Έλληνες κτηνοτρόφοι, εξεγερθείτε. Στην Ολλανδία ζητούν θανάτωση του 95% των αγελάδων για την… κλιματική αλλαγή!

15 Ιουλίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Υπάρχει μια «Δαμόκλειος σπάθη» που κρέμεται από πάνω τους: η πιθανότητα υποχρεωτικής κατάσχεσης της ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση.

 

Οι “έλληνες” κτηνοτρόφοι, ζουν την κοσμάρα τους, και περιμένουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους και ο λαός την επερχόμενη ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Του Nathan Worcester

Στην Ολλανδία, ο παραγωγός γάλακτος Martin Neppelenbroek βρίσκεται κοντά στο τέρμα της διαδρομής.

Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα τον υποχρεώσουν να μειώσει το ζωικό του κεφάλαιο κατά 95 τοις εκατό. Πιστεύει ότι θα πρέπει να πουλήσει την οικογενειακή του φάρμα.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω μια φάρμα με 5 τοις εκατό. Για μένα έχει τελειώσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Epoch Times στις 7 Ιουλίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς, δεν μπορώ να το πουλήσω σε κανέναν. Κανείς δεν θέλει να το αγοράσει. [Αλλά] η κυβέρνηση θέλει να το αγοράσει. Και γι’ αυτό [έχουν] αυτούς τους κανονισμούς, νομίζω».

Ο Neppelenbroek έκανε τις παρατηρήσεις αυτές μιλώντας με τον Roman Balmakov, παρουσιαστή της εκπομπής “Facts Matter” στο EpochTV, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Balmakov στις Κάτω Χώρες.

Ο Neppelenbroek επεσήμανε ότι δεν απαιτείται από όλους τους κτηνοτρόφους να απαλλαγούν από τόσα πολλά από τα βοοειδή τους.

Οι άνθρωποι που ζουν πιο μακριά από περιοχές που προστατεύονται στο πλαίσιο του Natura 2000, μιας συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη διατήρηση ειδών και οικοτόπων, μπορούν να έχουν περισσότερα βοοειδή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι κανονισμοί της ολλανδικής κυβέρνησης για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου και αμμωνίας συνδέονται με την εγγύτητα των περιοχών σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές.

Οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες και άλλοι σε ολόκληρη την Ολλανδία έχουν ηγηθεί πανεθνικών διαδηλώσεων κατά αυτού του οράματος, εν μέρει υποκινούμενοι από ένα εθνικό και περιφερειακό σχέδιο της 10ης Ιουνίου για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από το άζωτο.

Υπάρχει μια «Δαμόκλειος σπάθη» που κρέμεται από πάνω τους: η πιθανότητα υποχρεωτικής κατάσχεσης της ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση.

martin 3.002 600x338 1

Το NOS Nieuws ανέφερε ότι η Christianne van der Wal, υπουργός φύσης και πολιτικής για το άζωτο της χώρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης γης από μη συνεργάσιμους αγρότες.

Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι η προσέγγισή της σημαίνει ότι «δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους [Ολλανδούς] αγρότες».

Προς το παρόν, η ιδιοκτησία 170 στρεμμάτων και πλέον του Neppelenbroek φιλοξενεί περίπου 130 αγελάδες για άρμεγμα. Ανήκει στην οικογένειά του εδώ και μισό αιώνα.

«Είμαι η δεύτερη γενιά», είπε, προσθέτοντας ότι πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία ανήκουν σε οικογένειες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Ολλανδία είναι πολύ ισχυρή στη γεωργία. Η μικρή, παράκτια χώρα είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο.

«Όταν δεν έχεις πολύ χώρο, πρέπει να τον χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Neppelenbroek.

«Είναι ένα δέλτα και το κλίμα δεν είναι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Είναι ιδανικό μέρος για καλλιέργεια».

Οι αγελάδες, παραδέχτηκε ο Neppelenbroek, παράγουν πολλή αμμωνία μέσω των σωματικών τους αποβλήτων.

martin pics.001 600x338 1
Ο Ολλανδός γαλακτοπαραγωγός Martin Neppelenbroek στο αγρόκτημά του στο Lemelerveld της Ολλανδίας, στις 7 Ιουλίου 2022.

Ωστόσο, «δεν μπορείτε να κατηγορείτε μόνο μια μικρή ομάδα στη χώρα σας για τη ρύπανση του περιβάλλοντος», είπε, προσθέτοντας ότι οι αγρότες αισθάνονται ότι επιβαρύνονται υπερβολικά.

Το κλείσιμο των ολλανδικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα καταστήσει απλώς αναγκαίες τις εισαγωγές τροφίμων από αλλού, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι η κοπριά των αγελάδων μπορεί να ωφελήσει την υγεία του εδάφους – σίγουρα περισσότερο από τα συνθετικά λιπάσματα που θα έπρεπε να την αντικαταστήσουν.

Οι αγελάδες μπορούν επίσης να ταΐζονται με υπολείμματα που δεν τρώνε οι άνθρωποι: «Μπορούν να απαλλαγούν από πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως άνθρωποι και να τα βάλουν σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας», είπε.

Όπως και πολλοί άλλοι στις Κάτω Χώρες, υποψιάζεται ότι η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τη γη που χρειάζεται για να χτίσει κατοικίες.

 

Πηγή

Προβολές : 626


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα