Έκθεση Αποκαλύπτει Ότι Η Μηχανή Προπαγάνδας Των Κινδυνολόγων Του Κλίματος Δεν Είναι Ικανή Να Αντιμετωπίσει Μια Μικρή Ομάδα Έντιμων Επιστημόνων Και Ακαδημαϊκών

Έκθεση Αποκαλύπτει Ότι Η Μηχανή Προπαγάνδας Των Κινδυνολόγων Του Κλίματος Δεν Είναι Ικανή Να Αντιμετωπίσει Μια Μικρή Ομάδα Έντιμων Επιστημόνων Και Ακαδημαϊκών

3 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:293
Μοίρασέ το

 

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια περίληψη των άλλων συντελεστών της έκθεσης του ISD, αλλά μια γρήγορη ματιά στους δύο πρώτους δείχνει ξεκάθαρα ένα μοτίβο – ο καθορισμός του ISD για το τι θεωρείται “παραπληροφόρηση”, αντί να καθοδηγείται από την επιστήμη, καθορίζεται από εκείνους που έχουν συμφέρον να διατηρήσουν το αφήγημά τους για την “κλιματική αλλαγή”, και μόνο αυτό το αφήγημα, στη δημοσιότητα.

 

 

 

 

 

Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί έχουν αφυπνιστεί και αυτό αποδεικνύει πως αρκετοί είναι αυτοί που γυρίζουν την πλάτη στην προπαγάνδα της τηλεόρασης και των ψευτοεπιστημόνων…

Κι όσο η αντίσταση των λαών διογκώνεται, τόσο δυσκολότερα θα επιβάλουν οι ψυχοπαθείς ΕΛΙΤ, τα σατανικά τους σχέδια…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Το Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου (“ISD”), μια δεξαμενή σκέψης που χρηματοδοτείται από τους Gates/Soros, έχει ασχοληθεί με την παρακολούθηση όσων αμφισβητούν ή έρχονται σε αντίθεση με την αφήγησή τους για την “κλιματική αλλαγή”.

Η 115σέλιδη έκθεσή τους με τίτλο “Deny, Deceive, Delay- Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond” (Άρνηση, εξαπάτηση, καθυστέρηση- Τεκμηρίωση και απάντηση στην παραπληροφόρηση για το κλίμα στην COP26 και πέραν αυτής) δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου 2022 και μοιάζει περισσότερο με παραδοχή ότι η προπαγάνδα τους που κινδυνολογεί για το κλίμα απέτυχε και, όπως γράψαμε προηγουμένως, οι πραγματικοί ειδικοί αποκαθιστούν τον επιστημονικό ορισμό της “κλιματικής αλλαγής”.

   Στην περίληψη [της έκθεσής μας] περιγράφουμε τους πιο εξέχοντες λόγους που εντοπίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την COP26. … Αυτή η έκθεση – “Άρνηση, εξαπάτηση, καθυστέρηση: Τεκμηρίωση και αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για το κλίμα στην COP26 και πέραν αυτής” – είναι μια συλλογική προσπάθεια ποσοτικοποίησης του προβλήματος και καθορισμού συγκεκριμένων αντιδράσεων για τους επόμενους μήνες και χρόνια. Παράγεται από την ISD, την CASM Technology και τη συμμαχία Climate Action Against Disinformation (CAAD) και αποτελεί μια εξέταση με βάση τα δεδομένα του τοπίου, των φορέων, των συστημάτων και των προσεγγίσεων που συνδυάζονται για να αποτρέψουν τη δράση για το κλίμα. Κοιτάζοντας μπροστά, έχουμε περιγράψει συστάσεις για τις κυβερνήσεις, τους πολυμερείς οργανισμούς, τις τεχνολογικές πλατφόρμες και τα μέσα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στο διαδίκτυο.

   Deny, Deceive, Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond – Summary, ISD, 9 Ιουνίου 2022

Στην έκθεση της ISD συνέβαλαν το Κέντρο Ανάλυσης Τεχνολογίας Κοινωνικών Μέσων (“CASM”), το Conscious Advertising Network (“CAN”), το Climate Nexus, το Eco-Bot.Net, οι Φίλοι της Γης, το Purpose, το Reset Australia και το Stop Funding Heat. Με ιδιαίτερη αναγνώριση στις Paula Matlach, Kata Balint, Cecile Simmons, Sara Bundzten και Melanie Smith για τις προσπάθειές τους στην “αίθουσα πολέμου” του ISD για το κλίμα.

Γιατί χρειάζονται μια “αίθουσα πολέμου” για να υπερασπιστούν την “κλιματική αλλαγή” τους; Μήπως η δική τους εκδοχή της “κλιματικής αλλαγής” αποδομείται τόσο εύκολα που πρέπει να είναι έτοιμοι να πάνε σε “πόλεμο” για να την υπερασπιστούν;


–> ISD Report, η προπαγάνδα μας έχει αποτύχει

Αυτό που ακολουθεί είναι αποσπάσματα από την 16σέλιδη περίληψη της έκθεσης της ISD. Την πλήρη έκθεση 155 σελίδων μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Η παραπληροφόρηση και η κρατική ψευδής πληροφόρηση για το κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να ξεπερνούν το επαληθευμένο περιεχόμενο, ακόμη και όταν το τελευταίο προωθείται από τις ίδιες τις πλατφόρμες, παραδέχεται η έκθεση της ISD.

Στη συνέχεια, η ISD παρέχει χρήσιμες πηγές που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη στη δική μας αναζήτηση της αλήθειας για την κλιματική αλλαγή. Η πλήρης έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πολλούς ακόμη πόρους που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι – μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι μια από τις αναρτήσεις σας βρέθηκε άξια μνείας.

   Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021, το ISD παρακολούθησε τις αναρτήσεις που παρήγαγε το επίσημο Κέντρο Επιστήμης για το Κλίμα του Facebook και προσπάθησε να τις συγκρίνει με λογαριασμούς με ιστορικό σκεπτικισμού για το κλίμα, όπως το Breitbart London, το Spiked Online, το Net Zero Watch, το GB News και το Heartland Institute.

   Η τελευταία ομάδα όχι μόνο ξεπέρασε το Κέντρο Επιστήμης του Κλίματος σε όγκο και συχνότητα αναρτήσεων (449 έναντι 188 που αντιστοιχούσαν σε λέξεις-κλειδιά σχετικές με το κλίμα), αλλά κέρδιζε συνεχώς μεγαλύτερη έλξη και εμπλοκή σε τέτοιο περιεχόμενο (μέσος όρος ~92.000 αλληλεπιδράσεων έναντι ~7.500).

   Deny, Deceive Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond ISD, σελίδα 5.

Η έκθεση προσδιορίζει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που “υπερ-διαδίδουν την παραπληροφόρηση για το κλίμαπροέρχονταν από επιστημονικό ή ακαδημαϊκό υπόβαθρο:

   Η ανάλυση δικτύου από την Graphika 16 λογαριασμών που “υπερ-διαδίδουν” την παραπληροφόρηση για το κλίμα στο Twitter αποκάλυψε 13 υποομάδες, οι οποίες συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό γύρω από κοινότητες αντιεπιστημονικές και συνωμοσιολογικές σε βασικές χώρες (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς). Πολλοί από αυτούς που ασκούν επιρροή σε αυτόν τον χώρο προέρχονται συνήθως από επιστημονικό ή ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ενώ ορισμένοι είχαν προηγουμένως εμπλακεί στο πράσινο κίνημα.

   Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου 2021, τα tweets και τα tweets παραπομπών από τους 16 λογαριασμούς που αναφέρονται παραπάνω συγκέντρωσαν συνολικά 507.000 likes και retweets (“αλληλεπιδράσεις”) μόνο για τις αφηγήσεις για το κλίμα1. Αυτό περιλαμβάνει άτομα όπως ο Michael Shellenberger, ο John Stossel, ο Bjorn Lomborg και ο Patrick Moore.

  Deny, Deceive Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond ISD, ISD, σελίδες 5 και 6.

Ο Shellenberger είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ και κορυφαίος ειδικός σε θέματα ενέργειας, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “περιβαλλοντικός γκουρού”, “γκουρού του κλίματος”, “ο κορυφαίος δημόσιος διανοούμενος της Βόρειας Αμερικής για την καθαρή ενέργεια” και “αρχιερέας” του φιλοανθρώπινου περιβαλλοντικού κινήματος.

Η ISD ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο tweet του Shellenberger στην έκθεσή της. Ένα tweet από ένα νήμα με περισσότερα από 50:

   Για παράδειγμα, ο Michael Shellenberger έγραψε στο Twitter ένα γραφικό με τίτλο “Woke Religion: Μια ταξινομία” στις 11 Νοεμβρίου 2021, καθώς οι διαπραγματεύσεις της COP26 έφταναν στο αποκορύφωμά τους. Η ταξινομία συντάχθηκε μαζί με τον ακαδημαϊκό Peter Boghossian και τοποθετεί την κλιματική αλλαγή δίπλα σε άλλα αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ταυτότητα φύλου, το έγκλημα και η ψυχική ασθένεια … η ταξινομία παραθέτει ισχυρισμούς όπως “Το κλίμα της Γης ήταν ασφαλέστερο στο παρελθόν”, “Μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τον κόσμο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” και “Η ευημερία δεν εξαρτάται από την υψηλή κατανάλωση ενέργειας”.

 Deny, Deceive Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond ISD, ISD, σελίδες 5 και 6., ISD, σελίδα 5

Έχουμε επισυνάψει ένα αντίγραφο του νήματος στο Twitter για όσους ενδιαφέρονται να το διαβάσουν, εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο Substack του Shellenberger ΕΔΩ

Η έκθεση του ISD εκφράζει τη δυσαρέσκεια για την αναποτελεσματικότητα των “ελεγκτών γεγονότων”:

   Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας διαφημίζουν τη συνεργασία τους με “ανεξάρτητους, τρίτους” ελεγκτές γεγονότων, πιστοποιημένους μέσω οργανισμών όπως το Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Γεγονότων (IFCN), για τον εντοπισμό, την εξέταση και τη λήψη μέτρων σε αμφισβητήσιμο περιεχόμενο. Οι αναλυτές μας διαπίστωσαν ορισμένες περιπτώσεις όπου είχαν εφαρμοστεί ετικέτες ελέγχου των γεγονότων … Ωστόσο, πέρα από αυτό το μέτρο χαμηλότερης βαθμίδας, βρήκαμε ελάχιστα στοιχεία για την επιβολή μέτρων κατά γνωστών που παραπληροφορούν, ακόμη και σε κρίσιμες στιγμές όπως μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα ή ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο.

   Deny, Deceive Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond ISD, σελίδα 6

Αν ήταν δυσαρεστημένοι με την ικανότητα των ελεγκτών γεγονότων να περιορίζουν τη δημόσια συζήτηση, η έκθεση της ISD είναι ακόμη πιο δυσαρεστημένοι με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι ενισχύουν τις απόψεις των σκεπτικιστών του κλίματος:

   Η κάλυψη από τα ραδιοφωνικά, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα συνεχίζει να ενισχύει και να νομιμοποιεί τις απόψεις των σκεπτικιστών του κλίματος και με τη σειρά της παρέχει φαινομενικά “αξιόπιστα” σημεία αναφοράς για ειδήμονες και λογαριασμούς υψηλής απήχησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ του δικτύου που περιγράφηκε παραπάνω, μέσα όπως η Daily Mail, η Telegraph, η Wall Street Journal και το Sky News Australia λειτούργησαν ως βασικοί κόμβοι περιεχομένου.

    Deny, Deceive Delay: Documenting and Responding to Climate Disinformation at COP26 & Beyond ISD, σελίδα 6

“Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε”, έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης, “είναι πώς και γιατί ένα τέτοιο περιεχόμενο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι εταιρείες τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν σθεναρά τη δράση τους για το κλίμα. Προς το παρόν, το ερώτημα αυτό είναι αδύνατο να απαντηθεί για τον τομέα του κλίματος”.

Παρά το δίκτυο διαφημιστών, πρακτορείων, παρόχων τεχνολογίας και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, το οποίο διαθέτουν οι κινδυνολόγοι του κλίματος, την ανάπτυξη “ελεγκτών γεγονότων”, τη λογοκρισία, την υποστήριξη από κυβερνήσεις και πολυεθνικούς οργανισμούς και όλη τη χρηματοδότησή τους – φαίνεται ότι μια ομάδα 16 “υπερ-διαφημιστών” καταφέρνει να εκθέσει την επίσημη αφήγηση της απάτης της κλιματικής αλλαγής και σχεδόν να νικήσει τους προπαγανδιστές.

Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ακόμα. Ξεκινώντας από τη σελίδα 11 της περίληψης, οι συντάκτες της έκθεσης έχουν πάνω από 6 σελίδες με συστάσεις για τις κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές και τις εταιρείες τεχνολογίας. Αυτές θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποιες ενδείξεις για τα μελλοντικά βήματα που μπορεί να λάβουν οι κινδυνολόγοι του κλίματος σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι η αντιεπιστημονική τους αφήγηση που προκαλεί φόβο θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούσει το κοινό.


–> Συντελεστές και Χρηματοδότες της ISD

“Η ISD είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που τηρεί τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα. Η ανεξαρτησία μας εγγυάται την ελευθερία και την ευθύνη να εργαζόμαστε για την επίτευξη των φιλανθρωπικών μας στόχων με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες αρχές μας (Ακεραιότητα, Συνεργασία, Ευκινησία, Θάρρος). Δεν αναλαμβάνουμε εργασίες, δεν επιδιώκουμε εξωτερικές συνεργασίες ούτε συνεργαζόμαστε με χρηματοδότες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία, τη φήμη και την αμεροληψία της ISD ή να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή την ποιότητα του έργου μας”, υποστηρίζει η ιστοσελίδα τους.

Πόσο ανεξάρτητοι είναι λοιπόν; Μια γρήγορη ματιά, ΕΔΩ, στους συνεργάτες της ISD, τους χρηματοδότες, τους κυβερνητικούς και πολυμερείς οργανισμούς και τον “ιδιωτικό τομέα” – ο οποίος περιλαμβάνει τις συνήθεις οργανώσεις λογοκρισίας: Audible, Facebook, GIFCT, Google, Jigsaw, Microsoft, Spotify και YouTube – καταδεικνύει ότι δεν είναι ανεξάρτητοι, εκτός αν εννοούν ανεξάρτητοι για το κοινό. Και οι δραστηριότητές τους απέχουν πολύ από το να είναι ηθικές. Οποιοσδήποτε γνωρίζει τις κακόβουλες δραστηριότητες του Bill Gates και του George Soros θα αντιληφθεί επίσης ότι η ISD αποδεχόμενη κεφάλαια από αυτούς καταστρέφει την “αξιοπιστία, τη φήμη και την αμεροληψία” τους.

–> Συνεργάτης του Κέντρου Ανάλυσης της Τεχνολογίας των Κοινωνικών Μέσων (“CASM”)

Το CASM ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει “βλάβες στο διαδίκτυο”. Πρώτη στον κατάλογο των “βλαβών” είναι η “παραπληροφόρηση για το κλίμα”:

CASM Technology


Ένας από τους συγκεκριμένους τομείς της εργασίας του CASM είναι η στόχευση “παγκόσμιων συζητήσεων σχετικά με τη δράση για το κλίμα για συστηματική χειραγώγηση” με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, μια τέτοια τεχνολογία ονομάζεται “Beam”:

“Με την ISD, η CASM ανέπτυξε μια τεχνολογία αντι-παραπληροφόρησης που ονομάζεται Beam. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε έξι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πολλαπλούς συσσωρευτές ειδήσεων, εκατοντάδες ιστότοπους και φόρουμ και σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών, αραβικών, ντιβέχι, σομαλικών και ισπανικών. Μπορεί να προσλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή κειμένου και συνεχώς προστίθενται νέες πηγές”.

Ποιος αποφασίζει ποιες πληροφορίες θεωρούνται παραπληροφόρηση; Δεν υπάρχει καμία ένδειξη στον ιστότοπο του CASM σχετικά με το πώς ή ποιος τους χρηματοδοτεί. Ωστόσο, το με ποιον έχουν συνεργαστεί μπορεί να προσφέρει ενδείξεις ως προς το ποιος επηρεάζει την επιλογή της “παραπληροφόρησης”.

Εκτός από το ISD και άλλους συντελεστές της έκθεσης του ISD – συγκεκριμένα, Stop Funding Heat και Climate Nexus – οι εταίροι του CASM περιλαμβάνουν το News UK, το BBC Monitoring και το υπουργικό συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι μαζί, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, έχουν “επιβιβάσει” 15 κλιματικές οργανώσεις και έχουν παράσχει ένα “δωμάτιο πολέμου παραπληροφόρησης για το κλίμα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της COP26“.

Η News UK είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική του αμερικανικού ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης News Corp. Είναι ο εκδότης των εφημερίδων The Times, The Sunday Times και The Sun.

Το BBC Monitoring είναι ένα τμήμα του British Broadcasting Corporation (“BBC”) το οποίο παρακολουθεί και αναφέρει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως χρησιμοποιώντας πληροφορίες ανοικτού κώδικα.

–> Συνεργάτης Conscious Advertising Network (“CAN”)

Το CAN είναι ένας διεθνής συνασπισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελείται από περισσότερους από 150 διαφημιστές, οργανισμούς, παρόχους τεχνολογίας και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Conscious Advertising Network


Και πάλι, ποιος αποφασίζει τι είναι παραπληροφόρηση;

“Έχουμε σπουδαία νέα”, ανακοίνωσε το CAN σε μια ανακοίνωση χωρίς ημερομηνία, αλλά που φαίνεται να δημοσιεύεται το 2020, “έχουμε λάβει χρηματοδότηση από δύο διαφορετικούς χρηματοδότες, για να συνεχίσουμε το έργο μας, μεταξύ άλλων για την παραπληροφόρηση, το μίσος, την κλιματική αλλαγή και τη διακυβέρνηση των πλατφορμών“.

Οι δύο νέοι χρηματοδότες τους είναι το Quadrature Climate Foundation, το οποίο κατασκευάζει πλήρως αυτοματοποιημένη τεχνολογία για την πρόβλεψη και το εμπόριο όλων των ρευστών ηλεκτρονικών χρηματοπιστωτικών αγορών, και το European Climate Foundation, το οποίο “ανοίγει το δρόμο για έναν κόσμο με καθαρό μηδενικό ισοζύγιο”.

Ένας από τους χρηματοδότες του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Κλίμα είναι το Rockefeller Brothers Fund και ένας άλλος το Bloomberg Philanthropies. Τα ονόματα και των δύο χρηματοδοτών θα είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούν τα καμώματα και τα οράματα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και άλλων υποστηρικτών της Ατζέντας 2030, της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης ή όποιο άλλο όνομα δοθεί στο σχέδιό τους.

Ο ιστότοπος του CAN αναφέρει με υπερηφάνεια τα επιτεύγματά του, τα οποία περιλαμβάνουν:

“Έπειτα από 18 μήνες εργασίας με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή της United National [ναι, “National” και όχι “Nations”], το CAN και έναν συνασπισμό άλλων οργανώσεων, το 2021 η Google ανακοίνωσε μια νέα πολιτική νομισματοποίησης. Για πρώτη φορά, η παραπληροφόρηση που υπονομεύει την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής δεν αποτιμάται πλέον σε χρήμα μέσω διαφημίσεων.

“Το 2021, η CAN προσχώρησε σε έναν παγκόσμιο συνασπισμό 20+ κορυφαίων οργανώσεων για το κλίμα και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, απαιτώντας ισχυρές, συντονισμένες και προληπτικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλίμακας της απειλής της κλιματικής παραπληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Οι κοινές μας προσπάθειες οδήγησαν στη δημιουργία ενός καθολικού ορισμού της κλιματικής παραπληροφόρησης”.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τα ονόματα των 20+ οργανώσεων που απαρτίζουν τον “παγκόσμιο συνασπισμό”, αλλά δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αναφορές σε αυτόν τον συνασπισμό στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον ένας κατάλογος των οργανώσεων που έχουν συμμετάσχει. Ωστόσο, μια αναφορά μπορεί να βοηθήσει κάπως στην επίλυση του μυστηρίου σχετικά με το ποιες οργανώσεις είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία “ενός παγκόσμιου ορισμού της παραπληροφόρησης για το κλίμα“.

Το Branch αναδημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή και δήλωσε: “Ο Συνασπισμός Παραπληροφόρησης για το Κλίμα, μαζί με δεκατέσσερις άλλες οργανώσεις για το κλίμα, συνέταξε αυτή την ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στις 15 Οκτωβρίου για να απαιτήσει συγκεκριμένες αλλαγές πολιτικής από την ηγεσία της Μεγάλης Τεχνολογίας”.

Το Branch απαριθμεί δεκατέσσερις υπογράφοντες στο τέλος, προφανώς αυτοί είναι οι “άλλες οργανώσεις για το κλίμα“. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τέσσερις οργανώσεις που έχουν ήδη κατονομαστεί σε σχέση με το αντικείμενο του παρόντος άρθρου – η ISD και τρεις από τους συντελεστές της έκθεσής της: Friends of the Earth, Eco-Bot.net και Stop Funding Heat.

Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιες οργανώσεις αποτελούν τον Συνασπισμό Παραπληροφόρησης για το Κλίμα.

Η αρχική ανοικτή επιστολή δημοσιεύεται στον ιστότοπο του CAN. Στο άρθρο τους, το Branch ευχαρίστησε “την Julia Masters, υπεύθυνη εκστρατείας με τον Συνασπισμό Παραπληροφόρησης για το Κλίμα, για την υποστήριξη στην αναδημοσίευση της επιστολής”. Η Julia Masters περιγράφεται ως “Manager, Climate Disinformation Coalition, Campaign at Climate Nexus” στο ZoomInfo. Το Climate Nexus συνέβαλε, μαζί με το CAN, στην έκθεση του ISD. Το Climate Nexus κατονομάζεται επίσης ως συνεργαζόμενο με το CASM, τον κύριο συνεισφέροντα στην έκθεση του ISD.

Θα μπορούσαμε να υποπτευθούμε ότι ο Συνασπισμός Παραπληροφόρησης για το Κλίμα αποτελείται μόνο από το CAN και το Climate Nexus. Και ο “παγκόσμιος συνασπισμός” που αναφέρεται στον ιστότοπο του CAN είναι οι υπογράφοντες της ανοικτής επιστολής του, η οποία, κατά τη στιγμή που ο CAN ενημέρωσε τον ιστότοπό του, είχε 20+ υπογράφοντες. Αρχίζει να φαίνεται μάλλον αιμομικτική – η έκθεση της ISD και η ανοιχτή επιστολή έχουν συνταχθεί ή υποστηρίζονται από την ίδια ομάδα οργανώσεων. Και ο Συνασπισμός Παραπληροφόρησης για το Κλίμα προέρχεται από την ίδια.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια περίληψη των άλλων συντελεστών της έκθεσης του ISD, αλλά μια γρήγορη ματιά στους δύο πρώτους δείχνει ξεκάθαρα ένα μοτίβο – ο καθορισμός του ISD για το τι θεωρείται “παραπληροφόρηση”, αντί να καθοδηγείται από την επιστήμη, καθορίζεται από εκείνους που έχουν συμφέρον να διατηρήσουν το αφήγημά τους για την “κλιματική αλλαγή”, και μόνο αυτό το αφήγημα, στη δημοσιότητα.


–> Τα Ηνωμένα Έθνη κηρύσσουν πόλεμο στις “θεωρίες συνωμοσίας”

“Τον Φεβρουάριο του 2022, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) έκανε ένα πρωτοφανές βήμα, αναφέροντας την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση και την “πολιτικοποίηση της επιστήμης” ως βασικά εμπόδια στη δράση. Για πρώτη φορά, ένα έγγραφο που έγινε αποδεκτό από όλες τις κυβερνήσεις-μέλη ανέφερε ότι η ρητορική από “οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα… υπονομεύει την επιστήμη του κλίματος”“, ανέφερε η ISD στο προοίμιο της έκθεσής της.

Η IPCC είναι ένα διακυβερνητικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών (“ΟΗΕ”) υπεύθυνο για την προώθηση της γνώσης σχετικά με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Η IPCC έχει υιοθετήσει και δημοσιεύσει τις “Αρχές που διέπουν τις εργασίες της IPCC“, οι οποίες αναφέρουν ότι η IPCC θα αξιολογήσει: τον κίνδυνο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, τις πιθανές επιπτώσεις της και τις πιθανές επιλογές για την πρόληψη. Η IPCC έχει έννομο συμφέρον, καθώς διαφορετικά δεν θα υπήρχε, να διασφαλίσει ότι η κλιματική αλλαγή θα θεωρηθεί ως ανθρωπογενής.

Το προοίμιο της έκθεσης της ISD συνεχίζει: “Βασιζόμενοι σε έρευνες που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους 18 μήνες, και ιδίως στο περιθώριο και μετά την COP26, έχουμε σαφή στοιχεία για την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε“. Η έκθεση της ISD δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2022. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν ξεκινώντας, ας πούμε, από τον Δεκέμβριο του 2020/Ιανουάριο του 2021.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2020, ο ΟΗΕ κήρυξε τον πόλεμο στις θεωρίες συνωμοσίας, με την εκστρατεία της UNESCO #ThinkBeforeSharing, χαρακτηρίζοντας την άνοδο της συνωμοσιολογικής σκέψης ως “ανησυχητική και επικίνδυνη” και παρέχοντας στο κοινό μια εργαλειοθήκη για να “προκρίνει” και να “ξεμπροστιάζει” οποιονδήποτε τολμά να υπονοήσει ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτα τίμιες, έντιμες και διαφανείς.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί επίσης ότι ο George Soros, οι Rothschilds και το κράτος του Ισραήλ δεν πρέπει να συνδέονται με οποιαδήποτε “υποτιθέμενη συνωμοσία“, έγραψε το News Punch.

Θεωρίες συνωμοσίας, η σύνδεση με τον αντισημιτισμό


Για την έναρξη της εκστρατείας τους, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο (“WJC”) κυκλοφόρησε το παρακάτω διαφημιστικό βίντεο:

Το WJC εγκαινιάζει ψηφιακούς πόρους για την αντιμετώπιση των θεωριών συνωμοσίας του Covid-19, 17 Αυγούστου 2020 (2 λεπτά)


Η εκστρατεία #ThinkBeforeSharing της UNESCO περιέχει όλα τα στοιχεία που περιέχει η εκστρατεία #TakeCareWithWhatYouShare της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, και ακόμη περισσότερα. Μήπως εργάζονται “στο ίδιο μήκος κύματος”;

Μήπως είμαστε θεωρητικοί συνωμοσίας και μόνο που κάνουμε αυτή την ερώτηση; Ή μήπως η απάντηση είναι ότι πρόκειται, πράγματι, για συνωμοσία;

***********

Δικτυογραφία:

Report Reveals the Climate Alarmists’ Propaganda Machine Is No Match for A Small Group of Honest Scientists and Academics

https://expose-news.com/2022/08/02/report-reveals-climate-alarmists-propaganda-has-failed/

 

Πηγή

Προβολές : 293


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα