«Ένα δυστύχημα που περίμεναν να συμβεί» – «Καταπέλτης» το ρεπορτάζ του BBC για τα Τέμπη. (ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ, ΑΚΟΥΕΙ;;;)

«Ένα δυστύχημα που περίμεναν να συμβεί» – «Καταπέλτης» το ρεπορτάζ του BBC για τα Τέμπη. (ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ, ΑΚΟΥΕΙ;;;)

15 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:300
Μοίρασέ το

 

Στο ρεπορτάζ του BBC τονίζεται ότι οι πολίτες φοβούνται ότι θα υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση και ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες.

 

ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ, ΑΚΟΥΕΙ;;;
ΟΧΙ!!!
ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ.
Έπρεπε να τους είχε ήδη καλέσει για τις ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Είναι δεδομένο πως θα την πληρώσουν οι χαμηλοί… τα συνήθη πιόνια που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Και στο ΜΑΤΙ, όσοι ζούμε στην περιοχη, θεωρούσαμε δεδομένο πως κάποια μέρα θα γινόταν το κακό…
Η διαχρονική ευθύνη των νομαρχιακών και δημοτικών αρχών για φύλαξη της περιοχής, ήταν και είναι τεράστια…
Να θυμίσω πως το bbc την πρώτη κιόλας μέρα, μιλούσε για τριακόσιους νεκρούς…
Και πάλι θα την πληρώσουν οι μικροί… ο ηλικιωμένος που δήθεν έκαιγε ξερόκλαδα, και ίσως και κάποιος από τους επιτελείς της πυροσβεστικής ή της αστυνομίας.
Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕ  ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ … ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑ… !!!
Το ίδιο και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ψινάκης και ο δήμαρχος της  Ραφήνας, ο Μπουρνούς…
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΡΗΜΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΠΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό  υλικό, είναι  από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, όπου τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους, μετά από την φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Την ώρα λοιπόν που ο Κυριάκος Μητσοτάκηςεπιμένει να στην τακτική «δεν είδα, δεν ξέρω», το επιτελείο του Μαξίμου επιχειρεί να πείσει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ευθύνες για το τρομερό δυστύχημα, καθώς δεν γνώριζε τίποτα για την τραγική κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Το BBC ωστόσο, σε ρεπορτάζ του επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα δυστύχημα το οποίο αναμενόταν ότι θα συμβεί…

Το μεγάλο δημοσιογραφικό μέσο έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες μετά από το πιο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα μας. «57 άνθρωποι έχασαν εδώ τη ζωή τους, πολλοί εκ των οποίων νέοι και έφηβοι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους»αναφέρει το ρεπορτάζ και επισημαίνει ότι τα ερωτήματα για την τραγωδία έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες πολίτες που ζητούν απαντήσεις και δικαίωση για τα θύματα.

Στο ρεπορτάζ του BBC τονίζεται ότι οι πολίτες φοβούνται ότι θα υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση και ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του Γεραπετρίτη για την επαναλειτουργία των δρομολογίωναλλά και τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί.

«Πολλοί αισθάνονται ότι ήταν μια τραγωδία που περίμεναν ότι θα συμβεί» σχολιάζει το BBC, με αφορμή την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, τα εξώδικα και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Παράλληλα, στο gazettengr.com γίνεται αναφορά στην απεργία των δημοσιογράφων και των συνδικάτων που ζητούν απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η έρευνα δείχνει ότι εκτός από ανθρώπινο λάθος, οι καταστροφικές συνθήκες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και η πολιτική ανικανότητα ήταν τα αίτια του ατυχήματος»τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σε απολογία την Παρασκευή τρεις κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Την ερχόμενη Παρασκευή, 17/3, αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις σιδηροδρομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συντέλεσαν με τις πράξεις τους στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου. Κατά πάσα πιθανότητα θα λάβουν προθεσμία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για λάθη και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι, ο  ειδικός εφέτης ανακριτής στη Λάρισα τοὺς κάλεσε σε απολογία πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα.

Οι τρεις που οδηγούνται σε απολογία είναι, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας αλλά και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας, οι οποίοι φέρονται να εγκατέλειψαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα πόστα τους.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια.

Επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν, τόσες όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες όσοι και οι τραυματίες.

Οι σταθμάρχες είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν στο πόστο τους στη Λάρισα έως τις 11 το βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, αλλά έφυγαν νωρίτερα.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, κατηγορίες που ήδη έχουν αποδοθεί και στον σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος είναι πλέον προφυλακισμένος.

Θα δούμε άραγε και τους υπόλοιπους υπεύθυνους να οδηγούνται στη δικαιοσύνη;

 

Πηγή

Προβολές : 300


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα