Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν τα «εκρηκτικά» ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των θυμάτων

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν τα «εκρηκτικά» ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των θυμάτων

9 Φεβρουαρίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:416
Μοίρασέ το

 

Δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους στα τρένα!

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την ηγεσία του αρείου πάγου, να ανατρέψει την δυσχερέστατη εικόνα εντός και εκτός της χώρας μας και να ζητήσουν την άμεση σύλληψη του τέως υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, που λίγες μέρες πριν δήλωνε εντός του κοινοβουλίου ότι τα τραίνα είναι ασφαλή, καθώς και την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στην μεταφορά  του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Είχε πει ο Αλμπέρ Καμύ… “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΡΩΜΕΝΕΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ”!!!!!!!!!!!
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ…
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΑ… ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ 93 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

 

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση για το έγκλημα στα Τέμπηφέρνει η αποκάλυψη ότι βρέθηκαν εκρηκτικά υγρά και αέρια σε αντικείμενα και ρούχα των ανθρώπων που απανθρακώθηκαν μέσα στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Την αποκάλυψη έκανε ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο 98.4 μίλησε για ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου.

Όπως τονίζεται στο πόρισμα το οποίο γνωστοποιήθηκε στην Εισαγγελία Λαρίσης, για τα εκρηκτικά υγρά και αέρα που εντοπίστηκαν στα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους στα τρένα, σε αντίθεση με το έλαιο σιλικόνης που δεν ανιχνεύτηκε, παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.

«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί»

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στο ίδιο μέσο και Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο εντός της δικογραφίας, υπάρχει συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, με ανακριτική παραγγελία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023 , που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. «Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ακόμη κι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη, οι νεκροί μας μιλάνε και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα, έστω και 7 μήνες μετά, πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΚΟΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ ΞΥΛΟΛΙΟ

 

Αναλυτικά οι διαπιστώσεις:

«1.Από τις εκθέσεις εξέτασης δειγμάτων του Γενικού Χημείου του κράτους, που ελήφθησαν από τις εξωτερικές επιφάνειες των τρένων αλλά και το έδαφος στο σημείο του συμβάντος , προκύπτει με σαφήνεια(μεταξύ άλλων) η παρουσία:

-Ξυλολίου

-Βενζολίου

-Τολουολίου , καθώς και

-Ελαίου σιλικόνης

Για τα τρία πρώτα από τα παραπάνω, δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στον χώρο από την λειτουργία των τρένων , το δε 4ο έλαιο σιλικόνης , αποτελεί συστατικό στοιχείο λειτουργίας των μετασχηματιστών τάσης των ηλέκτραμαξών και η παρουσία του δικαιολογείται απολύτως.

Α. Το Ξυλόλιο-Βενζόλιο-Τολουόλιο , χαρακτηρίζονται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας από άποψη κινδύνου(απόσπασμα από τους σχετικούς πίνακες)…

Το υλικό καύσης είναι φανερό ότι καίγεται με μεγάλη ταχύτητα , είναι πτητικό και ερχόμενο σε επαφή με τον αέρα παρουσιάζει φαινόμενα εκρηκτικού μίγματος.

Συναφή ως προς τον τρόπο αντίδρασης υλικά είναι:

Πτητικά υγρά και αέρια(Βουτάνιο, προπάνιο, εξάνιο, επτάνιο, οκτάνιο, τολουόλιο, βενζόλιο, ξυλόλιο κλ.π.)…

Όταν η σιλικόνη(έλαιο) καίγεται σε αέρα ή οξυγόνο, σχηματίζει διοξείδιο του πυριτίου που επικάθεται ως λευκή σκόνη, απανθράκωμα (στερεο) και διάφορα αέρια.

Δεν καταγράφηκε παραγωγή τέτοιας σκόνης στην σκηνή του συμβάντος

Τα διαπιστωμένα υλικά των οποίων η παρουσία ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ από την έκθεση του χημείου του κράτους, και τα οποία έχουν φυσικά χαρακτηριστικά ευφλεξιμότητας και εκρηξιμότητας που συνάδουν με το δημιουργηθέν φαινόμενο είναι:

Το ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο

Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές εφαρμογές νομίμως , αλλά και παρανόμως στην νόθευση των καυσίμων κινητήρων εσωτερικής καύσης , κυρίως της βενζίνης.

Το αναφερόμενο υλικό στην έκθεση των διορισθέντων πραγματογνωμόνων (Ελαιο σιλικόνης) , ως υπεύθυνου για το παραπάνω φαινόμενο της βίαιης καύσης, δεν μπορεί από την φύση του λόγω των χαρακτηριστικών του , να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και να δεχθούμε ότι αυτό ευθύνεται , η απουσία του από τα δείγματα επί των προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων , αποδυναμώνει και εξουδετερώνει την εκδοχή αυτή.

Μένει να διερευνηθεί ο λόγος και ο τρόπος παρουσίας των παραπάνω εύφλεκτων υλικών στον χώρο της σύγκρουσης , υλικά των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται.

*Επίσης η παρουσία εύφλεκτων , τοξικών και πτητικών ουσιών στον χώρο του περιστατικού , βεβαιώνεται από τον τραυματισμό 4 πυροσβεστών της ομάδας πυρόσβεσης οι οποίοι έφεραν αποδεδειγμένα(ιατρικά) χημικά εγκαύματα χωρίς να έλθουν σε επαφή με φλόγες , ή μη μόνον κατά πάσα πιθανότατα από παρασυρμένα νερά πυρόσβεσης.

Με την εκτιμώμενη διαρροή ξυλολίου κ.λ.π , αυτό αναμειγνυόμενο με τον αέρα αποτέλεσε εκρηκτικό μείγμα.

Στην περίπτωση που αυτό το μείγμα πριν αναφλεγεί διασκορπίστηκε σε χώρο όπου υπήρχαν άνθρωποι , υποθετικά κάποιοι από αυτούς το εισέπνευσαν.

Η καύση που ακολούθησε στην περίπτωση αυτή, θα έχει προκαλέσει πέραν των άλλων προφανή και εσωτερικά εγκαύματα σε αυτούς και κυρίως και στα εσωτερικά όργανα που συμμετέχουν στην αναπνοή…»

 

Πηγή

 Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 416


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα