Έλληνες στρατιωτικοί για Τούρκους πιλότους & παραβιάσεις: ”Ακόμα μπορούν & ζουν επειδή κάποιοι δεν έχουν πατήσει το κουμπί”

28 Απριλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

«Ε, όχι και να συνεκπαιδεύονται με Έλληνες πιλότους, αυτοί που παραβιάζουν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, οι οποίοι ακόμα μπορούν και ζουν επειδή κάποιοι δεν έχουν πατήσει ακόμα το κουμπί», ειπώθηκε από ανώτατη στρατιωτική πηγή στο ΓΕΕΘΑ.

Αφήστε, όπως ειπώθηκε, ότι μπορεί ακόμα ανά πάσα στιγμή να γίνει ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

 

 

 

Η Πατρίδα μας υπάρχει ακόμα, επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ…

Τα μασσοναριά της ηγεσίας, περισσότερο τρέμουν αυτούς, από τους τούρκους…

Και η μεγάλη αναμέτρηση θα είναι σ’ έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο… εκεί θα μετρηθούν ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Άμεσες και οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις της Αθήνας από τις συνεχιζόμενες υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Μετά και τις χθεσινές υπερπτήσεις πάνω από νησιά (ακόμα και πάνω από τη Σάμο) και πάνω από βραχονησίδες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακύρωσε τις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί για αρχές Μαΐου στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκαλούσε στο Πεντάγωνο έκτακτη σύσκεψη της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή των αρχηγών ΓΕΑ, ΓΕΝ και ΓΕΣ στους οποίους δόθηκε εντολή να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις.

Παράλληλα το ΓΕΕΘΑ ανακαλούσε την πρόσκληση προς την τουρκική αεροπορία να συμμετάσχει στην διεθνή άσκηση Tiger, στην οποία λαμβάνουν μέρος αεροσκάφη τύπου F-16 από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με μοίρες Tiger.

Είναι η πρώτη φορά που ανακαλείται μία πρόσκληση σε διεθνή άσκηση:

«Ε, όχι και να συνεκπαιδεύονται με Έλληνες πιλότους, αυτοί που παραβιάζουν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, οι οποίοι ακόμα μπορούν και ζουν επειδή κάποιοι δεν έχουν πατήσει ακόμα το κουμπί», ειπώθηκε από ανώτατη στρατιωτική πηγή στο ΓΕΕΘΑ.

Αφήστε, όπως ειπώθηκε, ότι μπορεί ακόμα ανά πάσα στιγμή να γίνει ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως, μαθαίνω η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει εξοργισθεί με τις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά (τα περισσότερα κατοικημένα) και από βραχονησίδες, όπως και για τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Ακόμα και την ημέρα του Πάσχα.

Αλλά οι τουρκικές προκλήσεις εξακολουθούν να είναι καθημερινές και ανάγκασαν χθες τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (σε συνεννόηση με το Μαξίμου) να αναβάλει τις συνομιλίες για ΜΟΕ: «Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν τέτοιες συνομιλίες. Ούτε καν το σκέφτομαι«», ακούστηκε να λέει ο υπουργός.


Το…I know του Ακάρ

Και ξέρετε ποιο είναι το παράλογο της υποθέσεως; Ό,τι μόλις ένα 24ωρο πριν, την Τρίτη του Πάσχα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συναντηθεί στη βάση Ράμσταιν στη Γερμανία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. ‘Όπως έμαθα ο κ. Ακαρ είχε προνοήσει για αυτή τη συνάντηση και είχε μάλιστα έτοιμο και τηλεοπτικό συνεργείο για να αποθανατίσει τη σκηνή. Ήταν όλο χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και η εικόνα μεταδόθηκε χωρίς ήχο στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια προφανώς για να δείξει ότι υπάρχει ζωντανός ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αλλά την ίδια ώρα που ο Ακάρ χαμογελούσε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα τουρκικά αεροπλάνο πραγματοποιούσαν μέσα σε 25 λεπτά 11 υπερπτήσεις πάνω από 6 διαφορετικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πέταξαν συγκεκριμένα πάνω από Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Φούρνους, Οινούσσες και Φαρμακονήσι. Πέταξαν ακόμα οπλισμένα τα τουρκικά F-16.

Αν όμως τα τουρκικά κανάλια έβαζαν ήχο οι Τούρκοι ανυποψίαστοι τηλεθεατές θα άκουγαν τον κ. Ακάρ να προσκαλεί τον κ. Παναγιωτόπουλο στην Άγκυρα και αυτός να θέλει να έρθει στην Αθήνα, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να του αναφέρει τις υπερπτήσεις, τις προκλήσεις, τις παραβιάσεις.

Και ξέρετε τι απαντούσε χαμογελώντας (προφανώς για τις τηλεοπτικές ανάγκες) ο κ. Ακάρ;

«I Know,,I Know» και τίποτα άλλο.

Και μόλις ξημέρωσε την άλλη ημέρα πάλι έστειλε τα αεροσκάφη του και τα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του να κάνουν προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 388


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα