη Ευβοίας, όπου και παρουσιάστηκε στον κόσμο.

Στους ανθρώπους που διαβεβαίωσε ο κ. Μπένος ότι με αυτούς και με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματά τους θα φτιαχτεί το πρόγραμμα ανασυγκρότησης…

 

Το στοιχείο που δημοσιεύουμε είναι αδιαμφισβήτητο και, εκτός από την σελίδα του Διαζώματος, είναι επίσης αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, στο https://evoia-meta.gov.gr/, στην οποία γίνεται κάλεσμα για δωρεές στο Διάζωμα, καθώς και για διαβούλευση, χωρίς να τηρείται καμία προϋπόθεση εγκυρότητας μιας δημόσιας διαβούλευσης.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την “Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας” στις 10 Αυγούστου, ενώ η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο, και μάλιστα υπήρχε διάχυτος ο κίνδυνος να περάσει το όρος Κανδήλι και να κάψει και την κεντρική Εύβοια.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται: 

Πώς ήξερε ο πρωθυπουργός ότι θα καεί μόνο η Βόρεια Εύβοια;

Το διάγραμμα με τους Πυλώνες Ανασυγκρότησης από ποιους μελετητές φτιάχτηκε και πότε;

Και, κυρίως, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει νέα πολεοδομικά σχέδια, νέο τουριστικό μοντέλο και άλλα πολλά, πως συνάδει με την αποκατάσταση του δάσους και των καμένων καλλιεργειών;

Καλείται η δικαιοσύνη, που διερευνά τις ευθύνες για την πυρκαγιά, να αναλάβει τη διερεύνηση της διαδρομής αυτού του αρχείου – προς απόδοση πιθανών ευθυνών ή προς διασκέδαση τυχόν άδικων υποψιών!

 

Πηγη tosxedio.com

Πηγή

Προβολές : 421


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα