Ένας ανάλγητος-αλαζόνας Υπουργός και μια δημοσιογράφος-ταχυδακτυλουργός

Ένας ανάλγητος-αλαζόνας Υπουργός και μια δημοσιογράφος-ταχυδακτυλουργός

8 Απριλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,055
Μοίρασέ το

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Ρεσιτάλ προπαγάνδας στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο της υγειονομικής δικτατορίας

Ένας ανάλγητος Υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν δίνει δεκάρα για τους πάλαι ποτέ ήρωες της πανδημίας και, ιδίως, για όσους βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας που έχουν κηρύξει, διαφημίζεται από την αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογράφο ως φιλάνθρωπος!”

 

 

 

Η δύναμη της εξουσίας, η σιγουρία πως κανείς δεν θα τολμήσει να τον αγγίξει γιατί έχει “ισχυρές πλάτες αυτούς που τον έκαναν υπουργό και στους οποίους δήλωσε πλήρη υποταγή… και ο νοών νοεί το…”, του δίνει το δικαίωμα να αναστρέφει την πραγματικότητα και να εμφανίζεται ως… υπερασπιστής των γιατρών, ο διώκτης των ανεμβολίαστων απεργών…!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αν δεν είσαι του … Συστήματος, παίρνεις εκπομπές…;;;

Στην εκπομπή της 7ης Απριλίου 2022 Αλήθειες με τη Ζήνα (Star Channel TV), ο Yπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε με το γνωστό αυταρχικό ύφος του:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συκοφαντεί τους γιατρούς και το “Παίδων”».

Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι, δηλαδή: αλαζόνα (α) και ανάλγητο (β).

(α) ΑΛΑΖΟΝΑΣ

Η απόλυτη φράση «Δεν θα επιτρέψω», σε συνδυασμό με τον αυταρχικό τρόπο εκφοράς του λόγου του, φανερώνει εξουσιαστή που έχει καβαλήσει το καλάμι.

Ένας advocatus diaboli (ελληνιστί: δικηγόρος του διαβόλου) θα αντέτεινε:

Οι γιατροί λατρεύονται σήμερα ως θεοί, γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να αμφισβητούνται ή να θίγονται.

Ως εκ τούτου, εν έτει 2022 φαίνεται να ισχύει ο εξής κανόνας:

Ένας Υπουργός Υγείας είναι για τους γιατρούς ό,τι ο Αρχιεπίσκοπος για τον Θεό!

Επειδή, όμως, οι γιατροί δεν είναι θεοί, η εξομοίωσή τους με θεούς, τους μετατρέπει σε δικτάτορες!

(β) ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ

«Ο κύριος Πλεύρης είναι πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων που τον έχουν ανάγκη και στήριξης και υποστήριξης».

Τάδε έφη η ταχυδακτυλουργός δημοσιογράφος στην προαναφερθείσα εκπομπή, προσπαθώντας ξεδιάντροπα να κάνει το μαύρο άσπρο!

Ένας ανάλγητος Υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν δίνει δεκάρα για τους πάλαι ποτέ ήρωες της πανδημίας και, ιδίως, για όσους βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας που έχουν κηρύξει, διαφημίζεται από την αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογράφο ως φιλάνθρωπος!

Ρεσιτάλ προπαγάνδας και θαυμαστός ανάποδος κόσμος για μία ακόμη φορά!

O advocatus diaboli του Υπουργού θα αντέτεινε και πάλι:

Σύμφωνα με το δόγμα της ατομικής ευθύνης, αν συμβεί κάτι πολύ κακό στους απεργούς πείνας, δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνον οι ίδιοι.

Αν τρυπιόντουσαν, θα είχαν πάλι το ψωμί τους και άρα δεν θα υπήρχε λόγος να τεθούν σε αυτοδιακινδύνευση!

Ο ορισμός της διαboliκής επιχειρηματολογίας:

Πρώτα η κυβέρνηση, κατά τρόπο κραυγαλέα αντισυνταγματικό, πετά στον δρόμο τους αboliαστους και, εν συνεχεία, τους πετά το μπαλάκι της (δήθεν) ατομικής ευθύνης!

Αυτό λέγεται: αναποδογύρισμα ευθυνών!

Δηλαδή, και πάλι θαυμαστός ανάποδος κόσμος!

Η αρχή της αντιστροφής είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές που χαρακτηρίζουν την τεχνική της προπαγάνδας, η δε προπαγάνδα είναι, με την σειρά της, το σημαντικότερο όπλο κάθε δικτατορίας.

Όποιος θέλει να κατανοήσει σε βάθος πώς λειτουργεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός στην εποχή της υγειονομικής δικτατορίας, ας μελετήσει τα σχετικά εγχειρίδια. Ιδίως:

  • Edward Bernays, Προπαγάνδα, εκδ. Νεφέλη, Αθήνα 2015.
  • Γιώργου Γεωργαλά, Προπαγάνδα. Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών, Πάπυρος Πρεςς Ε.Π.Ε., Αθήναι 1973.
  • Καλογερόπουλος-Kaloy, Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών, Εκδ. Δρόμων, Αθήνα 2012.

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/–eac?s=r

Προβολές : 1,055


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα