Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ. Ο θάνατος του Δημήτρη Κοντομηνά, όσα δεν είπε κανείς και το ρηθέν της ζωής...

Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ. Ο θάνατος του Δημήτρη Κοντομηνά, όσα δεν είπε κανείς και το ρηθέν της ζωής...

14 Μαρτίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:971
Μοίρασέ το

Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ, απ’ αυτά που κανείς δεν είπε στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια…

” Η ζωή, είναι μια ρόδα που γυρίζει.. άλλοτε είσαι στα ψηλά, κι άλλοτε στον πάτο…και φεύγοντας απ’ αυτή τη ζωή, όσα υλικά και να έχεις κερδίσει, πιάνεις δυο μέτρα γης”…

 

Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Σουφλή

 

Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ας θυμηθούμε κάποια πράγματα που ίσως έχουν ξεχαστεί, από τον βίο και την πολιτεία αυτού του πανέξυπνου επιχειρηματία, που ανέβηκε τα σκαλιά της επιτυχίας, αλλά και τα κατέβηκε ραγδαία… τόσο ραγδαία, που επιβεβαιώνει το ρηθέν: ” Η ζωή, είναι μια ρόδα που γυρίζει.. άλλοτε είσαι στα ψηλά, κι άλλοτε στον πάτο…και φεύγοντας απ’ αυτή τη ζωή, όσα υλικά και να έχεις κερδίσει, πιάνεις δυο μέτρα γης”…

Να θυμίσω πως το όνομά του ενεπλάκη στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ εδώ, αλλά η … “αμέμπτου ηθικής μανδάμ δικαιοσύνη”, αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους για κακούργημα…

Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ, απ’ αυτά που κανείς δεν είπε στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια…

«Περασμένα μεγαλεία» για τον όμιλο Κοντομηνά

Το μπαράζ εκποιήσεων περιουσιακών του στοιχείων αναδεικνύει τις πολυποίκιλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο όμιλος Κοντομηνά. Η σημερινή κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτε τη βαρύνουσα παρουσία του παρελθόντος.

Κολυμπούσε στο χρήμα ο Κοντομηνάς… αλλά ποιός είπε πως το χρήμα φέρνει ευτυχία;;;

Υπερπολυτελή κόττερα (εδώ) και σπίτια υπέροχα και χλιδάτα…(εδώ)

 

 

Ας πάμε λίγο και στο μακρινό παρελθόν…

 

 

Τι είπαμε πως είναι η … ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ;;;

 

Μήπως μια … μασσονική στοά της ελίτ;

 

Για να δούμε ένα σχετικό άρθρο, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Από ό,τι φαίνεται το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται στην…
Αθηναϊκή Λέσχη, σε «μυστικά δείπνα» μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του… λαουτζίκου!
Εκεί τα πολιτικά τζάκια σε συνεργασία με Πρίγκιπες και Στρατηγούς προετοιμάζουν και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.
Μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να μετράει κυριολεκτικά μέρες, αλλά η πτώση της θα αφήσει πίσω πολλές πληγές: Κλειστά σύνορα στο βορρά, συγκυριαρχία με ΝΑΤΟ – Τουρκία στο Αιγαίο, κατεστραμμένη οικονομία, κούρεμα καταθέσεων και μια κοινωνία στα κάγκελα.
Σε αυτό το τοπίο και με δεδομένο πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τραβάει το δρόμο του… κέντρου, δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο κενό στην ευρύτερη Δεξιά.
Αυτό το κενό, όπως άλλωστε ορίζουν οι φυσικοί νόμοι, θα καλυφθεί από τον πιο έτοιμο και πιο ισχυρό!
Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο χθεσινό του φύλλο το Έθνος του Μπόμπολα είχε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ: Γράφει η εφημερίδα (μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο αφήνοντας ακόμη και το… Γκλύξμπουργκ!): «Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του.
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γκλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.
Ο Φρ. Φράγκος και η «κίνηση» Μπαλτάκου
Στο δείπνο η παρουσία του Ν. Γκλύξμπουργκ, γιου του τέως, αλλά και του Φρ. Φράγκου, το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην Κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με δεδομένο ότι ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά «τάραξε τα νερά» στη ΝΔ πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψή του ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.
Αμφιβάλλετε ότι σε ένα τέτοιο τραπέζι συζητήθηκαν εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο τοπίο που προέκυψε στην Κεντροδεξιά μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και την ήττα του Β. Μεϊμαράκη που είχε τη σαφή στήριξη του Κ. Καραμανλή;».
Πολλά δείπνα στην Αθηναϊκή Λέσχη Όπως έγραφε το Planet-Greece, «αυτή τη στιγμή (βράδυ Τετάρτης) στη Λέσχη των Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός δείπνος υπό τον Κώστα Καραμανλή με την συμμετοχή 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου.
Ο μυστικός δείπνος λαμβάνει χώρα στην ιδιαίτερη τραπεζαρία, στον 8ο όροφο.
Να θεωρήσουμε ότι είναι τυχαία η συγκέντρωση τη στιγμή που στον 6ο όροφο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση φίλων του Φράγκου Φραγκούλη, για την δημιουργία του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος;
Στην συγκέντρωση του 6ου, μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνουμε βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος και ο κος Γρίβας!
Όμως, όπως μαθαίνουμε, και ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκεται στη Λέσχη Αθηνών, έχοντας μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο! Μάλιστα, ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ) εθεάθη και στην συγκέντρωση του 6ου ορόφου!».
Διαψεύδει ο Καραμανλής και απειλεί με αγωγές!
Με μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει ο συνήθως «σιωπηλός» πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας – με επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Εθνος», Μπάμπη Παπαδάκη, διαψεύδει το δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπό του.
Ο κ. Καραμανλής ζητά από την εφημερίδα να ανασκευάσει το δημοσίευμα και αναφέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του.
Το κείμενο της εν λόγω επιστολής έχει ως εξής: «Κύριε Διευθυντά, στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό.
Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά. Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου».
Εμείς, πάντως, θα περιμέναμε από τον κ. Καραμανλή αντί να διαψεύδει δημοσιογραφικές πληροφορίες, να βγει με παρρησία και να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ που τον έτρεψαν σε άτακτη φυγή από την πρωθυπουργία
«Ο Καραμανλής διαλύει τη ΝΔ και φέρνει τον τ. Βασιλιά;»
Η Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευε το άρθρο του Παναγιώτη Αποστόλου: «Ο Καραμανλής διαλύει τη ΝΔ και φέρνει τον τ. Βασιλιά;».
Σε αυτό ο καλά ενημερωμένος αρθρογράφος ανέφερε σχεδόν «προφητικά»: «Οι πάντες γνωρίζουν πως το κέντρο της Παγκόσμιας Μασονίας είναι το Λονδίνο. Ενθυμούμαστε λοιπόν, – έτσι αναφέρεται – πως ο Κώστας Καραμανλής εκμυστηρεύθηκε πως για να καταθέσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ, συμβουλεύθηκε τη “Μεγάλη Στοά” του Λονδίνου.
Η ίδια “στοά” που περιέθαλψε, όταν μόνιμα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, τον τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνο με την οικογένειά του. Η οποία ξαφνικά, αποφάσισε πριν από δυο χρόνια να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσεως και της πολιτικής ανωμαλίας.
Θα ενθυμείστε πως το 2013 “έπαιξε” πολύ το θέμα της καθόδου του διαδόχου Νικολάου στην πολιτική σκηνή. Και όπως σαν κομήτης αναπαράχθηκε η είδηση από όλα τα ΜΜΕ της εποχής, κατά τον ίδιο τρόπο στην πορεία “θάφθηκε”.
Προφανώς, όλοι οι εμπλεκόμενοι θεώρησαν πως δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος…
Όμως, μετά από δυο χρόνια οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση από αυτήν που βρισκόταν.
Η “πρώτη κυβέρνηση αριστερά” χάθηκε μέσα στις υποσχέσεις της και τα νταηλίκια της. Ο λαός είναι ζαλισμένος και τη μια στιγμή ψηφίζει το χωρίς ιδεολογία “Ποτάμι” και την άλλη στιγμή την προβληματική και επικίνδυνη για την οικουμενικότητά της “Ένωση Κεντρώων”.
Προσπαθεί – ο λαός – να δώσει ελπίδα και δύναμη στην ψήφο του.
Μια ψήφο που δεν την εμπιστεύεται στη ΝΔ.
Σ΄ αυτό το κλίμα της γενικευμένης παρακμής, οι “κεντροδεξιοί” ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι και προδομένοι. Αυτά τα συναισθήματα μετατράπηκαν σε οργή, μετά την αποτυχία εκπλήρωσης της εσωκομματικής διαδικασίας των εκλογών.
Έτσι, η διάσπαση της ΝΔ, αν όχι η διάλυσή της φαντάζει ως ένα γεγονός. Σ΄ αυτήν την καίρια πολιτική στιγμή, που το “έδαφος” είναι κατάλληλο για να οργωθεί, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δεν εμπιστεύεται το υπάρχον πολιτικό προσωπικό των κομμάτων, αυτή η στιγμή είναι η καταλληλότερη για την δημιουργία φιλοβασιλικού κόμματος. Και μην ξεχνάμε πως το φιλοβασιλικό κόμμα το φέρνει η “στοχευμένη” διάσπαση της ΝΔ.
Μην ξεχνάμε επίσης, πως η “επένδυση” θα γίνει, από τη στιγμή που γνωρίζουν πως, για μαγιά θα χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές φιλοβασιλικές ψήφους.
Κλείνοντας, να πούμε πως δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός της δωρεάν διάθεσης του βιβλίου της αυτοβιογραφίας του Κωνσταντίνου από την εφημερίδα “Το Βήμα”. Του συγκροτήματος Λαμπράκη – Ψυχάρη βεβαίως – βεβαίως, για να μην ξεχνιόμαστε.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η εν λόγω εφημερίδα αύξησε κατά το ένα τρίτο τις πωλήσεις της. Σε μια εποχή που όλες σχεδόν οι εφημερίδες έχουν πτωτική τάση στην κυκλοφορία τους. Αν σας λέει κάτι αυτό. Γιατί εμάς, μας λέει πολλά!!!». (από εδώ)

Και θα μου πείτε: “Και τι σχέση έχει ο Κοντομηνάς”;

Μα μέλος της ήταν…. κι όλες αυτές του τύπου οι Λέσχες της ελίτ, είναι η καταστροφή της Ελλάδος.

 

Η παρακάτω φωτογραφία, είναι από το διαδίκτυο… Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όσα γράφουν ισχύουν… (από εδώ κι εδώ, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία, οπότε δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιωθούν, αλλά ούτε και να απορριφθούν. Οφείλω όμως να κάνω αναφορά σ’ αυτά)

 

 

 

Είναι η ιστορία αυτής της έρμης χώρας…

Και θα κλείσω με τρεις εικόνες που λένε πολλά…(από εδώ)

ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ… ΤΗ ΧΛΙΔΗ… ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ… ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ…ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ… ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΙΛΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 971


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα