Έλλειψη βρεφικής τροφής: Τι την προκαλεί; (ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Έλλειψη βρεφικής τροφής: Τι την προκαλεί; (ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

16 Μαΐου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:298
Μοίρασέ το

 

 

Οι μητέρες σε όλες τις ΗΠΑ αναζητούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διασχίζουν πολιτείες για να αποκτήσουν τροφή για μωρά εν μέσω εθνικής έλλειψης που οφείλεται στη συνεχιζόμενη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο FDA συμβουλεύει γονείς και φροντιστές να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού τους εάν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βασικές ειδικές παιδικές τροφές.

Δεν θέλει και ιδιαίτερη κριτική σκέψη πως είναι και αυτό ένα μέτρο σχεδιασμένης έλλειψης παιδικών τροφών, με στόχο την τρομοκράτηση και τον θάνατο των βρεφών…

Μπλεγμένος και ο FDA στην υπόθεση…

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ…

Κι όπως μαθαίνω από φίλους στις ΗΠΑ, πολλοί πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους και την Πατρίδα τους από τα ερπετά του ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…

Στο ΡΑΓΙΔΙΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΛΑΟΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι μητέρες σε όλες τις ΗΠΑ αναζητούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διασχίζουν πολιτείες για να αποκτήσουν τροφή για μωρά εν μέσω εθνικής έλλειψης που οφείλεται στη συνεχιζόμενη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η κρίση επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το 40% των δημοφιλών εμπορικών σημάτων γάλακτος για μωρά εξαντλήθηκαν σε λιανοπωλητές στις ΗΠΑ την εβδομάδα που αρχίζει στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με ανάλυση της Datasembly σε περισσότερα από 11.000 καταστήματα. Αυτό είναι επάνω από 31% λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα και 11% τον Νοέμβριο του 2021.

Η Datasemly διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα μισά προϊόντα βρεφικής τροφής εξαντλήθηκαν πλήρως στην Αϊόβα, τη Νότια Ντακότα, τη Βόρεια Ντακότα, το Μιζούρι, το Τέξας και το Τενεσί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 24ης Απριλίου.

Η πίεση στις προμήθειες ανάγκασε τους μεγάλους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένων των Walgreens, CVS και Target, να περιορίσουν την ποσότητα του ειδικά διαμορφωμένου γάλακτος που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες, σύμφωνα με USA Today. εικόνες που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν άδεια ράφια στους διαδρόμους της παιδικής τροφής.

Γιατί υπάρχει έλλειψη γάλακτος για μωρά;

Τους τελευταίους μήνες συνέβησαν αρκετοί παράγοντες συσσωρευμένη πίεση σε εθνικές και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Αυτές περιλαμβάνουν ελλείψεις προσωπικού λόγω του COVID-19, αυξημένη ζήτηση για πολλά προϊόντα και υπηρεσίες μετά τη χαλάρωση των περιορισμών του lockdown, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχετικές διεθνείς κυρώσεις και ελλείψεις ορισμένων εμπορευμάτων.

Ωστόσο, η έλλειψη γάλακτος για μωρά επιδεινώθηκε όταν η Abbott -παραγωγός της κορυφαίας αμερικανικής μάρκας Similac- έκλεισε ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Μίσιγκαν και εξέδωσε τρεις ανακλήσεις προϊόντων τον Φεβρουάριο λόγω ανησυχιών για μόλυνση. Σύμφωνα με την ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝτέσσερα μωρά αρρώστησαν, εκ των οποίων δύο πέθαναν, αφού ταΐστηκαν με γάλα που παρήχθη στο εργοστάσιο.

Σε Μάρτιος η FDA δημοσίευσε προκαταρκτικά ευρήματα ότι η Abbott απέτυχε να διατηρήσει τις υγειονομικές συνθήκες στο εργοστάσιο. ο ρυθμιστής ανέφερε σε δήλωση ότι συνεργάζεται με την εταιρεία για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο του Μίσιγκαν.

Αλλά η πίεση αυξάνεται στον FDA, κάτι που ήταν κατηγορούμενος από τη Δημοκρατική Εκπρόσωπο Rosa DeLauro ότι ανταποκρίνεται «πολύ αργά» στις ελλείψεις.

«Μια πανεθνική έλλειψη γάλακτος έχει αφήσει τα μωρά χωρίς σωστή διατροφή και τους γονείς χωρίς επιλογές», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Tom Cotton. ανέβασε στο Twitter. “Ο @us_fda πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο της Abbott».

Η Abbott είναι ο κύριος προμηθευτής βρεφικών παρασκευασμάτων σε γυναίκες και παιδιά χαμηλού εισοδήματος μέσω κρατικών προγραμμάτων παροχών όπως το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC). Ο κατασκευαστής ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής για περισσότερες από τις μισές υπηρεσίες που διαχειρίζονται το WIC, είπε ο Brian Dittmeier της Εθνικής Ένωσης WIC Νιου Γιορκ Ταιμς.

Οι αγορές πανικού έχουν προσθέσει στην κρίση τις τελευταίες εβδομάδες. Σε απάντηση, λιανοπωλητές όπως η Walgreens περιορίζουν τους καταναλωτές να αγοράζουν τρία κουτάκια τη φορά BBC έχουν αναφερθεί. Ένα δοχείο 12,4 ουγκιών παιδικής τροφής, παράγει συνήθως περίπου 15 μπουκάλια, τα οποία θα διαρκέσουν μόνο για λίγες ημέρες.

δήλωσε η Walgreens σε δήλωση στην BBC ότι συνεργαζόταν με τους προμηθευτές της «για να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών».

Τι λένε οι εταιρείες βρεφικών γαλακτοκομικών για την έλλειψη;

O  Άμποτ είπε σε μια δήλωση ότι συνεργάζεται με την FDA για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν και αποστέλλει επιπλέον φόρμουλα από ένα εργοστάσιο στην Ιρλανδία. Η εταιρεία αναμένει ότι οι αποστολές από τη χώρα θα διπλασιαστούν φέτος.

«Γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη ανάκλησή μας προκάλεσε πρόσθετο άγχος και άγχος σε μια ήδη προκλητική κατάσταση μιας παγκόσμιας έλλειψης εφοδιασμού», δήλωσε ο Abbott σε μια δήλωση τον προηγούμενο μήνα. «Εργαζόμαστε σκληρά για να βοηθήσουμε τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τους φροντιστές να έχουν την υψηλής ποιότητας διατροφή που χρειάζονται για τα μωρά τους».

Άλλοι προμηθευτές προσαρμόζονται για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών μετά την ανάκληση της Abbott. Ο κατασκευαστής της παιδικής τροφής Enfamil είπε USA Today ότι τα εργοστάσιά της λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και έστειλε 30% περισσότερο από τη φόρμουλα της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι φροντιστές;

Οι ελλείψεις είναι κατανοητό ότι προκαλούν εξαιρετικά άγχος στους γονείς και τους φροντιστές. Κάποιοι έχουν στραφεί σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε τα επίπεδα αποθεμάτων σε διαφορετικά καταστήματα, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν σε διάφορες πολιτείες ή να πληρώσουν εκβιαστικές τιμές online. Την Τρίτη πολλοί καταχωρίσεις eBay για τέσσερα κουτάκια βρεφικής φόρμουλας τιμήθηκαν πάνω από 130 $.

Εξειδικευμένες τροφές για μωρά με αλλεργίες ή ιατρικές ανάγκες αποδεικνύεται ακόμη πιο δύσκολο να βρεθούν.

Οι ελλείψεις αυτών των προϊόντων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές καθώς τα βρέφη συχνά δεν μπορούν να πιουν εναλλακτικά.

Ο FDA συμβουλεύει γονείς και φροντιστές να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού τους εάν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βασικές ειδικές παιδικές τροφές.

Η ρυθμιστική αρχή έχει επίσης εκδώσει Κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να ελέγξετε εάν τα προϊόντα παιδικών τροφών εμπίπτουν στις πρόσφατες ανακλήσεις. Ο FDA προειδοποίησε επίσης για την αραίωση της βρεφικής τροφής ή την προσπάθεια παρασκευής σπιτικών εναλλακτικών.

Λήγει η φόρμουλα για μωρά;

Ναι, η παιδική τροφή για μωρά λήγει. Το κουτί θα πρέπει να σας λέει την ημερομηνία λήξης, η οποία είναι συνήθως ένα έτος για τα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί. Ο FDA προειδοποιεί κατά της παραγγελίας παιδικής τροφής μέσω Διαδικτύου εκτός των ΗΠΑ, καθώς θα μπορούσε να είναι πλαστό.

 

Πηγή

Προβολές : 298


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα